Dwayne Johnson'un Oynadığı 30 Film Tavsiyesi | 2024

Dwayne Johnson’ın birbirinden başarılı filmlerini bu içeriğimizde sizler için bir araya getirdik. İşte en iyi Dwayne Johnson filmleri!
Dwayne Johnson'un Oynadığı 30 Film Tavsiyesi | 2024

IMDb Puanına Göre En İyi Dwayne Johnson Filmleri

Bu listede tüm zamanların en iyi Dwayne Johnson filmlerini spoiler içermeden, IMDB puanlarıyla birlikte sizler için bir araya getiriyoruz. İşte aksiyon filmleri başlığı altında da yer alan hepsi birbirinden sürükleyici Dwayne Johnson film önerileri...

Dwayne Johnson Filmleri;

1. Black Adam

Dwayne Johnson Filmleri
Mısır tanrılarının kudretine denk özel güçleri kazandıktan sonra 5000 yıllık tutsaklıktan sonra kaçmaya başarır. Bu kaçış ardından sonra dünyada var olan kötülükleri kendi zihnindeki adalet anlayışı ile göstermek üzere harekete geçer.

TürAksiyonFantastikBilim Kurgu
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJaume
Collet-Serra
OyuncularDwayne
Johnson
Viola
Davis
Sarah
Shahi

2. Red Notice

Dwayne Johnson Filmleri
İnterpol tarafından dünyanın en çok aranan insanları yakalamak için bir kırmızı bülten oluşturulur. FBI’ın en iyi profil uzmanı John kaçan eserleri yakalamak üzerine harekete geçer. Dünyanın en çok aranan sanat hırsızı Nolan’ı aradığında John kazara hapse düşer ve Nolan ile ortak olmak zorunda kalır. Yaşanan tonlarca olayların yanında koca ekip beraber çalışarak kırmızı bültenin içerisinde yer almaya başlarlar.

TürAksiyonKomediGerilim
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRawson
Marshall Thurber
OyuncularDwayne
Johnson
Ryan
Reynolds
Gal
Gadot

3. Jungle Cruise

Dwayne Johnson Filmleri
Bilim insanı olan Lily, yeni bir görev ile karşı karşıyadır. Efsanelere göre Amazon’da iyileştirme güçlerine sahip olan bir ağaç bulunuyordur ve bu ağacı bulmanın görevi de Lily’dedir. Bunun için Amazon ormanlarına seyahat eden Lily, nehirde bulunan bir geçitten geçmek için Frank’in teknesini kiralamak zorunda kalır. Lily ve Frank bu ormanlarda eşsiz bir maceraya çıkarken beklemedikleri tehlikeler ile karşı karşıya kalırlar.

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJaume
Collet-Serra
OyuncularEmily
Blunt
Dwayne
Johnson
Jesse
Plemons

4. Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw

Dwayne Johnson Filmleri

Hızlı ve Öfkeli serisinin seriden farklı olarak çıkardığı film Hobbs ve Shaw insanlığı tehlikeye atacak bir güç için birlikte hareket etmek zorunda kalırlar. Ajan Hobbs ve askeri ajan Shaw, yıllar boyunca birbirlerine düşman olsalar da bu kez birlikte hareket etmek zorundadırlar. İnsanlık büyük bir tehdit ile karşı karşıya kalır. Siber genetik ile güçlendirilmiş Brixton insanlığın değişmesine neden olabilecek bir virüsü ele geçirir. Brixton’ı yenmeleri için Hobbs ve Shaw görevlendirilir. İkili güçlerini birleştirip birlikte mücadele ederler.

TürAksiyon
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDavid
Leitch
OyuncularDwayne
Johnson
Jason
Statham
Idris
Elba

5. Sahil Güvenlik

Dwayne Johnson Filmleri

Kendisini işine adamış cesur ve sorumluluk sahibi cankurtaran Mitch Buchannon için koyu korumak onun için her şeyden önce gelir. Körfezde yerel bir kahramana dönüşmüştür. Onunla birlikte çalışan ekibiyle görevlerini mükemmel bir şekilde yerine getiren Mitch, ekibine gelen yeni üyeyle ters düşecektir. Mitch’in canını sıkan bu kişiyle araları koyu tehdit eden bir suç planı ortaya çıkınca düzelir.

TürAksiyonKomedi
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSeth
Gordon
OyuncularDwayne
Johnson
Zac
Efron
Alexandra
Daddario

6. Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu

fast-five-001.jpg

Justin Lin yönetmenliğinde çekilen Fast Five, 2001'de başladığından beri hayatımızda olan Hızlı ve Öfkeli serisinin en beğenilen filmlerinden biridir. Başrollerinde Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson gibi ikonların yer aldığı Fast Five, Dwayne Johnson'lı son filmdir. Eski polis Brian O'Conner ve Mia Toretto, Dom’u hapisten kaçırıp özgürlüğüne kavuşturduktan sonra polisleri atlatıp sınırı geçerler ve Rio de Janeiro’da ortaya çıkarlar. 

TürAksiyonPolisiye Gerilim
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenJustin
Lin
OyuncularVin
Diesel
Paul
Walker
Dwayne
Johnson

7. Hızlı ve Öfkeli 7

furious-7-.jpg

Furious 7, James Wan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu, başrollerinde ise Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson ve Jason Statham gibi oyuncuların yer aldığı Hızlı ve Öfkeli serisinin yedinci filmidir. Hızlı ve Öfkeli ekibi bu kez İngiltere'den gelen bir intikam planından habersizlerdir. Shaw kardeşi Owen'ın hesabını sormakta ve onu yaralayanların karşısına çıkmaktadır. Shaw kibin Toretto evini havaya uçurduktan sonra Dom yetkili bir devlet ajanından yardım ister. Böylece ekip bir kez daha harekete geçer. 

TürAksiyonGerilim
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenJames
Wan
OyuncularVin
Diesel
Paul
Walker
Jason
Statham

8. Hızlı ve Öfkeli 6 

fast--furious-6-001.jpg

Herkesin heyecanla beklediği Hızlı ve Öfkeli serisinin altıncı filmi Fast & Furious 6, Fast Five’ın da yönetmeni Justin Lin tarafından çekilmiştir. Hobbs dünyada 12 ülkeye yayılmış bir suç organizasyonu araştırmaya başlar. Bu örgüt her biri birer ölüm makinesi olan paralı askerlerden oluşmaktadır; ve örgütün ikinci lideriyse Dom’un öldüğünü sandığı eski aşkı Letty’den başkası değildir!

TürAksiyon
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJustin
Lin
OyuncularVin
Diesel
Paul
Walker
Dwayne
Johnson

9. Jumanji: Vahşi Orman

jumanji-welcome-to-the-jungle.jpg

Jake Kasdan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu, başrollerinde ise Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart gibi başarılı isimlerin yer aldığı Jumanji: Welcome to the Jungle, fantastik aksiyon türünün en sevilen filmlerinden biridir. Dört sıra dışı arkadaş bir video konsol oyunu bulur. Daha önce kimse bu oyunun adını duymamıştır. Heyecanla oyunu incelemeye başlayan ve oynamaya koyulan dört ergen kendilerini vahşi bir ormanda avatarların bedenlerinin içinde bulurlar.

TürAksiyonFantastik
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJake
Kasdan
OyuncularDwayne
Johnson
Jack
Black
Kevin
Hart

10. Çete

gridiron-gang-.jpg

Başrollerinde Dwayne Johnson, Xzibit L., Scott Caldwell gibi isimlerin yer aldığı Gridiron Gang’ın yönetmen koltuğunda Phil Joanou oturmaktadır. Sean Porter, gençlerin kaldığı bir tutukevinde kamp yöneticisidir. Gençlere futbol sayesinde takım olabilme ve kendilerine güven duygusu aşılamaya çalışma hikayesine odaklanmaktadır.

TürDramKomedi
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenPhil
Joanou
OyuncularDwayne
Johnson
XzibitL. Scott
Caldwell

11. Hızlı ve Öfkeli 8 

the-fate-of-the-furious-001.jpg

F. Gary Gary’in yönetmenliğini yaptığı Hızlı ve Öfkeli serisinin sekizinci filmi The Fate of the Furious’un başrollerinde Vin Diesel, Dwayne Johnson ve Jason Statham gibi isimler yer alıyor. Dünya turu yapan ekip her ekip üyesinin temize çıkmasıyla birlikte normal hayatlarına geri döner. Ancak, gizemli bir kadın olan Chiper, Dom’u hedef almış durumdadır. Dom'u tekrar suça bulaşmaya ikna eden Chiper, Dom'u sevdiği ve güvendiği insanlardan da ayıracaktır. Artık Dom'u durdurmanın tek yolu ekibin geri kalanının onun peşine düşmesidir.

TürAksiyonGerilim
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenF. Gary
Gray
OyuncularVin
Diesel
Dwayne
Johnson
Jason
Statham

12. Yedek Polisler 

the-other-guys-001.jpg

Adam McKay’ın yönetmen koltuğunda oturduğu The Other Guys’ın başrollerinde Mark Wahlberg, Will Ferrell, Samuel L. Jackson gibi isimler yer alıyor. Filmde Polis teşkilatlarında iki ayrı kuvvet arasında hep süregelen bir rekabet, hırs ve kıskançlık konusu işlenmektedir.

TürAksiyonKomedi
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenAdam
McKay
OyuncularMark
Wahlberg
Samuel
L. Jackson
Dwayne
Johnson

13. The Rundown 

the-rundown.jpg

Dwayne Johnson, Christopher Walken, Ewen Bremner gibi isimlerin başrollerinde yer aldığı The Rundown’ın yönetmenliğini Peter Berg yapmaktadır. Bir yeraltı patronunun oğlu olan Travis, Amazon’a geldikten sonra kaybolur. Amacı ise paha biçilmez tarihi bir eseri bulabilmektir. Bölgeye gelen bir diğer adam ise yeraltı patronu adına çalışmaktadır ve amacı Travis’i geri döndürmektir. 

TürMaceraKomedi
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenPeter
Berg
OyuncularDwayne
Johnson
Christopher
Walken
Ewen
Bremner

14. Akıllı Ol 

get-smart.jpg

Peter Segal’in yönetmenliğini yaptığı Get Smart filminin başrollerinde Steve Carell, Anne Hathaway, Alan Arkin ve Dwayne Johnson gibi isimler yer almaktadır. Akıllı ancak bir o kadar da sakar bir ajan olan Maxwell Smart, içinde bulunduğu CONTROL teşkilatının ajanlarıyla birlikte düşman oldukları KAOS teşkilatının gerçekleştireceği bir terörist saldırısını durdurmak zorundadır.

TürAksiyonKomedi
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenPeter
Segal
OyuncularSteve
Carell
Anne
Hathaway
Alan
Arkin

15. Muhbir

snitch.jpg

Rio Roman Waugh’un yönetmen koltuğunda oturduğu Snitch’in başrollerinde Dwayne Johnson, Susan Sarandon ve Barry Pepper gibi isimler yer alıyor. Üniversite öğrencisi genç oğlu, yanlış bir suçlamayla uyuşturucu satıcılığından 20 yıl hapis cezası alınca, düzenli ve sakin bir aile hayatı süren babasının yapacak tek bir şeyi alır: polisle iş birliği yaparak kılık değiştirecek ve uyuşturucu çetesinin en tepesindeki adama ulaşmaya çalışacaktır. 

TürAksiyon
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenRic Roman
Waugh
OyuncularDwayne
Johnson
Susan
Sarandon
Barry
Pepper

16. Hızlı 

faster.jpg

Dwayne Johnson, Billy Bob Thornton, Oliver Jackson-Cohen gibi isimlerin başrollerinde yer aldığı Faster’in yönetmenliğini George Tillman Jr. üstlenmektedir. Avcının tam olarak av olduğu bu filmde, kahramanımız "Sürücü" işlediği bir suç nedeniyle on yıl hapis cezası alır. Cezasını tamamlayan Sürücü, on yıl kaldığı hapishanede tek bir amaca odaklanır o da intikam! İntikam filmleri türünü seven okurlarımız için Faster filmi oldukça güzel bir tercih olacaktır.

TürAksiyonDram
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenGeorge
Tillman Jr.
OyuncularDwayne
Johnson
Billy Bob
Thornton
Oliver
Jackson-Cohen

17. Mumya Geri Dönüyor

the-mummy-returns.jpg

Stephen Sommers’ın yönetmenliğini yaptığı The Mummy Returns filminin başrollerinde Brendan Fraser, Racher Weisz ve Dwayne Johnson gibi isimler yer alıyor. Mumya Geri Dönüyor'da lanetli efsane bir kez daha dehşet saçıyor!

TürMaceraFantastik
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenStephen
Sommers
OyuncularBrendan
Fraser
Rachel
Weisz
Dwayne
Johnson

18. Zor Kazanç

pain--gain.jpg

Pain & Gain filmi, Michael Bay tarafından yönetilmiştir ve başrollerinde Mark Wahlberg, Dwayne Johnson ve Ed Harris gibi oyuncular yer almaktadır. Florida’da yaşayan üç vücut geliştiricisi kendilerini gasp, adam kaçırma ve cinayete kadar varan suçların içinde bulur. 

TürAksiyonDramKomedi
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMichael
Bay
OyuncularMark
Wahlberg
Dwayne
Johnson
Ed
Harris

19. Merkezi İstihbarat 

central-intelligence.jpg

Rawson Marshall Thurber’ın yönetmenliğini yaptığı Central Intelligence 2016 yılının en sevilen komedi aksiyon filmlerinden biri olmayı başarmıştır. Başrollerinde Dwayne Johnson, Kevin Hart, Amy Ryan gibi isimlerin yer aldığı film, eski bir dostuyla uzun bir aradan sonra Facebook aracılığıyla yeniden bir araya gelen bir muhasebecinin kendisini uluslarası casusluk dünyasının tam göbeğinde bulmasını konu almaktadır. 

TürAksiyonKomedi
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenRawson
Marshall Thurber
OyuncularDwayne
Johnson
Kevin
Hart
Amy
Ryan

20. Yolun Sonu 

walking-tall-.jpg

Kevin Bray’ın yönetmenliğini yaptığı, Dwayne Johnson, Neal McDonough, Ashley Scott gibi isimlerin de oyuncu kadrosunda yer aldığı 2004 yapımı bu film oldukça beğeni toplamayı başarmıştır. Orduda görevini yapıp evine geri dönen asker, yaşadığı yerin suç ve yolsuzlukla dolu olduğunu gördüğünde bütün kasabayı temizlemek için kollarını sıvar.

TürAksiyonDram
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenKevin
Bray
OyuncularCobie
Smulders
Dwayne
Johnson
Neal
McDonough

21. Oyun Bozan

game-plan.jpg

Kötü adam karakterlerini başarıyla canlandıran Dwayne Johnson, sadece bir kas yığını olmadığını ispat etmek istercesine, oyunculuk yeteneklerini komedi tarzı filmlerle de pekiştirmeye gayret ediyor. Yönetmenliğini Andy Fickman’ın yaptığı filmin başrollerinde Madison Pettis, Kyra Sedgwick gibi isimler de yer alıyor.

TürKomediAile
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenAndy
Fickman
OyuncularDwayne
Johnson
Madison
Pettis
Kyra
Sedgwick

22. Rampage: Büyük Yıkım 

rampage.jpg

Brad Peyton’un yönetmenliğini yaptığı başrollerinde ise Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Åkerman gibi isimlerin yer aldığı Rampage, 2018 yılının macera ve aksiyon filmlerinin en beğenilenlerinden biri olmuştur. İnsanları kendinden uzak tutan bir Primatolog olan Davis Okoye, doğumundan beri bakımıyla ilgilendiği oldukça zeki bir goril ile arasında inanılmaz bir bağ kurar. Oldukça nazik olan maymun, uygulanan yanlış bir deney sonucu korkunç bir canavara dönüşür. 

TürAksiyonMacera
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBrad
Peyton
OyuncularDwayne
Johnson
Naomie
Harris
Malin
Åkerman

23. San Andreas

san-andreas.jpg

Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario gibi isimlerin başrollerinde yer aldığı San Andreas filminin yönetmen koltuğunda Brad Peyton oturuyor. Film, California'da yaşanan ve Batı Kıyı Şeridi'nin tamamını etkileyen büyük çaplı bir deprem faciasının ardından yaşanan arama kurtarma sürecinde, itfaiye eri Tom'un yaşadıklarını konu alıyor.

TürAksiyonMaceraGerilim
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenBrad
Peyton
OyuncularDwayne
Johnson
Carla
Gugino
Alexandra
Daddario

24. Hercules 

hercules-.jpg

Dwayne Johnson, Rufus Sewell, Aksel Hennie gibi isimlerin başrollerinde yer aldığı Fantastik filmin yönetmen koltuğunda Brett Ratner oturuyor. Yapımcılığını Paramount Pictures ve Metro-Goldwyn-Mayer Stüdyoları'nın beraber üstlendiği filmde doğa üstü güçlerin hakimiyetinden ziyade, daha mantıklı bir dünyada geçiyor.

TürAksiyonFantastik
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenBrett
Ratner
OyuncularDwayne
Johnson
Rufus
Sewell
Aksel
Hennie

25. Gökdelen 

skyscraper.jpg

Başrollerinde Dwayne Johnson, Neve Campbell, Chin Han gibi isimlerin yer aldığı Skyscraper filminin yönetmen koltuğunda Rawson Marshall Thurber oturuyor. Will Sawyer, eski bir FBI Rehine Kurtarma Ekibi lideridir. Fakat artık gökdelenlerin güvenliğini değerlendirmektedir. Çin’deki görevi sırasında dünyanın en uzun ve en güvenli binası ateşler içinde kalınca tüm suç onun üzerine atılır. 

TürAksiyonGerilim
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenRawson
Marshall Thurber
OyuncularDwayne
Johnson
Neve
Campbell
Chin
Han

26. Gizemli Adaya Yolculuk

journey-2-the-mysterious-island.jpg

Verne mitolojisini serbest bir şekilde kullanan ve Verne hayranlarının yanında iflah olmaz bilimkurgu tutkunlarını da tavlamaya çabalayan Journey 2: The Mysterious Island filminin yönetmen koltuğunda Brad Peyton oturuyor. Filmin başrollerinde ise Dwayne Johnson, Michael Caine, Josh Hutcherson gibi isimler yer alıyor.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenBrad
Peyton
OyuncularDwayne
Johnson
Michael
Caine
Josh
Hutcherson

27. G.I. Joe: Retaliation

g.i.-joe-retaliation.jpg

Bruce Willis, Channing Tatum, Dwayne Johnson gibi isimlerin başrollerinde yer aldığı G.I. Joe: Retaliation filminin yönetmen koltuğunda Jon M. Chu oturuyor. G.I. Joe Efsanesi son filminde yine zorlu görevlerle geri dönüyor. Ekip bu sefer dünyayı hakimiyeti altına almayı hedefleyen Zartan ve onun adın çalışanlar ve Zartan'ın etkisi altına giren dünya liderleriyle zorlu bir mücadeleye giriyor...

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJon
M. Chu
OyuncularBruce
Willis
Channing
Tatum
Dwayne
Johnson

28. Sihirli Dağ 

race-to-witch-mountain.jpg

Andy Fickman’ın yönetmenliğini üstlendiği, başrollerinde ise Carla Gugino, Dwayne Johnson, AnnaSophia Robb gibi ünlü isimlerin yer aldığı Race to Witch Mountain bilimkurguyla maceranın başarılı bir birleşimidir. Tüm dünya kumarhanelerinin şahikası bölge olarak kabul edilen Las Vegas’ın yakınlarında olağanüstü gelişmeler yaşanmaktadır. Taksi şoförü Jack Bruno arabasına Sara ve Seth adlı iki kardeşi aldığında şok geçirecektir.

TürMaceraBilim Kurgu
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenAndy
Fickman
OyuncularCarla
Gugino
Dwayne
Johnson
AnnaSophia
Robb

29. Sakin Ol

be-cool.jpg

Bir devam filmi olan Sakin Ol, John Travolta ile 2005 yılında tekrar izleyici karşısına çıkmıştır. Film işlerinde istediğini elde edemeyen Chili, arzuladığı başarıya ulaşabilmek için müzik alanında arayışa giriyor. F. Gary Gray yönetmenliğinde çekilen filmin başrollerinde ise Uma Thurman ve Vince Vaughn gibi değerli isimler de yer alıyor.

TürKomedi
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenF. Gary
Gray
OyuncularJohn
Travolta
Uma
Thurman
Dwayne
Johnson

30. Akrep Kral 

the-scorpion-king.jpg

Chuck Russell’in yönetmen koltuğunda oturduğu başrollerinde ise  Dwayne Johnson, Kelly Hu, Michael Clarke Duncan gibi isimlerin yer aldığı The Scorpion King filminde Kral Mennon beş bin yıl önce yaşamış, kimseye acıması olmayan, merhametsiz bir savaşçıdır. Zamanında, vahşi ordusuyla önüne ne geldiyse katlederek ölümün izini sürmüştür.  Mennon’un bu korkunç gücü karşısında direnebilmek çok kolay değildir. Ancak cesaret bulabilen birkaç kabile vardır. 

TürAksiyonMacera
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenChuck
Russell
OyuncularDwayne
Johnson
Kelly
Hu
Michael
Clarke Duncan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum