Dram Filmleri 2024 - En Duygusal ve Ağlatan 40 Film Önerisi

Dram filmi izlemek isteyenler için en iyi film önerilerini listeledik. İşte izlerken gözyaşlarınızı tutamayacağınız dram dolu en iyi filmler...
Dram Filmleri 2024 - En Duygusal ve Ağlatan 40 Film Önerisi

En İyi Dram Filmleri Listesi (Güncel)

Dram temasına ev sahipliği yaparak sizleri derin bir hüzne boğarken bir yandan da korku, gerilim, romantik gibi temalara da ev sahipliği yapan tüm filmleri derledik. Listemizde yerli ve yabancı en çok izlenen filmleri yer alıyor. İşte muhteşem sahneleriyle kalplerimize dokunan unutulmaz dram filmleri...

1. Death’s Sonata

Dram Filmleri
Dr. William yaklaşık 30 yıldır psikoterapi uygulamaktadır. Hayatında ağır izlenin bırakan Charles ismindeki şizofreni yer almaktadır. Bu hasta yaşlandıkça daha da derine psikoza girer. Yıllarca süren başarısız terapi ve tedavi sonrasında, ailesinin eski av kulübesine çekilerek kafasındaki seslerden kaçmaya çalışır.

TürDramKorku
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDouglas
Downing III
OyuncularMorrison
James
Douglas
Downing III
Alexander
Pineiro

2. 9 Ways to Hell

Dram Filmleri
9 farklı günah sizlerle. Limbo; kaçmakta olan suçlu karanlık ve rahatsız edici bir yerde yolun sonuna ulaşır. Lust, aptal bir fahişe olarak uyuşturucu bağımlısı bir ahmakla çarpık aşk üçgenine girer. Oburuk; altın avcısının iştahı ile birlikte karışıklığa yol açmaya başlar. Gazap; ırkçı bir polis olarak adaletin gerçek doğasını keşfeder. Sapkınlık; bir gencin dini zorlamaları ailesini kabusa sürükler. Ve daha nice günah trajedik olarak sizlere sunulmaktadır.

TürDramKomediKorku
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenScott
Alan Richards
OyuncularEmily
Killian
Shelly
Skandrani
Michael
Brian

3. Prahala

Dram Filmleri
Kuaför Jana ile tarih öğretmeni Basil’in yolları Prag’da kesişir. Basil, Jana’ya göre modası geçmiş bir şekilde yaşamaya devam eden bir kişiliktir. Bu sırada Basil Jana’nın kalbini kazanmak için elinden geleni yapmaya başladığında kışkırtıcı sorular ile yüzleşmeleri gerekmektedir.

TürDram
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBeni
Adam
OyuncularBeni
Adam
Vica
Kerekes
Tatiana
Pauhofova

4. Desert Tears

Dram Filmleri
Ekonomik özgürlük bulmak için kendini ticarete konu bir seks metası olarak kullanılmaktan kurtarmaya çalışan bir genç kadın, kendisine çok arzu edilen özgürlüğü vaat eden yüksek rütbeli bir adama aşık olur. Lakin aynı adam tarafından ihanete uğradığında, cinsel istismara uğradığında hayata karşı bakış açısı değişir. Kendi yaşadıklarını kızının yaşamasına izin vermemek için elinden geleni yapmaya da hazırdır.

TürDramHint
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHimanshu
Gulati
OyuncularAnangsha
Biswas
Megha
Chakraborty
Anıl
Charanjeett

5. My Love Affair with Marriage

Dram Filmleri
Zelma’yı küçük yaşlardan itibaren şarkılarla ve masallarla büyüten annesi, bir kızın toplum içinde nasıl davranması gerektiği konusunda da eğitimler. Aşkın tüm sorunları çözebileceğine inanan genç kız yaşlandıkça aşk kavramında bir şeyleri doğru görmemeye başlar.

TürAnimasyonKomediDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSigne
Baumane
OyuncularDagmara
Dominczyk
Michele
Pawk
Matthew
Modine

6. Exist, No Exist: Zero Tolerance for Silence

Dram Filmleri
Min Shik, Hi Ae ve Hyun Joo ilkokuldayken en iyi arkadaşlardı. Hi Ae önce Min Shik’i sevdi ama Hyun Joo ile evlendi ve Hi Ae sevmediği bir adam ile evlendi. Üçü tek bir arabada seyahate çıktığında ise bir ölümle sonuçlanan kaza geçirirler. Hyun Joo’nun ölümü ile Hi Ae suçlanırken Min Shik yazma durumundan düşmeye başlar. Yıllar sonra yeniden yazmaya başladığında ise Hi Ae ve Min Shik için hayat kıyamete çevrilmeye başlar.

TürDramBiyografiFantastik
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKwon
Hee-chul
OyuncularDae
Han Lee
Na
Ram
Seo
Hee Han

7. Causeway

Dram Filmleri
Askeri mühendis olan Lynsen, Afganistan’da meydana gelen IED patlamasında ağır yaralanır. Vücudundaki hasarları onarmak için Amerika’ya geri dönerek bir bakıcının yardımı ile yürümeye ve hafızasını yeniden kazanmaya yavaş yavaş başlar. Lakin New Orleans’a döndüğünde hizmetteki anılarından daha büyük acılarla yüzleşmesi gerekmeye başlar.

TürDram
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLila
Neugebauer
OyuncularJennifer
Lawrence
Brian
Tyree Henry
Linda
Emond

8. Laal Singh Chaddha

Dram Filmleri
Laal, beraber yaşamakta olduğu bekar annesi için özel bir bağ kurmaktadır. Çocukluğundan itibaren hayatının her zerresinde birbirinden zorlu olaylarla mücadele ederek onların üstesinden gelmeyi başarak Laal, sevgi ve masumiyeti ile hayatı ile karşı karşıya kalan insanların kalbini kazanmaktadır.

TürDramKomediRomantik
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAdvait
Chandan
OyuncularAamir
Khan
Ahmad
Ibn Umar
Kareena
Kapoor

9. Juke Box Hero

Dram Filmleri
Bu film Los Angeles’ta geçen; toplumumuzu hem çeken hem de iten gizli korkuları konu olan, içgüdüsel ve psikolojik 80’ler dramasıdır. Filmde karşı kültürel rock dünyasında bir süperstar olmaya çalışan çekici Kiva ile mütevazı huzurevi bakıcısı Allen beklenmedik bir arkadaşlığa girdiğinde ise işler komple değişmeye başlar.

TürDram
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSherrie
Richman
OyuncularJade
Tailor
Brendan
Sexton III
Jim
Abele

10. You Won’t be Along

Dram Filmleri
19’uncu yüzyıl Makedonya’da izole edilmiş bir dağ köyünde, eski bir ruh tarafından kaçırılan ve ardından cadıya dönüştürülen genç kız sizlerle. İnsan olarak yaşama merakı olan genç cadı, yanlışlıkla yakınlardaki köyde bir köylüyü öldürür ve ardından kurbanının şeklini alarak onun derisinde yaşamaya başlar.

TürDramKorku
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGoran
Stolevski
OyuncularNoomi
Rapace
Alice
Englert
Anamaria
Marinca

11. Redeeming Love

Dram Filmleri
Angel, çocukken fuhuşa zorlanılmış olan genç bir kadındır. Yıllarca süren şiddetli kendisinden nefret etme ve hor görme duyguları ile yüzleşirken birden hayatına Michael isminde bir beyefendi girer. İkilinin tanışması hayatlarını komple başka bir hale büründürür. Aşk Angel’ın yaralarını iyileştirmeye başlar.

TürDramRomantik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenD.J.
Caruso
OyuncularAbigail
Cowen
Tom
Lewis
Eric
Dane

12. Luckiest Girl Alive

Dram Filmleri
Her şeye sahip olduğu görünümüne sahip olan keskin dilli bir New York’lu, parlak bir dergide aranan bir pozisyon için mükemmel bir adaydır. Ancak bir suç belgeselinin yönetmeni, onu prestijli Brentley Okulu’nda gençken meydana gelen şok edici olayları ortaya çıkartır. Bu durumdan kurtulmak isteyen New York’lu gerçek karanlık ile yüzleşmesi gerekmektedir.

TürDramGizemGerilim
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMike
Barker
OyuncularMila
Kunis
Chiara
Aurelia
Finn
Wittrock

13. Master

Dram Filmleri
Üç kadın, ülke kadar eski elit bir Kuzeydoğu üniversite içerisinde kendilerine büyük bir yer bulmak üzere çaba harcalar. İsimsiz ırkçı saldırılar, okulun geçmişinin hayaletlerinin peşine düştüklerinde siyahi bir birinci sınıf öğrencisi hedef haline gelir. Her kadın bu ırkçılığın altında yer alan cinayetlerin ortasında kaldığını gördüğünde bu işin içinden çıkmaları için büyük bir uğraş vermeleri gerekmektedir.

TürDramKorkuGizem
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMariama
Diallo
OyuncularRegina
Hall
Zoe
Renee
Julia
Nightingale

14. Father Stu

Dram Filmleri

Gerçek hayattan uyarlanan filmler arasında yer alan Father Stu inanç temelli bir hikayeyi izleyicilerine sunuyor. Filmde eski bir boksör olan Stu sakatlık sebebiyle mesleği bırakarak Hollywood amacıyla New York'a geliyor. Burada eskiden tanıdığı bir Peder ile tanışan Stu inanç yoluna doğru ilk adımlarını attığından karanlık dünyası bir anda dramatik ve farklı bir yön alacaktır.

TürDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRosalind
Ross
OyuncularMel
Gibson
Mark
Whalberg
Jacki
Weaver

15. Perfect Stranger (Bi Garip Akşam Yemeği)

Dram Filmleri

Netflix yapımı yabancı bir dramatik film olan Bir Garip Akşam Yemeği eşlerin birbirine karşı duydukları güven sorgulanıyor. Bir akşam yemeğinde buluşan eski dostlar eşlerine olan güveni ortaya koymak amacıyla telefonların masaya konmasına karar verilir. Gelen mesajlar, aramalar ve e-postalar herkesin göreceği ve duyacağı şekilde karşılanır. Bu durum çiftler arası dramatik sahnelere yol açacaktır.

TürKomediDram
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenWissam
Smayra
OyuncularNadine
Labaki
Mona
Zaki
Eyad
Nassar

16. Sen Yaşamaya Bak

Dram Filmleri

2022 yılında yeni çıkan Türk filmleri arasında yer alan "Sen Yaşamaya Bak" çocuğu tek başına büyüten hayat dolu bir kadının hikayesini anlatıyor. Doktoru tarafından kısa bir ömrü kaldığını öğrenen genç kadın son günlerinde hem hayatının aşkını bulmaya çalışacak hem de çocuğunu emanet edecek birine tutulacaktır.

TürDram
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKetche
OyuncularAslı
Enver
Kaan
Urgancıoğlu
Ezgi
Şenler

17. Bergen

Dram Filmleri

80'li yıllarda arabesk dünyasını kasıp kavuran ünlü şarkıcı Bergen hakkında hazırlanan bu film dramatik bir hayatın tüm safhalarını bizlere sunuyor. Küçük yaşta baba sevgisinden mahrum kalan Bergen çocukluğunu ve gençliğini annesi ile birlikte geçirir. Hayal ettiği gibi konservatuar'da okuyan Bergen daha o günlerden büyük bir şarkıcı olacağını göstermiştir. Tam da bu günlerde Ankara'nın prestijli bir kulübünde sahne olan Bergen kendi efsanesini başlatmıştır.

TürBiyografiDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenWissam
Smayra
OyuncularFarah
Zeynep Abdullah
Erdal
Beşikçioğlu
Tilbe
Saran

18. Tick Tick Bomm!

Dram Filmleri

Ünlü bestekar Jonathan Larsson'un kendi otobiyografik hikayesinden uyarlanan bu filmde oldukça dramatik sahneleri ile dikkat çekiyor. 90'lı yıllarda yaşayan Jon kariyer basamaklarını çıkmadan önce müziği seçip seçmemek üzerine bir hayli düşünüyor.

TürBiyografikDramMüzikal
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenLin-Manuel
Miranda
OyuncularAndrew
Garfield
Vanessa
Hudgens
Bradley
Whitford

19. The Power of the Dog (Köpeğin Pençesi)

Dram Filmleri

Başarılı yazar Thomas Savage'nin aynı adlı romanından uyarlanan bu dramatik filmde Montana vadisinde çiftçilik yapan Phil ve George kardeşlerin hikayesini izliyoruz. Güçlü bir karakter olan Phil kardeşine nazaran sürekli ayakta durmaya çalışan bir tiptir. Kardeşi George ise daha cana yakın ve basit bir adamdır. Kısa süre sonra George bir kadınla evlenmeye karar verir. Phil ise bu durumdan ve yeni gelen kadından hoşnut değildir.

TürWesternDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJane
Campion
OyuncularBenedict
Cumberbatch
Kirsten
Dunst
Jesse
Plemons

20. Have You Ever Seen Fireflies? (Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?)

Dram Filmleri

Senaristliğini Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü? isimli yerli dram filminde Gülseren isimli bir kadının rüya gibi hayatı konu edilmiştir. Küçük yaştan beri çevresine pek uyum sağlayamayan Gülseren üstün zekasına rağmen bir türlü dikiş tutturamaz. Filmde ateş böcekleri içerisinde bir hayat yaşayan Gülseren’in dramatik hikayesini izliyoruz.

TürKomediDramRomantik
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAndaç
Haznedaroğlu
OyuncularEcem
Erkek
Devrim
Yakut
Engin
Alkan

21. Paper Lives (Kağıttan Hayatlar)

Dram Filmleri

Netflix yapımı Türk dram filmleri arasında yer alan Kağıttan Hayatlar filminde kağıt toplayarak hayatını geçindiren Mehmet isimli bir adamın hikayesi anlatılıyor. İşyerinden ayrılacağı sırada dükkanın içerisinde küçük bir çocukla karşılaşan Mehmet bu ufaklığı himayesi altına alır ve onu ailesine teslim etmeye karar verir. Ancak küçük çocuk üvey babasından kötü muamele gördüğünü söyler. Bir süre birlikte yaşayan ikili Mehmet’in geçmişten kalan yaralarının uyanmasına sebep olur. Film hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayın.

TürDram
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenCan
Ulkay
OyuncularÇağatay
Ulusoy
Emir Ali
Doğrul
Ersin
Arıcı

22. The Trial of the Chicago 7 (Şikago Yedilisi'nin Yargılanması)

Dram Filmleri

En iyi netflix dram filmleri arasında yer alan The Trial of the Chicago 1968 yılında devletin politikalarına karşı ayaklanma suçlarından dolayı hapse atılan 7 insanın hikayesini anlatıyor. Hükümete karşı kültür protestoları yürüten bu 7 adam dönemin siyasetçileri tarafından suçlu görülerek hapse attırılır. 1969 yılında görülmeye başlanan dava o yıllarda tüm dünyanın gündemindedir.

TürTarihDramGerilim
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAaron
Sorkin
OyuncularYahya
AbdulMateen
Sacha
Baron Cohen
Joseph
Gordon Levitt

23. News of the World (Dünya'dan Haberler)

Dram Filmleri

Ünlü aktör Tom Hanks’ın başrolünde yer aldığı News of the World filminde eski bir asker olan Kyle Kidd ve yolculuğu esnasında bulduğu küçük bir kızın hikayesini anlatıyor. İç savaş sonrası kasabaları dolaşarak gazete okuması yapan Kyle Kidd bir yolculuğu sırasında orman içerisinde küçük kızı bulur. Yıllar önce ailesinden kopartılan ve Kızılderililer tarafından büyütülen bu çocuğu ailesine götürmek isteyen Kyle dram ve macera dolu bir yolculuğa atılacaktır.

TürAksiyonDramMacera
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPaul
Greengrass
OyuncularTom
Hanks
Helena
Zengel
Elizabeth
Marvel

24. Greenland

Dram Filmleri

Gerilim dolu bu filmde büyük bir felaketin ortasında kalan ve kurtulmaya çalışan bir ailenin hikayesi anlatılıyor. Dünyanın yok olacağını ve kısa bir süre içerisinde bir gök cisminin dünyaya düşeceğini öğrenen insanlar güvenli bölgelere kaçarken oluşan izdiham ortamı insan yaşamını tehdit etmeye başlar. İnsanların Grönland’daki bir yer altı sığınağına gitmek için ise sadece 48 saatleri vardır.

TürGerilimDramAksiyon
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenRic Roman
Waugh
OyuncularGerard
Butler
Morena
Baccarin
David
Denman

25. 7. Koğuştaki Mucize

Dram Filmleri

2019 yılına damga vuran ve tüm dünyanın beğenisini kazanan 7. Koğuştaki Mucize filminde 7 yaşındaki küçük kızı ile zeka olarak aynı yaşta olan bir babanın hikayesi anlatılıyor. 1983’lü yılların yaz ayında Ege’nin bir kasabasında küçük bir kız ölünce suç o anda orada olan Memo’nun üzerine kalır. Suçsuz olduğunu söyleyen Memo’ya ailesinden başka kimse inanmaz. Günlerce işkence gören Memo’nun tek hayali küçük kızı Ova’ya kavuşmaktır.

TürDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMehmet
Öztekin
OyuncularAras
Bulut İynemli
Nisa
Sofiya Aksongur
Deniz
Baysal

26. The Boy Who Harnessed The Wind (Rüzgarı Dizginleyen Çocuk)

Dram Filmleri

Gerçek hayattan uyarlanan filmler kategorisinde bulunan bu dram filminde Malavili’li ufak bir çocuk olan William Kamkwamba’nın hikayesi anlatılıyor. Henüz 13 yaşında olan William fakirlik sebebiyle okuldan atılır. O sene başlayan kuraklık ise ailesini ve köylülerini iyice yokluğa sürüklemektedir. Bir kurtuluş arayan William çöpten topladığı parçalarla elektrik üreterek insanlarını kurtarmaya çalışacaktır.

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChiwetel
Ejiofor
OyuncularMaxwell
Simba
Chiwetel
Ejiofor
Aïssa
Maïga

27. Gifted (Deha)

Dram Filmleri

Bir adam ve deha olduğu söylenen küçük bir kızın hikayesinin anlatıldığı bu dramatik filmin başrolünde Chris Evans rol alıyor. Filmde Frank Adler isimli bir adam Florida kırsalında küçük yeğenini büyütmekle meşguldür. Okul çağına gelen küçük kızın dahi olduğu anlaşılınca kızın annesi ve Frank arasında bir velayet sorunu yaşanır.

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMarc
Webb
OyuncularChris
Evans
Mckenna
Grace
Lindsay
Duncan

28. Lion

Dram Filmleri

Hindistan – Avustralya ortak yapımı bu filmde 5 yaşında kaybolan ve gerçek ailesinden kilometrelerce uzakta kendini bulan bir adamın hikayesini konu ediniyor. Bir süre sokaklarda kalan küçük çocuk devlet tarafından Avustralyalı bir aileye evlatlık verilir. Bu küçük çocuk büyüdüğünde ise gerçek ailesini bulmak için tekrar Hindistan’a dönecektir.

TürBiyografikDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenGarth
Davis
OyuncularDev
Patel
Rooney
Mara
Nicole
Kidman

29. Me Before You (Senden Önce Ben)

Dram Filmleri

Romandan uyarlama dram filmlerinden biri olan Me Before You filminde tekerlekli sandalyeye mahkum olan genç bir adam ve bakıcısı arasında yaşananlar anlatılıyor. Kendisi için küçük bir kasabada yaşayan genç kadını bakıcı olarak tutan genç adam ilk başlarda bu kadına alışamasa da günler geçtikçe ikili arasında bir aşk başlar.

TürRomantikDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenThea
Sharrock
OyuncularEmilia
Clarke
Sam
Claflin
Janet
McTeer

30. 12 Years A Slave (12 Yıllık Esaret)

Dram Filmleri

Gerçek bir hikayeden uyarlanan ve Oscar ödüllü filmler listesinde bulunan 12 Years a Slave filminde özgürlüğünü kazanmak için çabalayan bir adamın hikayesi anlatılıyor. Müzisyen olan Solomon Northup bir iş sebebiyle yolculuğa çıkacağı sırada kaçırılır ve güneye götürülür. Burada köle olarak satılan Solomon 12 yıl boyunca özgür bir insan olduğunu kanıtlamaya çalışır.

TürTarihDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSteve
McQueen
OyuncularChiwetel
Ejiofor
Michael
Fassbender
Benedict
Cumberbatch

31. Seven Pounds

Dram Filmleri

İzleyenlerinin verdiği mesajı anlamakta zorlandığı bu dram filminde 7 farklı insanın kesişen yolları sebebiyle başlayan dramatik olaylar anlatılıyor. Yaptıklarının kefareti olması için maddi, manevi ve tıbbi ihtiyaçları olan 7 insanın birbirlerini bulmasını sağlar. Bu insanların hayatlarını değiştirmek isteyen Ben’in planları hesaba katmadığı bir şekilde altüst olacaktır.

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenGabriele
Muccino
OyuncularWill
Smith
Rosario
Dawson
Woody
Harrelson

32. Gone Baby Gone (Kızımı Kurtarın)

Dram Filmleri

Oscar ödüllü yönetmen Ben Affleck imzalı bu dram filminde henüz 4 yaşında olan ve gizemli bir şekilde ortadan kaybolan Amanda’nın aranması anlatılıyor. Polis tarafından bir türlü bulunamayan küçük kızı aramak için teyzesi Mc Cready tarafından iki dedektif tutulur. Bu dedektifler tam kızı bulacakları sırada aralarında çıkan bir ihtilaf sebebiyle karşı karşıya gelirler.

TürPolisiyeDramGerilim
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenBen
Affleck
OyuncularCasey
Affleck
Michelle
Monaghan
Morgan
Freeman

33. The Pursuit of Happyness (Umudunu Kaybetme)

Dram Filmleri

Unutulmaz dram filmleri arasında yer alan Umudunu Kaybetme filminde işleri bozulan ve karısı tarafından terk edilen Chris Gardner isimli bir adamın hayatı anlatılıyor. Küçük çocuğuyla birlikte sokaklarda kalan adam iş bulmak ve elindeki ürünleri satabilmek amacıyla her gün kilometrelerce mesafe kat eder. Oldukça azimli olan bu adam hayatını düzene sokmak için durmadan çalışır.

TürBiyografikDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenGabriele
Muccino
OyuncularWill
Smith
Thandiwe
Newton
Jaden
Smith

34. Children of Men (Son Umut)

Dram Filmleri

Distopik bir hikayeyi konu edinen bu filmin hkayesine göre yaşayan en genç insan artık 18 yaşına gelmiştir ve doğumlar tamamıyla durmuştur. Siyasi sorunlara ve savaşlara da sebep olan bu durum halkın ikiye ayrılmasına sebep olur. İç savaşlar ve ülkeler arası sorunlar baş gösterdiği sırada bir mucize olur. İnsanlık için son bir umut vardır.

TürBilim KurguDramGerilim
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenAlfonso
Cuarón
OyuncularClive
Owen
Clare-Hope
Ashitey
Julianne
Moore

35. Rain Man

Dram Filmleri

Başrolünde Dustin Hoffman ve Tom Cruise’un rol aldığı Rain Man filminde otizmli bir adam ve onun yakın dostu ile birlikte yaşadıkları eğlence dolu olaylar anlatılıyor. Filmde babasının ölümü sonrası büyük bir servete kavuştuğunu düşünen Charlie geriye sadece bir araba kaldığını öğrenir. Mirasın büyük bir bölümü ise varlığından bile haberdar olmadığı abisi Raymond’a kalmıştır.

TürKomediDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
1988
YönetmenBarry
Levinson
OyuncularDustin
Hoffman
Tom
Cruise
Valeria
Golino

36. The Notebook (Not Defteri)

Dram Filmleri

En iyi aşk filmleri arasında yer alan The Notebook filminde yaşlı bir adam olan Duke yıllar önce yaşadığı acıklı hikayesini anlatıyor. Elindeki ufak deftere yazdığı anıları anlatmaya başlayan Duke yıllar önce yaşadığı muhteşem aşk hikayesiyle dinleyenlerini adeta mest ediyor.

TürRomantikDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenNick
Cassavetes
OyuncularRyan
Gosling
Rachel
McAdams
James
Garner

37. Titanic (Titanik)

Dram Filmleri

Dram ve romantizm denilince akla gelen ilk filmlerden biri olan Titanic’de yaşanan büyük bir deniz faciası ve iki gencin arasında yaşanan muhteşem aşk hikayesi anlatılıyor. Fakir ancak heyecanlı bir genç olan Jack son anda yetiştiği Titanic gemisinde heyecan ararken yaşadığı hayattan memnun olmayan genç bir kadın olan Rose ile tanışır. İkili arasında yaşanan aşk destansı bir hikayeye dönüşecektir.

TürRomantikDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenJames
Cameron
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Kate
Winslet
Billy
Zane

38. Braveheart (Cesur Yürek)

Dram Filmleri

Savaş, aşk ve dramı bir arada sunan Braveheart isimli filmde İskoçya’nın ulusal kahramanı olan William Wallace’nin hikayesini anlatıyor. Wallace gençlik yaşlarına geldiğinde çocukluk aşkı olan Murron ile karşılaşır. Gelecek hayalleri kuran ikili İngilizlerin hain saldırıları sonucu ayrı kalırlar. Bu ayrılık Murron’un ölümüyle başlar. Yıllardır esaret altında olan İskoçlar bu olay sonrası ayaklanarak özgürlüğe koşarlar.

TürBiyografikDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenMel
Gibson
OyuncularMel
Gibson
Sophie
Marceau
Catherine
McCormack

39. Children of Heaven (Cennetin Çocukları)

Dram Filmleri

İran filmleri listesinin dünyaya açılan nadir filmlerinden biri olan Children of Haeven’da kız kardeşlerinin kaybolan ayakkabılarını bulmaya çalışan küçük bir çocuk anlatılıyor. Daha doğrusu bu ayakkabı ailenin iki çocuğu tarafından da kullanılıyor. Film 1999 yılında birçok ödüle layık görülmüştür.

TürKomediDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenWissam
Smayra
OyuncularAmir
Farrokh Hashemian
Bahare
Seddiqi
Mohammad
Amir Naji

40. Green Mile (Yeşil Yol)

Dram Filmleri

Dramatik ve fantastik bir hikayenin anlatıldığı Green Mile filminde bir hapishane görevlisi ve bir mahkumun hikayesi anlatılıyor. Küçük bir çocuğun öldürülmesi suçu ile hapse atılan John Coffey hapishanede kaldığı sürece Paul Edgecomb tarafından tanınmaya çalışılır. İkili arasında gelişen inanç ve dostluk Paul’a John Coffey’nin suçsuz olduğunu göstermiştir. Ancak Coffey’nin idam kararı çoktan onanmıştır bile.

TürFantastikDramPolisiye
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularTom
Hanks
Michael
Clarke Duncan
David
Morse

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.