Sıradışı Yönetmen David Lynch Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Gerçek

Sinema severlerin bilinçaltına seslenen ve hayalgücünün sınırlarını zorlayan sürrealist yönetmen David Lynch hakkında önemli detayları derlediğimiz bu içeriğimize mutlaka göz atmalısınız. İşte David Lynch hakkında bilinmesi gereken 7 gerçek!
Sıradışı Yönetmen David Lynch Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Gerçek

Sıradışı Yönetmen David Lynch Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Gerçek

Psikanalitik yöntemler ile kurguladığı filmleri ile tanınan sinemanın anlaşılmaz adamı David Lynch hakkında neler biliyorsunuz? Bu içeriğimizde izleyicisinin bilinçaltına seslenen ve hayalgücünün sınırlarını zorlayan Lynch hakkında daha önce duymadığınız gerçekleri sizler için bir araya getirdik. 


1. 1967 yılında Peggy Lynch ile ilk evliliğini gerçekleştiren Lynch, henüz daha 21 yaşındayken baba oldu. Toplam 4 kez evlenen Lynch, 4 çocuk sahibidir.

david-lynch-hakkinda.jpg


2. 20 Ocak 1946’da Montana’da dünyaya gelen ve Kuzeybatı Pasifikte büyüyen Lynch’in babası Birleşik Devletler Tarım Bakanlığı’na bağlı çalışan bir araştırma görevlisiydi. Babasının görevi nedeniyle sık sık seyahat eden Lynch, Avrupa kentleri de dahil olmak üzere çeşitli sanat okullarında resim eğitimi aldı ve son olarak Pennsylvania Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu. 

david-lynch-egitim-hayati.jpg


3. David Lynch, sinemanın yanı sıra mobilya tasarımı, fotoğraf, resim gibi sanat dallarının hepsinde başarılı ürünler veren hatta bu yönüyle de hayli ün yapmış çok yönlü bir sanatçıdır.

david-lynch-filmleri.jpg


4. Filmlerinde gerçekliğe farklı bir boyut katan Lynch, çıktığı yolculukta insan kimliğinin doğasını araştırırken izleyiciyi kendi bilinçaltının sinematik yansımasıyla tanıştırıyor. 56 yıllık yaşamı boyunca dokuz uzun metraj filme imza atan sanatçı bunların üçüyle en iyi yönetmen dalında Oscar’a aday olmayı başardı. 

david-lynch-oscar-odullu-filmleri.jpg


5. “Sinemanın asıl büyüsü, gücü; içgüdülerle hissetmekte, insanların tuhaf ve unutmayacakları bir hisle filmden ayrılmalarını sağlamakta yatıyor...” diyen yönetmen ilk çıkışını 70’lerin başından itibaren üzerinde çalışmaya başladığı ve 1977’de tamamladığı “Eraserhead” ile gerçekleştirdi.

eraserhead-001.jpg


6.  1997’de “The Lost Highway - Kayıp Otoban”la filmiyle tuhaf ve rahatsız edici tarzını konuşturan David Lynch, anlaşılması güç bir film olarak eleştirmenlerden karışık tepkiler aldı.

the-lost-highway.jpg


7. Filmlerinde çocukluğunun geçtiği yerlere benzeyen küçük kasabaları ve Amerikalıların garip yönlerini işlemekten hoşlanan Lynch, karanlık ve çürümüş ortamları, rahatsız karakterleri, iyi ve kötü olarak kutuplaşmış dünyayı yansıtmayı seviyor.

david-lynch-gercekleri.jpg

Önerilen İçerik; Sinema Dünyasının Dahi Yönetmeni Quentin Tarantino Hakkında 10 İlginç Gerçek
NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.