Gitmenin Yürek İstediği Dünyanın En Korkunç 24 Yeri

Dünyanın dört bir yanından 24 korkunç yeri bir araya getirdik.. Her birinin diğerinden daha da ürkütücü hikayeleri var. İşte dünyanın en korkunç yerleri...
Gitmenin Yürek İstediği Dünyanın En Korkunç 24 Yeri

Dünya Üzerindeki En Korkunç Yerler

İnternette dolaşırken sürekli dünyanın en güzel yerleri olan görseller ilgimizi çekmiştir. Peki ya dünyanın en korkunç yerlerini hiç merak ettiniz mi? Dünyanın en korkunç yerlerinin görsellerini ve bir o kadar da inanılmaz hikayelerini bir araya getirdik.

Gitmenin yürek isteyeceği dünyadaki en korkunç yerler;

1. Akodesewa Pazarı

en korkunç yerler

Afrika kıtasının batısında Togo'da pek çok insan hala yerli dinlere bağlı kalmıştır. Bu insanlar ayinlerinde kullanmak için maymun kafalarını Awodessewa Pazarı'ndan satın almaktadırlar. Bu kafalarla yapılacak ayinlerin ürkütücülüğünü bir düşünün...

2. Cehennem Tapınağı

en korkunç yerler

Kuzey Afrika'nın Tunus ülkesinde bulunan insanların dara düştükleri dönemlerde on binlerce çocuğu bu tapınakta tanrılarına kurban verdiği biliniyor. Cahiliye dönemini aratmayan ürkütücü ve bir o kadar da korkunç bir inanış.

3. Poveglia

en korkunç yerler

İtalya'da bulunan ve veba adası veya ölüm adası olarak bilinen, 1793 ile 1814 yılları arasında veba hastalığına yakalanan 160 bin kişinin karantinaya alındığı bir yer. Hala bu kişilere ait olan toplu mezarlar Poveglia'da bulunmaktadır. Bir dönemde intihar etmelerinden kısa bir süre önce doktorların tuhaf deneylerine maruz kalan akıl hastalarının tutulduğu Poveglia ile ilgili halk arasında hayalet efsaneleri anlatıldığı bilinmektedir.

4. Batı Virginia Eyalet Hapishanesi

en korkunç yerler

Bu hapishanede 1000'den fazla insan idam cezası nedeniyle infaz edildi. Geride bıraktıkları ruhları bu mekanın korkutuculuğunu artırmaktadır.

5. Centralia

en korkunç yerler

Centralia 1980'lerde yer altı madenlerinden çıkan yangında zehirli gazlara daha fazla maruz kalmamak adına terkedilmiştir. Daha sonra bu yer bir hayalet şehre dönüşmüştür. Kasabada bugün sadece 10 kadar kişi yaşıyor ve yaşamlarını karantina bölgesinin dışında sürdürmeye özen gösteriyorlar.

6. Beelitz Heilstatten Hastanesi

en korkunç yerler

Bu ürkütücü hastanede kimin tedavi gördüğünü biliyor musunuz? Adolf Hitler! Daha fazla bilgiye gerek var mı?

7. Maunsell Deniz Kaleleri

en korkunç yerler

Bu garip kuleleri İngiltere, II. Dünya Savaşı sırasında Kuzey Denizi'nde Nazilerin işgal girişimlerini önlemek amacıyla yaptırmıştır. Savaş sırasında işe yaradığı söylenen bu kuleler bugün kullanılmıyor olsa da hala ayakta...

8. San Zhi

en korkunç yerler

Tayvan Taipei'nin dışındaki bu tatil köyünün inşaatı nedeni bilinmeyen bir kaza ve intihar sonrasında durdurulmuştur. Yerel halk, tatil köyünün inşası sırasında meydana gelen bir afetle yıkılan Çin ejderhası heykelinin burayı lanetlediğine inanmaktadır. Bu inanışa benzeyen bir diğer düşünceleri ise aynı afette yıkılmış olan Hollandalı bir askere ait mezar...

9. Queen Metro Sistemi

en korkunç yerler

Queen Şehrinde inşasına başlanmış olan metro 1990'larda ekonomik nedenlerle durdurulmuştur. Yarısı tamamlanmış tünellerden oluşan metro, terk edilen araçlarla birlikte şehirde ürkütücü bir görüntüye neden olmaktadır.

10. Hashima Adası

en korkunç yerler

Nagasaki yakınlarındaki bu adada bulunan madenin 1974'te tükenmesiyle yaklaşık 7 bin madenci burayı terk etmiştir. O zamandan bu zamana ada çürümeye terk edilmiş durumda. ''Hashima Adası'' ''6 Ünlü Hayalet Şehir'' isimli içeriğimizde de yer almayı başarmıştır :)

11. Haçlar Tepesi

en korkunç yerler

Litvanya'da bulunan haçlar tepesi, dini bir bölgenin merkezinde bulunmaktadır. Adını da bu bölgeye 150 yıl önce yerleşen haçlardan almaktadır. Şuan bu tepede 100 binden fazla haç bulunmaktadır.

12. Leap Kalesi

en korkunç yerler

500 yıl boyunca çeşitli iktidar olma kavgalarının merkezinde olmuş bu kalenin tüyler ürpertici bir geçmişi var. 1500'lü yılların ortasında O'Carroll klanındaki kan davaları kalede çok fazla ölüme neden olmuştur. Kaledeki rahip de ailesinin gözlerinin önünde feci bir şekilde öldürülmüştür.

13. St. George Kilisesi

en korkunç yerler

Jakup Hadrava, saçma bir şekilde terkedilmiş bu kilisedeki hayaletleri alçıdan heykellerle canlandırmıştır. Dünyanın dört bir yanından turistler şimdi bu hayalet heykelleri görmek için bölgeye akın ediyor.

14. Jacop'ın Kuyusu

en korkunç yerler

Macera tutkunlarının yüzdüğü bu havuz aslında su altı mağaralarının yüzeye açıldığı noktalardan biri. Ancak şimdiye kadar bunu ciddiye almayıp dalan 8 kişi, bu kuyunun içinde kaybolup su altı mağaralarında hayatlarını kaybetmiştir.

15. Cambridge Askeri Hastanesi

en korkunç yerler

1878-1996 yılları arasında Britanyalı asker ve sivillerin tedavisi için kullanılan hastanede yüksek düzeyde asbest olduğu için kapatılmıştır. Burada ölen iki hastanın ruhunun bu hastanede bulunduğuna inanılıyor.

16. Zehirli Bahçe

en korkunç yerler

Ünlü Alnwick Bahçesinin bir bölümünü oluşturan Zehirli Bahçe'de durmak veya gülleri koklamak isteyeceğinizi düşünemiyoruz bile. Çünkü bunu yapan tahtalı köye gidiyor diyebiliriz. 2005'ten itibaren sınırlı bir şekilde turistlere açılan bitkiler zehirli ve sadece eğitim amaçlı yetiştirilmekte...

17. The Stanley Hotel

en korkunç yerler

1970'lerden buyana bu otelde normal dışı şeylerin yaşandığı biliniyor. Burada bir gece geçiren Stephen King, yaşadıklarından almış olduğu ilhamla "The Shining" adlı romanını kaleme almıştır.

18. Bulgaristan Kominist Partisi Binası

en korkunç yerler

Balkan Dağlarında terk edilmiş ve duvarları grafitilerle boyanmış bu bina şimdi yere çakılmış bir uzay gemisini andırmakta. Bu mekan tamamen bambaşka bir dünyaya aitmiş gibi görünmekte...

19. Ilha da Queimada Grande

en korkunç yerler

Brezilya'daki bu adada dünyanın en zehirli yılanı olan mızrak başlıdan 4 bin adet civarında bulunuyor. Yerleşim bulunmayan bu adaya sadece cesaret edebilen bilim insanları gidebiliyor. Peki ya bu adaya gitmeye sizin cesaretiniz var mı?

20. Tashirojima (Kedi Adası)

en korkunç yerler

100 balıkçının yaşadığı küçük bir ada... Bu ada ismini burada yaşayan vahşi kedilerden almaktadır.

21. Capela dos Ossos

en korkunç yerler

"Kemikler Şapeli" bir rahip tarafından 1500'lerde ölen 5 bin rahibin kemikleriyle inşa edilmiştir. Yeterince korkunç bulmadıysanız ek bilgi verelim; Şapelin tavanında iki rahibe ait iskelet asılı durmakta bunlardan biri hayatını kaybettiğinde henüz daha bir çocuktu.

22. Oyuncak Bebekler Adası

en korkunç yerler

Mexico City yakınındaki bu küçük ada adını, Julian Santana Barrera adlı keşişden almaktadır. Nehirde boğulan bir kızın ruhunun kendisine musallat olduğu korkusuyla buraya eski oyuncak bebekleri asmıştır. Keşiş Barerara da sonunda o nehirde boğularak yaşamını yitirmiştir.

23. Oradour-Sur-Glane

en korkunç yerler

Nazi ordusunun yaptığı katliamdan sonra anıt olmuş ve terk edilmiş bir yerdir. 1944'den buyana kimse burada yaşamamaktadır.

24. Bodie

en korkunç yerler

Terkedilmiş altın madeni kasabası. 1942'den beri kimse burada yaşamamaktadır.

Benzer İçerik Önerileri
Bodrumlardan Çıkan Korkunç ŞeylerTarihte İnsan Derisiyle Yapılmış Eşyalar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum