Diş Ağrısını Geçiren Bitkisel Ürünler ve Doğal Tedaviler

Diş ağrısı problemini geçirmek için evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri sizler için araştırdık. İşte diş apsesi ve ağrısı için 10 bitkisel ürün...
Diş Ağrısını Geçiren Bitkisel Ürünler ve Doğal Tedaviler

Evde Diş Ağrısını Geçirmek İçin 10 Bitkisel Ürün Önerisi

Diş ağrısı veya diş etindeapse problemi sıklıkla görülen rahatsızlıklardan biridir. Düzenli bir ağız bakımı olmaması sebebiyle ortaya çıkan bu ağrıların tedavisi için evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri sizler için sıraladık. İçeriğimizde özellikle çürük dişler ve 20'lik dişlerde oluşan ağrılara iyi gelen bitkisel ürünler yer alıyor.

Diş Ağrısına İyi Gelen Bitkisel Ürün Listesi

SıraBitkisel ÜrünEtki
1KaranfilAntiseptik
2 Karanfil YağıAğrı Kesici
3ZencefilAğrı Kesici
4NaneAntibakteriyel/Ağrı Kesici
5Cayenne BiberiAğrı Kesici
6Sarı KantaronDoku Onarımı/Ağrı Kesici
7ZerdeçalAntibakteriyel
8Siyah Çayİltihap Sökme/Ağrı Kesici
9 MaydanozAğrı Kesici
10GuavaAğrı Kesici

İşte diş ağrısına iyi gelen ve kısa sürede ağrılarınızı hafifleten bitkisel ürünler...

1. Karanfil

1-karanfil-dis-agrisi.webp

Diş ağrısı tedavisinde geleneksel olarak uzun yıllardır kullanılan karanfil, uyuşturucu etkisiyle yarım saat içinde ağrının hafiflemesini sağlar. Lokal anestezi görevi gören karanfil aynı zamanda antiseptik özelliğe sahiptir. Ufak bir pamuğa veya kulak çubuğuna birkaç damla karanfil yağı damlatın ve ağrıyan dişinizin üzerine koyarak ovalamaya başlayın. Yaklaşık yarım saat içinde etkisini göstererek ağrınızın dinmesini sağlayacaktır.

2. Karanfil Yağı

2-karanfil-yagi-002.webp

Karanfil yağının yanı sıra kurutulmuş karanfili ağrıyan dişinizin çevresine koyabilir veya çiğneyebilirsiniz. Karanfil ağacının çiçeklerinden elde edilen karanfil baharatı, gerek şekil gerekse renk itibariyle çürük dişi anımsatmaktadır. 8-10 adet kuru karanfili öğüttün ve yarım su bardağı ılık suda yaklaşık 3-5 dakika bekletin. Rengi değişen su ile gargara yapınız. Gargara sonrasında bardağın dibinde kalan posayı ağrıyan dişinizin üzerine koyarak bekletebilirsiniz.

3. Zencefil

3-zencefil-028.webp

Tahriş edici etkiye sahip olan zencefil, dişin yüzeyinde oluşturduğu tahriş sonucunda daha derindeki ağrıyı azaltır. Çeyrek çay kaşığı zencefili birkaç damla ılık su ile karıştırarak macun kıvamına getirin. Hazırladığınız macunu bir parça pamuğa batırın ve ağrıyan dişinizin üzerine koyun. Ancak macun sürülmüş pamuğu diş etinize değdirmeyiniz. Aksi halde diş etinizin yanmasına neden olabilir.

4. Nane

4-nane-014.webp

Mutfağın olmazsa olmazlarından biri olan nane, birçok sağlık sorununun tedavisinde kullanılmaktadır. Baş ağrısından mide ağrısına kadar pek çok sorun karşısında etkili sonuçlar alınmasını sağlayan nane, diş ağrısı tedavisinde de kullanılmaktadır. Diş macunu ve gargara yapımında sıkça kullanılan nane, antibakteriyel ve antiviral özelliğine sahiptir. Diş ağrılarını ve ağız enfeksiyonlarını gidermek için kullanılan nane yağı, genellikle kekik benzeri diğer antibakteriyel otlarla karıştırılmaktadır.

5. Cayenne Biberi

5-cayenne-biberi-001.webp

Cayenne biberi olarak adlandırılan bu acı biber, dişe uygulandığında ağrı sinyallerinin iletme alanını daraltır ve ağrının hafiflemesini sağlar. Bir tutam cayenne biberini sıcak suya ekleyin. Hazırladığınız karışıma küçük bir parça bez atın ve bezi iyice sıktıktan sonra ağrıyan dişinize uygulayınız. Uygulama sırasında suyun gözünüze veya yüzünüze sıçramaması için ayrıca bir özen göstermeli ve işlem bittikten sonra ellerinizi hemen yıkamalısınız. Aksi halde biberin acı olmasından dolayı elleriniz de bir yanma meydana gelir.

6. Sarı Kantaron

6-sari-kantaron-007.webp

Şifa kaynağı olarak nitelendirilen sarı kantaron, birçok sağlık sorunu karşısında etkili sonuçlara imza atmaktadır. Hasarlı dokuyu iyileştirme özelliğine sahip olan sarı kantaron, sinir ağrısını bastırarak diş ağrınızı en aza indirebilir. Ancak sarı kantaron kullanımında oldukça dikkatli olunmalıdır. Sarı kantaron yağını dişinize uygulamadan önce ve uyguladıktan hemen sonra ilaç kullanmaktan kaçınmalısınız. Aksi halde ilaç ile etkileşime geçebilir.

7. Zerdeçal

7-zerdecal-001.webp

Birçok diş macunun içeriğinde bulunan zerdeçal, antibakteriyel özelliğine sahip olduğu gibi aynı zamanda iltihap gidericidir. Buna bağlı olarak diş ağrısı problemine karşılık zerdeçal kullanabilir ve diş ağrınızın hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Bir çay kaşığı zerdeçalı su ile karıştırarak macun kıvamına getirin. Hazırladığınız macunla ağrıyan dişinizi ovalayabilirsiniz.

8. Siyah Çay

8-siyah-cay-001.webp

Çayın faydalı değişik özelliklerinin yanı sıra iltihap sökme ve ağrı giderme özellikleri de bulunmaktadır. Demlenen siyah çay pamuk yardımı ile ağrıyan dişe uygulanır ve daha etkili olması için de ayrıca içilebilir.

9. Maydanoz

9-maydanoz-001.webp

Doğal ödem ve iltihap sökücü olduğu bilinen maydanoz, sapları ile çiğnenerek ağrının şiddeti azaltılabilmektedir.

10. Guava

10-guava-002.webp

Guava'da bulunan karotenoidler, flavonoidler ve terpenoidler, antioksidan bileşikler, kanser, kardiyovasküler hastalıklar ve hatta alzheimer gibi dejeneratif beyin hastalıklarını önleyebilen anti-inflamatuar etkilere sahiptir. Diş ağrılarına da oldukça iyi geldiği bilinen bu meyve sıkça tüketilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
20’lik Diş Ağrısı ve Doğal Tedavi YöntemleriDiş Ağrısına İyi Gelen İlaçlar, Bitkiler ve Yağlar
Diş Ağrısına İyi Gelen En Etkili YöntemlerDiş Ağrısını Doktora Gitmeden Geçirmenin Yolları

Diş ağrısını en çabuk ne keser?

Diş ağrısından en çabuk kurtulmanın yolu sıcak su kompresi veya üzüm sirkesi gargarasıdır. Sirke gargarası ve su kompresi kısa sürede diş ağrısını azaltır ve rahatlamanızı sağlar. Ayrıca tuzlu suyla da gargara yapabilirsiniz. Tuzlu su dişlerin ve diş etinin uyuşmasını sağlayarak ağrıları hafifletir.

Diş ağrısı evde nasıl tedavi edilir?

Diş ağrısını evde tedavi edebilmek için bitkisel yöntemleri bu içeriğimizde sizlere sunmuştuk. Evde uygulayabileceğiniz en basit yöntemler ise sıcak su kompresi, tuzlu su gargarası, karanfil çiğnemek, ağrı kesici haplar kullanmak ve çörek otu çiğnemek olacaktır. Bu uygulamalar sayesinde diş ve diş etleri uyuşarak ağrıların giderilmesi sağlanır.

Alkol diş ağrısını geçirir mi?

Alkolün dezenfektan etkisi gösterdiği bilinmektedir. Ağız içerisinde oluşan yaraların ve diş çürüklerinin üzerinde oluşan bakterileri yok eden alkol uyuşturucu etkisiyle ağrıların azaltılmasını da sağlayabilir ancak diş doktorları alkol yerine karanfil yağı kullanımını tercih etmektedir.

Diş ağrısı hangi hastalıkların belirtisidir?

Solunum yolu enfeksiyonları, sinüzit, mide rahatsızlıkları ve şeker hastalığı diş ağrısı ile birlikte kendini gösterebilir. Bu saydığımız hastalıklar belirtilerini diş çürükleri diş ağrıları ve dişlerde hassasiyet sorunları ile gösterebilmektedir.

Diş ağrısı nasıl meydana gelir?

Genellikle diş iltihaplanması ile başlayan ağrılar diş çürüklerinin oluşmasıyla ortaya çıkan sinir uçlarının dış etkenler tarafından zarar görmesiyle bağlantılıdır. Diş özündeki iltihaplanmalar yavaş yavaş sızı ve ağrı şikayetlerine yol açar.

Diş ağrısı nerelerde hissedilir?

Diş ağrısı ile ilgili en merak edilen konulardan biride diş ağrısının kulak burun ve boğaz da etki yapıp yapmamasıdır. Diş çürüğünün yerine ve boyutuna göre ağrılar çene kemiğinde ve kulakta hissedilebilir. Bu durum acilen doktora gözükmenizin de habercisidir. Ayrıca diş çürüklerinde meydana gelen enfeksiyon ve iltihaplanma boğazda da şişkinlik sorunu ortaya çıkarabilir.

20lik diş ağrısı evde nasıl geçer?

Gömülü ve yamuk bir şekilde duran 20'lik dişler çene ağrılarına ve kulak ağrılarına sebebiyet vermektedir. Ayrıca sorun ileri seviyedeyse ağrıları yüzünüzde de hissedebilirsiniz. 20'lik diş ağrılarından kurtulmak için diş ağrısına iyi gelen doğal çözüm önerilerini uygulayabilirsiniz. En hızlı yöntem ise tuzlu su ile gargara yapmak olacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum