Elon Musk Hakkında Bilinmeyen 7 Gerçek!

Dünyaca ünlü yatırımcı Elon Musk hakkında herkesin biraz da olsa fikir sahibidir. Ancak onun hakkında öyle bilgiler var ki... Sizler için Elon Musk hakkında bilinmeyen sırları ve gerçekleri listeledik.
Elon Musk Hakkında Bilinmeyen 7 Gerçek!

Elon Musk Hakkında Bilinmeyen İlginç Bilgiler

Hem yatırımcı hem de girişimci olarak bilinen Dünyaca ünlü Elon Musk 1971 yılında Güney Afrika'da dünyaya geldi. Gerçekleştirdiği projeler ile sürekli olarak gündeme gelen Elon Musk aynı zamanda hayır sever bir zengindir. Bu içeriğimizde Elon Musk hakkında bilinmeyen ilginç ve şaşırtıcı bilgileri bir araya getirdik.

Hadi Başlayalım..


1. Hayatı Hakkında Bilinmeyen Gerçekler

Güney Afrika'da dünyaya gelen Elon Musk, elektromekanik mühendisi olan babası tarafından yetiştirilmiştir. Doğumundan ergenlik çağına kadar babasının yanında yaşayan Elon Musk, çeşitli aile sorunları ile karşılaşmıştır. Annesinin ve babasının boşanmasının ardından ablasıyla birlikte yaşamaya karar veren Elon Musk, aynı zamanda babasıyla da kalmaya devam ediyordu. Fakat ileri ki yıllarda babasıyla yaşamasının ona engel olduğunu dile getirerek tüm dünyanın tepkisini aldı.

elon-musk-hayati-hakkinda-bilinmeyen-gercekler.jpg


2. Genç Yaşta Okumaya Bayılırdı

Elon Musk'ın babasıyla yapılan bir röportajda, Elon Musk'ın 7 yaşından itibaren uzun yıllar arkadaşlarıyla vakit geçirmek yerine günde en az 8 saat kitap okumakla meşgul olduğunu dile getirmektedir.

elon-musk-genc-yasta-okumaya-bayilirdi-001.jpg


3. Henüz 12 Yaşındayken Bilgisayar Oyunu Yaptı

Elon Musk, daima kendisini geliştirmeyi seven bir insan oldu. Daha 12 yaşındayken bilgisayar yazılım dilini öğrendi ve bir oyun tasarladı. 12 yaşında ilk projesini gerçekleştiren Musk, bir dergi şirketine bizzat kendisinin yazılımını yaptığı oyunu satmayı başardı.

elon-musk-001.jpg


4. Doktorasından İki Gün Sonra Ayrıldı

Elon Musk, doktorasına devam etmek için Kaliforniya'ya taşındı. Doktoraya başlayalı daha iki gün olmuşken üniversiteden ayrıldı. Musk'ın ayrılmasının 3 farklı nedeni bulunuyordu. Kafasındaki sorular İnternet, Temiz Hava ve Uzay'dı. Doktoranın sadece biz zaman kaybı olduğunu düşünen Elon Musk, kafasındaki projelerin temelini atmaya başladı.

elon-musk.Jpeg


5. İlk Büyük Yatırımı

Yıllar geçtikçe başarısından sürekli söz ettirmeyi başaran Elon Musk, ilk büyük yatırımı olan PayPal'ı satın aldı. 1,5 milyar dolarlık yatırım yapan Musk, "Bu sadece benim için bir başlangıç." dedi.

elon-musk-paypal.jpg


6. Elon Musk'ın En Büyük Hedefleri

Küçük yaşta kendisine koyduğu hedefleri teker teker gerçekleştiren Musk, bir sonraki hedefinin çok daha büyük olduğunu dile getirdi. 1877 yılında Asaph tarafından keşfedilen Mars adlı gezegene gitmek istediğini söyleyen Musk, sadece kendisini değil başka insanları da oraya götürüp, ''Orada yeni bir dünya yaratmayı planlıyorum.'' dedi. 2025 yılında gerçekleşmesi planlanan projenin temelleri şimdiden atılmaya başladı.

elon-musk-mars.Jpeg


7. Elon Musk'ın Net Serveti

Samimi ve içten tavırlarıyla tanınan Elon Musk, 2018 yılının Mart ayında kendi ağzıyla toplam net servetinin 20,1 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bütün mal varlığını insanoğlunun geleceği için harcayacağını dile getiren Musk, aynı zamanda koca yürekli bir karaktere sahip olduğunu da herkese kanıtladı.

elon-musk-net-serveti.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum