Detoks Diyetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vücudun dinlenmesi ve toksinlerden arınması için uygulanan detoks diyeti, sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarındandır. Aşağıda detoks diyetini araştırdık.
Detoks Diyetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Detoks Diyeti Nedir?

Detoks, vücudun toksinlerden arındırılması için uygulanan bir diyet yöntemidir. Gerek çevresel faktörler nedeniyle gerekse tükettiğimiz besinlerden dolayı aldığımız toksinler ödeme dönüşür ve bu diyet ile toksinleri vücudumuzdan atarız.

Ancak detoks diyeti dönemlik uygulanır ve vücut bir düre dinlenmeye bırakılır. Çeşitli nedenlerden dolayı aldığımız toksinler ödeme dönüşerek vücutta şişkinliğe yol açar. Bu ödemi atmak ve şişkinliği azaltmak adına detoks diyeti uygulanır. Detoks, vücut sağlığına da önemli katkılar sağlamaktadır.  Detoks, vücudun kendini onarmasına yardımcı olmaktadır.

Detoks Diyetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vücudun doğal detoks sistemleri vardır. Örneğin; terlemek, idrar yapmak ve dışkılamak gibi durumlar vücudun doğal detoksudur. Ancak sağlıksız beslenen birinin doğal detoks dengesi de bozulmaktadır.

Günümüz şartlarında yoğun tempo, stres ve sağlıksız beslenme vücudun dengesini bozmakla birlikte çeşitli hastalıklara da davetliye çıkarmaktadır. Ancak detoksu hamile kadınların uygulaması önerilmemektedir.

Vücutta Toksin Oluşumu Nedenleri

Detoks Diyetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vücutta toksin oluşumu bazı durumlardan dolayıdır. Hava kirliliği, egzoz dumanı, sigara tüketmek, mangal veya kömür ateşine direkt olarak maruz kalınan pişirilmiş etleri tüketmek, yoğun güneş ışığına maruz kalmak vücuttaki toksin oluşumunu tetikleyen nedenler arasındadır.

Detoks diyeti mutlaka bir uzman onayında ve kontrolünde uygulanmalıdır. Aksi takdirde kişinin önceden geçirmiş olduğu ameliyatlar ve operasyonlar, çeşitli sağlık sorunları ve vücut dengesi detoks diyeti için uygun olmayabilir. Kişinin çeşitli yan etkilere maruz kalmaması için mutlaka bir uzman kontrolünde detoks programı uygulanmalıdır.

Detoks Diyeti Vücudu Dinlendirir mi?

Detoks Diyetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Detoksun yalnızca diyet ve zayıflama yöntemi olarak görülmesi oldukça yanlıştır. Detoks ile zaman içerisinde beslenme ve çevresel koşullar nedeniyle vücutta biriken toksin maddelerin atılması ve vücudun dinlendirilmesi amaçlanmaktadır. Detoks, kanın temizlenmesi ve hücre dokularının yenilenmesini sağlamaktadır. Detoks programı sindirim siteminin düzenlenmesi ve bağırsakların daha iyi çalışmasına yardımcı olmaktadır.

Kimler Detoks Diyeti Uygulayamaz?

Detoks Diyetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Detoks diyetinin uygulanabilmesi için bazı kriterlere uygun olmanız gerekir. Eğer çocuksanız, hamileyseniz, yaşlıysanız, emziriyorsanız, kanserseniz, diyabet hastasıysanız, son 6 ayda herhangi bir operasyon geçirmişseniz detoks diyetini uygulayamazsınız.

Detoks Diyetinde Neler Tüketilebilir?

Detoks Diyetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Detoks diyetinde donmuş ya da taze meyveler, tatlandırılmamış meyve suları, kurutulmuş meyveler, koyu yeşil yapraklı sebzeler (brokoli, ıspanak, pazı), deniz sebzeleri, mısır, soğan, sarımsak, lahana, karnıbahar, enginar ve pancar, esmer pirinç, yulaf, buğdar ve esmer ekmek, badem, kaju, susam, kenevir, kabak çekirdeği, ceviz, hindistan cevizi, tahin, sızma zeytinyağı, susam yağı, avakado yağı, kenevir yağı, hindistan cevizi yağı tüketilebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
En İyi Detoks Suyu TarifleriDetoksun Faydaları

En kolay detoks nasıl yapılır?

En kolay şekilde detoks yapmak için bir sürahinin içerisine su, dilimlenmiş elma ve tarçın koyun, karıştırın. Hazırladığınız içeceği gün boyunca tüketin.

Sürahinin içerisine elinizle parçaladığınız nane yaprakları, su, dilimlenmiş limonları ekleyerek de kolay bir detoks yapabilirsiniz.

Detoks suyu 1 haftada kaç kilo verdirir?

Detoks suyuyla birlikte 1 haftada 3 ile 7 kilo arasında verebilirsiniz. Bunun için detoks suyunu düzenli olarak tüketmeniz gerekir. Ayrıca içerisine attığınız malzemeler detoks suyunun etkisin artırır.

Detoks diyeti kilo verdirir mi?

Detoks diyeti ile birlikte 2 kat kilo verebilirsiniz. Ödemin atılmasını sağlayan detoks suyu, şişkinliği de azaltır. Sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olarak, yağ yakımını kolaylaştırır.

1 haftada 5 kilo vermek için ne yapmalıyım?

Bir haftada 5 kilo vermek için her öğünü küçük porsiyonlar halinde tüketin. Düşük kalorili fakat doyuracak besinleri tercih etmeye özen gösterin. Ciddi bir şekilde egzersiz yaparak yağ yakımını artırın.

Suyun içine ne koyarsak kilo verdirir?

Bir sürahi dolusu suyun içerisine 2 buçuk ya da 3 kaşık elma sirkesi ekledikten sonra bir tane limonun suyunu sıkın. Bir çay kaşığı tarçın ekleyin, yağ yakıcı detoks suyunuzu afiyetle tüketmeye başlayın.

Detoksta ne yenir ne yenmez?

Detoksa girdiğiniz andan itibaren paketli gıdalardan uzak durmanız gerekir. Özellikle içerisinde glikoz şurubu bulunan, trans yağlar içeren besinler kesinlikle tüketilmemelidir. Çok yüksek şeker içeren meyvelerden uzak durulmalıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.