Dökülen, Yavaş Uzayan, Yıpranmış Saçlar Nasıl Kurtulur?

Bu içeriğimizde aşırı dökülen saçlar, yanmış yıpranmış ve yavaş uzayan saçlara bakım önerileri verilmiştir. En iyi ürünler örneklerle listelenmiştir.
Dökülen, Yavaş Uzayan, Yıpranmış Saçlar Nasıl Kurtulur?

Sevgili arkadaşlar bu makaleye başlarken içeriğimi farklı saç sorunlarıma yönelik alt başlıklarda ayrı ayrı işlediğimi belirtmek isterim. Gördüğüm bazı tedaviler ve hormonel nedenlerden ötürü saçlarım yoğun bir şekilde dökülüyordu. Bu sorunumu başlarda kısmen çözmüşken saçlarımın aynı zamanda yavaş uzadığını da fark ettim. Tüm bu saç sorunlarım için yıllarca birçok farklı ürünü kullanmak durumunda kaldım. 

Bazı tedaviler gördüm. Saç bakım rutini masraflı bir iş olduğundan etkili sonuca varana kadar çokça para harcadığımı da özellikle belirtmek istiyorum. Fakat şimdi sizlere tecrübelerimden yola çıkarak ekonomik bir şekilde saçlarınızı nasıl kurtaracağınıza yönelik bazı tavsiyelerde bulunacağım. Hazırsanız başlıyoruz...

Dökülen, Yavaş Uzayan, Yıpranan Saçlar İçin Ürünler

SıraÜrünKullanımneoldu Puanı
1Solgar Biotin 5000 mgGıda Takviyesi10/10
2Diamond Hair Bakım SetiBakım Yağı ve Şampuan10/10
3Kerastase DensifiqueSaç Serumu10/9.8
4Sugarbear Saç VitaminiGıda Takviyesi10/9.9
5Diamond Hair PlusYoğunlaştıcı Serum10/10
6Redoxon EfervesanGıda Takviyesi10/9.6
7Sovital Saç VitaminiGıda Takviyesi10/9.7
8Ducray NeoptideBakım Yağı10/9.7
9Davines VegetarianSaç Maskesi10/9.6
10Diamond Hair MaskSaç Maskesi10/10
11Lacina Horse TailGünlük Şampuan10/9.9
12Vichy Dercos EnergisantGünlük Şampuan10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Bakım
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Saç Bakım Önerileri

İşte, 5 adımda dökülen, yavaş uzayan, yıpranmış saçları kurtarma yöntemi:

1. Dökülen Saçlar İçin Biotin Gıda Takviyesi Alın

Yukarıda da bahsettiğim gibi saçlarım yoğun bir şekilde dökülüyordu. Bunun için bazı testler yaptırdım ve kan değerlerime baktırdım. Bunun yanı sıra beslenme konusunda da bazı tavsiyeler aldım. Kan değerlerinizin normal olması saç dökülmesi açısından büyük önem taşıyor. Benim kan değerlerim normaldi ancak beslenme konusunda bazı sorunlarım vardı. Bu yüzden bazı multi vitaminler kullandım. Linkini bırakıyorum. Bıraktığım linkte piyasada satılan güvenilir markalar yer alıyor.

Amazon
Fiyatını Gör
Biotin Gıda
Takviyesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Dökülen Yavaş Uzayan Yanmış ve Yıpranmış Saçlar 

Ben yoğun iş tempom nedeniyle ve bazı beslenme alışkanlıklarımdan dolayı doğal beslenmeden oldukça uzağım. Eğer sizin böyle bir sorununuz yoksa multi vitamin takviyesi almadan dengeli ve doğal beslenerek bu sorunlarınızı ortadan kaldırabilirsiniz.

Değerlerim normale döndükten sonra piyasada satılan birçok ürün ile saçlarıma bakım yaptım. Farklı markaların günlük şampuanları, saç bakım serumları, saç maskelerini kullandım. Bu süreçte bazen olumlu sonuçlar aldım ancak kısa süre sonra geriye dönüş başladı. Bütçem nedeniyle çok iyi markaları başlarda kullanamadım. Sonrasında daha iyi anladım ki ucuz etin yahnisi de yavan oluyor.

Sonrasında iyi markaların ürünlerini kullanmaya başladım. Sonra anladım ki fiyatları bana göre pahalı olsa da kullanım açısından aslında daha ekonomik olabiliyorlar. Bu süreçte Kerastase, Ducray, Diamond Hair, Vichy, Davines gibi markaların ürünlerinden kullandım. İlgili markalar gerçekten de işin hakkını veriyor diyebilirim.

Bu markaların ürünlerini kullanırken Biotin gıda takviyesi de aldım. Biotin alırken bazı saç bakım yağları ve saç serumları da kullandım. Günlük şampuan seçimimde de yine bu segmentteki markalara ait saç tipime uygun olan ürünleri kullanmaya özen gösterdim. Biotin ile birlikte kullandığım ürünlerin linkini bırakıyorum.

2. Dökülen Saçlar İçin Saç Serumu Kullanın

Saç dökülmem yukarıda da bahsettiğim gibi biotin takviyesi ve kaliteli saç serumları ile birlikte minimuma indi. Bu ürünleri birlikte kullanmanız çok önemli. Yani saç serumu, saç bakım yağı kullanıyorsunuz fakat bunlar dışarıdan müdahale gibi olmuş oluyor. Biotin ile birlikte içerden de  müdahalede bulunmuş oluyorsunuz. Tecrübeyle sabit.

Dökülen Yavaş Uzayan Yanmış ve Yıpranmış Saçlar

Buradaki önemli nokta piyasada çok fazla saç serumu bulunması. Her biri güvenilir mi tartışılır. Bazı ünlü isimler Instagram’dan reklam yapıyor diye bu ürünler kaliteli olmuyor. Bunu yaşayarak tecrübe etmiş oldum. Burada bütçeniz de oldukça önemli. Ben saç serumu tarafında Kerastase ve Diamond Hair’i beğeniyorum. Kerastase fiyat olarak biraz daha yüksek olduğundan bütçeniz ışığında Diamond Hair’i de kullanabilirsiniz. Üçüncü bir marka olarak Ducray’ı da tercih edebilirsiniz. Saç serumu konusunda en iyi verim aldığım markalar bunlar. Linkini bırakıyorum.

Amazon
Fiyatını Gör
Saç
Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

3. Yavaş Uzayan Saçlar İçin Gıda Takviyesi ve Bakım Yağı Kullanın

Yavaş uzayan saçlar için bakım yağı kullanmanız önemli. Bakım yağları arasında yine Ducray ve Diamond Hair öne çıkıyor. Tercihen Davines de kullanılabilir. 

Bakım yağının yanında vitamin de kullanmanız önemli. Dökülen saçlarda az önce de izah ettiğim gibi içerden ve dışardan müdahale bana göre şart. Bunun için iki farklı marka önereceğim. Bütçeniz ışığında birini tercih edebilirsiniz.

Dökülen Yavaş Uzayan Yanmış ve Yıpranmış Saçlar

Sovital ve Sugarbear markaları. Jelibon gibi yapısıyla ağızdan emerek tüketiyorsunuz. Bir ara yağ kullanmadım ve sadece bunları kullandım. Aldığım sonuç beni çok mutlu etmedi. Bu yüzden vazgeçemediğim bakım yağı olan Diamond Hair ile birlikte kullanmaya başladım. Birlikte kullanımlarımın etkisi muazzam oldu.

Başlarda bakım yağına bu kadar para vermek bana koyuyordu ancak siz de taktir edersiniz ki ayçiçek yağının dahi fiyatları ortada. 12 farklı bitkinin bir arada olduğu yağı kullanmanın aslında bütçemi sarsmadığını tecrübe etmiş oldum. Ayrıca bakım yağı setinin içinde mavi şampuanları da mevcut. Ozon ve at kestanesi ile güçlendirilmiş müthiş bir şampuan. Bu şampuan tek olarak satılsa alırım doğrusu. Doğal olarak ay sonunda hesap yaptığımda bu ürünlerin bütçemi aslında sarsmadığını gördüm. Geçmişte ucuz ve etkisiz ürünlere harcadığım paraları da düşünecek olursak şimdi oldukça avantajlı bir durumdayım.

Amazon
Fiyatını Gör
Saç
Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

4. Saç Kremi ve Saç Maskesi Kullanın

Saç bakım yağı, saç serumu, gıda takviyesi gibi ürünler ağırlıklı olarak saç köklerine etki ediyor. Saç bakım yağları saç tellerini de onarıyor olsa da duştan sonra saç tellerinde kurumalar gerçekleşebiliyor. Bu da haliyle kırılmalara yol açabiliyor. Ya da kuaförlerin yaptığı yanlış işlemler sonucunda saçlarımız yanabiliyor. Bu yüzden saç kremi ve saç maskesi kullanımı da bana kalırsa oldukça önemli.

Dökülen Yavaş Uzayan Yanmış ve Yıpranmış Saçlar

Ben daha çok durulanmayan saç kremi kullanımından yanayım. Burada marka seçimi de önemli. Durulanmaması önemli çünkü gün boyunca saç tellerinizi koruması gerektiğine inanıyorum. Birazdan bunun için de bir kaç marka önerisinde bulunacağım. 

Saç maskesi konusuna gelicek olursak diplere uygulanan maskeleri tercih etmiyorum. Arındırmasının güç olduğuna inanıyorum. Zaten saç kökleri için bakım rutinimde kullandığım ürünler mevcut. Bir gün saç serumu, bir gün bakım yağı kullanıyorum. Bir de bunun yanına diplere uygulanan saç maskesi kullanmamın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda bütçemi de düşündüğümden gereksiz kullanımlardan kaçınıyorum.

Saç maskesi ve saç kreminde önerilerime gelecek olursak, Davines’in nemlendirici maskesi oldukça iyi ancak fiyatı çok yüksek. Buna Moroccanoil markası da eklenebilir. Bu markanın da fiyatları çok yüksek. 

Ben maske ve saç kremi tercihinde ikisinin bir arada kullanımını sağlayan Diamond Hair Mask 7/24’ü tercih ediyorum. İçeriğinde Keratin, argan, collagen, shea butter bulunuyor. Fiyatı da çok ekonomik. Durulanmadan saç kremi gibi uygulanıyor. Önemli bir uyarım saç diplerinize uygulamamanız. Çünkü ürün saç telleri için formüle edilmiş. Gün boyunca saçınızı besliyor ve korumaya devam ediyor.

Amazon
Fiyatını Gör
Saç
Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

5. Kaliteli ve Doğal Bir Günlük Şampuan Kullanmaya Çalışın

Günlük şampuan kullanımı aslında kişiden kişiye değişiyor. Hatta bana kalırsa yaşadığımız şehirin şebeke suyu bile sonuçları etkiliyor. Yine Diamond Hair’i önerecek demeyin. Çünkü günlük şampuanlarından memnun kaldım diyemem. Setin içerisinde bulunan mavi şampuanları muazzam ancak o da ayrıca satılmıyor zaten.

Dökülen Yavaş Uzayan Yanmış ve Yıpranmış Saçlar

Bu yüzden günlük şampuan tercihimde önereceğim marka çok farklı olacak. Lacinia Horse Tail kullanıyorum. Kerastase, Davines gibi markalar fiyat açısından oldukça yüksek. Günlük kullanım olduğu için de uygun fiyatlı ve etkili bir şampuan arayışına girmek durumunda kaldım. Saç uzatma etkili bu şampuandan oldukça memnun kaldım. Linkini buraya bırakıyorum.

Amazon
Fiyatını Gör
Saç
Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör

Biraz önce de bahsettiğim gibi şebeke suyunuz bile saçlarınızı etkiliyor. Saç tipi ve yapısı da önemli. Memnun kaldığınız ve sürekli kullandığınız bir şampuan varsa onunla da devam edebilirsiniz. Ancak doğal olmasına özen göstermelisiniz.

Aşağıya özet olsun diye önerdiğim ürünlerin listesini de bırakıyorum. Fiyatlarını iki farklı pazar yerinden karşılaştırarak da satın alabilirsiniz. Hepinize sağlıklı günler diliyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle. 🤗

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum