Cinsel İsteği Artıran En Etkili 20 Besin

Cinsel isteğini kaybeden bireylerde psikolojik sorunlar görülebilir. Peki cinsel isteği artıran besinler nelerdir? İşte o besinler;
Cinsel İsteği Artıran En Etkili 20 Besin

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Yatak odasında partnerini ile etkileyici bir performans göstermek isteyenler için birbirinden etkili cinsel gücü arttırıcı doğal besinler bulunmaktadır. Bu besinler sayesinde cinsel ilişki sırasında hem kolay orgazm yaşanabilir hem de iktidarsızlık sorunları ortadan kaldırılabilir.

Sizler için aşağıda madde madde açıkladığımız cinsel gücü arttırıcı besinler aynı zamanda başta erkekler olmak üzere kadınlarda da testosteronun arttırılmasında da oldukça etkilidir. Cinsel ilişki sonrasında mutlu bir son yaşamak isteyenlerin bu içeriği dikkatlice okumasını öneririz.

İşte, erken boşalmayı engelleyen ve iktidarsızlık sorununu ortadan kaldıran cinsel gücü arttıran besinler;

1. Antep Fıstığı

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Antep fıstığı cinsel isteğinizi artırmanızdaki en büyük yardımcınız olabilir. İçerdiği L-arginin maddesi, protein ve E vitamini ile cinsel bölgeye giden kan akışını artırarak, cinsel uyarılmanıza yardımcı olur.

2. Karpuz

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Tıpkı Antep fıstığı gibi karpuz da içerisinde L-arginin maddesini barındıran bir diğer besin. Karpuz da cinsel gücünüzü artıran besinler arasında yer alıyor. Karpuzun yüksek miktarda tatlı su içeriği, potasyum ve C vitamini içeriği ile cinsel performansı, enerji düzeylerini artırmaya yardımcı olabileceği belirtilmektedir. Bunun yanı sıra, karpuzun lif içeriği de doğal bir afrodizyak etkisi yaratır.

3. Greyfurt

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Greyfurt cinsel isteği artırmasının yanında vücudunuz için de çok faydalı bir besindir. İştahızı açmakla birlikte karaciğerinizi çalıştırır ve bağışıklığınızı güçlendirir. Uzmanlar greyfurt meyvesinin yenilmesinden çok suyunun içilmesinin daha faydaları olduğu konusunda uyarıyor. Greyfurtun suyu sabahları aç karnına içilmelidir.

4. Çikolata

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

İçerisinde seratonin ve fenetilamin maderini barındırması nedeniyle yerken mutlu oluruz. Bundan daha da önemlisi yapılan araştırmalar sonucu çikolatanın az da olsa afrodizyak etkisi olduğu ve cinsel istek artırıcı olduğunu oraya çıkarttı. Bu yüzden çikolata yemek cinsel gücü artırır.

5. Ayçiçeği, Kabak Çekirdeği

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

İçinde bulundurdukları E vitamini sayesinde iktidarsızlığa engel olurlar. Cinsel arzuyu artırırlar. Aynı zamanda kalp ve sinir hastalıklarını önledikleri ortaya çıkmıştır. Kabak çekirdeği, zengin bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyumun cinsel performansı pozitif yönde etkilediği düşünülmektedir. Aynı zamanda, kabak çekirdeği, zengin bir protein kaynağıdır, cinsel sağlık için gerekli olan amino asitleri sağlar.

6. Kayısı

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

İçerisinde A vitaminini ve potasyumu barındırır. Beyin ve kasların daha uyumlu çalışmasını ve daha az yorulmasını sağlar. Aynı zamanda sindirim sisteminin çalışması için faydalıdır. Cinsel gücün artmasında etkilidir.

7. Fındık, Fıstık, Ceviz, Badem

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Bu besinler bol lifli ve bol proteinli besinlerdir. Tüketildiklerinde bol enerji verirler ve böylece cinsel isteği artırırlar. İçerisinde aynı zamanda B vitamini barından bu yiyecekler bedensel yorgunluğun yanında zihinsel yorgunluğa da iyi gelir.

8. İncir

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

A vitamini, çinko, potasyum, kalsiyum ve demir gibi birçok maddeyi içerisinde bulunduran incirin şeker oranı çok yüksektir. Ancak bu şeker, kan şekerini yükseltmediği için gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Cinsel gücün artmasında etkilidir.

9. Muz

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Muz içerisinde magnezyum, mineral, demir, lif ve C vitamini barından, çok zengin bir maddedir. Erkekte sperm üretimini ve cinsel isteği artıran muz aynı zamanda bağışıklığı da güçlendirir. Muz, potasyum ve B vitaminleri bakımından zengindir. Bu vitaminler cinsel sağlık için önemlidir. Potasyum, vücutta sodyum dengesini kontrol ederek vücudun su seviyesini dengelemeye yardımcı olur, cinsel performansı pozitif yönde etkiler.

10. Sarımsak

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

İçerisinde A, B1 ve C vitaminini barındırır. Aynı zamanda kükürtlü yağa sahip olan sarımsak bu yağ içerisinde bol miktarda akil sülfür barındırır. Sarımsak insana canlılık verir. Kadın ve erkekte cinsel arzuyu uyandırır.

11. Havuç

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Yüksek miktarda A vitamininin yanında; potasyum, çinko, demir ve fosfor da içerir. Havuç vücudu güçlendirir. Bağışıklığı artırır. Gözler için de çok yararlı olan havuç cinsel gücünüzün artmasında büyük bir yardımcıdır.

12. Pekmez

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

İçerisinde demir, potasyum ve kalsiyum bulundurur. Pekmez, olmazsa olmazı tahin ile yenilirse etkisi çok daha fazla artar. Vücuda enerji verir ve kırmızı kan hücrelerinde oksijeni taşır. Bu sayede cinsel isteği de artırır.

13. Mercimek ve Kuru Baklagiller

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Bu besinler içerisinde bolca lif, B1 vitamini, protein, demir ve sodyum içerir. Cinsel isteği artırması yanında zekanın gelişmesinde de etkilidirler. Mercimek, eski zamanlardan beri cinsel gücü arttırma potansiyeli ile bilinen bir besindir.

Mercimek, zengin protein, demir, bakır ve diğer bileşenler içerir, bu da vücutta testosteron üretimini artırır, cinsel performansı iyileştirir. Ayrıca, mercimek yüksek oranda L-arginin adlı bir amino asit içerir, vücutta nitrik oksit üretimini artırarak daha iyi ereksiyon sağlar.

Ancak, unutulmamalıdır ki cinsel gücü arttırmak için tek başına mercimek tüketmek yeterli olmayabilir, sağlıklı ve dengeli bir diyet ve aktif bir yaşam tarzı da önemlidir.

14. Havyar

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Eski zamanlardan beridir afrodizyak etkisi bilinmekte ve kullanılmaktadır. İçerisinde çok fazla çinko bulunur. Çinko, erkekte sperm kalitesinin artmasına yardım eder bunun yanında erkeklik hormonlarının yapımında etkilidir.

15. İstiridye

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

İçerisinde bolca aminoasit vardır. Yapılan araştırmalar sonucu hormonları tetiklediği sonucuna varılmıştır. Ancak bu kısa süreli bir kullanımda değil, uzun dönemde gelen bir etkidir. İstiridye, cinsel performansı arttırmada faydalı bir besin olarak kabul edilir.

İstiridyeler, zengin bir içeriğe sahiptir, cinsel gücü arttırmada yardımcı olabilecek önemli mineral ve vitaminler içerirler. Özellikle, istiridyeler yüksek oranda zink içerirler, bu da testosteron üretimini artırarak cinsel performansı iyileştirir.

Aynı zamanda, istiridyeler arginin, nitrik oksit üretimini artırarak daha iyi ereksiyonlar sağlamaya yardımcı olan bir amino asit içerir. Ancak, unutulmamalıdır ki cinsel gücü arttırmak için tek başına istiridyeler tüketmek yeterli olmayabilir, sağlıklı ve dengeli bir diyet ve aktif bir yaşam tarzı da önemlidir.

16. Ginseng

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Eski dönemlerden beridir Çin’de cinsel isteği artırmak için kullanılan kök bitkisidir. Yapılan araştırmalar sonucunda bu doğrulanmış ve Ginseng’in cinsel birleşme arzusunu artırdığı ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda cinsel bölgedeki kan akışını hızlandırıp ereksiyon kalitesini artırır.

17. Somon

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Balık türlerinin hepsini tüketebileceğiniz gibi somon da hem erkeğin hem de kadının kan dolaşımını arttırır. Cinsel ilişki esnasında performansın artmasına yol açan önemli bir etkendir. Somon, cinsel performansı arttırmaya yardımcı olabilecek besinler arasındadır.

Zengin bir omega-3 yağ asit içeriğine sahiptir, bu yağ asitleri vücutta inflamasyonları azaltır ve damar sağlığını iyileştirir. Daha iyi ereksiyon ve cinsel performans için önemlidir. Ayrıca, somon aynı zamanda zengin bir B12 vitamini kaynağıdır, bu da enerji düzeylerini artırarak cinsel performansı destekler.

18. Kırmızı Et

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Eğer demir eksikliğiniz varsa cinsel hayatınız olumsuz etkilenebilir. Demir eksikliğinin oluşmaması için kırmızı et tüketebilir, cinsel hayatınızda başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Yumurta, tavuk, hindi de bunlara dahildir.

19. Kuşkonmaz

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Eski Romalıların ve Yunanlıların en sevdiği yiyeceklerden birisi olan kuşkonmaz cinsel hayatta işinize yaramaktadır. Afrodizyak etkisi yaratan kuşkonmaz adlı besin seks hayatınızı renklendirebilir.

20. Kırmızı Biber

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Acının cinsel isteği arttırdığı yüzyıllardır söylenen bir gerçektir. Acı insanı hareketlendirdiği için cinsel ilişkiye girmeden önce yenilen kırmızı biber sekste daha aktif olmanızı sağlayacak bir diğer önemli besindir.

Yukarıdaki besin öğelerinin dışında içerisinde bol protein bulunan yumurta, hindi, enginar, bolca vitamin bulunduran domates, salatalık, mango, hindistancevizi ve afrodizyak bulunduran, köri ve kırmızı biber de cinsel gücü artıran öğelerdir.

Cinsel İsteği Artıran Vitaminler

Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler

Cinsel isteği etkileyen vitaminlerin başında E vitamini geliyor. Penis içerisindeki damar sistemini koruyan E vitamini, erkeğin kaliteli sperm üretimini sağlıyor.

B vitamini de cinsel isteği artıran bir diğer vitamin. Sinirlerin, şeker hastalığından dolayı zarar görmesinin önüne geçiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sperm Sayısını Arttıran YiyeceklerSperm Hakkında Bilmediğiniz Gerçekler

Sigara ve alkol cinsel gücü etkiler mi?

Alkol içerisinde bolca enerji bulundurur. Bu da vücuda fazla miktarda enerji girmesini sağlar. Ancak vücuttaki fazla enerji atılamadığı anda vücut onu yağa çevirir. Yağa dönen enerji sizi damar tıkanıklığı ve yağlanma problemleriyle karşı karşıya bırakır.

Ayrıca alkol içildiği anda eller, ayaklar ve yüzdeki damarlar genişler ve penise gidecek olan kan bu bölgelerde toplanır. Bu da ereksiyonu zorlaştırır ve cinsel isteği düşürür.

Sigaranın içerisinde bulunan kimyasal maddeler de kan dolaşımını yavaşlatır. Bu sebepten dolayı cinsel bölgelerdeki duyarsızlık artar.

Cinsel gücü arttıran besinler nelerdir?

Cinsel gücü arttıran besinler arasında somon, istiridye, mercimek, bakla, avokado, ceviz, muz, süt ürünleri, lahana, kekik, ve biber gibi besinler bulunur.

Cinsel gücü arttıran besinlerin tüketimi ne kadar süreyle etkilidir?

Cinsel gücü arttıran besinlerin etkisi kişiden kişiye değişebilir ve tüketim süresinin uzunluğu diyet ve yaşam tarzına bağlı olarak değişebilir. Ancak, düzenli olarak tüketilen sağlıklı besinlerin cinsel performans üzerinde pozitif etkileri olabilir.

Cinsel gücü arttıran besinler tek başına yeterli mi?

Cinsel gücü arttıran besinler tek başına yeterli olmayabilir. Sağlıklı ve dengeli bir diyet, düzenli egzersiz ve stresin azaltılması gibi faktörler de cinsel performans üzerinde etkisi olan faktörler arasındadır.

Cinsel gücü arttıran besinlerin yanı sıra ne gibi faktörler cinsel performansı etkiler?

Cinsel performansı etkileyen faktörler arasında düzenli egzersiz, stresin azaltılması, uyku düzeninin iyileştirilmesi, sigara ve alkol kullanımının azaltılması gibi faktörler bulunur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum