Dünya Müzik Günü Şerefine İlham Veren 10 Müzisyen

Dünya Müzik Günü gerçektende kutlanılması gereken çok özel bir gün. Bu güzel günün şerefine sizlere dünya çapında ilham kaynağı olan 10 müzisyen ve grubu araştırdık ve derledik.
Dünya Müzik Günü Şerefine İlham Veren 10 Müzisyen

1981'den beri kutlanan The Fere da la Musique veya Make Music Day, yani Dünya Müzik Günü, her yıl 21 Haziran'da kutlanır. Dünya Müzik Günü kutlamaları dünyanın en büyük müzik kutlamalarından birisidir. Bu özel güne ilham veren 10 müzisyeni sizler için araştırdık ve derledik. İşte o müzisyenler;

muzik-gunune-ilham-veren-10-muzisyen.gif


1. Pink Floyd

Birçok kişi onları "gelmiş geçmiş en iyi grup" olarak niteliyor. Bu yakıştırmada ise hiç de haksız değiller. Pink Floyd şu ana kadar 18 albüm çıkardı ve 150 milyonun üzerinde sattı. Bunun temel sebebi ise yaptıkları müziğin son derece karmaşık olmasına rağmen akıcı olması... Aslında yaptıkları müzikten öte tam bir "sanat"...

en iyi gruplar


2. Led Zeppelin

Jimi Page'in harika soloları ve Robert Plant'in inanılmaz vokali ile Led Zeppelin, sadece 70'li yılların değil tüm zamanların en iyi müzik gruplarından biridir. Birçok kişi Led Zeppelin 4 albümünü tüm zamanların en iyi albümü olarak tanımlıyor. Daha önce yapılan bir listede grubun en önemli şarkılarından biri olan Stairway to Heaven, gelmiş geçmiş en iyi şarkı olarak seçilmişti.

led-zeppelin


3. Jimi Hendrix

Efsane gitarist kariyerinde sadece 4 albüm çıkardı ve 27 yaşında hayatını kaybetti. Ancak çok kısa süren kariyerine harika başarılar sığdırdı. Hendrix solak olduğu için gitar bulmakta zorlanıyordu çünkü o dönemde solaklar için gitar üretilmiyordu ve başarılı müzisyen gitarı tersten akort ederek kendine solaklar için bir gitar yapmayı başardı. Woodo Child ve Little Wing ise en güzel şarkılarından sadece birkaçı...

jimi-hendrix.jpg


4. Michael Jackson

Tüm dünyanın hemfikir olduğu bir şey varsa o da Michael Jackson'ın pop müziğin kralı olduğudur. Hem şarkıları hem dansı tüm dünyada olay hem de ilham kaynağı oldu. Ünlü şarkıcının 1982 yılında çıkardığı Thriller albümü tüm zamanların en çok satan albümü oldu.

michael-jackson.png


5. Elvis Presley

Rock'n Roll'un kralı Elvis Presley sadece kendi döneminde değil hala bir fenomen olamaya devam ediyor. Şarkıları ve dansları gençlere ilham olmaya devam ediyor. Ayrıca kendisi belki de dünyada en çok taklit edilen karakter olma özelliğini taşıyor.

elvis-presley-001.jpg


6. Metallica

30 seneyi aşkın bir süredir müzik hayatına devam eden Metallica, rock tarihinin en etkileyici gruplarından biridir. Trash metalin öncü grubu hala milyonlarca hayranını peşinden sürüklemeye devam ediyor. Ancak kemik fanları Metallica'nın 90'lı yılların ortalarından itibaren tarzlarını değiştirmesini yoğun şekilde eleştiriyor.

metallica-001.jpg


7. Barış Manço

Bu listeye tabi ki ülkemizden pek çok önemli müzisyeni koyabiliriz; hepsi de birbirinden değerli... Ancak Barış Manço'nun yarattığı etkiyi yaratabilen çok az kişi vardır dünyada... Dağlar Dağlar ile başlayan müzik serüveni Japonya'ya kadar sürmüş olan Barış Manço Türkiye'de rock müzik diye bir şey varsa bunu sağlayan en önemli isimlerden biridir. Ancak onu değerli kılan asıl şey ise çocuklarla kurduğu harika iletişim. Bir dönemin "Adam olacak çocukları" şimdilerde Barış Abi'yi çok özlüyor...

baris-manco.jpg


8. Paul McCartney

Eski zamanlarda beatles'ın üyesi olan Paul McCartney, ününü bu grup sayesinde yaymıştır. Müzik tarihinin en başarılı ve en etkili söz yazarı olmayı başarmış ve Rock n Roll tarihinin en önemli hitlerini besteleyen kişidir. Gelmiş geçmiş en iyi şarkı seçilen "Yesterday" şarkısı McCartney'in eseridir.

paul-mccartney.jpg


9. Madonna

Madonna Louise Ciccone'nin müzik gücü kimse tarafından görülmeyen bir düzeydedir. Otuz yılı aşkın süredir "Popun Kraliçesi" olarak bilinir. Dünya genelinde bir çok sanatçının üzerinde etki bırakan Madonna gelmiş geçmiş en iyi pop şarkıcılardandır.

madonna-001.jpg


10. Freddie Mercury

Sahnedeki duruşu, şovları pek çok kişi tarafından sevilen sesi, Opera ile Rock müziği harmanlayarak yeni bir müzik anlayışı ile dünyayı kasıp kavuran Freddie Mercury, aynı zamanda Queen grubunun kurucusudur. Queen grubunun bugünlere kadar gelmesini sağlayan en büyük etkenlerden birisidir.

freddie-mercury.jpg

Önerilen İçerik; Müzik Yaptığını Bilmediğimiz 8 Dünya Yıldızı

Neoldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum