Dikkat Bozukluğu Olan İnsanların Yaşadığı 15 Garip Durum!

Dikkat eksikliği yetişkinlerde daha kolay tedavi edilirken çocuklarda daha zor giderilir. Bizde sizlere dikkat bozukluğu olan insanların yaşadıkları okuyunca "aa ben" diyebileceğiniz durumları derledik. Hadi hep birlikte bu absürt durumlara bir göz atalım
Dikkat Bozukluğu Olan İnsanların Yaşadığı 15 Garip Durum!

Dikkat bozukluğunun tedavisi mümkün olmakla birlikte tedavi edilmediği zaman bu durumu yaşayan insanlarda bazı sıkıntılara yol açmaktadır. Bu sıkıntıların farkında olmak sorunu çözmenin ilk adımı olacaktır. Farkında olmadığınızı düşünüyorsanız. Geçmiş günlerde yayınlamış olduğumuz "Dikkat Eksikliği Testi Nasıl Yapılır?" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Dikkat bozukluğunun olduğu kişilerin yaşadığı 15 garip durum şu şekilde özetlenebilir:

1. Tuvalete Gidecekken Kendini Mutfakta Bulma

Dikkat bozukluğu olanların en çok karşılaştığı durumlardan biridir. Kişi kendinin gitmek istediği yerin aksine bir başka yerde bulur. Bu durum çoğu zaman onları yapmaları gereken işleri yapmaktan alıkoyar.


2. Eşyaları Olmamaları Gereken Yerlerde Bırakma

Bu tür bireyler reçel kasesini ayakkabılıkta ya da ayakkabıyı buzdolabında bulurlar. Birçok şey dikkatsizlikleri sonucu başka yerde bırakılmıştır. Onlarla aynı evde yaşıyorsanız bu durumlara mutlaka alışmalısınız.


3. Yapılan Aktivitelerden Sıkılma

Herkesin zevkle yapmaya başladığı aktiviteler mutlaka vardır. Dikkat bozukluğu olan bireyler severek başladıkları her aktiviteden tiksinerek ve bıkarak ayrılırlar. Asla bir aktiviteyi tam olarak yaptıkları görülmez.


4. Bir İşi Yapmadan Diğerine Başlama

Bu kişiler bir işi bitirmeden başka bir işe başlarlar ve her defasında bitmeyen işlerin arasında boğulurlar. İşler yığılır ve üstesinden gelmekte güçlük çekerler.


5. Gereksiz Şeylere Dikkat Etme

Dikkat bozukluğundan mustarip insanlar bir saatin çalışma sesine ya da bir kişinin saçındaki tek bir beyaz saça dikkat edip asıl odaklanmaları gereken şeyleri bırakabilirler. Bu durum özellikle çalışanlar için büyük bir sorundur.


6. Kalabalık Alanlarda İş Yapamama

Dikkat sorunu yaşayanlar kütüphanede kitap okurken birden kendilerini insanları izlerken bulabilirler. Yapılan işe tam olarak asla odaklanamazlar.


7. Yapılan İşin Farkında Olmama

Dikkat bozukluğu yaşayan bireyler ütünün fişini çektikleri halde birkaç defa eve geri dönüp ütüyü kontrol ederken kendilerini bulabilirler. Çünkü ütünün fişini çekerken yaptıkları eylemin farkında değillerdir.


8. Elindeki Şeyi Bulamama

Çok karşılaşılan bir durumdur. Kişi elinde tuttuğu anahtarı, kafasına taktığı gözlüğü ya da saçında olan tokayı saatlerce kaybetmiş gibi arayabilir. Çevresindeki bir birey onu bu konuda uyarmadıkça da yaptığı davranışın ve düştüğü garip durumun farkına varamaz.


9. Nerede Bulunduğunu Hatırlamama

Dikkat bozukluğu olan kişiler bir yere giderler ve gittikleri yerin neresi olduğu unutabilirler ya da neden oraya gittiklerinin cevabını kendilerine veremezler.


10. Kararsız Kalma

Karar vermek herkes için zordur. Ancak dikkat bozukluğu olan kişiler için tam bir işkencedir. Onlar kolay kolay plan yapamazlar, yaptıkları zaman da onu hayata geçirip geçirmeyeceklerine karar vermek onlar için çok zordur.


11. Dağınık Bir Evde Yaşama

Dikkat bozukluğu olan bireylerin evleri adeta bir çöp kutusunun içi gibidir. Dağınıklığı severler. Ellerindeki her eşyayı bir yerlere sıkıştırırlar. Başka birisi bir dolabı açtığında dolaptaki eşyalar üstüne yıkılabilir.


12. Yataktan Kalkamama

Dikkat bozukluğu olan kişiler genellikle sabah uyanırlar ama bir türlü zamanında kalkıp işlerine gidemezler. Miskin miskin saatlerce yatakta yatabilirler. Bu durum diğer insanlar için anormal görünse de onlar için gayet normaldir.


13. Mesajlara Karşılık Verememe

Dikkat eksikliği olan bir birey telefonuna sık sık bakar. Ancak mesajı gördüğü anda cevaplamazsa bir daha o mesaja asla cevap veremez. Çünkü mesaj geldiğini bile çoktan unutmuştur.


14. Temel İhtiyaçları Unutma

Bu kişiler yemek yemek, uyumak, tuvalete gitmek gibi temel ihtiyaçlarını gidermeyi zaman zaman unuturlar.


15. İnsanlarla Dalga Geçiyormuş Gibi Görünme

Dikkat bozukluğu durumu yaşayanlarda odaklanamama durumu yaşandığından insanlarla olan ilişkilerinde farkında olmadan saçma cevaplar verirler. Bu da onları çoğu zaman sinir bozucu yapar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.