Dünyanın En Hafif Akıllı Telefonu Casper'dan

Türkiye merkezli teknoloji firması Casper dünyanın en hafif akıllı telefonunu görücüye çıkardı.
Dünyanın En Hafif Akıllı Telefonu Casper'dan

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte büyüyen ekranlar beraberinde hafifleşen ve incelen akıllı cihazları da önümüze sunuyor. Bunlardan en sonuncusunu ile Türk firması Casper çıkarttı. Tanıttığı yeni telefonu VIA V10 ile dünyanın en hafif telefonu listesinde koltuğa oturmayı başardı.

Hafif olduğu kadar da ince olan telefon aynı zamanda dünyanın en ince telefonları arasında da yerini aldı. Tasarımı konusunda mükemmel bir iş çıkartan firma performans olarak da kullananları etkilemeyi başardı.

Casper VIA V10

Telefon sadece 98,8 gram ağırlığında. Bu da onu dünyanın en hafif telefonu yaptı. Normal bir telefona göre neredeyse iki kat daha hafif olan telefon elde hissedilmeyecek kadar hafif geliyor. Aynı zamanda inceliği de rekor kıran cihaz 5.1mm kalınlığa sahip. Yani yine neredeyse bir telefonun yarısı kalınlığında karşımıza çıkıyor. Tasarım olarak Casper gerçekten iyi bir iş çıkarmışa benziyor.

Teknik özelliklerine bakıldığında gayet güzel bileşenler karşımıza çıkıyor. 4.8 inç ekranı bulunan cihaz 1280x720 çözünürlüğünü destekliyor. Aynı zamanda AMOLED teknolojisine sahip ekran kullanıcılarına son derece kaliteli görseller aktarıyor.

               Casper VIA V10

Cihaz gücünü Snapdragon 410 işlemciden alacak. 64 bit desteği sunan işlemciyi 2 GB kapasitesindeki RAM takip edecek ve böylece cihaz işlem yaparken bir sorun çıkartmayacak.

Telefonun kameralarına geldiğimizde karşımıza az rastlanır bir özellik çıkıyor. VIA V10 5 megapiksellik geniş açılı ön kamerasıyla panaromik görüntüler çekebiliyor. Böylece ortaya kullanıcılar için çok hoş selfie’ler çıkartıyor. Arka kısımda ise 8 megapiksel kalitesinde bir kamera bulunuyor ve LED flaş ile destekleniyor.

                         Casper VIA V10

Telefonda 16 GB dahili hafıza özelliği yer alıyor. Maalesef cihazın microSD kart desteği bulunmuyor. Yani kullanıcıların 16 GB hafıza ile yetinmesi gerekiyor. Arka kısımda ise 2000 mAh gücünde bir batarya bulunuyor ve 160 saat bekleme süresi sunuyor. Ayrıca cihaz 4G, Wi-Fi, bluetooth ve GSP desteği de veriyor.

Casper’ın rekor kıran bu orta seviye cihazı VIA V10 ülkemizde 999 TL’den satışa çıkartıldı. Renk seçenekleri arasında ise beyaz ve siyah bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.