Diş Ağrısına İyi Gelen En Etkili 15 Yöntem

Diş ağrısı, en sinir bozucu ağrıların başında gelmektedir. Peki, diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısını geçirme yöntemleri nelerdir? İşte o yöntemler;
Diş Ağrısına İyi Gelen En Etkili 15 Yöntem

Diş ağrısı azalmadan artan ve insanı en çok rahatsız eden ağrıların başında gelmektedir. Özellikle de gece başlayan diş ağrıları daha da çekilmez olmakta ve ulaşılabilecek bir doktor bulunana kadar en azından diş ağrısının şiddetini azaltmak gerekmektedir. Bu içeriğimizde diş ağrısını geçici olarak azaltmak için uygulanabilecek doğal yöntemleri ve diş ağrısı ile ilgili diğer sorularınızın cevaplarını sizlere sunuyoruz.

Diş Ağrısı Geçirme Listesi

SıraÖnerilerEtkisiUygulanışı
1Tuzlu Suİltihaplı Ağrıları AzaltırGargara
2Buz UygulamasıŞişliği İndirirBaskı Uygulama
3Karanfil veya Karanfil YağıUyuşturucu EtkiDişe Damlatma
4Limon SuyuHafifleticiGargara
5Soğan SuyuŞiddeti AzaltırAğrıyan Bölgeye Sürme
6Oksijenli Suİltihap SökücüGargara
7Siyah ÇayAğrı GidermePamuk ile Bastırma
8Diş Fırçalamaİltihap TemizlerFırçalama
9Sarımsak SuyuAntibiyotik EtkisiÇiğneme
10MaydanozŞiddeti AzaltırÇiğneme
11Sirkeli SuAğrıyı KesmeGargara
12Karbonatİltihaba İyi GelmeAğrıyan Bölgeye Sürme
13Zerdeçalİltihabı İyileştirmeGargara
14KekikAntibakteriyel EtkiPamuk ile Bastırma
15Buğday ÇimiAğrıyı HafifletmeGargara

Diş Ağrısını Geçirme Yöntemleri

İşte diş ağrısı problemini ortadan kaldıran doğal yöntemler...

1. Tuzlu Su

diş ağrısı nasıl geçer

Tuz çok kuvvetli bir antiseptik olduğundan özellikle iltihaplı ağrıların şiddetini azaltmaktadır. Ilık su ile doldurulmuş bir bardağa yarım tatlı kaşığı kadar tuz karıştırıp, ağız içinde gargara yapıldığında, ağrı şiddetinin hafiflediği görülmektedir.

2. Buz Uygulaması

diş ağrısı nasıl geçer

Ağrıyan dişin bulunduğu bölgede genellikle apseden dolayı şişme oluşmakta ve bu da ağrıyı daha fazla arttırmaktadır. Beze sarılmış buz parçaları ile bu bölgeye baskı uygulamak ise şişliği indirdiği gibi ağrının şiddetini de azaltmaktadır.

3. Karanfil veya Karanfil Yağı

diş ağrısı nasıl geçer

Karanfilin doğal bir uyuşturucu etkisi bulunmaktadır. Bütün bir karanfil ağrıyan dişin üstüne veya yanına konduğunda, kısa sürede ağrının azaldığı hissedilmektedir. Karanfil yağı ise karanfilden daha keskin ve daha şiddetli bir uyuşturucudur. Ağrıyan dişe bir damla damlatıldığında hızla ağrının şiddeti azalmaktadır.

4. Limon Suyu

diş ağrısı nasıl geçer

Limon suyunun damarları büzücü ve antiseptik özelliği de bulunuyor. Bu özellikleri sayesinde diş ağrılarının hafifletilmesinde önemli bir role sahiptir. Limon suyu ağrıyan dişin olduğu bölgeye uygulanarak veya tuz ilave edilerek ağızda gargara yapılarak kullanılabilmektedir.

5. Soğan Suyu

diş ağrısı nasıl geçer

Soğanın suyu doğal bir antibiyotiktir ve içeriğinde iltihaba iyi gelen birçok madde barındırmaktadır. Kalın bir soğan diliminin sıkılmasından elde edilen su, ağrıyan bölgeye uygulanarak ağrının şiddeti azaltılabilir.

6. Oksijenli Su

diş ağrısı nasıl geçer

Oksijenli su iyi bir iltihap temizleyicidir. Oksijenli su direkt olarak ağrının bulunduğu bölgeye uygulandığı gibi ayrıca su ile karıştırılıp gargara yapmak yolu ile de kullanılabilmektedir.

7. Siyah Çay

diş ağrısı nasıl geçer

Çayın iltihap sökme ve ağrı giderme gibi özellikleri de bulunmaktadır. Demlenen siyah çay pamuk yardımı ile ağrıyan dişe uygulanır. Bu sayede kısa süre içerisinde ağrı şiddeti azalır. Dilerseniz daha etkili olması için çayı da içebilirsiniz.

8. Diş Fırçalama

diş ağrısı nasıl geçer

Ağrıyan dişin olduğu bölgenin özellikle tuz veya tuzlu suya batırılarak diş fırçası ile fırçalanması bölgedeki iltihabın temizlenmesine (iltihaba neden olan malzemelerin de) katkı sağlar. Böylelikle diş fırçalama ağrının şiddetinin azalmasında büyük rol oynar.

9. Sarımsak Suyu

diş ağrısı nasıl geçer

En güçlü doğal antibiyotik olarak kabul edilen sarımsağın suyu daha da etkilidir. İki üç diş sarımsağın ezilerek çıkarılan suyu ağrıyan bölgeye uygulandığında rahatlama kısa sürede hissedilmektedir.

10. Maydanoz

diş ağrısı nasıl geçer

Doğal ödem ve iltihap sökücü olduğu bilinen maydanoz, sapları ile çiğnenerek ağrının şiddeti azaltılabilmektedir.

11. Sirkeli Su

diş ağrısı nasıl geçer

1 su bardağı suyun içerisine 1 yemek kaşığı sirke ilave edin. Daha sonra güzelce karıştırın. Ağrıyan bölgeye bol gelecek şekilde gargara yapmaya özen gösterin. Bir süre bekledikten sonra diş ağrınızın azaldığını hissederseniz, doktora gidene kadar bu işlemi belirli saat aralıklarında tekrarlayabilirsiniz. Sirkenin iltihaplı bölgelerde ağrı kesici etkisi vardır.

12. Karbonat

diş ağrısı nasıl geçer

Karbonat, iltihaplı bölgenin ağrısını kesecek olan etkili bir yöntemdir. Diş ağrısını karbonat ile ortadan kaldırmanın iki yolu vardır. İlk yol, karbonatı su bardağının içine 1 çay kaşığı kadar ekleyip karıştırın. Daha sonra gargara yapın.  İkinci yol ise karbonatı ağrıyan bölgenin üzerine koyun. Yutmamaya çalışarak bir süre bekleyin. 15 dakika kadar bekledikten sonra ağzınızı bol suyla durulayın.

13. Zerdeçal

diş ağrısı nasıl geçer

Vücutta oluşmuş olan iltihaplı bölgelerin hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olan zerdeçalı gargara şeklinde kullanabilirsiniz. Diş ağrınız şiddetli ise bir su bardağının içine 1 tatlı kaşığı kadar toz zerdeçal ekleyin. Karıştırdıktan sonra bu karışımla bol bol gargara yapın. Ağrıyan dişinizin olduğu bölgeye yoğunlaşmayı unutmayın. En son ağzınızı ılık su ile yıkayın.

14. Kekik

diş ağrısı nasıl geçer

Antibakteriyel ve antioksidan etkiye sahip olan kekik bitkisi diş ağrılarına iyi gelmektedir. Kekik su ile seyreltilir. Seyreltildikten sonra pamuğa dökülür. Ağrıyan bölgeye pamuk yardımı ile baskı uygulanır. 15 dakika kadar bekletildikten sonra etkisini gösterir. Aynı zamanda kekikli su gargara olarak da kullanılabilir.

15. Buğday Çimi

diş ağrısı nasıl geçer

İyileştirici özelliği ile bilinen buğday çimi sayesinde diş ağrılarını geçirmek mümkündür. Diş etinde veya dişin içerisinde oluşmuş olan iltihabı hafifleten buğday çimi, enfeksiyonu da önler. İçermiş olduğu klorofil sayesinde bakterilerle mücadele eder. 1 yemek kaşığı buğday çimi bardak suya dökülerek kullanılabilir. Tek yapmanız gereken diş ağrısı olan bölgeye suyu götürüp gargara yapmaktır.

Ağız Bakım Ürünü Listesi

SıraModellerDereceneoldu Puanı
1Opalescence Diş Macunu5-3510/9.9
2 Sensodyne Hasassiyet ve Diş Eti Diş Macunu-10 - 5010/10
3Listerine Coolmint5-3210/9.6
4Oral-B Ağız Çalkalama Suyu5-3010/9.5
5Dr Darcey Diş Spreyi5-3510/9.4
Amazon
Fiyatlarını Gör
Ağız
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Ağız Bakım Ürünleri

Diş ağrısını geçirmek için kullanabileceğiniz yöntemlerden yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise bir daha böyle bir durumla karşılaşmamanız için kullanmanız gereken ağız bakım ürünlerini inceleyeceğiz. İşte en iyi ağız bakım ürünleri.

1. Opalescence Diş Macunu

en iyi ağız bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Opalescence
Diş Macunu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Opalescence markasının diş macunuyla başlıyoruz. Opalescence markasının bu diş macunu hiç şüphe yok ki en iyi diş macunları arasındadır. Özel formülü sayesinde diş eti problemlerini azaltan ürün, ilk kullanımdan itibaren etkisini göstermesiyle biliniyor. Düzenli kullanımlarda maksimum mine ve dentin restorasyonu koruması sağlayan diş macunu aynı zamanda diş lekelerini temizliyor. Bu sayede hem daha sağlıklı hem de daha beyaz dişlere sahip olursunuz.

2. Sensodyne Hasassiyet ve Diş Eti Diş Macunu

en iyi ağız bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Sensodyne
Diş Macunu
Aradığın
Fiyatı Gör

Sensodyne markasının ne kadar kaliteli bir diş macunu üreticisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Hassas bölgelerin üzerine koruyucu bir tabaka oluşturan diş macunu, bu sayede hassas dişlerle daha kolay baş etmenize yardımcı oluyor. Diş etine nüfuz ederek hassaslığını alan ve rahatlatan ürün aynı zamanda diş plaklarına karşı etkin mücadele ediyor. Son olarak bu diş macununun diş üzerindeki lekeleri ortadan kaldırıp beyaz bir gülümsemeye kavuşmanıza destek olacağını söyleyelim.

3. Listerine Coolmint

en iyi ağız bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Listerine
Ağız Bakım Suyu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize en popüler ağız bakım suyu olan Listerine Coolmint ile devam ediyoruz. Dişler arasındaki bakterileri temizleyerek diş eti hastalıklarını en aza indiren ürün, bu sayede daha sağlıklı ve dayanıklı olmanızı sağlıyor. Plak oluşumuna karşı 24 saat boyunca koruma sağlayan ürün aynı zamanda nefesinize ferahlık katıyor. Böylelikle hem diş ağrımasının nedenleri en düşük seviyeye iner hem de daha ferah bir nefese sahip olursunuz.

4. Oral-B Ağız Çalkalama Suyu

en iyi ağız bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Oral-B
Ağız Bakım Suyu
Aradığın
Fiyatı Gör

İlk kullanımdan itibaren diş minesini güçlendirerek dişlerinizin daha dayanıklı ve sağlıklı olmasını sağlayan ağız çalkalama suyu, bu sayede diş ağrımasının en büyük nedenlerinden olan diş minesi çürümesini engelliyor. Özel formülü sayesinde nefesinizin daha taze ve ferah olmasını sağlayan ürün aynı zamanda diş etinizi koruyarak hastalıkların oluşmasını önlüyor. Bu sayede dişlerinizdeki o bitmek bilmeyen ağrılara bir son verebilirsiniz.

5. Dr Darcey Diş Spreyi

en iyi ağız bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dr Darcey
Diş Spreyi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Dr Darcey markasının spreyiyle bitiriyoruz. Bazı diş ağrıları semptomatik özelliktedir. Bu özellikteki diş ağrıları için özel olarak geliştirilen ürün, eşsiz içeriği sayesinde dişlerinize bakım yapıyor. Bu sayede diş minelerinin güçlenmesi sağlanıyor ve diş eti hastalıkların oluşumu engelleniyor. Geliştirilmiş formülü ile ağzınıza ferahlık katan ürün, anında etki ederek diş ağrılarını ortadan kaldırıyor. Bu sayede anlık gelişen ağrılardan kurtulabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
20’lik Diş Ağrısı ve Doğal Tedavi YöntemleriDiş Ağrısına İyi Gelen İlaçlar, Bitkiler ve Yağlar
Diş Ağrısını Geçiren Doğal TedavilerDiş Ağrısını Doktora Gitmeden Geçirmenin Yolları

Diş ağrısı neden olur?

Diş minesinde aşınmalar, diş apsesi, diş eti hastalıkları, diş çürükleri ve 20'lik diş olarak adlandırılan çene dişleri diş ağrısının başlıca sebepleridir. Ayrıca bakımsız dişler de hassasiyet problemleri nedeniyle ağrı yapabilmektedir.

Çürük dişler ağrı yapar mı?

Çürük diş iltihaplanmaya sebebiyet verir ve ağız içerisinde mikropların üremesine olanak sağlar. Bu mikroplar sebebiyle diş eti iltihaplanması ve diş apsesi görülür. Kısacası çürük dişler diş ağrısına sebebiyet vermektedir.

İltihaplı diş ağrır mı?

İltihaplı diş, diş köküne ve diş etine zarar vererek dişin çevresinde şişkinliklere ve hassasiyete yol açar. Bu bozuklukların sonucunda ise diş ağrıları meydana gelmektedir.

20'lik diş ağrısı neden olur?

20'lik dişlerin ortaya çıkması çoğu insanda ağrılı ve sancılı bir süreçtir. Bunun sebebi ise dişin eğri veya yan şekilde çıkıyor olmasıdır. Eğer 20'lik diş olması gerektiği gibi alttan gelmiyorsa tüm dişlerinize zarar vererek hem ağrıya hem de dişlerde bozulmaya yol açar. Ayrıca 20'lik dişler birçok sinir damarına ve direk çeneye temas ettiği için ateş, ağrı ve sancı yapabilmektedir. Bu durumlarda diş doktorunuza başvurmalısınız.

Diş ağrısı evde tedavi edilir mi?

Diş ağrısı doğal yöntemlerle evde giderilebilir. Bazı bitkisel gargaralar diş minesi ve ağız içerisini mikroplardan arındırarak iltihapların giderilmesini sağlar. Bu sayede diş ağrıları da giderilmiş olur.

Diş apsesinin evde tedavisi var mı?

Diş apsesi diş etinde oluşan ve içi irinle dolu enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonların oluşumunu ortadan kaldırmak veya tedavi etmek için bazı doğal tedavi yöntemleri bulunmaktadır. İçeriğimizde sıraladığımız diş ağrısına iyi gelen doğal tedavi yöntemlerini diş apsesi için de uygulayabilirsiniz.

İbrahim Saraçoğlu'nun diş ağrısı için doğal çözüm tarifi

Hastalıkların tedavisini bitkisel ilaçlarda gören prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu diş ağrıları ve diş eti iltihaplanması içinde bizlere bir bitkisel ürün öneriyor. İbrahim Saraçoğlu, diş eti iltihaplanmaları ve diş ağrılarından kurtulmak için nar suyunu bir süre ağzınızda tutup, gargara yaptıktan sonra boşaltmamızı öneriyor. Nar suyu içerdiği enzimler sayesinde diş ağrısını yok eder ve diş eti iltihaplanmasının önüne geçer.

Ahmet Maranki'nin diş ağrısı için doğal çözüm tarifi

Lokman hekim diye adlandırılan ünlü doktor Ahmet Maranki diş ağrısı için doğal tedavi yöntemi olarak taze salatalık ve çay ağacı yağını tavsiye ediyor. Ahmet Maranki'ye göre taze salatalığı ağrıyan dişin üzerinde bir süre bekletirseniz salatalığın içerisindeki vitaminler o bölgeyi güçlendirerek ağrıların yok olmasını sağlıyor. Çay ağacı yağını da diş ağrısı için tavsiye eden Maranki, bir miktar yağı pamuk üzerine dökün ve ağrılı dişin üzerine hafifçe bastırın diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum