Dünyanın En Tehlikeli Yolu - El Caminito del Rey

Dünya'nın en korkunç ve en tehlikeli yolunda yürümek ister miydiniz? Adrenalin doluysanız bu yolda yürümek sizi heyecanlandırabilir. Merak edenlere dünyanın en tehlikeli ve en ölümcül yolunu açıklayoruz.
Dünyanın En Tehlikeli Yolu - El Caminito del Rey

Dünya'nın En Ölümcül ve En Tehlikeli Yolu

El Caminito del Rey adrenalin tutkunları için en güzel yollardan biri... Güney İspanya'nın Malaga eyaletinde bulunan ve dünyanın en tehlikeli yolu. Kralın Küçük Yolu adlı yol, her yıl binlerce adrenalin tutkununa ev sahipliği yapıyor.

dunyanin-en-tehlikeli-yolu.Gif

Hadi Başlayalım..


Kralın Küçük Yolu

İspanya'nın Malaga eyaletinde bulunan bu yol toplamda 3 metre genişliğe sahip. Aynı zamanda Guadalhorce nehrinin 300 metre yukarısında yer almakta. 20. yüzyılın başlarında yerel hidroelektrik santrallerindeki işçiler için yapılmış.

dunyanin-en-olumcul-yolu.jpg


Yolun Kapatılma Nedeni

Yol, yıllar geçtikçe hava şartları yüzünden aşındı ve üzerinde yürümeyi gittikçe daha da zor bir hale getirdi. 2001 yılında İspanyol hükümeti tarafından tehlikeli ve ölümcül olmasından dolayı kapatıldı. Betonla kaplanan çoğu kısmı zamanla döküldü. Bu yolda 4 insanın hayatını kaybetmesi kapatılmasına gerekçe gösterildi.

dunyanin-en-tehlikeli-ve-olumcul-yolu.jpg


Yol Yeniden Açıldı!

Yol, birkaç yıl önce yerel belediyelere milyonlarca avroya mal olan kapsamlı bir tadilatın ardından yeniden açıldı. Eskisinden daha dayanıklı bir hale getirildi. Görevliler yolun üstünde en fazla 400 kişinin olması gerektiği ve fazlasının yola zarar verebileceğini açıkladı. 2013 yılında açılan yolda yürümek için gerekli güvenlik kurallarına uyulması zorunluluktu. Turistlerin ziyaret ettiği yol zamanla turizm merkezine dönüştü.

yol-yeniden-acildi-!.jpg


Yolda Yürümek İçin Gerekli Kriterler

Adrenalin sevenler için bu yolda yürümek o kadar da kolay değil. Herhangi bir hastalığın olmamasının yanı sıra 55 yaşın üstündeki insanlar bu yolda yürüyemiyor. Çünkü Yasak! Ancak kask ve bir çok güvenlik önleminin ardından bu yolda yürüyebilirsiniz.

dunyanin-en-korkunc-yolu.jpg


Kralın Küçük Yolunun Özellikleri

Tarihi çok eskiye dayanan bu yol tamı tamına 110 yaşında. 4.8 mil uzunluğa sahip ve normal bir yürüyüş temposuyla toplamda 4-5 saatte tamamlanabiliyor. Yolun bazı kısımlarında taban camdan yapılmış. Bu sayede üzerinde yürürken aşağıya bakıp manzaranın da tadını çıkarabilirsiniz. Tabi korkmazsanız :)

adrenalin-dolu-yol.jpg


Önerilen İçerik; Dünyanın En Tehlikeli 10 Aktif Volkanı!

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.