Covid-19 Vakasında Sigorta Şirketlerinin Rolü

#covid-19 #sağlık sigortası #pandemi #korona #bupaacıbadem sigorta #özcantopal
Covid-19 Vakasında Sigorta Şirketlerinin Rolü

COVİD-19 VAKASINDA SİGORTA ŞİRKETLERİNİN ROLÜ VE YAKLAŞIMI

Bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüsüyle birlikte hastaneler ve sağlık çalışanları yoğun bir çalışma süreci içine girdiler.

Vaka sayısının hızlıca artış göstermesiyle birlikte ülkemizde devlet hastanelerinin yanı sıra uygun koşulları sağlayan Özel hastanelerin “Pandemi” hastanesi olarak ilan edilmesi ile COVID-19 vakaları kabul edilmeye başlandı. Yani COVID-19 şüphesi ile bu özel hastanelere başvurulabilir. Ödemelere yönelik aksi bir resmi açıklama yapılmadığı için, özel hastaneler hastalardan fark ücreti talep edebilmektedir.

Korona virüsü tedavi süreci, çeşitli aşamalardan oluşan bir süreci kapsıyor. İlk evre, semptomların gösterilmesiyle birlikte acil servise gidilmesini ifade ediyor. Bu evreyi hastaya Corona virüsü testi yapılması ve testin pozitif çıkması sonucunda hastanın tedavi sürecine alınması takip ediyor. Bu doğrultuda da özel hastanedeki tedavi harcamalarının ne olacağıyla ilgili sağlık bakanlığından yapılan açıklamaya göre tanı kitlerinin tamamen ücretsiz olacağı yönünde açıklama yapılmıştı.

Fakat testin pozitif çıkması sonucunda özel hastanelerde yapılan tedavi harcamalarının tamamı sağlık bakanlığı tarafından karşılanmıyor ve hastanın ödeme yapması gerekiyor. Sosyal mecralarda gördüğümüz kadarıyla bu konu da toplum içerisinde büyük yanılgı var. Özel hastanedeki harcamaların da sağlık bakanlığı tarafından karşılandığı düşünülüyor.

Özel sağlık sigortası poliçesi olan hastalar için ise Türkiye’deki sigorta şirketlerinin poliçe teminatları kapsamında salgın hastalıklılar ile ilgili bir güvence bulunmuyordu.

Son yaşanan gelişmelerin ışığında; Türkiye’de sağlık sigortacılığının en önde gelen şirketlerinden Bupa Acıbadem Sigorta, yaptığı açıklamayla sektöre öncülük ederek, yaşanan duruma daha fazla sessiz kalmamış görünüyor. Yine bir ilke imza atmış, COVID-19 da dâhil olmak üzere tüm salgın hastalık tedavi masraflarının teminat dâhilinde olduğunu açıklamıştır. Bu güzel ve örnek davranışla hem sigortalılarının, hem de sağlık çalışanlarının yanında olduğunu göstermiştir. 

Bupa Acıbadem Sigorta’nın açıklamasının ardından gözler diğer sigorta şirketlerindeydi ve bazıları COVID-19 özelinde olması şartıyla, salgın döneminde karşılayacağını duyurdu.

Bu zor günlerde yapılan güzel açıklamalarla birlikte kamuoyunda bir güven duygusu oluşmuş gözüküyor.

Umarım tez vakitte her şey yoluna girer ve özlediğimiz günlük yaşam akışımıza döneriz.

Sorularınız için Whatsapp üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

0545 206 89 80

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum