Vücudunuza Hükmetmenizi Zorlaştıracak En İyi Dans Filmleri

Bu içeriğimizde sizin için dansı konu alan filmleri araştırdık. İçinizi kıpır kıpır edecek dans filmleri sizlerle. İşte en iyi dans filmleri.
Vücudunuza Hükmetmenizi Zorlaştıracak En İyi Dans Filmleri

En İyi 22 Dans Filmi

Tüm toplumlarda önemli bir yere sahip olan dans, bazen sanat bazense kendini ifade etme aracı olarak görülmektedir. Bu liste içeriğimizde dansı konu alan filmleri derledik. Listeyi hazırlarken de en büyük sinema değerlendirme sitelerinden faydalandık. İşte en iyi dans filmleri.

1. I Wanna Dance with Somebody

dans filmleri
2012 yılında hayatını kaybetmiş olan; müzik kariyeri boyunca 6 Grammy ödülü, 16 Bilboard ödülü, 22 Amerikan Müzik ödülü ve 2 Emmy ödülü almayı başarmış olan Whitney Houston’un hayatı sizlerle. Müziğe olan tutkusu ve yürekleri darmaduman edebilecek hikayelerinin her bir zerresi sizlere bu film ile buluşmaktadır.

TürBiyografiDramMüzikal
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKasi
Lemmons
OyuncularStanley
Tucci
Naomi
Ackie
Tamara
Tunie

2. Dehati Disco

dans filmleri
Baba ve oğlu birlikte tamamlanmamış olan dans etme arzularını yeniden elde ederler. Delhi’de yapılan etkinlik sırasında Ganesh, Saksham Sharma’dan ve çocuğunun da sadece dansta değil oyunculukta da parlak bir geleceği olduğunu dile getirir. Bu durumda baba ve oğlun arasındaki kopmaz bağ bozulmadan mükemmel bir gelecek üzere harekete geçilir.

TürKomediMüzikal
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenManoj
Sharma
OyuncularGanesh
Acharya
Ravi
Kishan
Manoj
Joshi

3. Ivy + Bean: Doomed to Dance

dans filmleri
Aynı caddede karşılıklı evlerde oturarak komşu olan Ivy ve Bean artık birbirlerinin en iyi arkadaşı konumuna gelmiş ve sürekli beraber zaman geçirmeye başlamıştır. Birbirlerine sürekli okuyup anlattıkları Giselle balesinin hikayesi ile ikili bale sınıfına katılmak üzere büyük bir ısrar sunarlar. Bean’ın annesi bunu istemese de kızını kurmamak için kursa kaydını yaptırtır. Lakin ikili bale sınıfında hayal ettiklerini bulamazlar.

TürKomediAile
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenElissa
Down
OyuncularMadison
Skye Validum
Keslee
Blalock
Elizabeth
Irving

4. Battle: Freestyle

dans filmleri
Amalie ve grupları, hip hop dansı için günlük yaşamlarından koparak tutkuyla dans ederler. Ekonomik açıdan zayıf olan bu grup bireyleri için hayata tutunmanın tek yolu dans etmektedir. Paris’ten gelen bir yarışma daveti ile grubun tüm planları ve hayalleri değişir. Amalie’nin daha önce bağ kurmadığı annesi de bu yerde çalıştığı için bir tık heyecanlanıyor olsa da işler grup için de Amelia için de düşünüldüğü gibi gitmez.

TürDramMüzikalRomantik
IMDb4,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenIngvild
Soderlind
OyuncularLisa
Teige
Fabian
Svegaard Tapai
Ellen Dorrit
Petersen

5. Kristal Kızlar

dans filmleri
Baş balerinin beklenmedik bir şekilde intihar etmesi genç Irene için büyük bir şanstı. İntihar eden balerinin yerine gelen Irene, diğer dansçılar tarafından dışlanmaya başladığında pek de beklediği tepkileri alamadığını fark eder. Farklı bir dünyada koreograf Antonio’nun emri ile çalışmaya başlayan Irene konumu nedeniyle çok fazla baskı altında kalmaya başlar.

TürDramGerilim
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJota
Linares
OyuncularSamantha
Vottari
Paula
Losada
Maria
Pedraza

6. Dancer in Danger

dans filmleri
Lise öğrencisi Reagan, çevrimiçi bir yarışma için hazırladığı son dans videosunu bitirmek üzeredir. Lakin birden Reagan’ın ortadan kaybolması her şeyi değiştirir. Reagan’ın en iyi arkadaşı Lina ve Lina’nın babası Reagan’ın dans yarışmasındaki en büyük rakibinden şüphelenirken gerçekleri bulmak üzere hareket etmeye çalışırlar.

TürGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenChris
Jaymes
OyuncularLauren
Albo
Chelsea
Rose Cook
Dylan
Flynn

7. Dance Dads

dans filmleri
Bir velayet savaşından yeni kurtulmuş olan Marco, evliliğini yeniden alevlendirmek için ve ailesini geri kazanmak için bekar babalarından bir dans ekibi kurar. The Marco Polos isimli dans ekibi için her şey yeni başlamışken Marco’nun bulduğu slogan işleri daha da garipleştirir. Onun için depresyon dans eden hedefi vuramaz.

TürKomedi
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBrock
Harris
OyuncularCharlie
Barnett
Brittney
Bertier
Jared
Bonner

8. Cennet Kuşları

dans filmleri
Hevesli bir balerin olan Kate, uluslararası üne sahip olan bale okuluna kabul edildiğini öğrendiğinde kendisini beklenmedik bir durum içerisinde bulur. Kendisine olan tam güvenini, yakın zamanda dans partneri olan kardeşini kaybetmesi ile kaybetmeye başlar. Birbirlerinin en büyük rakibi haline gelen Marine ve Kate, okulun büyük ödüllü yarışmasına katılarak kendi sınırlarını kırmaya hazırlardır.

TürDram
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSarah Adina
Smith
OyuncularDiana
Silvers
Kristine
Froseth
Jacqueline
Bisset

9. Time to Dance

dans filmleri
Isha, Londra’da Latin dansların eğitimini vermekte olan bir dansçıdır. Lakin dans akademisi, kredi borçlarından kaynaklı kapanma ile yüz yüzedir. Isha aşık olduğu kız Rishabn’ın bir balo turnuvasındaki şansı tehlike altına girdiğinde ise, hem kendini hem de sevdiği kızı kurtarmak için harekete geçmeye başlar.

TürMüzikalRomantik
IMDb2,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenStanley
D’Costa
OyuncularSooraj
Pancholi
Osabelle
Kaif
Waluscha
D’Souza

10. West Side Story

dans filmleri
1957 yıllarında yapılmış olan müzikalin uyarlaması sizlerle. Tony, Jetler ve Köpekbalıkları adındaki iki çetenin savaşı arasında kalan bir gençtir. O, kalbini rakibinin kız kardeşi Maria’ya kaptırdığında ise işler iyice kötüleşir. Çeteler arasındaki bölge savaşları her geçen gün daha da kötüye giderken, bu savaşın ortasında Tony ve Maria’nın aşkı filizlenmeye başlar.

TürSuçDramMüzikal
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularAnsel
Elgort
Rachel
Zegler
Ariana
​​​​​​​DeBose

11. Hayatımın Kampı

dans filmleri
Sorunlu bir genç olan Will, başını bu sefer de kanunlarla belaya sokar. Will için artık ya ıslahevine gitmesi gerekecek ya da herkesin korktuğu Hristiyan yaz kampına katılması gerekecekti. Kendisi için en iyi seçeneğin kamp olacağına karar veren Will, hayatında ilk defa katıldığı ortama alışmakta kolaylık çeker. Kampta tanıştığı genç kıza karşı farklı duygular beslemeye başlayan Will artık kendisini ve aşkı keşfetmeye başlar.

TürDramAileMüzikal
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRoman
White
OyuncularKevin
Quinn ​​​​​​​
Bailee
Madison
Jahbril
Cook

12. Zapped 

dans filmleri

Zoey Stevens 16 yaşında ve yeni taşındığı yere alışmakta zorluk çeken bir kızdır. Zoey eski yaşadığı yerde başarılı bir öğrenci ve dansçıydı. Annesi tekrardan evlenince Zoey’in ailesi bir anda genişler. Yeni üvey baba, üç üvey erkek kardeş ve söz dinlemez bir köpeği hayatına alır. Zoey bir anda üzerine gelen bu durumu kaldırmakta zorlanır. Zoey günün birinde telefonuna köpek kontrolü için bir uygulama yükler. Fakat uygulamanın kontrol edebildiği tek şey köpekler değildir. Uygulama aynı zamanda erkekler üzerinde de işe yaramaktadır. Zoey’in sahip olduğu bu güç ilk zamanlarda eğlenceli gözükse de zamanla işler değişir.

TürKomediFantastik
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenPeter
DeLuise
OyuncularZendeyaSpencer
Boldman
Adam
DiMarco

13. Step Sisters 

dans filmleri

Jamilah tüm hayatını planlayan tiplerdendir. O siyahi bir birliğin lideri, geçen sezonda şampiyon olan bir dans takımının kaptanı ve üniversite öğrencilerinin dekanla iletişimini sağlayan kişidir. Jamilah’ın tek hedefi ise Harvard Hukuk Fakültesi’ne girmektir. Jamilah’ın planladığı her şey yolunda gitmektedir. Ta ki Sigma Beta Beta’dan parti kızları okulu rezil edinceye dek. Jamilah’tan kızlara yardım eli uzatması istenir. Fakat bu çok zordur. Çünkü Jamilah’tan istenen tek şey step dansı öğrenmek değil aynı zamanda turnuvaları da kazanmaktır.

TürKomedi
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenCharles
Stone
OyuncularMegalyn
Echikunwoke
Eden
Sher
Lyndon
Smith

14. Work It 

dans filmleri

Quinn Ackerman her genç gibi hedeflediği üniversitenin hayalini kurmaktadır. Ancak onun hedeflediği üniversiteye gidebilmesinin tek yolu bir dans yarışmasında göstereceği performansa bağlıdır. Quinn hayallerine kavuşmak için harekete geçer ve etrafına bir grup dansçı toplar. Quinn’in işi çok zordur. Çünkü ilk önce dans etmeyi öğrenmeli daha sonra ise yarışmadaki zorlu rakiplerini yenmelidir.

TürDramKomediMüzikal
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenLaura
Terruso
OyuncularSabrina
Carpenter
Jordan
Fisher
Liza
Koshy

15. ABCD: Any Body Can Dance

dans filmleri

Vishnu sadece yaşadığı yerin değil tüm ülkenin en iyi dansçısı olarak gösterilmektedir. Onun için dans sadece tutku değil aynı zamanda yaşamasının bir nedenidir. Bir gün çalıştığı dans okulu onunla ilişkisini keser. Bunun üzerince Vishnu’nun tüm dünyası yıkılır ve içine kapanır. Neredeyse yaşama hevesi kalmayan Vishnu şehirden ayrılmaya karar verir. Vishnu, tam da ayrılacağı akşam yetenekli bir dansçı grubunu izler ve fikrini değiştirir.

TürDramMüzikal
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenRemo
D'Souza
OyuncularPrabhu
Deva
Lauren
Gottlieb
Dharmesh
Yelande

16. Hustlers

dans filmleri

Film zor durumdaki bir striptizcinin ve onun akıl arkadaşlarının Wall Street’te çalışan müşterilerini soyma planını konu ediyor. Zor durumda olan bir striptizci eski iş arkadaşlarıyla bir araya gelir ve para bulmanın bir yolunu ararlar. Bunun içinde güzel bir plan kurarlar. Plana göre Wall Street’te çalışan müşterilerinden faydalanacaklardır. Ekibin bu müşterileri çek yazabilecek kadar ayık, olanları anlamayacak kadar da sarhoş etmeleri gerekmektedir. Jennifer Lopez gibi ünlü isimlerin yer aldığı bu yapım en iyi dans filmleri arasındandır.

TürBiyografiDram
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLorene
Scafaria
OyuncularConstance
Wu
Jennifer
Lopez
Julia
Stiles

17. Feel the Beat 

dans filmleri

Dansçı olan April, Broadway’deki seçmelere katılır. Ancak April seçmelerde çuvallar ve istediği başarıyı elde edemez. April bunun üzerine memleketine dönme kararı alır. Doğup büyüdüğü kasabaya geri dönen April, burada hayatına bir düzen vermeye çalışır. Bir süre sonra April yarışmaya hazırlanan genç bir dansçı grubuyla tanışır. April her ne kadar isteksiz olsa da bu gençlere koçluk yapmayı kabul eder.

TürAileDramMüzikal
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenElissa
Down
OyuncularSofia
Carson
Wolfgang
Novogratz
Donna Lynne
Champlin

18. The White Crow 

dans filmleri

Bu film efsanevi Rus balet olan Rudolf Nureyev’in hayat hikayesini konu ediyor. Film Nureyev’in 1961 yılında Sovyetler Birliği’nden iltica etmesine ve KGB’nin onu durdurmaya çalışmasına odaklanıyor. Filmde Sibirya’da bir trende dünyaya gelen Rudolf Nureyev’in çocukluğundan eğitim hayatına, gençlik yıllarından batılı sanatçılarla olan ilişkisine kadar her şeye değinilmektedir. Ayrıca filmde Nureyev’in KGB’yle arasında geçen kovalamaca en doğru haliyle anlatılmaktadır.

TürBiyografiDram
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenRalph
Fiennes
OyuncularOleg
Ivenko
Adèle
Exarchopoulos
Chulpan
Khamatova

19. Climax

dans filmleri

90’ların ortasında 20 kişiden oluşan bir dansçı grup üç günlük bir prova için ormanda bulunan bir yatılı okula gider. Ekiptekiler birbirini tanımaya başladıkça eğlenceli vakit geçirmeye başlarlar. Provalar bitince ekip son bir parti düzenler. Fakat içilen içkilerden sonra aralarından bazıları tuhaf davranışlar sergiler. Gençlerin tümü bir süre sonra kendini kaybeder. Artık düştükleri çukurdan çıkmaları neredeyse imkansızdır. Kimileri cennete olduğunu hissederken kimileri ise kendini cehennemde hissetmektedir.

TürDramGerilim
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenGaspar
Noé
OyuncularSofia
Boutella
Romain
Guillermic
Souheila
Yacoub

20. Yeh Ballet 

dans filmleri

Film marjinal bir bale eğritmeni tarafından keşfedilen Mumbai kökenli iki genç insanın hikayesini konu ediyor. Bu iki gencin hayatı çok zorlu ve güçtür. Çünkü bu gençler yaşadıkları çevre nedeniyle bağnaz ve yobaz insanların tepkileriyle karşılaşmaktadır. Bir yandan kendilerini geliştirmekle uğraşan bu gençler diğer yandan da çevresindekilerin kendilerini ayıplamalarıyla mücadele etmektedirler.

TürDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSooni
Taraporevala
OyuncularAchintya
Bose
Manish
Chauhan
Sasha
Shetty

21. Silver Linings Playbook 

dans filmleri

Pat Salitano eski bir tarih öğretmenidir ve onun hayatındaki her şey önemini yitirmiş vaziyettir. Pat Salitano yaşadığı bir travma sonrasında kendisini kaybeder ve mahkeme kararıyla 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Pat 8 ay sonra rehabilitasyon merkezinden çıkar ve kendisine tek bir hedef belirler. O da hayatını düzene koymak ve karısı Vicky’yi tekrardan kazanmaktır.

TürDramKomedi
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenDavid O.
Russell
OyuncularBradley
Cooper
Jennifer
Lawrence
Robert
De Niro

22. Black Swan

dans filmleri

Nina genç ve yetenekli bir balerindir. Nina’nın dans konusuna yönelmesinin sebeplerinden birisi de eskiden annesinin de kendisi gibi bir balerin olmasıdır. Hayatı danstan ibaret olan Nina bir gün Siyah Kuğu rolüne aday olarak gösterilir. Fakat Nina her ne kadar Beyaz Kuğu rolünde harikalar yaratsa da Siyah Kuğu’daki performansı o kadar da iyi değildir. Ayrıca Nina’nın karşısında çok güçlü bir rakip vardır. Rakibi olan Lily bu rolde gayet iyi bir performans gösterecektir. Lily ve Nina arasındaki bu rekabet yavaş yavaş bir dostluğa dönüşür. Nina bu süreçte hayatının alt üst olmasına neden olan karanlık tarafıyla yüzleşir.

TürDramGerilim
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenDarren
Aronofsky
OyuncularNatalie
Portman
Mila
Kunis
Vincent
Cassel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.