Dünyanın En Renkli 10 Yeri!

Dünyada çok fazla bilinmeyen, bu yüzden de turistlerce harap edilmemiş muhteşem güzelliklere sahip o kadar yer var ki... Bu yerler yeryüzünün hala gizli mabetlerini içinde barındırıyor. İşte dünyanın rengarenk görünüme sahip inanılmaz güzellikteki yerleri
Dünyanın En Renkli 10 Yeri!

Dünyanın En Renkli 10 Yeri

1. Beş Çiçek Gölü, Çin

Yerliler tarafından Wuhua Hai olarak bilinen Beş Çiçek Gölü, dünyanın en parlak mavi rengine sahip yerlerinden biri. Suyun berraklığı ve gölün tabanındaki ağaç gövdeleri fotoğraftan bakıldığında bile rahatlıkla görülebiliyor.

bes-cicek-golu.jpg


2. Lavanta Tarlaları, Fransa

Fransa'da her daim en çok ziyaret edilen şehir Paris'dir... Bundan dolayı Provence'daki Lavanta Tarlaları genellikle fark edilmiyor. Eğer buranın varlığından bi haberseniz bir dahaki Fransa gezinizde mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.

lavanta-tarlalari-001.jpg


3. Kızıl Deniz Kenarı, Çin 

Çin'in en güzel sırlarından bir diğeri de Red Seabeach, aslında dünyanın en büyük kamış bataklığıdır

kizil-deniz-kenari.jpg


4. Hollanda Lale Tarlaları 

Lale tarlalarının çoğu maalesef sadece özel mülkiyete aittir ve girişler çok sınırlıdır. Ancak Hollanda'daki Keukenhof bahçesi yaklaşık 7 milyon lalesi ile halka açık olan dünyanın ikinci en büyük çiçek bahçesidir.

hollanda-lale-tarlalari .jpg


5. Luoping, Çin

Çin'deki tarlalara sarı rengini veren Kanola çiçekleri kesinlikle görülmeye değer. Canlı renkler ve ampul benzeri dağlar nefes kesici bir manzaraya sahip.

luoping,-cin.jpg


6. Pamukkale, Türkiye

Denizli şehrinin bir parçası olan Pamukkale traverterleri, canlı renkteki doğal kaplıcalardır. Muhteşem görünümleri ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Bunu biz değil yabancılar söylüyor. Torpil yapmıyoruz yani;) 

-pamukkale,-turkiye.jpg


7. Hitsujiyama Parkı, Japonya

Buranın güçlü ve renkli doğası inanılmaz bir auraya sahip. Fuji yanardağı eteklerinde bulunan bu park, narin ve pembe yosunlarla güzel bir fon oluşturuyor. Bülent Ersoy ablamızın deyimiyle fev kaladenin fevkinde...

hitsujiyama-parki.jpg


8. Vermont, ABD

Vermont, ABD'nin sonbaharın en güzel görüntülerine sahip yerleriden biridir. Milyarlarca sararmış ve dökülmüş yaprakların arasında dolaşırken hissedeceğiniz huzuru bir hayal edin! Fenna;)

vermont,-abd.jpg


9. Mendenhall Buzulları, Alaska

Bu mağaralarda bulunmak size muhteşem bir deneyim yaşatacak! Sadece güçlü ve kararlı insanların üstesinden gelebileceği bu muhteşem doğada yaklaşık 7-8 saat süren tırmanışın ardından vardığınız nokta size tatmin olmak ne demek onu yaşatacak! Bu cümleden de anlayacağınız üzere... Virgül bile koymadan bu cümleyi kurmamıza neden olan bir deneyim!

mendenhall-buzullari.jpg


10. Danxia Landform, Çin

Çin'de yer alan bu dağlardaki renkler insan yapımı gibi duruyor. Fakat aslında milyonlarca yıl boyunca biriken kumtaşları ve minarellerden kaynaklanıyor. 

danxia-landform,-cin.jpg


BONUS!!!

Anzer Yaylası

Anzer Balı'nın kilosu ancak binlerce liraya satın alınabilir. Yılda sadece bir kaç yüz kilo üretilebiliyor. Bu madde de bir torpil yok. Sadece editörümüz Rizeli, O eklemiş; Ancak iyi de etmiş. Çünkü bu torpil sayılmaz.

anzer-001.jpg

Anzer Balı'nın bu kadar değerli olmasının nedeni şu: Dünyada sadece burada yüzlerce türde farklı çiçek bir arada yaşayabiliyor. Bu yüzden bu bal her derde deva oluyor. Çünkü buradaki arılar yüzlere farklı türdeki çiçeklerden polen topluyorlar.

Dipnot; Anzer Balı almak öyle kolay değil. Herkese nasip olmuyor. Çünkü dünyanın en zenginleri bile bu balın peşinde. Bu yüzden mutlaka ama mutlaka kavanozu mühürlü olan ballara güvenmelisiniz. Ancak mühründe sahte olmamasına dikkat edin;) 

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum