e-Nabız Covid-19 (Koronavirüs) Test Sonucuna Nasıl Bakılır?

Türkiye’de yapılan Covid-19 testlerinin sonuçları e-nabız uygulaması üzerinden açıklanmaktadır. Vatandaşların birçoğu bu işlemden habersizdir....
e-Nabız Covid-19 (Koronavirüs) Test Sonucuna Nasıl Bakılır?

Covid-19 testi yaptıranların en çok merak ettiği konu yapılan testlerin sonuçlarını nereden ve nasıl öğrenildiğidir. Türkiye'de Covid-19 test sonuçları e-nabız uygulaması ya da sitesinde açıklanmaktadır. Peki, "e-nabız covid-19 test sonucu nasıl öğrenilir?" sorusuna gelin beraber cevap bulalım...

Covid-19 (Koronavirüs) Test Sonucu E-Nabız’dan Nasıl Öğrenilir?

Ülkemizde Covid-19 testi yaptıran vatandaşlar test sonuçlarını Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan E-Nabız uygulaması üzerinden öğrenebiliyor. Bunun için 2 yöntem mevcut. Bunlar;

  • E-Nabız İnternet Sitesi
  • E-Nabız Mobil Uygulaması

E-Nabız İnternet Sitesi Üzerinden Covid-19 Test Öğrenme

1. Covid-19 test sonucunu E-Nabız internet sitesi üzerinden giriş yaparak öğrenmek isteyen vatandaşlar Google Arama motoru üzerinden “E-Nabız” yazarak Sağlık bakanlığı onaylı siteye giriş yapmalı. Sonrasında ise ana sayfa üzerinde sağ tarafta yer alan yeşil renkli “Covid-19 Test Sonuçları” yazan yere tıklayın.

e nabız covid 19 test sonucu


2. T.C Kimlik No ya da Pasaport no üzerinden hastanede size verilen “Covid-19 Test Sonucu Barkod Numarası”nı yazarak “Doğrula” yazan yere tıklayın. Kısaca ekranda yer alan boşlukları doldurun. (E-Posta yazmak zorunlu değildir)

e nabız covid 19 test sonucu


3. İşlemi doğrulamanız durumunda e-nabız'dan Covid-19 test sonucunun "negatif" ya da "pozitif" olduğunu öğrenebilirsiniz.

e nabız covid 19 test sonucu


Telefondan E-Nabız Uygulaması ile Covid-19 Test Sonucuna Nasıl Bakılır?

1. Covid-19 test sonucuna E-Nabız mobil uygulaması üzerinden bakmak için öncelikle uygulama bölümünden “ e-Nabız” uygulamasını indirin.

2. Uygulamaya yükleyip – giriş yaptıktan sonra ana ekran “T.C Kimlik Numarası ve şifre” istenecektir. Eğer e-Nabız şifreniz yoksa ekranda yer alan “e-Devlet ile Giriş” butonuna tıklayabilir ve e devlet bilgilerinize giriş sağlayabilirsiniz.

3. e-Devlet bilgilerinizle e-Nabız uygulamasına giriş yaptıktan sonra ekranı biraz aşağıya indirin ve “Tahlilerim” kısmına tıklayın.

4. Sonrasında ise “Tümü” ve “Covid” diye üste iki seçenek yer alacaktır. Bu ekranlarda Covid-19 testiniz ile ilgili sonuçlara ulaşabilirsiniz.


Covid-19 Testi ve Sonucu ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Yazımızın bu bölümünde E-Nabız üzerinde test sonucu öğrenmenin yanı sıra genel olarak Covid-19 test süreci ile ilgili insanların en çok merak ettiği sorulara yanıt vermeye çalışacağız.

E-Nabız Uygulaması olmadan test sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Eğer e-Nabız uygulaması üzerinden test sonucunu öğrenemiyorsanız, aile sağlık hekiminizden öğrenebilirsiniz.

Koronavirüs test sonucu kaç günde belli olur?

Sağlık Bakanlığı onaylı yapılan PCR testleri 1-3 arasında sonuçlanmaktadır.

Covid-19 barkod no nedir? (Laboratuvar No)

Covid-19 barkod numarası, hastanede yapılan test sonucu sonrasında doktorun size verdiği işlem kağıdı üzerinde yer alan “Barkod”un üzerinde yer alan sayılardır. e-Nabız sitesi ve uygulaması üzerinden sizden istenen barkod numarasına bu sayıları yazmalısınız.

PCR Testi nedir, nasıl yaptırılır?

PCR; vücutta herhangi  bir virüs ya da bakterinin adeti çok az olsa bile yakalanmasını sağlayan bir ileri tanı yöntemidir. Vücut sürüntü yöntemleri yani üst solunum yolu salgılarıyla çalışılan (burun sürüntüsü, boğaz sürüntüsü gibi) ve bu sayede yapılan bir testtir.

Koronavirüs testi nerelerde yapılır?

Covid-19 testini yaptırmak için Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler yer almaktadır. Bunlar hem özel hastaneler hem de devlet hastaneleri olarak ikiye ayrılır.

Özel hastanelerde PCR Covid-19 testi ücretsiz mi?

Özel hastanelerde Covid-19 testi maalesef ücretsiz değildir. Ortalama 300 TL – 600 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Yurtdışına çıkmak için yapılan Covid-19 PCR testi ücreti ne kadar?

Test ücreti 110 TL'dir. Görevli olarak yurt dışına çıkacak olan kamu görevlilerinden ücret alınmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum