Cüneyd Zapsu Kimdir? Cüneyt Zapsu Hakkında Bilgi ve Biyografisi

1956 Yılında doğan Cüneyt Zapsu, uzun yıllar AK Parti'ye hizmetlerde bulunmuştur. Bu içeriğimizde Cüneyt Zapsu hayatı hakkında ayrtıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Cüneyd Zapsu Kimdir? Cüneyt Zapsu Hakkında Bilgi ve Biyografisi

Cüneyd Zapsu Biyografisi

Cüneyd Zapsu Kimdir Biyografi

Cüneyd Zapsu 2002 yılında kurulmuş ve on altı yıldır hükümet görevini yürüten Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucuları arasındadır. Cüneyt Zapsu daha önce de AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulunda görev yapmıştır. Zapsu siyasetten önce ise Türkiye İş Adamları Derneği’nin üyeliğini yapmıştır. 1956 senesinde doğan Zapsu İstanbul doğumludur.


Cüneyd Zapsu Ailesi

Cüneyt Zapsu Kimdir Biyografi

Annesi Balkan göçmeni olan Zapsu’nun dedesi Abdurrahim Rahmi Zapsu ise Kürt Teaili Cemiyeti ile Kürt Talebe Ümit Cemiyeti’nde kuruculuk yapmıştır. Abdürrahim Zapsu ilerleyen dönemlerde ise Necip Fazıl Kısakürek tarafından kurulmuş olan Büyük Doğu Cemiyeti’nde kuruculuk yapmıştır. Zapsu’nun annesi ise Uzel Makine firmasının sahibinin kızıdır. Cüneyd Zapsu’nun babası 27 Mayıs 1960 yılında gerçekleşen darbenin ardından Marsilya’ya gitmiştir. Ailesini de yanına alan Zapsu’nun babası Almanya’ya giderek önce sandviç satmış, ardından ise iplik ticareti yapmaya başlamışlardır.


Cüneyd Zapsu Eğitimi

Cüneyt Zapsu Kimdir Biyografi

Ailesi 1960 darbesinden sonra Almanya’ya gitmek zorunda kalan Zapsu ailesi 1966 senesinde ülkeye geri döndü. İlkokul ile ortaokul eğitimini Almanya’da gören Cüneyd Zapsu İstanbul Alman Lisesi mezunudur. 1971 senesinde liseyi bitirmesinin ardından ise İstanbul Üniversitesi’nde işletme bölümünü okumuştur. Buradaki eğitiminin sona ermesinin ardından Münih’e giderek Ludwig Maximillian Üniversitesi’ne başlamış, bu okulda işletme, iktisat ve iş idaresi alanlarında eğitim görmüştür. Buradaki eğitimlerinin ardından ülkeye geri dönen Zapsu Azizler Holding adında bir şirket kurmuştur. BİM adını taşıyan marketlerde de ortaklığı bulunan Zapsu buradaki ortaklığının bitmesinin ardından A-101 adındaki firmayı kurmuştur.


Cüneyd Zapsu Bildiği Diller ve Çalıştığı Sektör

Cüneyt Zapsu Kimdir Biyografi

Cüneyd Zapsu’nun üç tane kızı vardır. İleri derecede Almanca ve İngilizce bilen Cüneyd Zapsu ayrıca Dünya Ekonomik Forumu adındaki kuruluşun da ülkemizdeki üyelerindendir. Cüneyd Zapsu İstanbul’da İhracatçılar Bildiği Başkanlığı görevini yürütmektedir. Uluslararası Ağaç Yemişi Konseyi'nin ilk Türk başkanıdır. İstanbul İhracatçılar Birliği Başkanlığı ile ABD'de Hazelnut Council'in eş-başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Önerilen İçerik; Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.