EBA Kurs Nedir? Kayıt ve Giriş Nasıl Yapılır?

EBA kurs nedir? Nasıl giriş yapılır? Hangi dersler yer alır? Nasıl kayıt yapılır? Diye merak ediyorsanız içeriğimizi okuyabilirsiniz.
EBA Kurs Nedir? Kayıt ve Giriş Nasıl Yapılır?

Eğitimde teknolojinin sağladığı imkanlar sayesinde öğrencilerin öğrenme deneyimleri de dönüşüme uğramıştır. Bu dönüşümün en önemli unsurlarından biri olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), öğrencilere çevrimiçi bir sosyal ağ üzerinden eğitim imkanı sunmaktadır. EBA, öğrencilerin ders çalışmasını, test çözmesini, konu tekrarı yapmasını sağlarken aynı zamanda ücretsiz kurslara da erişim imkanı tanımaktadır.

Bu içeriğimizde, EBA'nın ne olduğu, ne işe yaradığı, kurslara nasıl kayıt olunacağı, girişin nasıl yapılacağı, sınıf kontenjanları ve hangi sınıftaki öğrencilerin EBA'dan yararlanabileceği hakkında detaylı bilgilere yer verilecektir.

EBA Kurs Nedir?

EBA Kurs Nedir?

EBA, Eğitim Bilişim Ağı'nın bir parçası olarak sunulan çevrimiçi kurslardır. Öğretmenler, istedikleri içeriği EBA'ya yükleyebilir ve öğrencilere sunabilir. EBA kursları, öğrencilere konuları anlama, öğrenme süreçlerini destekleme ve eksikliklerini giderme fırsatı sağlamaktadır. Öğrenciler, EBA üzerinden ders çalışabilir, test çözebilir ve konu tekrarı yapabilir. Aynı zamanda EBA, öğrencilere ücretsiz kurs alma imkanı sunmaktadır. Kurslara kayıt olmak için öğrencilerin EBA'ya giriş yapmaları ve tercih ettikleri kursları seçmeleri gerekmektedir.

EBA Kursa Nasıl Kayıt Olunur?

EBA kurslarından faydalanmak isteyen öğrencilerin öncelikle kendi şifrelerini almaları gerekmektedir. Resmi örgün eğitim alan öğrenciler, şifrelerini okul müdürlüklerinden alabilirken, açık öğretimde okuyan öğrenciler Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerine başvurarak şifrelerini talep edebilirler. Şifreyi aldıktan sonra öğrenciler, EBA'nın resmi sitesi olan www.eba.gov.tr adresine girerek EBA'ya giriş yapabilirler. E-Kurs sekmesine tıkladıktan sonra öğrenci bilgileri görünecektir. Bilgilerini güncelledikten sonra öğrenci işlemleri menüsünden kurs tercihlerini yapabilirler.

EBA Kurs Nedir?

EBA Kursa Nasıl Giriş Yapılır?

EBA'ya giriş yapmak için www.eba.gov.tr adresine gidilmelidir. Ana sayfada yer alan "E-Kurs" sekmesine tıklanmalıdır. Bu seçenek, Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi'ne yönlendirecektir. Burada öğrenciler için EBA girişi seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneği tıkladıktan sonra https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/student.jsp adresine yönlendirileceksiniz.

Bu sayfada, "E-Okul Bilgileri" seçeneğini işaretleyerek T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Veli Bilgilendirme Sistemi Kullanıcı Doğrulama sistemini doldurmanız gerekmektedir. İlgili alanları doldurduktan sonra "Giriş Yap" seçeneğine tıklayarak EBA sistemine girebilirsiniz.

Sistem içerisinde, yine "E-Kurs" sekmesine tıkladığınızda öğrenci bilgileriniz görünecektir. Bilgilerinizi güncelleyebilmek için "Bilgilerimi Güncelle" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Ayrıca, öğrenci işlemleri menüsünden kurs tercihleri sekmesine tıklayarak kurs tercihlerinizi yapabilirsiniz. Ders seçiminizi tamamladıktan sonra "Kaydet" seçeneğini işaretleyerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

EBA Kurs Nedir?

EBA Sınıf Kontenjanları Nedir?

EBA kurslarının belirli bir kontenjanı vardır. Sınıfların kapasitesi, en fazla 20 öğrenciden oluşur. Ancak, sayı 20'nin üzerine çıktığında yeni bir sınıf açılır. Tek istisna olarak, bazı kurs programlarında tek sınıfın kontenjanı 25 öğrenciye kadar genişletilebilir.

Hangi Sınıftaki Öğrenciler Yararlanır?

EBA kurslarından farklı sınıf düzeylerindeki öğrenciler faydalanabilir. 1.,2.,3.,4.,5., 6. ve 7. sınıf öğrencileri haftada toplam 3 saatlik kurslara katılabilir ve aylık toplamda 12 saatlik eğitim alabilirler. 8. ve 12. sınıf öğrencileri ise haftada toplam 6 saatlik kurslara katılabilir ve aylık toplamda 24 saatlik eğitim alabilirler. 9., 10. ve 11. sınıf öğrencileri de haftada toplam 3 saatlik kurslardan yararlanabilir ve aylık toplamda 12 saatlik eğitim alabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
e-Okul Öğretmen GirişiSınav Sonuçları ve Devamsızlık
e-Okul SistemiNakil İşlemleri
e-Okul Şifre YenilemeBoş Kontenjan Sorgulama
e-Okul LGS Tercihe- Okul Kapanma
EBA Nedir?e- Okul Öğrenci Girişi

EBA Kursları nedir?

EBA Kursları, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformu üzerinden öğrencilere sunulan çevrimiçi eğitim programlarıdır. Öğrencilere ders materyalleri, testler ve konu anlatımları gibi kaynaklara erişim sağlar.

EBA Kursları ücretsiz midir?

Evet, EBA Kursları öğrencilere ücretsiz olarak sunulmaktadır. Öğrenciler EBA platformuna kayıt olabilir ve kurslara ücretsiz olarak katılabilirler.

EBA Kurslarına nasıl kayıt olabilirim?

EBA Kurslarına kayıt olmak için öncelikle EBA'ya giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından kursları görüntüleyebilir ve tercih ettiğiniz kurslara kayıt olabilirsiniz.

EBA'da kaç kursa kayıt olabilirim?

Öğrenciler EBA Kurslarına birden fazla kursa kayıt olabilirler. Kurs seçiminde öğrencinin ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına göre tercih yapabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum