Depresyondayken Dinlenecek 10 En İyi Şarkı

İnsanlar depresyona girdiği zaman türlü türlü davranışlarda bulunarak depresyondan kurtulmaya çalışmaktadır. Bu bazen alışveriş yapmak, bazen saç kestirmek bazen de şarkı dinlemektir. İşte, depresyondayken dinlenebilecek en iyi şarkılar...
Depresyondayken Dinlenecek 10 En İyi Şarkı

Depresyon, artık çağın vebası haline gelen bir sağlık sorunudur. Depresyon dendiği zaman akla pek çok zaman gönül işleri gelecektir. Gerçekten gönül işlerinden dolayı depresyon vakıaları azımsanmayacak kadar çoktur. Nitekim depresyondayken dinlenen şarkıların da pek çoğu gönül işlerine gönderme yapmaktadır. İşte depresyondayken dinlenecek 10 en iyi şarkı...

1. Badem - Sen Ağlama

depresyondan-dinlenecek-sarkilar.jpg

Bu şarkı aslında severken ayrılan iki insanı anlatmaktadır. Buna ek olarak bu şarkıda günün birinde geri dönüleceğini ve sevilen kişi için her şeyin göze alınabileceğini ifade eden çok sayıda ifade de mevcuttur.


2. Cem Adrian - Ben Seni Çok Sevdim

depresyondan-dinlenecek-sarkilar-001.jpg

Bu şarkının ilk cümlesi dahi pek çok şeyi izah etmeye fazlasıyla yetecektir. "Bir istiridyenin kıymetli incisini sakladığı gibi saklarım seni." diyerek şarkısına başlayan Adrian, aslında ne denli değerli bir sevgisi olduğunu da izah eder.


3. Zakkum - Ahtapotlar

depresyondan-dinlenecek-sarkilar-002.jpg

Çok sevilen bir insan ile geçirilen son gecenin ne şekilde olacağı ancak bu kadar başarılı ve net bir şekilde izah edilebilirdi. İşte Zakkum da tam olarak bunu başarmış ve Ahtapotlar şarkısında sevdicek ile geçirilen son gecenin ne kadar büyülü ve bir o kadar da hüzünlü olacağını dile getirmiştir.


4. Freya Ridings - Lost Without You

depresyondan-dinlenecek-sarkilar-003.jpg

Bu şarkının da en can alıcı cümlesi "Dünyayı görmek istediğini söyledin, ben de senin gitmene izin verdim" cümlesine denk düşen bir sözdür. İngilizce dilinde olan şarkı ciddi ölçüde anlam ifade etmektedir.


5. Redd - Nefes Bile Almadan

depresyondan-dinlenecek-sarkilar-004.jpg

Bu şarkı da imkansız olan ancak imkansız olduğuna inanmanın çok zor olduğu aşkları izah etmektedir. Ne de olsa bir insan bir başkasını nefes bile almadan seviyorsa ancak bile bile kendisini teslim ediyor demektir.


6. Eagles - Hotel California

depresyondan-dinlenecek-sarkilar-005.jpg

Bu şarkının derin manasını keşfedebilmek için ilk olarak şiirden anlamak gerekecektir. Akabinde şarkının kim için yazıldığı da kısa bir araştırma sonucunda öğrenilecek ve bu denli bir söz dizisinin nasıl bir araya gelebildiği herkesi şaşırtacaktır.


7. Kargo - Yıllar Sonra

depresyondan-dinlenecek-sarkilar-006.jpg

Kargo'nun bu şarkısı da okul aşklarının bitmesinin ardından unutmanın imkansız olduğu bazı durumlara istinaden yazılmıştır. Buna ek olarak bu şarkıda "ama hala seviyorum" cümlesi esasında durumun pek tabii özetidir.


8. TNK - Yine Yazı Bekleriz

depresyondan-dinlenecek-sarkilar-007.jpg

Bu şarkıda yüklü olan derin anlam, yaz imgesinde gizlidir. Beklenen yazın ne olduğu bulunabildiği zaman şarkı çok daha fazla anlam ifade etmeye başlayacaktır.


9. Teoman - Uçurtmalar

depresyondan-dinlenecek-sarkilar.Jpeg

Asi bir kadına aşık olmanın nasıl bir şey olduğunu bilen herkes bu şarkıda kendinden birtakım kesitler elde edecektir. Sözleri gerçekten çok derin anlamlara sahiptir.


10. Nev - Zor

depresyondan-dinlenecek-sarkilar-008.jpg

Nev tarafından seslendirilen bu şarkı da yanlış zamanda gelen aşkların bir özeti gibidir. 19 yaşında bir kadına aşık olmanın bu şarkıdaki sözlerden daha iyi anlatılması ise mümkün değildir.


Önerilen İçerik: Depresyon ve Depresyondan Kurtulma Yolları

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum