12 Adımda Doğum Haritası Hesaplama ve Analizi

Doğum haritanızı merak ediyor musunuz? İşte 12 Adımda Doğum Haritanızı Tanıyın
12 Adımda Doğum Haritası Hesaplama ve Analizi

Doğum Haritası Neden Önemli?

Doğduğunuz an bulunduğunuz konumdan gökyüzünün fotoğrafının çekildiğini düşünün. Bu fotoğraf karesindeki gezegenlerin yerleşimi doğum haritanızı oluşturur ve onunla ilgili her şey orada saklıdır.

Kendimizi daha yakından tanımak, içinde bulunduğumuz döngülerin sebebini anlamak, geciken işlerimizin, başarılarımızın, köklerimizden gelen travmaların ya da talihin hep etrafınızda dönmesinin sebebini anlamak, kendi yaşamımızı anlamlandırmak, hangi enerjiler altında doğduğumuzu bilmek için doğum haritamızın analiz edilmesine ihtiyaç duyarız. Bu yazı yardımıyla kendi haritanızı okumaya çalışabilir dilerseniz gezegenlerin gökyüzündeki size özel bu kusursuz konumlandırılmasını bir uzman yardımı ile inceleyebilirsiniz.

1-868.webp

1. Adım - Doğum Haritanıza Ulaşın

Ücretsiz doğum haritası çıkarabileceğiniz sitelere doğum tarihi, doğum saati, doğum yeri bilgilerinizi girerek haritanıza ulaşabilirsiniz. En çok bilinen ve tercih edilen astro.com sitesinden aşağıdaki adımları takip ederek haritanıza ulaşabilirsiniz.

  • Charts&calculation
  • Free charts, calculation and data
  • Charts drawing,ascendant
  • Add a new person

Türkiye için örnek doğum haritası

2-807.webp

2. Adım - Gezegenlerin ve Burçların Simgelerini Tanıyın

Her burcun yöneticisi olduğu en az 1 gezegen vardır. Her gezegen kendi yönettiği burçta en verimli şekilde çalışır. Örneğin Venüs gezegeni terazi ve boğa burçlarının yönetici gezegenidir. Sizin doğum haritanızda akrep burcuna yerleşmişse hep bir ruh eşi arama halinde olursunuz çok derin yalnızlık hissedersiniz. Partnerinizden beklentileriniz hep çok yüksek olur ilişki kalitenizi her an sorgularsınız.

3-771.webp

3. Adım - Haritanızdaki Element Dengesine Bakın

 Kişinin haritasında element dengesine bakılır. Jenerasyon gezegenlerinin dışındakiler ile yapılan bu hesaplamada en çok puan aldığınız element karakterine yatkınsınız demektir. Ateş, toprak, hava ve su olmak üzere 4 e ayrılan element dengesine ve öncü, sabit, değişken niteliklerine bakılır. Güçlü yönünüzü desteklemek, gücü doğru kontrol edebilmenizi sağlamak ve eksik kalan element ile denge kurmak için neler yapabilmeniz gerektiğini öğrenin.

4-697.webp

4. Adım - Unsurlar Arasında Bağlantı Kurun

Haritada 4 temel unsur vardır. Evler, burçlar, gezegenler ve gezegenlerin birbirleri ile yaptıkları açılar. Doğum haritasını okumak yeni bir dil öğrenmek gibidir.

Ev- Nerede?

Burç-Nasıl?

Gezegen-Ne?                                                        

Sorularına cevap verir. Cevapların doğru okunup birleştirilmesi gerekir. Şimdi bu unsurları tanıyalım.

5-654.webp

5. Adım - Haritanızın Kilit Noktalarını Tanıyın

Haritanın kilit noktası ufuk çizgisi dediğimiz noktada 1. Ev ile başlayan ASC yani yükselen burç ve tepe noktası denilen MC’ dir. ASC ve MC deki gezegenlerin iyi analiz edilmesi gerekir.

Yükselen burç kişinin hayata bakışını, dışarıdan nasıl göründüğünü, erken çocukluk dönemini, hayatının bütününde neler var gibi birçok şey gösterir. ASC yönetici gezegeni hangi evde ve burçta ise hayatımız oradan yönetiliyor demektir.

MC noktası ise hedefleri, istekleri, hayat amacını gösterir. Kariyerimizle ilgili bilgiler verir. Yeteneklerimizi sergilediğimiz bölümdür. MC ye yerleşen burcun yönetici gezegenine bakılır ve gezegenin bulunduğu ev ve aldığı açılar ile yorum yapılır.

Yukarıdaki haritada ASC’ ye yerleşen burç 13 derece aslandır. Aslan’ ın yönetici gezegeninin güneş olduğunu bilmeliyiz. Güneş bu haritada 11. Evde ikizler burcuna yerleşmiştir. Kişinin yükseleni 11. Ev ikizler burcu konuları ile yakından ilgilidir demektir.

Aynı şekilde MC de 6 derecede boğa burcu bulunmaktadır. Boğa burcunun yönetici gezegeninin Venüs olduğu bilinmelidir. Bu haritada Venüs 9. Ev koç burcuna yerleşmiştir. Kişinin hedefleri hayalleri Venüs koç ile alakalıdır.

Hayatta yapabilecek en üst noktaları da bu MC noktalarında görüyoruz.

6. Adım - Haritanız Gece Haritası mı Gündüz Haritası mı?

Güneş ufuk çizgisinin yani 1. Ev (asc) çizgisinin üzerindeki evlerden birinde konumlanmışsa bu harita gündüz haritasıdır. Altında ise gece haritasıdır.

Gece haritasında gece gezegenleri gündüz haritasında gündüz gezegenleri çok daha iyi çalışırlar. Gündüz gezegenleri Güneş, Jüpiter ve Saturn’ dür. Gece gezegenleri Ay, Venüs ve Marstır.

Güneşiniz 7.-8.-9.-10.-11.-12. Evlerde ise gündüz haritası demektir. Jüpiter ve Saturn’ de bu evlerde iseler ışıklarını çok daha iyi yansıtırlar. 

Gece gezegenleri Ay, Venüs ve Mars’ tır. 1.-2.-3.-4.-5.-6. Evlerde çok iyi çalışırlar. Gezegenler kendi yerleşimlerindeyse hayatınızın daha düzenli, daha az karmaşık, sorunlardan uzak olacak şekilde geçmesi muhtemeldir.

7. Adım - Evler Hakkında Kısa Bilgiler

Evler yaşam alanıdır. Herkesin haritasında 12 ev vardır. Evlerin içindeki gezegenler ve burçlar değişkenlik gösterir. Evlerin anlamları aynıdır. İçinde bulunan gezegene göre, burca göre yorum katılır. Her evde bir gezegen yerleşimi olmak zorunda değildir. Bazı evlerde hiç gezegen yokken diğerlerine birden fazla yerleşmiş olabilir. Her haritada evler ASC çizgisi ile başlar 1. Evdir. Evler sırayla devam ederler. Bir doğum haritasında bir evde gezegen yerleşimi yoksa o evin yönetici gezegenine bakabilirsiniz. Evler gerçek anlamda bağdaştırılırsa oturduğumuz evi temizlemek, düzenlemek bize kalmıştır. Bastığımız yeri değiştiremeyiz ama o evin anlamlarını geliştirebiliriz.

6-569.webp

8. Adım - Gezegenler Hakkında Hap Bilgiler

Gezegenler olayların oluşuna sebep olan temel unsurlardır. Güneş ay öncelik sırasına göre 1. Sıradadır ışık olarak kabul edilirler. Her gezegenin bir burçta kalma süresi farklıdır. Neptün, Uranüs ve Plüton ise bir burçta uzun yıllar kaldıkları için jenerasyon gezegenleri olarak adlandırılır. Bulundukları burç etki ettikleri kuşakta aynıdır. Jenerasyon gezegenleri yorumlanırken daha çok bulundukları ev dikkate alınır. Mars ve Saturn kötücül gezegenlerken, Jüpiter, Venüs, Merkür iyicil gezegenlerdir.

7-550.webp

9. Adım - Burçlar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

360 derecelik Zodyak kuşağının 12 eşit parçaya bölünmesi ile burçlar ortaya çıkar. Burçlar kendilerini gezegenler aracılığı ile ifade eden temel unsurlardan biridir. Nasıl sorusunun cevabını bize verirler.

Her burç cinsiyetine göre, elementlerine göre ve niteliklerine göre özellik barındırır. Bilinen en temel özellikleri ile burçlar.

Koç: Eril. Aceleci, girişken, öncü, enerjik, cömert, açık fikirli, öfkeli, sakar, kendini düşünen, ders almayan

Boğa: Dişil. Sabırlı, sağlamcı, istikrarlı, sahiplenici, maddesel, tutarlı, inatçı, üşengeç

İkizler: Eril. Konuşkan, ikna edici, hareketli, meraklı, çok yönlü, abartan, sıkılgan, yüzeysel

Yengeç: Dişil. Vicdanlı, bir araya getiren, anaç, güçlü hayal gücü, kırılgan, gelenekçi, kaprisli, alıngan

Aslan: Eril. Sıcak, sahne seven, lükse meraklı, kendinden emin, egoist, çıkarcı, baskıcı

Başak: Dişil. Detaycı, düzenli, pratik, mantıklı, çalışkan, aşırı titiz, gergin, huzursuz, bilgiç

Terazi: Eril. İyimser, duyarlı, adaletli, denge kuran, zarif, kararsız, tembel, disiplinsiz

Akrep: Dişil. Derin, çekici, ketum, kararlı, araştırmacı, kıskanç, şüpheci, kolay incinen

Yay: Eril. Neşeli, iyimser, yenilikçi, değişime açık, sıcakkanlı, dağınık, abartan, gamsız

Oğlak: Dişil. Mesafeli, sorumluluk sahibi, sabırlı, dikkatli, kararlı, soğuk, cimri, kontrolcü, katı

Kova: Eril. İçine sığmayan, sosyal, entelektüel, özgür ruhlu, icat seven, kibirli, dengesiz, kaba

Balık: Dişil. Hassas, naif, yaratıcı, mistik, sezgisel, hayalci, tembel, kırılgan, karamsar

10. Adım - Açılar Hakkında Bilgi Edinin

Gezegenlerin birbirlerini görme noktaları ile açılar oluşur. Bu kısım geometri ile yakından ilgilidir.

Açılar majör ve minör olmak üzere 2 ye ayrılırlar. Gündemi daha çok majör açı kalıpları oluşturur.

0: Kavuşum açısı (conjunction): İki veya daha fazla gezegenin aynı noktada bulunma halidir. Bu konfigürasyon bir doğum haritasında değişkendir, ne iyi ne kötüdür. Yeni Ay’ı temsil eden Koç burcu gibidir. Çocuksu, atılgan ve güdüseldir.

60: 60lık açı (sextile): Yeteneklerimizi geliştirmek için fırsatlar sunar, dinamik bir açıdır.

90: Kare açı (square) :Zorlu ve mücadele gerektiren durumlar ortaya koyar. Eyleme geçirmek için sıkıştırır. Var olan tecrübelerimizle sorunlara çözüm buluruz.

120: Üçgen açı (trine) :Bize şans getiren, hayatımızı kolaylaştıran durumları gösterir. Doğuştan gelen yeteneklerimizdir.

180: karşıt açı (opposit) :Birbirine karşıdan bakan iki gezegenin güç mücadelesini bize anlatan açıdır. İkilem, çekişme ve kutuplaşma getirir. Eksikleri tespit edip, farkındalık kazandıkça yaptığımız çıkarımlar lehimize dönebilir.

11. Adım - Ay Düğümleri Haritanın Kilit Notları

Yaklaşık 1.5 yılda bir burç değiştiren, bırakmamız ve gitmemiz gereken konuları bize direten gözle görülen cisimler olmayan astrolojik unsurlardır. Güneş ve ay tutulmalarının zamanını belirleyen noktalardır.

Kuzey Ay Düğümü (Ω) : Gelecekte ulaşmak istediğimiz nokta, hayat amacı. Mecbur kalarak gideceğimiz nokta. KAD bilmediğimiz, öğreneceğimiz şeyleri göstermesi açısından önemlidir, 40 yaşından sonra çok net aktif olur.

Güney Ay Düğümü : Doğum haritamızda en talihsiz olan noktadır. GAD’ın bulunduğu burç ve ev deneyimlerimiz ana vurgusunu gösterir. Kim olduğumuz, çoğunlukla karşılaştığımız problemler, öğrenemediğimiz konular, problemlerle mücadele arzusu, içsel çatışmalarımızı gösterir. Kişinin ruhani kimliği, ana yapıtaşıdır.

12.  Adım - Haritanızda Derinleşmek İçin

Harita sadece burçlar ve gezegenlerden ibaret değildir. Astreoidler, orta noktalar, asaletler, uranyenler, arap noktaları, secantlar, orb etkileri, sabit yıldızlar, transit gezegen etkileri gibi birçok derinlik ve detay barındırır.

Doğum haritamız sabittir yıllar geçtikçe değişmez. Fakat gökyüzü her an her saniye değişir. Değişen gökyüzünün, sabit haritanıza etkisi öngörü teknikleri ile yorumlanır. Transit gezegenlerin konumu herkesin haritası üzerinde farklı açılar yaparak kişiye özel etkiler oluşturur. Saatlik, haftalık, aylık, yıllık değişimlerden bir nebze haberdar olabilmek yatırım, ameliyat, imzalı ortaklık, evlilik gibi önemli tarihlerin haritalarına karar verebilmek, yatkın olduğunuz meslek, ilişki uyumunuzu öğrenebilmek, size en iyi gelen coğrafyayı bulabilmek ve daha birçoğu için gökyüzünü kullanabilirsiniz.

Doğum haritası analizi hakkında profesyonel hizmet için nilceastroloji instagram adresini ziyaret edebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum