Bitlenme Sorununu Çözen Dimetikon Hakkında Tüm Bilinenler

Eğer bitlenme sorunu yaşıyorsanız bu içerik tam size göre. Bu içeriğimizde sizi bu sorundan kurtaracak olan dimetikon hakkında tüm bilinenleri derledik.
Bitlenme Sorununu Çözen Dimetikon Hakkında Tüm Bilinenler

Her insan saçlarının daha güzel ve sağlıklı olmasını ister. Bunun için de bir sürü bakım ürünü alırız. Eğer saçlarınızda bitlenme sorunu yaşıyorsanız kesinlikle içerisinde Dimetikon bulunan bakım ürünlerini almalısınız. Çünkü Dimetikon bu bitleri engellemekte büyük bir etkiye sahiptir. Bu içeriğimizde Dimetikon hakkında bilinmesi gereken tüm bilgilere yer verdik. İşte Dimetikon hakkında bilinmesi gerekenler.

Dimetikon Nedir?

dimetikon

Dimetikon, PDMS olarak bilinen Polidimetilsiloksan olarak da adlandırılan şeffaf silikon bir maddedir. Alışılmadık akışkan özelliklere sahiptir. Çok yönlülüğü ve birçok uygulamaya yol açan özellikleri nedeniyle en yaygın kullanılan silikon bazlı organik polimerdir. Bu madde toksik ve yanıcı değildir.

Dimetikon Saça Zararlı mıdır?

dimetikon

Dimetikon genelde saç için üretilen kremler ve şampuanlarda bulunan silikon bazlı polimer bir karışımdır. Kremler dışında daha çok şampuanlarda bulunan bu madde saç üzerinde silikon bir tabaka bırakarak daha parlak gözükmesini sağlıyor. Dışarıdan bakıldığında bu maddenin saçları parlaklaştıran ve dolgunlaştıran bir etkisi olur.

Dimetikon Nerelerde Kullanılır?

dimetikon

Piyasada Dimetikon içeren onlarca şampuan var. Aldığımız kozmetik ürünlerin üzerindeki bilgilerden içinde Dimetikon var mı, yok mu öğrenebiliriz. Buna aldığımız her kozmetik üründe dikkat edip Dimetikon dışında çok kullanıldığı zaman zarar verebilecek bir karışım, madde var mı bakılması gerekiyor.

Dimetikon Saçı Nasıl Etkiler?

dimetikon

Dimetikonun saçı tamamen ıslatacak şekilde uygulanması gerekmektedir. Kullanırken çok dikkatli olmanız gerekir. Dimetikon saçtaki tüm bitleri öldürebilir. Dimetikonu kullanacağınız zaman evinizin pencerelerini açmakta fayda var. İçerisindeki bazı zararlı maddeler nefes borunuzda yanma etkisi yaratabilir. Çok fazla alınırsa ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.

Dimetikon içeren ürünler biti engellemekte büyük etkiye sahip. Fakat günlük olarak kullanabileceğiniz arındırıcı şampuanlarla bu etkiyi arttırmak mümkün. Dilerseniz "Arındırıcı Şampuan Önerileri" adlı içeriğimize göz atarak bu şampuanları inceleyebilirsiniz.

Dimetikon Saçtaki Biti Tamamen Öldürür mü?

dimetikon

Eğer saçınızda bit varsa ilk olarak kullanmanız gereken ürün kesinlikle Dimetikon içeren şampuanlar veya ürünler olmalıdır. Biti tamamen yok etme özelliğine sahip olan Dimetikon ile alacağınız sonuç kesin denilecek düzeydedir.

Dimetikon Hangi Bit Türlerinde İşe Yarar?

dimetikon

Doğada yüzlerce bit çeşidi bulunmaktadır. Hayatlarını elbise, tahta, hayvan veya saç gibi yerlere tutunarak devam ettiren bitleri öldürmenin en iyi yolu dimetikondur. Dimetikon içeren ilaçların veya şampuanların etkisi yalnızca saçta bulunan bitlere karşı yüzde yüz etkili sonuç vermektedir. Diğer türlü Dimetikon ile saç harici bir maddede bulunan bitleri öldüremezsiniz.

Dimetikon İçeren İlaçlar Nasıl Kullanılır?

dimetikon

Dimetikon içeren ilaçlar genellikle sprey, serum veya sıvı jel tarzında olur. Eğer aldığınız ürün sprey şeklinde ise sıktıktan 15-20 dakika sonra saçınızı yıkayın. Serum ve jel şeklinde ise 30 dakika beklettikten sonra saçınızı yıkamanız gerekmektedir. Saçı tam olarak kurutmadan önce daha sonra kullanmayacağınız bir tarak ile saçınızı sertçe taramak iyi olacaktır. Bu tarak tek seferlik kullanacağınız bir bit tarağı da olabilir.

Dimetikon’un Sıklıkla Kullanıldığı Yerler

dimetikon

1. Tıp ve kozmetik ürünlerinde reçetesiz ilaçlarda köpük önleyici madde olarak kullanılır.

2. Silikon ve göğüs implantları için kullanılan maddeye karıştırılır.

3. Kozmetik ve tüketici ürünleri içinde de farklı şekillerde kullanılmaktadır. Örneğin PDMS, kafa derisindeki baş biti tedavisinde kullanılır. Dimetikon, amacı "cilt koruması" olan aktif bir bileşen olarak listelendiği cilt nemlendirici losyonlarda da yaygın olarak kullanılır.

4. Hasar görmüş saçlar için kullanılan bu madde en çok şampuanlarda görülür. (Yumuşatıcı ve iyileştirici etkisi bulunur)

5. Kontakt lens temizliğinde kullanılır.

6. Küçük ve tek kullanımlık dozlar eşliğinde evcil hayvan üzerindeki bit tedavisi için kullanılır.

7. Yemek sektöründe pişirilen yemekteki yağa karıştırılarak yağ sıçramasını önlemek amacıyla kullanılır.

8. Şampuandan sonra en çok prezervatiflerde kayganlaştırıcı etki amaçlı kullanılır.

9. Silikon bazlı oyuncaklarda kullanılır.


Dimethicone saç döker mi?

Şampuanlarda ve çeşitli saç ürünlerinde bulunan silikon karışımıdır. Saçlara ne kadar zararı olduğu henüz kanıtlanmamıştır. Saçlardaki bit sorununu tamamen ortadan kaldırabilen dimethicone, güvenlidir.

Şampuanda dimethicone ne demek?

Şampuanda kullanılan dimethicone saçların yumuşatılması ve parlatılması için saç bakım ürünlerine eklenen bir maddedir. Kısa bir süreliğine de olsa saçları dolgunlaştıran, parlaklaştıran, yumuşatan madde daha sonrasında saça zarar verebilir.

Dimethicone saça zarar verir mi?

Dimethicone çok fazla kullanımda tehlikelidir. Saç derisinde zamanla biriken silikonlar saçlara zarar verir. Dimethicone kullanılırken son derece dikkatli olunmalı, saç soğuk suyla bol bol durulanmalıdır. 

Dimethicone bite iyi gelir mi?

Saç derisinde oluşmuş olan bitleri yok etmek için dimetikon kullanılabilir. İçerdiği bileşenler sayesinde bitleri kolayca öldürür, saç derisinin rahatlamasını sağlar. Dimetikon kullanılırken saç çok iyi yıkanmalıdır.

Dimetikon hangi bit türlerinde etkili olur?

Bitler, insan vücudunda saçta, kasıklarda, gövdede bulunur. Giysilerde dahi bitlere rastlamak mümkündür. Dimetikon saç bitlerinde kullanılmalıdır. Giysilerin üzerinde çıkan bitler için dimetikon kullanılamaz.

Dimetikon yan etkisi nedir?

Dimetikonun bilinen bir yan etkisi yoktur. 12 yaş ve üzerindeki çocuklar için kullanılması daha uygundur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum