Dünyanın En Çok Aranan 10 Suçlusu

Kimi cezaevine gönderildi, kimi baskın sonucu yaşamını yitirdi, kimi ise hala özgür hayatını yaşamaya devam ediyor. İşte dünyada en çok aranan 10 suçlu!
Dünyanın En Çok Aranan 10 Suçlusu

Dünyanın en çok aranan suçlularıyla dolu bir dünyaya adım atın. İnsan kaçakçılığından terörizme, uyuşturucu trafiğinden cinayetlere kadar birçok suçla bağlantılı bu tehlikeli isimler, adalete teslim edilmek için kovalanıyor. Bu blog yazısında, suçluların olağanüstü kaçışları ve iz sürme operasyonlarının gerilim dolu hikayelerini keşfedin.

Dünyanın En Çok Aranan Suçluları

Dünya üzerinde uluslararası çapta birçok suçlu ve suç örgütü bulunmaktadır. Bunlardan bazıları için kırmızı bülten çıkartılmıştır ancak yine de yakalanamamıştır. Dünyaca aranan suçlular, güvenlik güçlerinden kaçmayı benimsemiş adeta spor olarak yapmışlardır. Bu içeriğimizde sizler için dünyada en çok aranan suçluları bir araya getirdik.

İşte suç makinesi olarak görülen dünyanın en çok aranan 10 suçlusu;

1. Usame Bin Ladin

Dünyanın En Çok Aranan Suçluları

Yasa dışı İslamcı örgüt olan El-Kaide’nin kurucusudur ve liderlik yapmıştır. 11 Eylül İkiz Kule saldırılarından sonra ABD tarafından hedef haline getirilmiştir. ABD hükümeti Ladin’i teslim eden kişiye 25 milyon dolar vereceğini duyurmuştur. Son olarak ABD ordusunun 2 Mayıs 2011 tarihinde aldığı bir istihbarat sonucu yaptığı baskın ile yaşanan çatışmalardan sonra Ladin’i ölü olarak ele geçirmiştir. Yurt dışı basınına göre Ladin, Amerika’nın gizli servis için çok iyi eğitim verdiği bir ajandır.

2. Joaquin Guzman

Dünyanın En Çok Aranan Suçluları

Meksika’nın en büyük uyuşturucu patronudur. “El Chapo Guzman” yani “Kısa Guzman” anlamına gelen bir lakabı vardır. Bunun nedeni ise boyunun 1.68 olmasıdır. Guzman 2001 yılında hapishaneden kaçmasıyla birlikte her şey değişti. Uluslar arası uyuşturucu kaçırmaya başlayan Guzman, en büyük rakipleri de 2004 yılında hapse girince ülkenin ve bölgenin tek sahibi ilan edildi.

Çok kısa bir sürede milyar dolarla ifade edilen bir servet sahibi oldu hatta 2011 yılında Forbes dergisinin En Zenginler listesinde adı yer aldı. Yakalanması halinde 5 milyon dolar ödül vereceğini açıklayan Meksika ile ABD’nin ortak bir operasyonu sonucu 22 Şubat 2014 tarihinde yakalanmıştır.

3. Alimzhan Tokhtakhounov

Dünyanın En Çok Aranan Suçluları

Rusya doğumlu bir iş adamı imajını vermek istese de, organize suç, rüşvet, kumar ve uyuşturucu kaçırmak gibi birçok suçtan aranan isim. 2002 Kış Oyunlarında rüşvet ile suçlandı, Almanya’da kaçakçılık yaptı. Teslim eden kişiye 5 milyon dolar vereceği açıklandı. İtalya’da yakalanan Alimzhan’ı, ABD istemiş ancak İtalya hükümeti mahkemesini yapıp serbest bırakmıştır.

4. Davud İbrahim Kaşkar

Dünyanın En Çok Aranan Suçluları

Hindistan’ın en büyük suç örgütü olan D-Company’nin başında. Bir polisin oğludur ancak yıllardır, uyuşturucu ticaretinden, sahte marka üretimine, cinayetten, silah kaçakçılığına kadar her türlü yasadışı faaliyetin içinde. ABD’nin küresel terörist ilan ettiği Kaşkar’ın plastik cerrahi yöntemiyle yüzünü değiştirdiği biliniyor.

5. Matteo Messina Denaro

Dünyanın En Çok Aranan Suçluları

Lakabı “Şeytan” olan dünyanın en şöhretli mafya babası. İtalyan mafyasının en çapkını ve lüks yaşamaya düşkün olanı. Denaro, 1993 yılında İtalya hükümetinin mafyalara karşı başlattığı operasyonları durdurmak için bombalı saldırlar düzenlemiştir. Başına 5 Milyon dolar ödül konulmuştur.

6. Felicien Kabuga

Dünyanın En Çok Aranan Suçluları

Felicien Kabuga, sıradan bir suçlu değil, soykırımın karanlık figürlerinden biri olarak tarihe geçti. 1994 yılında, Ruanda'da gerçekleşen soykırım sırasında Kabuga, Tutsi halkına yönelik sistematik bir saldırının arkasındaki önemli isimlerden biri olarak biliniyor. O dönemde, medya kuruluşları aracılığıyla nefret söylemleri yayarak ve silah ve mühimmat sağlayarak soykırıma katkıda bulunduğu iddia ediliyor.

Yüz binlerce masum insanın ölümünden sorumlu tutulan Kabuga, uzun yıllar boyunca adalete teslim edilemedi. Ancak, 2020 yılında yakalanarak yargılanması için Birleşmiş Milletler'e teslim edildi. Kabuga'nın hikayesi, hem korkunç suçlardan hem de adaletin peşinden koşanların kararlılığından ibaret.

7. Pedro Antonio Marin

Dünyanın En Çok Aranan Suçluları

Dünya'nın en çok arananlar listesinde olan FARC-EP'nin lideri Marin, 1948 ile 1958 seneleri arası, politik ve ideolojik görüşlerini değiştirdi. 2006 Mart ayında onu bulana beş milyon dolar ödül verileceği ilan edildi. Ancak kendisi asla bulanamadı ve 2008 senesinde kalp krizinden öldü. Yerini Alfonso Cano aldı. Onu bir gerilla gücün lideri olarak kabul etmek doğru olur.

8. Joseph Kony

Dünyanın En Çok Aranan Suçluları

oseph Kony, tarih sahnesindeki en acımasız isimlerden biri olarak anılıyor. Orta Afrika'da, Liderlik ve İslam Devleti İçin Direniş Ordusu (LRA) adlı gerilla grubunu kurarak bölgede korku ve dehşet saçtı. LRA'nın lideri olan Kony, çocuk askerlerin kaçırılmasını ve istismarını teşvik etti. Yaşları küçük çocuklar, silahların gölgesinde savaşmaya ve masum insanları öldürmeye zorlandı.

Kony'nin hedefi, Uganda ve çevre ülkelerde kaos yaratarak kendisini ilahlaştırmaktı. Uzun yıllar boyunca, Kony ve LRA üyeleri, sivil halka yönelik saldırılar, tecavüzler ve köyleri yerle bir eden yağmalamalarla anıldı. Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından savaş suçları ve insanlığa karşı suçlarla suçlanan Kony, hâlâ yakalanamamış olup dünya çapında aranan suçluların başında geliyor.

9. James Whitey Bulger

Dünyanın En Çok Aranan Suçluları

2007'den beri kırmızı bültenle aranan Bulger, cinayet amaçlı suikast planı, gasp, para sahteciliği, uyuşturucu dağıtımı gibi pek çok farklı suç işlemiştir. Alcatraz Hapishanesi'nde de zaman geçiren Bulger, Winter Hill Gang için liderlik yaparken uyuşturucu kaçakçılığından, cinayete kadar pek çok olaya karışmıştır.

10. Omid Tahvili

Dünyanın En Çok Aranan Suçluları

Çevresi tarafından Nino olarak bilinen Tahvili, Kanada'da bir suç örgütü lideridir. Asıl suçları tecavüz ve adam kaçırma. Bu suçlardan müebbet hapse mahkum edilmesi beklenilen Tahvili'nin ortak çalıştığı akrabalarından biriyle yaptığı uyuşturucu işinden 500 bin dolar çalınması sonucu onlara işkence yaptı. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nde bir telemarketing şirketi açıp Amerika'daki emekli kesimi kandırmış ve bu işten 3 milyon dolar çalmıştır. Amerika onunla ilgili bilgi getirene veya yakalanmasını sağlayana 4 milyon dolar ödül vereceğini söylemiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Dünyanın En Tehlikeli Ülkeleri

Dünyanın en çok aranan suçluları kimlerdir?

Dünyanın en çok aranan suçluları arasında isimleri öne çıkan birkaç kişi bulunmaktadır. Örneğin, "El Chapo" olarak bilinen Joaquín Guzmán, uyuşturucu kartellerinin lideri olarak tanınır. Ayrıca, Joseph Kony gibi Orta Afrika'da dehşet saçan Liderlik ve İslam Devleti İçin Direniş Ordusu (LRA) lideri de uluslararası arananlar arasındadır. Bir diğer ünlü suçlu ise Ruanda soykırımında önemli bir rol oynadığı iddia edilen Felicien Kabuga'dır.

Bu suçlular hangi suçlardan aranıyorlar?

Dünyanın en çok aranan suçluları farklı suçlardan dolayı aranmaktadır. Uyuşturucu trafiği, terörizm, soykırım, insan kaçakçılığı, organize suç örgütlerinin liderliği gibi ciddi suçlar bu isimlerin aranma nedenleri arasında yer alır. Örneğin, "El Chapo" uyuşturucu kaçakçılığından aranırken, Felicien Kabuga Ruanda soykırımında rol aldığı gerekçesiyle aranmaktadır.

Bu suçluları kim arıyor ve yakalamaya çalışıyor?

Bu suçluların yakalanması ve adalete teslim edilmesi için uluslararası güvenlik birimleri, ulusal polis teşkilatları ve Interpol gibi kuruluşlar yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Bu suçluların izini sürmek ve yakalamak için uluslararası işbirliği büyük önem taşımaktadır. İnterpol, bu tür uluslararası aramalarda merkezi bir rol oynayarak ülkeler arasında bilgi paylaşımını sağlamakta ve koordinasyonu sağlamaktadır.

Bu suçlular neden hala bulunamıyor?

Bu suçluların bulunması ve yakalanması genellikle zorlu ve karmaşık bir süreçtir. Birçok suçlu, uluslararası bağlantılara sahip olabilir ve yeraltı ağlarıyla korunabilir. Gizlenmek için sürekli kimlik değiştirebilirler ve yerel destekçilere sahip olabilirler. Ayrıca, bazı ülkelerde yargı sistemleri ve kolluk kuvvetleri yetersiz olabilir veya suçluları koruyan bir ortam oluşabilir. Bu faktörler, suçluların uzun süre yakalanamamasına neden olabilir. Ancak, uluslararası güvenlik birimleri kararlılıkla çalışarak bu suçluların adalet önüne çıkarılması için çabalarını sürdürmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.