Saç Sorunlarına İyi Gelen Çörek Otu Yağının Saça 12 Faydası

Saç bakım uzmanları tarafından önerilen çörek otu yağının saça faydalarını ve nasıl uygulanacağını bir araya getirdik.
Saç Sorunlarına İyi Gelen Çörek Otu Yağının Saça 12 Faydası

Çörek Otu Yağı Faydaları

Doğanın sunduğu en mucizevi bitkilerden biri olan çörek otu, her derde deva özelliği ile bilinen bir bitkidir. Halk arasında “ölümden başka her şeye çare olur” söylemi de aslında boşa değildir. Vücuda olan faydasına ek olarak saçlara olan faydalarıyla da bilinen çörek otu yağı, kolay bulunabilir yapısıyla çok fazla tercih ediliyor.

Saç bakım uzmanları ve alternatif tıp uzmanları, saç bakımında sıklıkla kullanılmasını tercih ettikleri çörek otu yağı ile ilgili bilgi verirken, kullanımının düzenli bir şekilde yapılması ve basite alınmayacak kadar etkili bir bitkisel yağ olduğundan söz etmektedir. Peki, çörek otu yağının saçlara faydaları nelerdir, çörek otu saça nasıl uygulanır, çörek otu yağı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla çörek otu yağının saça faydaları…

1. Saç Derisini Güçlendirici Özelliğe Sahiptir

corek-otu-yaginin-saca-faydalari.webp

İçerisinde yüzde 35 bitkisel yağ, yüzde 20 protein ve yüzde 25 karbonhidrat bulunan çörek otu yağı, bu içerikleri sayesinde saç derisini güçlendirmeye yardımcı olur. Özellikle saç dökülmesine neden olan saç derisi problemlerine karşı son derece etkili olan bitkisel saç bakım yağı, düzenli kullanılması durumunda kısa sürede saç köklerini ve saç derisini güçlendirerek yeni köklerin oluşmasına yardımcı olmaktadır. Saçların kolay ve hızlı bir şekilde uzamasına da yardımcı olan çörek otu yağı, düzenli kullanımda kısa sürede etkisini göstermektedir.

İlginizi Çekebilir
Saç Derisine İyi Gelen Bitkisel Yağlar

2. Saçları Güçlendirir, Saç Kırılmalarını Önler

corek-otu-yaginin-saca-faydalari-001.webp

Saç zayıflaması, çoğu insanın yaşadığı temel saç problemlerinden biridir. Bu sorunun önüne geçebilmek için de kullanılabilen çörek otu yağı, içerdiği çinko, sodyum, potasyum, demir, bakır, magnezyum, fosfor, A, B ve C vitaminleri ile saçların güçlenmesine yardımcı olur. Bu sayede saç kırılmaları ile zayıf saç sorunları ortadan kalkar.

İlginizi Çekebilir
Saç Kırıkları Nasıl Giderilir?

3. Kepeğe Karşı Etkilidir

corek-otu-yaginin-saca-faydalari-002.webp

Kepek saçlarda sık görülen problemlerin başında gelir. Aslında bir hastalık olmayan ancak ciddi anlamda can sıkıntısına neden olan bu durumun önüne geçmek ise oldukça kolaydır. Banyo yapmadan önce çörek otu yağı ile saç derisine masaj yapın ve saç derisinin iyice emdiğinden emin olun. Daha sonra bir süre bekleyerek saçlarınızı yıkayın ve kepek problemini çözün.

İlginizi Çekebilir
Kepekten Kolayca Kurtulma Yöntemleri

4. Saçların Canlanmasına Yardımcı Olur

corek-otu-yaginin-saca-faydalari-003.webp

Saç matlaşması ya da diğer adıyla “cansız saç sorunu” da yine sık karşılaşılan problemlerden biridir. Bu sorunun önüne geçebilmek için doğanın sunduğu en harika mucizevi bitkisel saç bakım yağlarından biri olan çörek otunu kullanabilirsiniz. Çörek otu yağı, içerisinde bulunan bol miktardaki mineraller sayesinde saçların daha canlı ve parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı olmaktadır.

5. Saçı Toksinlerinden Arındırır

corek-otu-yaginin-saca-faydalari-004.webp

Gün içinde kullanılan saç maşası, jöle, saç düzleştiriciler gibi ısı ile çalışan aletler zaman içerisinde saçların zarar görmesine neden olur. Bu zararlardan biri de saçların toksinleşmesidir. Saç toksinleri zaman içerisinde saçların dökülmesine kadar yol açar ve saçların ciddi anlamda yıpranmasına neden olur. Çörek otu yağı, içerisindeki bitki özleri ile saçların onarılmasına yardımcı olurken bir yandan da saçı toksinlerden arındırır. Bu sayede daha ferah ve temiz saçlara sahip olursunuz.

6. Koparak Dökülmeleri Engeller

corek-otu-yaginin-saca-faydalari-006.webp

Saç sorunlarından biri olan ve sık da olmasa görülen koparak dökülmeler, ciddi bazı hastalıkların habercisi olabilir. Bu yüzden ilk olarak bir doktora başvurmanızı öneriyoruz. Fakat çoğu zaman bu problem günlük saç sorunlarından kaynaklanır. Bu sorunlar yüzünden yaşanan koparak dökülmeler çörek otu yağı sayesinde kısa süre içerisinde çözülür. Düzenli kullanımlarda saç tellerinizin güçlenmesini sağlayan çörek otu yağı, bu sayede koparak dökülmeleri engelliyor. Saçlarınıza masaj yaparak ya da terapi şeklinde uygulayarak koparak dökülmelerin önüne geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Koparak Dökülmelere İyi Gelen Bitkisel Çözümler

7. Saç Beyazlamalarının Önüne Geçer

corek-otu-yaginin-saca-faydalari-005.webp

Doğal yaşlanma süreci ile birlikte görülmeye başlanan saç beyazlıkları dip boyası kullanılarak yenilenebilmektedir. Ancak bu tip çözümler geçici çözümler olduğu için daha kalıcı çözüm arayanlara önerimiz çörek otu yağı kullanılmasıdır. Çörek otu yağı, içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde beyazlayan saçların yeniden eski doğal rengine dönmesine yardımcı olmaktadır. Düzenli kullanım sonrasında etkisini görebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Beyazlayan Saçlar İçin Öneriler

8. Yeni Saç Oluşumuna Yardımcı Olur

corek-otu-yaginin-saca-faydalari-007.webp

Saç dökülmelerinden sonra yeni saçların çıkması, normal şartlarda mümkün olmayan bir şeydir. Bu yüzden genellikle saç ekimi yöntemine başvurulmaktadır. Ancak bunun haricinde doğal bir şekilde saçlarınızın yenilenmesini de sağlayabilirsiniz. Etkili özellikleri ile saç bakımında mükemmel sonuçlar sunan çörek otu yağı ile saçlarınıza bakım yaptığınızda yeni saçların oluşmaya başladığını göreceksiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Çıkaran Etkili Yağlar

9. Yıpranmış Saçları Onarır

corek-otu-yaginin-saca-faydalari-008.webp

Özellikle çok fazla işlem gören saçlarda yıpranmalar daha fazla görülen problemlerden biridir. Gün içinde sık kullanılan fön makinesi, saç maşası, saç şekillendiriciler gibi ısı ile çalışan cihazlar zaman içinde saçların yıpranmasına neden olmaktadır. Bu konuda uygulayabileceğiniz çörek otu yağı maskesi ile bu tip sorunların önüne kolaylıkla geçebilir, saçlarınızın yeniden canlanmasını ve sağlığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Yanmış ve Yıpranmış Saça Doğal Bakım Önerisi

10. İnce Telli Saçları Onarmaya Yardımcı Olur

corek-otu-yaginin-saca-faydalari-009.webp

İnce telli saçların dökülmesi çok daha kolaydır. Bu aslında bir hastalık olmamakla birlikte ciddiye alınması gereken saç problemlerinden biridir. Etkili içeriği sayesinde saç diplerini ve saç uçlarını güçlendirmeye yardımcı olan çörek otu yağı ile saçlarınıza bakım yaptığınızda saçlarınız daha da güçlenir. Böylelikle dökülmesi engellenmiş olur.

Çörek otu yağının saça olan faydalarını detaylıca anlattık. Dilerseniz "Çörek Otu Yağının Faydaları Nelerdir?" adlı içeriğimize tıklayarak bu mucizevi yağın diğer faydalarını öğrenebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
İnce Telli Saçları Gürleştirme Yolları

11. Saça Yumuşaklık Kazandırır

Çörek Otu Yağının Saça Faydaları

Saça ciddi oranda yumuşaklık kazandıran ve şekil verilmesini kolaylaştıran çörek otu yağı mucizevi bir yağdır. Saç diplerini besleyen ve saçı yumuşatan çörek otu yağı aynı zamanda da saçı koruyan bir tabaka oluşturur.

İlginizi Çekebilir
Saçlarınızı Yumuşacık Yapacak Saç Kremleri

12. Saç Kırıklarını Onarır

Çörek Otu Yağının Saça Faydaları

Kırılan ve sürekli ele gelen saçlar artık çörek otu yağı maskeleriyle tamamen ortadan kalkar. Saçı besleyen ve kırıklarını onaran yağ, güçlü saçlar çıkarma özelliği ile bilinmektedir. Yıpranmış ve sürekli dökülen saçları anında besler ve güçlendirir.

İlginizi Çekebilir
Saç Kırıklarını Temizleme Yöntemleri

Çörek Otu Yağı Maskesi Tarifleri

çörek otu yağı maskesi

Çörek otu yağıyla yapabileceğiniz çok fazla maske çeşidi var. Bu içeriğimizde sizlere çörek otu yağının en etkili 3 maskesinin nasıl yapılacağını ve kullanılacağından bahsedeceğiz. O zaman vakit kaybetmeden en iyi çörek otu yağı maskelerini sıralayalım.

1. Zeytinyağı, Argan Yağı ve Çörek Otu Yağı Maskesi

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı çörek otu yağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı argan yağı

Hazırlanışı ve kullanılışı:

Saç dökülmesine karşı kullanılabilecek bu maskeyi hazırlamak için normal uzunlukta olan saçlar için verdiğimiz ölçüdeki malzemeleri uygun bir kabın içerisinde karıştırın. Daha sonra saçlarınızın köklerinden ucuna kadar masaj yaparak uygulayın. 25 dakika kadar bekledikten sonra saçlarınızın hafifi şampuan ile yıkayabilirsiniz.

2. Zeytinyağı, Defne Otu Yağı ve Çörek Otu Yağı Maskesi

Malzemeler:

1 fincan zeytinyağı
1 çorba kaşığı çörek otu yağı
1 çorba kaşığı defne otu yağı
1 çorba kaşığı maydanoz tohumu

Hazırlanışı ve kullanılışı:

Saç beyazlamalarına karşı etkili bir çözüm sunan bu maskeyi hazırlamak için elinizdeki malzemeleri uygun bir kabın içerisinde karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Daha sonra saçlarınızın diplerine ve ardından tamamına sürün. Son olarak 2 saat kadar bekledikten sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayın. Haftada 1 defa uygulayabileceğiniz bu maske ile saç beyazlamalarının önüne geçebilirsiniz.

3. Karanfil, Ceviz Yaprağı, Defne Tohumu ve Çörek Otu Yağı Maskesi

Malzemeler:

1 yemek kaşığı çörek otu yağı
1 tatlı kaşığı çörek otu
10 adet ceviz yaprağı
10 adet defne tohumu
5 adet karanfil
4 yemek kaşığı kına

Hazırlanışı ve kullanılışı:

İnce telli saçlıların saçlarını güçlendirmek için kullanabilecekleri bu maskeyi hazırlamak için öncelikle iki su bardağı suyu kaynatın ve içerisinde ceviz yapraklarını ilave edin. Daha sonra defne tohumu, kına, karanfil ve diğer malzemelerinizi de kaynayan suya ilave ederek kıvam almasını bekleyin. Maskeniz hazır hale geldikten sonra saç diplerinden başlayarak saç uçlarına kadar iyice sürün. 1 saat kadar saçlarınızda beklettikten sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada bir defa uygulamanız durumunda ince telli saçlarınızın güçlenerek kalınlaştığını göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hindistan Cevizi Yağı FaydalarıIsırgan Otunun Faydaları
Çörek Otu Yağının Faydaları

En İyi Çörek Otu Yağı Listesi

SıraÜrünlerEtkisiFormneoldu Puanı
1MindivanSaçı YumuşatırYağ10/9.8
2ArifoğluSaçı BeslerYağ10/9.7
3DPSaçları GüçlendirirKrem10/9.8
4FarmasiSaçlara Parlaklık KatarŞampuan10/9.7
5DIAMOND HAIRKırılmayı ve Dökülmeyi ÖnlerSerum10/10
Amazon
Fiyatlarını Gör
Çörek Otu
Yağı Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Çörek Otu Yağı İçeren En İyi 5 Ürün Tavsiyesi

Yukarıdaki kısımda çörek otu yağının faydalarını ve çörek otu yağıyla yapabileceğiniz maskeleri anlattık. Bu kısımda ise çörek otu yağı içeren en iyi ürünlerden bahsedeceğiz. Öyleyse vakit kaybetmeden çörek otu yağı içeren en iyi ürünleri sıralayalım.

1. Mindivan Çörek Otu Yağı

çörek otu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Mindivan
Çörek Otu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizin ilk sırasında Mindivan Çörek Otu Yağı geliyor. Soğuk pres yöntemiyle elde edilmiş olan bu yağ, içerisinde bulunan zengin yapıtaşları ile saçlara büyük fayda sağlıyor. Mantar, kepek ve egzama gibi oluşumları önleyen ürün aynı zamanda saçın yumuşaklığını arttırıyor. Bu sayede saç tararken yaşanan kopmalar en düşük seviyeye iniyor. Son olarak bu ürünü saf haliyle kullanabileceğiniz gibi yukarıda anlattığımız maske şeklinde de uygulayabileceğinizi belirtelim.

2. Arifoğlu Çörek Otu Yağı

çörek otu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Çörek Otu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Arifoğlu markasının ne kadar kaliteli ürünler ürettiği hepimizin bildiği bir gerçek. İçeriğinde paraben gibi hiçbir madde olmayan bu ürün, saf çörek otu yağından oluşmaktadır. Vitamin bakımından zengin içeriği sayesinde saçı kökten uca kadar besleyen çörek otu yağı, bu sayede kırılma ve yıpranmaların önüne geçiyor. Aynı zamanda saçın yumuşamasını sağlayarak parlaklığını arttıran bu ürünü maske haline getirerek kullanmanızı öneriyoruz.

3. DP Keratin Bakım Kolay Tarama Çörek Otu Yağı Kremi

çörek otu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
DP
Çörek Otu Yağı Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

İlk kullanımdan itibaren saçı yumuşatarak daha kolay taranmasını sağlayan DP krem, çörek otu yağıyla zenginleştirilmiş formülü sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede saçınız kısa süre kullanımda bile daha ipeksi, parlak ve canlı olur. Hafif yapısı sayesinde saçınızı ağırlaştırmadan bakım yapan bu krem tamamen organik bileşenlerden üretilmiştir. Son olarak formülündeki Biotin sayesinde zayıf saçları güçlendiren kremin dökülmeleri azalttığını belirtelim.

4. Farmasi Dr. C. Tuna Vitalizing Çörek Otu Yağı Şampuanı

çörek otu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Farmasi
Çörek Otu Yağı Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör

Çörek otu yağı içeren en iyi ürünlerden bahsederken Farmasi'nin bu şampuanını atlasak büyük yanlış olurdu. Çörek otu yağıyla formüle edilmiş içeriğiyle kurumuş saçlara parlaklık veren Farmasi şampuan, besleyici etkisi sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu besini karşılıyor. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde saça bakım yaparak kırılan saç uçlarını onaran şampuanı saç tipi fark etmeden herkes gönül rahatlığıyla kullanabilir.

5. DIAMOND HAIR Saç Serumu

çörek otu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Çörek Otu Yağı Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Yukarıda saç bakımında büyük faydaları olduğu kanıtlanmış olan çörek otu yağının faydalarını ve yapılabilecek maskelerini anlattık. Size önerdiğimiz DIAMOND HAIR Saç Serumu, içeriğindeki yoğun miktardaki çörek otu yağının yanı sıra tatlı badem, ceviz ve biberiye yağı gibi 11 farklı bitkiden seyreltilmemiş yağlar içeriyor.

Kullanıcı yorumlarına bakıldığında bu ürünü kullananların başka bir saç ürününe ihtiyaç duymadıkları öne çıkıyor. Yorumlarda aşırı yıpranmış, dökülen, kepekli ve yavaş uzayan saç sorunlarının tümüne iyi geldiği dikkat çekiyor.

En iyi çörek otu yağı ürünleri hangileri?

Saça gösterdiği faydalarla saça oldukça etkili olan en iyi çörek otu yağı saç bakım ürünleri arasında: Mindivan Çörek Otu Yağı, Arifoğlu Çörek Otu Yağı, DP Keratin Bakım Kolay Tarama Çörek Otu Yağı Kremi, Farmasi Dr. C. Tuna Vitalizing Çörek Otu Yağı Şampuanı ve  Diamond Hair saç serumu yer alıyor.

Çörek otu yağının saça faydaları neler?

Çörek otu yağının faydaları:

Saç derisini güçlendirir, saç kırılmalarını önler, kepeğe karşı etkilidir, saçları canlandırır, saçı toksinlerden arındırır, dökülmeleri engeller, saç beyazlamasını önler, yeni saç oluşumunu destekler, saçları onarır ve saçları güçlendirir.

Çörek otu yağı maske tarifleri neler?

Çörek otu yağı kullanarak yapılabilecek maskeler:

Zeytinyağı, argan yağı ve çörek otu yağı maskesi

Zeytinyağı, defne otu yağı ve çörek otu yağı maskesi

Karanfil, ceviz yaprağı, defne tohumu ve çörek otu yağı maskesi

Çörek otu yağ saç çıkarır mı?

Çörek otu yağının en bilindik özelliklerinden birisi de saç çıkarma özelliğidir. Saçların çıkmasına yardımcı olan yağ, köklerin beslenmesi için gerekli olan minerallere ve vitaminlere sahiptir. Çörek otu yağını kullanan kişiler seyrek saçlarının çoğaldığını ve kalınlaştığını gözlemlemiştir. 

Çörek otu yağı saça nasıl uygulanır?

Çörek otu yağını ilk olarak elinize dökün. Daha sonra saç derinize masaj yapmaya başlayın. Saçınızın tüm derisine iyice yedirdikten sonra 1 saat kadar bekleyin. Daha sonra dilediğiniz şampuan ile yağı arındırana kadar yıkayın.

Çörek otu yağı saç rengini değiştirir mi?

Çörek otu yağı saç rengini koyulaştırmaktadır. Eğer saçlarınızda  beyaz varsa çörek otu yağı ile bu sorunu ortadan kaldırmanız mümkündür. Saç renginizi büyük oranda değiştirir, saçta koyulaşmaya yol açar.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum