Mutfağınızda Bulabileceğiniz 10 Etkili Cilt Bakım Malzemesi

Kozmetik ürünlere para vermekten sıkıldıysanız ve artık katkı maddeleri içeren ürünleri cildinizden uzak tutmak istiyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.
Mutfağınızda Bulabileceğiniz 10 Etkili Cilt Bakım Malzemesi

Mutfağınızda Bulunan 10 İnanılmaz Bakım Malzemesi

Birçoğumuz yumuşacık cilt, dolgun dudak ve parıltılı ellerin hayalini kurarız. Yapılan araştırmalara göre bir yılda kozmetik ürünlere her birey binlerce lira para harcıyor. Güzel ambalajlara sahip pahalı ürünler, bize bu konuda daha çok güven verirken aslında güzellik konusunda doğaya inanabilmek çok daha akıllıca olabilir. Eğer tasarruf etmeye ya da doğal olmayan işlenmiş malzemelere dur demeye çalışıyorsanız bu içeriğimiz tam size göre. Her bireyin cildi farklıdır, buna bağlı olarak da cildinizin ihtiyaçları da değişmektedir. Bu durum sadece kozmetik ürünler için değil, kullanabileceğiniz doğal ürünler için de geçerlidir. Bir ürünün size uygun olup olmadığına dair endişeleriniz varsa önce vücudunuzun bir bölümünde denemeli ya da en doğru seçenek olarak bir doktor başvurmanız gerekmektedir. 


10. Hindistan Cevizi Yağı 

Muhtemelen hindistan cevizi yağını hazır kozmetik ürünlerinde sıklıkla görmüşsünüzdür. Yüksek bir nem etkisi barındıran hindistan cevizi, sadece saç için kullanılabilecek bir maske değil, aynı zamanda cilt üzerinde kullanım açısından da güvenli ve sağlıklıdır. Ispatlanmış antibakteriyel bir bitkidir.

Mutfağınızda Bulunan İnanılmaz Bakım Malzemeleri

Önerilen İçerik; Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?


9. Kahve Telvesi

Eğer gün boyunca bir enerji sarsıntısı yaşamışsanız bu durum cildinizi de olumsuz yönde etkileyecektir. Öğütülmüş kahvenin dokusu, ölü derileri ciltten ayrıştırma konusunda oldukça başarılı. Tüm vücudunuzu doğal yöntemlerle nemlendirmek istiyorsanız, hindistan cevizi yağı ve kahve telvesini karıştırarak masajla cildinize yayarak uygulayabilirsiniz. 

Mutfağınızda Bulunan İnanılmaz Bakım Malzemeleri


8. Avokado

Doğal bir nemlendirici ve kırışıklık giderici olan avokado maskesi , cilt sağlığınıza çok iyi gelecek ve evinizde kolaylıkla uygulayabileceksiniz. Avokado cildin kurumasını engeller ve cilt için inanılmaz bir nemlendirme yapar. İçerisinde A, B, D, E, H, K vitaminlerini barındırır. Bunların yanı sıra lesitin, fitosterol, klorofil ve protein içerir. Avokadonun kullanımınıza göre suyu ya da yağı yıpranmış, kuru ve yaşlanmış ciltler için birebirdir.

Mutfağınızda Bulunan İnanılmaz Bakım Malzemeleri


7. Yunan Yoğurdu

Yunan yoğurdu bizim yoğurtlarımızdan biraz daha farklı lezzette ve yüksek proteine sahiptir. Bu yüzden Yunanlar diyet yaparlarken yoğurdu fazlasıyla tercih eder. Aynı zamanda yunan yoğurdu, cilde uygulandığında nemlendirici bir özellik taşır.

Mutfağınızda Bulunan İnanılmaz Bakım Malzemeleri


6. Salatalık

Besin olarak kahvaltıların ve salataların vazgeçilmezi olan hıyar cilde pek çok konuda faydalıdır. Cildinizin nem oranını dengelemek için için salata kullandığınızda, cildiniz yumuşak ve pürüzsüz bir hale gelir. Aynı zamanda ciltte kırışıklık oluşmasını önler ve yüzümüzde oluşmuş olan mimik kırışıklıklarının da düzelmesini sağlar. Kadınlar tarafından en beğenilen etkisi ise, ciltte oluşmuş olan çeşitli cilt lekelerinin giderilmesinde etkili oluşudur. 

Mutfağınızda Bulunan İnanılmaz Bakım Malzemeleri


5. Zerdeçal

Zerdeçal aynı zamanda Turmerik olarak da bilinen ve özellikle cilt açısından oldukça faydalı bir bitkidir. Özellikle doğal maskelerde zerdeçal kullanılarak daha parlak ve coşkulu bir cilt elde etmeniz mümkündür. İltihap önleyici etkisi ile sivilcelere karşı iyileştirici ve önleyici özellikler taşır.

Mutfağınızda Bulunan İnanılmaz Bakım Malzemeleri

Önerilen İçerik; Zerdeçalın Faydaları


4. Esmer Şeker

Esmer şeker peelingi her cilt tipine uygulanabilir. Aynı zamanda kuru bir cilde sahipseniz esmer şeker peelingine bal ekleyerek cildinizin nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Esmer şeker peelingi ile cildinizdeki yağ ve kirlerden kurtulmuş olursunuz.

Mutfağınızda Bulunan İnanılmaz Bakım Malzemeleri


3. Yulaf

Vücut için en besleyici gıdalardan biri olan yulaf, cilt için de her derde devadır. Cilt bakım rutininizde mutlaka yer alması gereken yulafın faydalarını mutlaka okumalısınız. Yulaf, cilt dostu vitaminler yönünden oldukça zengindir. Bakır, çinko, selenyum, tiamin (B1 vitamini) ve niasin (B3 vitamini) gibi vitaminleri içerir. Yulaf aynı zamanda hem akneyle savaşır hem de iltihap ve tahrişi tedavi eder.

Mutfağınızda Bulunan İnanılmaz Bakım Malzemeleri

Önerilen İçerik; Yulafın Faydaları


2. Bal

Bal sadece yiyecek ve içeceklerimizde kullandığımız sağlıklı bir tatlandırıcı olmakla kalmayıp aynı zamanda, cildimiz için sayısız faydalar sağlayan doğal bir kozmetik ürünüdür. Çam balının diğer ismi; salgı balıdır ve yine reçine içeriği nedeniyle yağlı ciltlerin yağ dengesini sağlamada sıkça başvurulan bir nimettir. Çiçek balı ise yağsız ve daha çok normal cilt için hazırlanan bakım reçetelerinde tercih edilmektedir.

Mutfağınızda Bulunan İnanılmaz Bakım Malzemeleri

Önerilen İçerik; Her Gün Bal Tükettiğinizde Vücudunuzda Yaşanacak 12 Değişim!


1. Matcha

Japonların çay seromanilerinde başı çeken matcha çayı, güzelliğinden ve sağlığından ödün vermeyen kadınların yeni tercihi haline gelmiştir. Matcha tam bir antioksidan deposudur. Cildi güzelleştirir, metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımına yardımcı olur. A, B, C, E vitaminleri içerip enerji verir. Bunlarda yetmezmiş gibi stresli ve sinirli anlarınızda da uyuşukluk hissetmeden sakin kalmanıza yardımcı olabilir.

Mutfağınızda Bulunan İnanılmaz Bakım Malzemeleri

Önerilen İçerik; Cilt Lekelerine Karşı Doğal Çözüm Yolları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum