Emre Ağaoğlu Kimdir? Biyografisi ve İş Hayatı

AGL Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Emre Ağaoğlu kimdir ve nerelidir? Emre Ağaoğlu ne işe uğraşmaktadır? İşte, kısaca Emre Ağaoğlu’nun biyografisi…
Emre Ağaoğlu Kimdir? Biyografisi ve İş Hayatı

Emre Ağaoğlu, 1987 yılında Bitlis’te dünyaya geldi.

AGL Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyeliğinde aktif olarak görev alan Emre Ağaoğlu, aynı zamanda bu grup bünyesinde birçok iş sektöründe faaliyet göstermektedir.

İş dünyasının önemli isimleri arasında bulunan Emre Ağaoğlu, başta medikal ve akaryakıt olmak üzere birçok sektörde yatırımlar yapmaktadır.

Sosyal sorumluluk projelerine destek veren Maske Üreticisi Emre Ağaoğlu, pandemi (Covid 19) döneminde maske kullanımı ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek için zaman zaman çalışmalarda bulunmaktadır.

Türkiye ekonomisi 9 çeyrek üst üste büyüme kaydetti!

Başarılı iş insanı Emre Ağaoğlu, Türkiye ekonomisinin son yıllarda art arda büyüme katettiğini dile getirirken ihracatı sürdürülebilir kılmak adına sözlerine şu şekilde devam etti;

"TÜİK tarafından yayınlanan verilere göre Türkiye ekonomisi 2022 yılı üçüncü çeyreğinde %3,9 büyüdü. Böylece Türkiye ekonomisi 9 çeyrek üst üste büyüme kaydetti.  Ayrıca Türkiye son yıllarda ihracatını da giderek arttıran bir ülke. İhracatın büyümeye katkısı yaklaşık %75,2 olurken; net ihracatın büyümeye katkısı da yaklaşık %17 olarak gerçekleşti. Bu ihracat artışında özellikle pandemi dönemi ve sonrasında Çin'den ithalat yapan ülkelerin tedarik sorunları dolayısıyla Türkiye'ye yönelmesi etkili oldu.

Türkiye coğrafi konumunu avantaja dönüştürerek ihracat rakamlarını her geçen gün artırmaya devam ediyor. 2022 yılında ihracat geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %12,9 artışla 254 milyar dolara ulaştı. Ayrıca 2022 yılında 230 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirildi.

Bununla birlikte 2023 yılı için, global ve yerel çapta pek çok risk devam etmekte. Girdi maliyetleri ve genel gider maliyetleri bir hayli arttı. Fakat buna rağmen Türk sanayicisi çok inovatif ve dinamik durumda. Bu nedenle özellikle ihracat taleplerine çok hızlı cevap verebiliyoruz.

Sanayicilerin de yeni pazar arayışları her daim devam etmekte. Ulaşılan yeni pazarlarla ihracat hacmimizin daha da artacağını düşünmekteyim. Özellikle çalışan personel eğitimlerine yapılacak yatırımların da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda yenilikçi, modern, teknolojik tesisler kurmak ve eğitimli personellerle yolumuza devam etmenin çok doğru bir strateji olacağı kanaatindeyim.

İhracatı sürdürülebilir kılmak, Türkiye'nin dünya ticaretinden aldığı pay artışını istikrarlı hale getirmek ve ihracatçıların dünya pazarlarında hak ettikleri yeri sağlamlaştırmak için devletimizin de çalışmaları devam etmekte. Herkese mutlu günler dilerim."

AGL Grup Emre Ağaoğlu, doğru maske kullanımı ile ilgili farkındalık oluşturmak için televizyonda verdiği röportaj;

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum