Dünyanın En Kötü 8 Mesleği

İşinizi sevmiyor musunuz? Daha iyi bir işte mi çalışmak istiyorsunuz? Bu meslekleri görünce bir daha düşünmek isteyeceksiniz. Biz sizler için dünyanın en kötü mesleklerini derledik.
Dünyanın En Kötü 8 Mesleği

Başlığın kinayeli olduğunu belirtmek zorumuza gidiyor ama maalesef anlamayanlar olabiliyor. Bizde sizler için dünyanın en zor mesleklerini derledik. Haydi beraber göz atalım.


1. Kanalizasyon Temizleyicisi

Metropol şehirler, albenisi olan, mimarileri ile kendine hayran bırakan yapıtlara ev sahipliği yapar. Peki bu şehirlerin hiç kanalizasyon çukurlarına girdiniz mi? Onlar insan ve hayvan dışkıları ile su birikintilerinde oluşan tortuları temizlerler. Mikrop yuvası olan bu çukurlar kötü kokusu ile de meslek mensublarına oldukça zor anlar yaşatır.  

kanalizasyon-temizleyicisi-001.jpg


2. Koku Denetleyicileri

Parfüm firmaları ürettikleri kokuların kalitesini bir grup insan üzerinde deneyerek testlerini yaparlar. Bu testler de iki temel çalışana ihtiyaç vardır. Bir’i test mankeni olarak üzerine koku sıkılan çalışan bir diğer’i ise bu kokuyu gün içerisinde belirli periyotlar da takip edip losyonun kalıcılığını test eden kişi. Koku denetleyicileri her gün yüzlerce farklı şişeyi farklı manken üzerinde koltuk altlarına sıkarak koklamak zorundadırlar.

koku-denetlecileri


3. Olay Yeri İnceleme

Hiçbir şey planlanamaz, her an her şey olabilir. Kimi zaman sabaha karşı bir cinayet vakası adına olay yerinde bulunurlar. Ceset’leri inceler, kan izi, parmak izi gibi bir çok ipucu olabilecek unsuları incelerler ve ilgili birime aktarırlar. Meslek mensubları, bu işlerin insanın psikolojisini bozduğunu ve karşılaştıkları manzaraların onların pozitif yaşantısına etki ettiklerini belirtmişlerdir.

olay-yeri-inceleme


4. Gassal ( Ölü Yıkayıcıları )

Bir çoğumuzun asla cesaret edemeyeceği bir meslektir gassallık. Her gün onlarca ölüyü yıkayıp, temizleyip kefenleyerek ebedi yolculuğuna uğurlayan bu iş gurubu çalışanları günün büyük bir bölümünü gasilhane de (ölülerin yakındığı yer) geçiriyor. Ölüm vakalarına göre yıkamanın zorlukları da oluyor. Kalp krizi geçiren bir insanın yıkanması kolay iken yanarak ölen bir insanın yıkanması oldukça meşakkatli oluyor.

olu-yikayicilari-001.jpg


5. Hayvan Mastürbasyoncusu 

Hayvan mastürbasyoncusunun görevi, hayvan spermi isteyen araştırmacılara yardımcı olmak. Birkaç yolla hayvanların spermlerini alırlar. Bu işlemi yapmaları için hayvanların daha önceden bu prosedür için eğitilmiş olmaları gerekir. Genellikle domuzlar erken yaşlarda eğitildikleri için yanlarına eldiven giymiş bir araştırmacı geldiğinde kendisine zorluk çıkarmazlar.

hayvan-masturbasyoncusu.jpg


6. Taşınabilir Tuvalet Temizleyicisi

Bu tuvaletler ne kadar büyük olursa temizlenmesi de o kadar zor olur. Temizleyiciler tuvaletleri vakumlu sopayla ya da tanklarla temizlerler. Tuvalet kağıtlarını yerleştirirler ve tuvaletin yüzeyini temizlerler. Genellikle bir tane taşınabilir tuvaleti temizlemek birkaç dakika alır ve çoğu temizlik görevlisi günde 10 ile 60 tane arasında tuvalet temizlerler.

tasinabilir-tuvalet-temizleyicisi.jpg


7. Yoldaki Ölü Hayvanları Toplayıcı

Bu meslek biraz kendini açıklayıcı. Bu kişiler trafik kazaları sonucu yoldan ölen hayvanları topluyorlar ama ne yaptıkları meçhul!

yoldaki-olu-hayvanlari-toplayici.jpg


8. Safari'de Maymun Gözetmeni

İnsanların onları daha yakından görebilmesi için kendilerine ayrılan özel alana getirilen maymunlara birinin göz kulak olması gerek. Neden mi? Çünkü araba ile safari yapan ziyaretçilerin arabalarına tutarak dışarı çıkabiliyorlar da ondan. Maymun gözetmenleri arabalara tutunarak kaçmaya çalışan maymunların dışarı kaçmalarını önlüyor.

safaride-maymun-gozetmenligi.jpg

Önerilen İçerik: En Çok Kazandıran 10 Meslek

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum