e-Okul Şifresi Unutulunca Nasıl Yenilenir?

e-Okul şifresini unutanlar için şifre nasıl yenilenir? Şifremi unuttum özelliği nasıl kullanılır? İle ilgili bütün ayrıntılar içeriğimizde...
e-Okul Şifresi Unutulunca Nasıl Yenilenir?

E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen bir platformdur ve öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin bilgilerinin korunduğu bir sistemdir. E-Okul sistemi, eğitim süreciyle ilgili duyuruları takip etme, ders programlarına erişim, ödev, proje, karne ve sınav sonuçlarını gözlemleme gibi birçok işlemi gerçekleştirmek için kullanılır. Bu sistemde giriş yapabilmek için ise kullanıcıların şifre sahibi olmaları gerekmektedir.

Bu sebeple hazırladığımız içeriğimiz, e-Okul şifre işlemleri hakkında merak edilen bilgileri içeriyor. İşte e-Okul şifre işlemleri hakkında merak edilenler...

e-Okul Şifresi Nasıl Alınır?

e-Okul sistemine giriş yapmak isteyen öğrenci veya veliler, şifrelerini almak için öncelikle ilgili okul yönetimiyle iletişime geçmelidir. Şifrelerin ve kayıt işlemlerinin yapılması sadece okul yönetimi tarafından gerçekleştirilir. Eğer çocuğunuz Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde anaokulu, ilköğretim veya ortaöğretim seviyelerinden birinde eğitim alıyorsa, siz veliler de e-Okul sistemini kullanarak çocuğunuzun eğitim bilgilerini takip edebilirsiniz. Bu durumda, öncelikle çocuğunuzun eğitim gördüğü okula başvurmanız gerekmektedir. E-Okul sisteminden sorumlu olan yöneticiye, sisteme giriş için kayıt ve şifre bilgilerini talep etmeniz yeterlidir. Size verilen e-Okul şifresi, çocuğunuzun okul numarasıyla birlikte sisteme giriş yapmanız için yeterli olacaktır.

e-Okul Şifre İşlemleri

e-Okul Sistemine Şifresiz Giriş Yapılır mı?

e-Okul sistemine şifresiz giriş maalesef mümkün değildir. E-Okul'a giriş yapmak isteyen öğrenci, veli, öğretmen veya idari yöneticilerin her birinin sisteme şifreyle dahil olmaları gerekmektedir. Şifresiz giriş yapılamaz ve sistemden faydalanabilmek için şifre almak gerekmektedir. Şifre almak isteyen bireyler, kendi okullarında bulunan ve sistemden sorumlu olan idareciye başvurmalı ve e-Okul şifresi talebinde bulunmalıdır.

e-Okul Şifre Yenileme Nasıl Yapılır?

Eğer e-Okul şifrenizi değiştirmek istiyorsanız, sisteme giriş yaptıktan sonra kişisel bilgiler menüsünde bulunan "Şifre Değişikliği" bölümüne girerek e-Okul şifrenizi yenileyebilirsiniz. Şifre yenileme işlemi için öncelikle eski şifrenizi girip ardından yeni oluşturmak istediğiniz şifreyi iki kez girerek "Değiştir" butonuna tıklamanız yeterlidir. Böylece şifrenizi başarılı bir şekilde güncellemiş olursunuz.

e-Okul Şifre İşlemleri

e-Okul Şifremi Unuttum, Ne Yapmam Gerek?

Eğer e-Okul şifrenizi unuttuysanız, tekrar sisteme giriş yapabilmek için sistemde bulunan şifremi unuttum sekmesine tıklamanız yeterlidir. Bu sekmeye tıkladıktan sonra gerekli bilgileri doldurarak yeniden şifre alabilirsiniz. Bu sayede sisteme kolayca girebilirsiniz.

e-Okul Şifresi Kaç Haneli Olmalıdır?

e-Okul şifresi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre 9 karakterden oluşmaktadır. Öğretmen ve idari yöneticiler için şifre, T.C. Kimlik Numarasının ilk 3 rakamı + (.) + T.C. Kimlik Numarasının ikinci 3 rakamı + (.) + isminin baş harfi şeklinde oluşturulmaktadır. Bu şifre, kullanıcı adının da ilk 6 rakamını oluşturur. Öğrencilerin şifresi ise sadece kendi okul numaralarıdır. Sisteme giriş yaparken T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla birlikte bu şifreyi kullanarak erişim sağlayabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
e-Okul Öğretmen GirişiSınav Sonuçları ve Devamsızlık
LGS Tercih Nasıl Yapılır?Nakil İşlemleri
e-Okul SistemiBoş Kontenjan Sorgulama
Eba Kurs Kaydıe- Okul Kapanma
e- Okul Öğrenci Girişi

e-Okul şifremi nasıl değiştirebilirim?

e-Okul şifrenizi değiştirmek için sisteme giriş yaptıktan sonra kişisel bilgiler menüsünde bulunan "Şifre Değişikliği" bölümüne girerek yeni şifrenizi oluşturabilirsiniz.

Şifremi değiştirdiğimde eski şifreyi tekrar kullanabilir miyim?

Hayır, eski şifrenizi değiştirdikten sonra tekrar kullanamazsınız. Her şifre değişikliğinde yeni bir şifre oluşturmanız gerekmektedir.

e-Okul şifresi kaç ayda bir yenilenmelidir?

e-Okul şifresinin belirli bir süre içinde yenilenmesi zorunlu değildir. Ancak güvenlik açısından periyodik olarak şifre değiştirme önerilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.