Cinsel İlişki Sırasında Kasılmayı Engellemenin Yolları

Cinsel ilişki sırasında kasılma vajinismus olarak adlandırılır. Peki nasıl engellenir? Sizler için vajinismus sorununu engellemenin yollarını araştırdık.
Cinsel İlişki Sırasında Kasılmayı Engellemenin Yolları

Cinsel İlişki Sırasında Kasılma Nasıl Engellenir?

Cinsel ilişki sırasında kasılma, birçok kişi tarafından yaşanabilecek bir sorundur. Ancak, bu sorunun önlenmesi veya azaltılması mümkündür. Cinsel ilişki sırasında kasılma, fiziksel, psikolojik nedenlerle ortaya çıkabilir. Stres, endişe, korku ya da önceki olumsuz deneyimler gibi faktörler tarafından tetiklenebilir. Ancak, doğru teknikler ve tedavilerle bu sorunun üstesinden gelmek mümkündür.

İşte cinsel ilişkide kasılmayı engellemenin yolları;

1. Fizyolojik Kasılma Nedenleri ve Engelleme Yolları

Cinsel İlişki Sırasında Kasılma Nasıl Engellenir?

Fizyolojik kasılma, cinsel aktiviteye başlamadan önce cinsel organlarda meydana gelen spazmlardır. Bu, cinsel aktivite sırasında acıyı tetikler. İlişkiye girmek için güvensizlik veya rahatsızlık hissetmenize neden olabilir.

Fizyolojik kasılma nedenleri arasında stres, kaygı, endişe ve cinsel performans baskısı bulunur. Ayrıca, fiziksel sorunlar, vajinal kuruluk veya vajinal atrofi gibi cinsel sağlık sorunları da fizyolojik kasılmaya neden olabilir.

Vajinal muskulleri güçlendirmek için kegel egzersizleri yapabilirsiniz. Vajinal kuruluk veya kasılma sorunlarının neden olduğu vajinal kuruluğu önlemek için vajinal nemlendirici kremler kullanabilirsiniz. Cinsel aktiviteye başlamadan önce partnerinizle cinsel istekleriniz ve beklentileriniz hakkında dürüst bir şekilde konuşun. Fizyolojik kasılma sorununuz devam ediyorsa, bir doktora başvurun, tedavi seçenekleri hakkında danışın.

2. Psikolojik Kasılma Nedenleri ve Tedavi Yolları

Cinsel İlişki Sırasında Kasılma Nasıl Engellenir?

Psikolojik kasılma, cinsel aktivite sırasında vücutta stres ve kaygı nedeniyle meydana gelir. Psikolojik kasılma nedenleri arasında kaygı, endişe, cinsel performans baskısı, cinsel kimlik sorunları ve önceki olumsuz deneyimler bulunur.

Cinsel kaygılarınızı, kasılma sorunlarınızı ele almak için bir terapist ile çalışabilirsiniz. Stres v ekaygı seviyelerinizi azaltmak için meditasyon, yoga gibi rahatlama tekniklerini kullanabilirsiniz. Olumlu düşünceler, cinsel benlik saygısı kazanmak için önceki olumsuz deneyimleri atlamaya çalışın.

3. Önceki Olumsuz Deneyimlerin Etkisi

Cinsel İlişki Sırasında Kasılma Nasıl Engellenir?

Önceki olumsuz deneyimler, ilişkiye girerken kasılma sorunlarının nedenlerinden biridir. Cinsel saldırı, cinsel istismar veya cinsel hayal kırıklığı gibi olumsuz deneyimler, cinsel aktivite sırasında stres ve kaygı düzeylerini arttırarak kasılmaya neden olabilir.

4. İletişim ve Rahatlama Teknikleri

Cinsel İlişki Sırasında Kasılma Nasıl Engellenir?

Önceki olumsuz deneyimler, ilişkiye girerken kasılma sorunlarının nedenlerinden biridir. Bu nedenle, önceki olumsuz deneyimlerin etkisini azaltmak ve ilişkiye girmek, rahat bir deneyim sağlamak için size önerdiğimiz yolları deneyin. 

Kendine güveni arttırmak ve olumlu bir düşünce düzenini oluşturmak için olumlu düşünceler üretmeye, cinsel benlik saygısı kazanmaya çalışın. Olumsuz deneyimlerin etkilerini azaltmak ve kasılma sorunlarını ele almak için role play gibi cinsel terapi tekniklerini kullanabilirsiniz.

5. Medikal Yardım ve Tedaviler

Cinsel İlişki Sırasında Kasılma Nasıl Engellenir?

Size önereceğimiz medikal yardımlar, tedaviler, ilişkiye girerken kasılma sorunlarını azaltmak ve önlemek için yapılabilir. Cinsel funktsiyonlarınızı etkileyen hormonal düzenlemeler için tedavilere gidebilirsiniz. Cinsel aktivite sırasında kasılmayı azaltmak için lidokain jeller kullanabilirsiniz.

Cinsel aktivite sırasında ereksiyon sorunlarını azaltmak, kasılmayı önlemek için penis pompalarını deneyebilirsiniz. Medikal sorunların etkisini azaltmak, cinsel sorunları ele almak için cinsel terapiye başvurabilirsiniz.

6. Partnerinizle Birlikte Çalışma Yolları

Cinsel İlişki Sırasında Kasılma Nasıl Engellenir?

Partnerinizle cinsel sorunlarınızı ve kasılma sorunlarınızı açık ve dürüst bir şekilde konuşun. Cinsel aktivite sırasında basit, rahatlatıcı etkisi yüksek olan masaj, sıcak banyo gibi uygulamaları deneyin. Aynı zamanda rol oyunları, fanteziler kullanarak dikkatini başka yerlere çekin ve stresi azaltın. Partnerinizle birlikte cinsel terapi yoluyla kasılma sorunlarınızı ele alın, çözün.

Cinsel İlişki Sırasında Kasılma (Vajinismus) Nedir?

Cinsel İlişki Sırasında Kasılma Nasıl Engellenir?

Kişinin istediği halde ilişkiye girememe durumuna vajinismus (cinsel ilişki sırasında kasılma) denir. Kişinin istemesine rağmen iradesi dışında korkudan kaynaklı olarak ilişkinin gerçekleşememesidir. Kimi zaman vajinismusu olanlar ilişkiye girebilirler fakat bu ilişki kasılmalardan dolayı onlar için ağrılı gerçekleşmektedir. Cinsel ilişki sırasında kasılmanın kimi korkulara dayandığı bilinmektedir. Bunlar:

  • İlişki sırasında acı olacağının sanılması
  • İlişki esnasında kilitlenmenin gerçekleşebileceğine inanılması

Vajinismus hastalarında vajinal duvarı oluşturan kaslar çok güçlü olduğu için kasıldıklarında bir serçe parmağının vajinaya girmesi bile mümkün değildir. Bu savunmak amacıyla tamamen refleks olarak ortaya çıkar. Vajinismus cinsel ilişkiye hazır ve istekli olan kişide cinsel ilişki esnasında ortaya çıkar, ön sevişmede kişi herhangi bir problem yaşamaz. Ancak bu durum birkaç defa tekrarlandığında kişi artık cinsel ilişkiden soğumaya başlayacaktır.

Vajinismusun görüldüğü kişiler:

  • Her yaş grubunda görülebilir.
  • Cinsellik hakkında yanlış bilgi bulunması durumunda görülür.
  • Çözülebilir bir problem olduğuna inanmayan ve yardım almayan kişilerde görülür.

Vajinismusun Tedavisi Nasıl Olur?

Cinsel İlişki Sırasında Kasılma Nasıl Engellenir?

Kişiye yönelik tedavi olmalıdır. Kişinin neden korktuğu ve endişesinin neden kaynaklandığı sorgulanmalıdır. Daha sonra bu düşüncelerinin yanlış olduğu anlatılmalı ve kişinin korkusunu yenmesi sağlanmalıdır. Kişi kendi kendine bu durumu çözmeye çalışmamalıdır. İradeniz dışında geliştiği için eşinizle aranızın bozulmaması ve kendinize olan özgüveni kaybetmemeniz için doktor yardımı almalısınız. Genellikle 3-4 görüşmeden sonra bu sorun çözülmektedir.

Vajinismus Problemi Olan Kişiye Eşi Nasıl Davranmalı?

Cinsel İlişki Sırasında Kasılma Nasıl Engellenir?

Öncelikle kişinin isteği dışında geliştiği ve bunun tedavi edilebileceği bilinmeli, duruma anlayış gösterilmelidir çünkü bu bir hastalık değildir, reflekstir ve doktor yardımından sonra düzelecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kadın Orgazmı Sorununa Öneriler

Cinsel ilişki sırasında kasılmanın nedenleri nelerdir?

Cinsel ilişki sırasında kasılmanın nedenleri fiziksel veya psikolojik olabilir. Fiziksel nedenler arasında prostat büyümesi, vajinal kuruluk, pelvik kas hastalıkları veya spinal kord hasarı bulunabilir. Psikolojik nedenler ise stres, endişe, korku, önceki olumsuz deneyimler veya cinsel performans kaygısı gibi faktörler olabilir.

Cinsel ilişki sırasında kasılmayı önlemenin yolları nelerdir?

Cinsel ilişki sırasında kasılmayı önlemenin yolları arasında medikal yardım, partnerinizle birlikte çalışma, cinsel terapi veya cinsel ilişki sırasında kullanılabilecek ürünler bulunabilir. Ayrıca, stres yönetimi, düzenli egzersiz veya cinsel performans kaygısı gibi konuların ele alınması da kasılmayı azaltabilir.

Cinsel ilişki sırasında kasılmanın tedavisi mümkün müdür?

Cinsel ilişki sırasında kasılmanın tedavisi mümkündür. Fiziksel nedenlere bağlı olarak, doktorlar fiziksel tedaviler, ilaçlar veya cerrahi gibi yolları önerebilir. Psikolojik nedenlere bağlı olarak ise, cinsel terapi veya konuşma terapisi gibi yollarla tedavi edilebilir.

Cinsel ilişki sırasında kasılma nasıl engellenebilir?

Cinsel ilişki sırasında kasılma, fiziksel veya psikolojik nedenlere bağlı olarak farklı yollarla engellenebilir. Medikal yardım, partnerinizle birlikte çalışma, cinsel terapi veya cinsel ilişki sırasında kullanılabilecek ürünler gibi yolları kullanarak kasılmayı engellenebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum