Isı Kullanmadan Dalgalı Saçlar Yapmanın 10 Yolu

Isı kullanmadan saçları dalgalı yapmak mümkün. Bu içeriğimizde herhangi bir hasara neden olmadan saçlarınızı dalgalı yapan yöntemleri bir araya getirdik.
Isı Kullanmadan Dalgalı Saçlar Yapmanın 10 Yolu

Isı Kullanmadan Saçları Dalgalandırma

Kadınlarda saç şekillendirme oldukça sevilse de şekillendirme yöntemleri bilinmediğinde bu iş büyük bir çileye dönüşüyor. Yöntemler bilinmeden saç şekillendirilmeye çalışıldığında hem şekillendirme işlemi başarısızlığa uğruyor hem de saça uygulanan sıcak uygulamalar nedeniyle saçlarda kırılma, yıpranma gibi bazı sorunlar ortaya çıkıyor. Bu nedenle saça herhangi bir sıcak işlem yapmadan, saçlarda yıpranmalara yol açmadan saçı şekillendirmeyi denemelisiniz. Saç bakımı açısından da bu hareket oldukça önemlidir.

İşte saçlarınızı dalgalı yapmanın 10 yolu;

1. Bigudi Kullanarak Saçları Dalgalandırma

saçı dalgalı yapmak

Saça bir sıcaklık uygulamadan saçı dalgalı hale getirmek için uygulanabilecek en eski yöntem bigudi ile uygulanan yöntemdir. Bu işlem için birden fazla seçeneğiniz bulunsa da sosis bigudi adı verilen bigudi çeşidi kadınlar için en ideal olan bigudidir. Sosis bigudi ile doğal bir dalgalanma elde edebilirsiniz.

Ayrıca bigudilerin yapı olarak yumuşak olması da geceden itibaren şekillendirmeye başlamanız için uygundur. Bigudiler sizi rahatsız etmeyecektir. Şekillendirme için önce saçlarınızı nemlendirmeniz gerekiyor. Daha sonra saçlarınızdan alacağınız bir tutam saç telini bigudiye sararak işlemi tamamlayabilirsiniz. Son olarak bu işlemi tüm saçlara uygulayın.

2. Bandana Kullanarak Saçları Dalgalandırma

saçı dalgalı yapmak

Bandana yöntemi de saça doğal dalga verme yöntemlerinden birisidir. Bu yöntemde öncelikle saçlar nemli olmalıdır. Nemlenen saçları taradıktan sonra bandanaya sarmalısınız. Saçları örüyormuş gibi bandanaya sardıktan sonra ucuna bir lastik toka takın. Gece boyunca bandanayı saçınızda tutabilirsiniz. Sabah saçlarınızı açtığınızda dalgalı bir saç elde edeceksiniz.

3. Lastik Toka Kullanarak Saçları Kıvırma

saçı dalgalı yapmak

Saçları dalgalandırmak için kullanılabilecek bir diğer yöntem ise tarak ve lastik tokalar ile saçı kıvırmaktır. Bu yöntemde saçlara sprey sıkılır veya nemlendirilir. Ardından da saçlar taranır. Son olarak dalgaların boyutları ne kadar isteniyor ise o kadar ayrılır ve tokalarla sıkıca bağlanır.

4. Saç Bandı Kullanarak Dalgalandırma

saçı dalgalı yapmak

Saça doğal dalga verme yöntemlerinden birisi de saç bandı kullanımıdır. Saç bandını kullanarak dalgalı saç elde etmek için ilk önce saçınızı nemlendirmelisiniz. Daha sonra saç bandı alnın üstüne gelecek şekilde başa geçirilmeli ve saçlar dolanarak saç bandına tutturulmalıdır.

5. Pipet Kullanarak Dalgalandırma

saçı dalgalı yapmak

Pipet yardımıyla da saçlarınızı dalgalandırabilirsiniz. Bunun için nemlendirdiğiniz saçlarınızı ufak pipetlere sarmalı ve pipet uçlarını tokalarla saçınızın üzerine kıvırarak sabitlemelisiniz. İki saat içerisinde saçlarınız dalgalanmış hale gelecektir.

6. Eski T-shirt ile Dalgalı Saç Yapma

Saçı Dalgalı Yapmanın Yolları

Eskimiş bir tişört sayesinde dalgalı saçlara ulaşabilirsiniz. Saçlarınızın daha hacimli gözükmesi için saçlarınızı yıkayın ve nemli kalacak şekilde kurutun. Tişörtünüzü boylamasına kesin. Dalgaların kalın olmasını istiyorsanız daha kalın kesebilirsiniz. Saçlarınızın uzunluğuna göre saçınızı 10 veya 15 tutama ayırın. Ayırdığınız tutamları tel tokalar ile tutturun. Saçın ucuna kestiğiniz parçayı ortalayın ve döndürerek saçınızı sarın ve şeridi bağlayarak sabitleyin. İstemiş olduğunuz dalgalara oluşmak için saçlarınızın kuruması gerekmektedir. Saçlarınız kuruduktan sonra parçaları dikey olarak aşağıya çekin.

7. Örgü ile Dalgalandırma

Saçı Dalgalı Yapmanın Yolları

Maşa veya ısı kullanmadan dalgalı saçlara ulaşmak için saçınızı örebilirsiniz. Saçlarınızı örmeden önce yıkayıp kurutun. Daha sonra saçlarınızı tarayın ve at kuyruğu yapın. Her iki at kuyruğunu örün ve ucuna toka takın. Hafif dalga istiyorsanız örgüleri gevşek bırakın. 2 veya 3 saat bekledikten sonra tokaları çıkarın. Başınızı aşağıya eğin ve dalgalarınızı hafifçe dağıtın. Bu sayede doğal görünümlü dalgalı saçlara ulaşacaksınız.

8. Çorap Kullanarak Dalgalandırma

Saçı Dalgalı Yapmanın Yolları

Çorap kullanarak saçlarınızı dalgalı bir hale getirmek mümkündür. Bunun için saçınızı nemlendirin ve birden fazla bölüme ayırın. Çorap yardımıyla saçınızı örün. Örgülü saçları gece boyunca bekletin. Sabah olduğunda saçlarınızı çoraplardan nazikçe çözün. Son olarak ellerinizle saçlarınıza şekil verin.

9. Tel Süzgeç ile Dalgalı Saç Yapma

Saçı Dalgalı Yapmanın Yolları

Saçlarınızı yıkadıktan sonra tel süzgeci alın. Tüm saçlarınızı süzgecin içerisinde toplayın ve süzgeci başınızın üstüne geçirin. İki veya üç saat boyunca süzgeci bu şekilde tutturun. Daha sonra süzgeci kaldırın ve saçlarınıza ellerinizle şekil verin. Saçlarınızın dalgalı bir görünüme kavuştuğunu göreceksiniz.

10. Topuz Süngeriyle Saçları Dalgalandırın

Saçı Dalgalı Yapmanın Yolları

Topuz süngeriyle saçlarınıza dalga vermeniz mümkündür. Saçlarınızı tepede toplayın ve topuz sürgünü takın. Saçlarınızı süngerin etrafına sarın, tel tokalarla sabitleyin. Sabah olunca topuzunuzu açın, elinizle saçlarınızı nazikçe tarayın ve dalgaları dağıtın. Oldukça basit bir işlem sayesinde dalgalı saçlara kavuşabilirsiniz.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Mor ŞampuanSaç Kremi

En İyi Saç Dolgunlaştırıcı Ürünler Listesi

SıraÜrünFormEtkiEditör Puanı
1Urban Care Şekillendirici SpreySpreyBesleyici, Dolgunlaştırıcı10/10
2Davines Love CurlŞampuanYumuşatıcı, Parlatıcı10/9.8
3L'Oreal Paris ElnettKöpükDolgunlaştırıcı, Bakım Yapıcı10/9.9
4Sebastian Potion 9KremSabitleyici, Dolgunlaştırıcı10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Dolgunlaştırıcı
Saç Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Saçlarınızı ısı kullanmadan dalgalandırma yöntemlerinden yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise saçlarınızın daha dolgun gözükmesini sağlayacak olan ürünleri inceleyeceğiz. Öyleyse saç dolgunlaştırıcı en iyi 4 ürünü sıralayalım.

1. Urban Care Deniz Tuzu Etkili Şekillendirici Sprey

saçı dolgunlaştıran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Urban Care
Şekillendirici Sprey
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi saç dolgunlaştırıcı ürünler listemize Urban Care markasının spreyiyle başlıyoruz. Denizden yeni çıkmış gibi doğal ve dalgalı bir görünüm kazandırmak için geliştirilen ürün, ilk kullanımdan itibaren saçınıza hacim ve dolgunluk katıyor. İçeriğindeki keratin kompleksiyle saçın besin ihtiyacını karşılayan ürün, bu sayede yıpranmış ve kırılmış saçları onararak daha hacimli olmalarını destekliyor. Son olarak UV filtresi sayesinde saçı güneşten gelen zararlı ışınlara karşı koruyan spreyin saça bakım uyguladığını da belirtelim.

2. Davines Love Curl Dalgalı Saçlar İçin Bakım Şampuanı

saçı dolgunlaştıran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Davines
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki yağ ekstreleri sayesinde saçın daha yumuşak ve parlak olmasını destekleyen bakım şampuanı, dalgalı ve kıvırcık saçların yumuşamasını sağlayarak bukleleri belirginleştiriyor. İlk kullanımdan itibaren buklelerinizin formunu koruyarak düğümlenmesini engelleyen ürün, 5,4 pH oranı sayesinde saça zarar vermeden bakım yapıyor. Bu sayede bir yandan saçınızdaki bukleleri belirginleştirirken diğer yandan da günlük bakımını yapmış olursunuz.

3. L'Oreal Paris Elnett Dalgalı Saçlar İçin Köpük

saçı dolgunlaştıran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Loreal Paris
Saç Köpüğü
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize L'Oreal Paris markasının Elnett köpüğüyle devam ediyoruz. Köpük formu sayesinde dalgalı saçlar için güçlü tutuş sağlayan ürün, özel formülü sayesinde saçlara dolgunluk kazandırıyor. Kremsi dokusuyla dalgalarınıza nazikçe bakım uygulayarak onları koruyan köpük aynı zamanda elektriklenmeyi önlüyor. Son olarak saçta ağırlık yapmayan bu ürünün yağlı bir hissiyat bırakmadığını belirtelim.

4. Sebastian Potion 9 Saç Bakım Kremi

saçı dolgunlaştıran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Sebastian
Saç Şekillendirici Sprey
Aradığın
Fiyatı Gör

Dalgalı saçlar için en iyi ürünler listemizi Sebastian markasının Potion 9 şekillendiricisiyle bitiriyoruz. İlk kullanımdan itibaren saç buklelerinin daha belirgin, parlak ve sağlıklı gözükmesine yardımcı olan ürün, içeriğindeki 9 farklı konsantreyle saça bakım yaparak güçlenmesini sağlıyor. Ayrıca elektriklenme ve kabarmayı önleyerek daha pürüzsüz bir görünüme kavuşmanıza destek olan şekillendiricinin etkisinin uzun bir süre boyunca devam edeceğini ekleyelim.


Dalgalı saçlar için en iyi saç bakım ürünleri hangisi?

Saçlarınızı ısı kullanmadan dalgalandırma yöntemlerinden yukarıda bahsettik. Burada önemli olan bir nokta bulunuyor. O da saçlarınızı dalgalandırdıktan sonra yapmanız gereken bakımdır. Çünkü dalgalı saçların bakımı oldukça zordur ve bazı ürünlerden yararlanmak gerekebilir. Dalgalı saçlar için en iyi bakım ürünleri arasında yer alan Urban Care Şekillendirici Sprey, Davines Love Curl, L'Oreal Paris Elnett ve Sebastian Potion 9 ile bu bakımı en ideal şekilde yapabilirsiniz.

Kabarık ve dalgalı saçlar için ne yapılmalı?

Kabarık ve dalgalı saçların bakımı düz saça göre çok daha zordur. Bu yüzden saçlarınızı mutlaka haftada 2-3 kere şampuanlamanız gerekiyor. Saçlarınıza nem kazandırmak içinse bakım kremlerini kullanmanızda fayda var. Ayrıca kullandığınız saç şekillendirme cihazlarının ısısını düşük tutmaya özen gösterin. Çok zorunlu değilse bu cihazları kullanmayı bırakmanız sizin için daha iyi olacaktır.

Saçlar neden dalgalı oluyor?

Saçların kıvrılması bazı moleküllerin birbirine bağlanması nedeniyle olmaktadır. Sistein amino asitleri saç telinin farklı bölümlerindeki sistein moleküllerine bağlandığı zaman saçlarınız kıvrılır. 

Saçları nasıl dalgalı yapabiliriz?

Saçlarınızı herhangi bir ısıl işlemden geçirmeden de dalgalı yapabilirsiniz. Bu yöntemleri evde uygulayabileceğiniz gibi çok fazla bir eşya da gerektirmiyor. Evde saçları dalga yapma yöntemleri arasında eskiyen tişört, örgü, pipet, bigudi, bandana, lastik toka ve saç bandı bulunuyor. Bu yöntemler ile maşa kullanmadan saçlarınızı dalgalandırabilirsiniz.

Evde kalıcı dalgalı saç nasıl yapılır?

Evde kalıcı dalgalı saç yapmanın bir yolu yoktur. Dalgalı saçların uzun süre kalıcı olabilmesi için çeşitli ısı işlemlerinden geçmesi gerekir. Yüksek ısılara maruz kalan saçlar yıpranır ve dökülmeye başlar. Bunun için saçlarınızı kalıcı olarak dalgalı yaptırmanızı önermiyoruz. Tüm riskleri alıp hala kalıcı dalgalı saç yaptırmak istiyorsanız bu işte profesyonelleşmiş olan kuaförlerle görüşebilirsiniz.

Kalıcı su dalgası ne kadar dayanır?

Saçlarınıza kalıcı bir dalga yaptırdıysanız en az 6 ay en fazla 1 yıl boyunca dalgalar aynı formunu korumaya devam edecektir. 1 yılı geçtikten sonra dalgalar bozulur, saç yavaş yavaş eski formuna döner.

Saçlarımı nasıl dalgalandırabilirim?

Saçlarınızı dalgalandırmak için maşa, bandana, bigudi gibi aletleri kullanabilirsiniz. Isı vermeden saçları dalgalandırmak daha sağlıklı olduğu için saç sağlığınıza zararı olmayan işlemleri tercih etmenizi öneriyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.