Tüyleri Diken Diken Eden 26 Cin Filmi Önerisi | 2024

Her biri birbirinden ürpertici ve izleyicilerinden tam not almış en iyi cin filmlerini içeriğimizde bulabilirsiniz.
Tüyleri Diken Diken Eden 26 Cin Filmi Önerisi | 2024

Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi Cin Filmleri

Ülkemizde korku filmi denince akla ilk gelen şey olan cinler hakkında yapılmış birçok yapım bulunuyor. Bu listede tüm zamanların en iyi cin filmlerini bir araya getirdik. Listemizde yer alan en iyi cin filmlerini izleyicilerin beğenisine göre sıraladık.

İşte gelmiş geçmiş en iyi cin filmleri...

1. Kiki Lanet-i Cin

Cin Filmleri

2020 yapımı bu korku filminde Muzaffer isimli genç bir adam ve akıl hastası olan küçük kızı Elif’in başından geçen olayları konu ediniyor. Erken yaşta evlenen Muzaffer iki çocuk sahibi olduğu Şenay’dan ayrılarak Satı ile evlenir. Bu evlilikten de bir çocuğu olan Muzaffer küçük kızının akıl hastalığına çare bulmak için hocalara doktorlara hatta medyumlara kadar gider.

TürDramKorku
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMustafa
Miraç Kaya
OyuncularMustafa
Miraç Kaya
Elif
Çapkın
Türkan
Kılıç

2. Araf 2: Cin Bebek Doğuyor

Cin Filmleri

İki mutlu çiftin yer aldığı filmde Kübra ve Ahmet, korkunç olaylar karşısında soluğu doktorda alacaklardır. Doktor, Kübra’ya sara teşhisi koyacaktır. Köy imamı ise ona cinlerin musallat olduğunu söyleyecektir. Yaşananlara hiçbir şekilde anlam veremeyen Ahmet, Kübra’nın ölen babaannesinin dolabında çıkan muskayla irkilecektir. Kübra’ya musallat olan korkunç bir cin kabilesi, onu hayattan kopartmak için her yolu denemektedir.

TürKorku
IMDb2,7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBiray
Dalkıran
OyuncularEmre
Kızılırmak
Cevahir
Turan
Kaan
Songün

3. Cin-i Ayet

Cin Filmleri

Uğur Akünlü yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Cin-i Ayet” filmi, hayatını üç harflilere karşı mücadele etmeye harcamış bir adamın hayatını anlatmaktadır. Çocukluk çağlarında ailesinin cinler tarafından katledilmesine şahit olan Salih, intikam için her şeyi göze almaktadır.

Kendisini İfrit cinlerine karşı savaş açmakla dolduran Salih, hiç beklemediği büyük bir cin ile karşı karşıya gelecektir. Bir yandan kendini diğer yandan kardeşi Serpil’i büyük cinden korumaya çalışan Salih, korkunç olaylar zincirinin içerisine girecektir.

TürKorku
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenUğur
Akünlü
OyuncularKemal
Uçar
Fulden
Akyürek
Arda
Esen

4. Cin Tepesi

Cin Filmleri

Furkan Düzen ve Fatih Hasanoğlu yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Cin Tepesi”, 2018 yılında olarak vizyona girmiştir. Her şey Fatih ve Furkan ikilisinin cinlerin peşine düşmesiyle başlamaktadır.

İkili, Cin Tepesi olarak bilinen bölgede bir keşif çalışması yaparken cinler ile karşılaşacaklardır. Daha sonra da kameralarının kaydetmediği olayları kanıtlamak için profesyonel bir ekipten yardım alma kararı alırlar. Gerçek olayların anlatıldığı “Cin Tepesi” filmi, Furkan ve Fatih ikilisinin başına gelecek olan olaylar örtüsünü sinemaya taşımıştır.

TürKorku
IMDb3,7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenFatih
Hasanoğlu
Furkan
Düzen
OyuncularFatih
Hasanoğlu
Furkan
Düzen
Biray
Dalkıran

5. El Ummar

Cin Filmleri

Yönetmenliğini Tuncer Gürbüz’ün gerçekleştirdiği “El Ummar” filmi, 2018 yılında beyazperdeye aktarılmıştır. Türk korku filmi olarak vizyona giren yapım, çocukluk hayatı babaannesinin yanında büyü işleriyle uğraşmakla geçen Miraç’ın hayatını anlatmaktadır.

Evden ayrılarak İstanbul’a medyumluk yapmaya gelen Miraç, Esma adında bir kız ile tanışacaktır. Esma’nın ailesine büyü yapıldığını fark eden Miraç, onları Ummar cinlerinden kurtarmak için elinden geleni yapmayı göze alacaktır.

TürKorku
IMDb4,0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenTuncer
Gürbüz
OyuncularMustafa
Miraç Kaya
Esra
Öztop
Aysun
Güven

6. Siccin

Cin Filmleri

Tük yapımı korku filmleri arasında yer alan “Siccin”, cinlerin musallat olduğu Nisa'nın başına gelen olayları konu etmektedir. Çocukluğundan beri teyzesinin oğlu Kudret’e aşık olan Öznur, onu eşinden ayırmak için Nisa’ya büyü yaptıracaktır. Cinlerin musallat olduğu Nisa, 5 yatsı içerisinde ölecektir. Bu lanetleme yüzünden sadece Nisa değil onun kanından olan herkes hayatını kaybedecektir.

TürKorku
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAlper
Mestçi
OyuncularPınar Çağlar
Gençtürk
Koray
Şahinbaş
Merve
Ateş

7. Siccin 5

Cin Filmleri

Alper Mestçi yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Siccin 5” filmi, henüz 12 yaşında olan Hale’nin bilinmeyen babasını konu etmektedir. Seneler önce ansızın ortadan kaybolan babasını rüyasında gören Hale, korkunç gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalacağından habersizdir.

Hale’nin rüyasına giren babası onu şeytan ayinlerinin yapıldığı eski bir köye çağırmaktadır. Rüyadan kısa süre sonra korkunç gerçeklerin yaşandığı ailenin gerçeklerle yüzleşmesi son derece can acıtacaktır.

TürKorku
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAlper
Mestçi
OyuncularRüya
Önal
Merve
Ateş
Özgür
Hacıer

8. Siccin 2

Cin Filmleri

Film, kendisine büyü yapılan Hicran karakterinin mahvolan hayatını konu etmektedir. Son derece mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmekte olan Adanan ve Hicran çifti, iki yaşındaki çocuklarını bir kaza sonucu toprağa vereceklerdir.

Psikolojik olarak mahvolan Hicran, garip rüyalar ile daha da kötüye gidecektir. Tavsiyeler üzerine bir hocaya götürülen Hicran, korkunç bir büyü yapıldığını öğrenecektir. “41 Dikiş” adı verilen bu büyüyü ortadan kaldırmak isteyen aile, bunu yapan kişiyi bulmaktan başka bir çaresi olmadığını öğrenecektir.

TürKorku
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenAlper
Mestçi
OyuncularŞeyda
Terzioğlu
Bulut
Akkale
Ece
Baykal

9. Dabbe: Cin Çarpması

Cin Filmleri

Dabbe filminin devamı niteliğinde beyazperdeye aktarılan “Cin Çarpması”, Hasan Karacadağ yönetmenliğinde izleyiciyle buluşmuştur. Psikiyatrist ve cinci hocanın ortak çabalarıyla kurtarmaya çalıştıkları Kübra isimli genç kızı konu etmektedir.

Kıbledere köyünde yaşayan Kübra, bir define olayına karışmasıyla korkunç gerçeklerle yüzleşecektir. Kına gecesinde ansızın cinlerin aldırışına uğrayan Kübra, her geçen gün kötüye gittiğini farkındadır. Din ve bilimin bir araya gelerek çözüm üretmeye çalışacağı bu olaylar zinciri, artık çözülmez bir hal alacaktır.

TürKorku
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenHasan
Karacadağ
OyuncularCansu
Kurgun
Irmak
Örnek
Murat
Özgen

10. Dabbe 6

Cin Filmleri

Hasan Karacadağ’ın hem yönetmenliğini hem de senaristliğini gerçekleştirdiği “Dabbe 6” filmi, 2015 yılında beyazperdeye aktarılmıştır. Filmin konusu her Dabbe serisinde olduğu gibi cin temalarını ele almaktadır. Yapımda en tehlikeli cin kabileleri arasında gösterilen Cuhenna cin aşireti konu edilmektedir. Son derece ürpertici ve korku dolu sahnelere ev sahipliği yapan film, Muğla’nın Yatağan ilçesinde çekilmiştir.

TürKorku
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenHasan
Karacadağ
OyuncularVolkan
Ünal
Ömer
Duran
Sema
Şimşek

11. Magi

Cin Filmleri

Esrarengiz bir ölüme şahitlik eden filmin yönetmenliğini Hasan Karacadağ gerçekleştirmiştir. Film, İstanbul’da İngilizce öğretmeni olarak çalışan Marla’nın, acil çağrısı üzerine New York’tan gelen kardeşi Olivia Watkins’in korkunç gerçeklerle yüzleşmesini konu etmektedir. Hamile kardeşinin korkunç ölümünün peşine düşen Olivia, bu sır ölümü en ince ayrıntılarına kadar araştıracaktır.

TürKorku
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenHasan
Karacadağ
OyuncularMichael
Madsen
Brianne
Davis
Lucie
Pohl

12. Bezm-i Ezel

Cin Filmleri

Farklı dini inanışlara sahip Yasemin ve Mustafa çifti, her şeye rağmen bir araya gelmeyi başarmıştır. Son derece sakin ve huzurlu bir hayat sürmekte olan ikili, Yasemin’in göreceği korkunç bir rüyayla tepetakla olacaktır. Gördüğü kabusun ardından bazı paranormal olaylar yaşamaya başlayan Yasemin, korkunç gerçekle yüzleşmeye çalışmaktadır.

Mustafa tarafından çokta ciddiye alınmayan bu olaylar zinciri, Yasemin’in kilise papazından yardım istemesine kadar gidecektir. Hiçbir çözüm bulamayan Yasemin soluğu Mansur Hoca’nın yanında alacaktır. Sıra dışı olaylar zincirinin temeli Yasemin’in babası İshak Bey’den gelmektedir.

TürKorkuGerilim
IMDb3,7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAykut Can
Demirel
OyuncularEbru
Eker
Berkan
Tutu
Buğra Han
Kirişoğlu

13. Karadedeler Olayı

Cin Filmleri

2000’li yıllarda Türkiye’de büyük ses getiren Karadedeler olayı, Erkan Bağbakan yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Son derece ürpertici ve korku dolu sahnelere ev sahipliği yapan film, 1989 yılında amatör bir kameraman tarafından çekilen görüntülerden bir araya getirilmiştir.

Yapım Paranormal Activity ve Blair Witch Project benzeri bir belgesel türü olarak izleyiciye aktarılmıştır. Sahnelerinde garip olayların yaşandığı film, “Karadedeler” olarak Türkiye’nin gündemine oturmuştur.

TürKorkuGerilim
IMDb3,5
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenErkan
Bağbakan
OyuncularMurat
Han
Berk
Balcı
İpek
Ayaz

14. Zuzula

Cin Filmleri

Aşk romanı yazarı Vildan Akın, son derece başarılı olmasına rağmen tıkanma dönemi yaşamaktadır. Yayınevinin daha çok okunabilecek bir kitap yazması istenen baş karakterimiz, sessiz ve sakin bir dağ evine gitmeye karar verecektir.

Huzur içerisinde yeni kitabını yazmanın hayalini kuran Vildan, gittiği köyde garip olaylar yaşayacağından habersizidir. Dağ evinde yaşadıkları hakkında hiç kimseden bilgi alamayan yazar, en sonun çoban Ali’den olayların gerçeğini öğrenecektir.

TürKorkuGizem
IMDb4,1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenKemal
Özdemir
Oyuncularİnanç
Akbulut
Canan
Ünal
Fatih Selim
Emek

15. Cin Çeşmesi

Cin Filmleri

Türk korku filmlerinin en iyi yapımları arasında gösterilen “Cin Çeşmesi”, Raziye ve Kanber Hoca kardeşlerin Kamil ve Şerife’ye olan aşklarıyla başlamaktadır. Raziye Kamil’e her ne kadar yanık olsa da Kamil’in annesi Hacer planları bozacaktır.

Oğlunu Raziye’den ayırarak Kanber Hoca’nın aşkı Şerife ile evlendiren kadın, tüm korkunç olayların başlamasına yataklık etmektedir. Sevdiğine kavuşamayan kardeşler Kulyas cinleriyle anlaşarak köyü lanetli bir yaşam alanına çevirecektir.

TürKorkuGerilim
IMDb4,5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenTuncer
Gürbüz
OyuncularMustafa
Miraç Kaya
İlayda
Özdoğan
Yavuz
Çetin

16. Ümmü Sıbyan: Zifir

Cin Filmleri

By film, bir grup lise son sınıf öğrencisinin korkunç gerçeklerle karşılaşmasını konu etmektedir. Öğrenciler üzerlerinde ki sınav stresini azaltmak için bir eğlence planı kuracaklardır. Alkol ve dans eşliğinde yapacakları partiyi okulun öğretmenler odasında gerçekleştirme planı kurarlar.

Gizlice okula giren gençler eğlencelerine hızlı bir şekilde başlayacaklardır. Grup arasında bir genç, okulda daha önce intihar eden Kevser adlı öğrencinin ruhunu çağırma teklifinde bulunacaktır. İşlerde tam olarak burada değişecektir.

TürKorku
IMDb2,6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenEfe
Hızır
OyuncularRabia
Kaya
Mustafa
Kırantepe
Ceren
Yüksekkaya

17. Azazil Düğüm

Cin Filmleri

Azazil Düğüm, annesi ve babasını kaybeden Sinem’in başına gelen olayları konu etmektedir. Yalnız kalmaması için teyzesi ve eniştesi ile beraber yaşamaya başlayan Sinem, üniversiteli aşkı Akın ile güzel bir birliktelik yaşamaktadır. Ansızın bir köpeğe çarparak ölümüne sebep olan ikiliden Sinem’in korku dolu günleri tam da bu zaman başlayacaktır.

TürKorku
IMDb3,6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenÖzgür
Bakar
OyuncularMurat
Ercanlı
Tolga
Akman
Cansu
Diktaş

18. El-Cin

Cin Filmleri

Film, İstanbul’un Şile bölgesinde kaçırılan küçük bir kız çocuğunun arkasından gerçekleşen korkunç olayları anlatmaktadır. Üniversiteli gençler, küçük kız ile alakalı değişik olaylar yaşamaya başlayacaktır.

Ansızın beliren kişiler, garip sesler ve lanetli olaylar karışışında şaşıp kalan gençler, olayın sebebini bir türlü anlayamamaktadır. Her şeyden kurtulmak isterken daha da kötü olaylar yaşayacak olan üniversiteli gençlerin sonu tahmin edilenden daha korkunç olacaktır.

TürKorkuGerilim
IMDb5,0
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenHasan
Karacadağ
OyuncularFulya
Zenginer
Serdal
Genç
Oğuzhan
Yıldız

19. Djinn

Cin Filmleri

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ilk gerilim ve korku filmi olarak çekilen “Djinn”, Tobe Hooper yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Film, Amerika’da yaşamakta olan Arap bir çiftin ülkelerine dönme kararı almasıyla başına gelen korkunç gerçekleri anlatmaktadır. Çift, her şeyin güzel olacağını düşünse de yeni evleri onların başına büyük bir bela getirecektir.

TürKorku
IMDb4,4
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenAjmal Zaheer
Ahmad
OyuncularRay
Park
Serinda
Swan
Dominic
Rains

20. Perde: Ayn-ı Cin

Cin Filmleri

Yeni kitabını yazmak için memleketi Antalya’ya giden Okan, doktor arkadaşının tavsiyeleri üzerine göz ameliyatı olmaya karar vermektedir. Göz bozukluğunu giderecek olan ameliyata girme kararını alan Okan, gözlerindeki perdenin kalkacağından habersizdir. Ameliyattan sonra doğa üstü varlıkları görmeye başlayan genç adam, çaresizlik içerisinde bu durumdan kurtulmanın yollarını arayacaktır.

TürKorkuGerilim
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenEdiz
Günay
OyuncularOrkun
Özen
Uğur
Dönmez
Burcu
Ayhan

21. Lanet: Ervah Cinleri

Cin Filmleri

Film, sinemacılık okuyan 4 üniversiteli gencin başına gelen olaylar zincirini konu etmektedir. Terk edilen bir köye gitme kararı alan gençler, yaşanan tüm olayları kamera ile kaydetmektedir. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polisler, gençlerin kamerasına el koyarak tüm gerçeklere şahitlik edeceklerdir.

TürKorku
IMDb5,0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenTeoman
Gündüz
OyuncularSevcan
Sini
Zahid
Çetinkaya
Ufuk
Özkaya

22. Üç Harfliler: Marid

Cin Filmleri

Son derece mutlu ve sakin bir yaşam sürmekte olan Ayla ve Serkan çifti, kimsenin bilmediği garip olaylarla korkunç gerçekleri yaşamaktadır. Ayla, henüz 11 yaşındayken bir cin tarafından rahatsız edilerek 3 gün boyunca kabuslar görmüştür. Olay üzerine Ayla’yı tehlikelerden koruması için verilen muskası ise kaybolmuştur.

Durumu fark eden Serkan, savunmasız bir şekilde kalan Ayla’ya yeni bir muska yaptırılması için İzzet Hoca’yı eve davet etmektedir. Aynı zamanda arkadaşlarını da eve çağıran genç çift, bundan 20 yıl önce Ayla’nın korkulu rüyası cin ile yeniden yüzleşmenin acısını yaşayacaklardır.

TürKorkuGerilim
IMDb3,5
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenArkın
Aktaç
OyuncularÖzgür
Özberk
Gülseven
Yılmaz
Ufuk
Aşar

23. Ammar: Cin Tarikatı

Cin Filmleri

Türk korku filmlerinin başarılı yönetmeni Özgür Bakar tarafından çekilen “Ammar: Cin Tarikatı”, 2014 yılında beyazperdeye aktarılmıştır. Başrollerini Duygu Paracıkoğlu, Eylül Susapan, Dilşah Demir ve Ozan Akbaba’nın paylaştığı film, korku ve gerilimi doruklarınıza kadar hissettirmeyi başarmaktadır. İzleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan filmin hemen ardından “Ammar 2: Cin İstilası” gösterime girmiştir.

TürKorku
IMDb4,0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenÖzgür
Bakar
OyuncularDuygu
Paracıkoğlu
Eylül Su
Sapan
Dilşah
Demir

24. Dabbe: Bir Cin Vakası

Cin Filmleri

Ankara’da sıradan bir yaşam sürmekte olan Ceyda’nın eşi ve kızına cinler musallat olmuştur. Aileye korkunç geceler yaşatan bu varlıklar, kızları Burcu ve eşi Sinan’ı rahat bırakmamaktadır. Son çare Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne başvuran aile, evlerine kamera sistemi kurduracaklarıdır. Ailenin akıl sağlığını kaybettiğini düşünen doktorlar, izleyecekleri video kayıtları ile şaşıp kalacaktır.

TürKorku
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenHasan
Karacadağ
OyuncularNihan
Aypolat
Koray
Kadirağa
Pervin
Bağdat

25. Dabbe: Zehr-i Cin

Cin Filmleri

Dabbe: Zehr-i Cin, mutlu ve sorunsuz bir hayat sürmekte olan Dilek ile Ömer çiftinin korkunç bir rüyayla tepe takla olan hayatını konu etmektedir. Dilek, bir gece uygusunda gördüğü cinler tarafından rahatsız edilecektir.

Uyandığında da kulağıan fısıldayan garip yaratıklar, ailenin tüm mutluluğunu yok edecektir. Olaylara anlam veremeyen Ömer, eşi Dilek’in içerisine kaçan cinler ile korkunç gerçeği anlayacaktır.

TürKorku
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenHasan
Karacadağ
OyuncularNil Günal
Çakıroğlu
Ümit Bülent
Dinçer
Sultan Köroğlu
Kılıç

26. Musallat

Cin Filmleri

Birbirlerine deli divane aşık olan Suat ve Nurcan çifti, başlarına gelen korkunç bir olayla tepe takla olacaklardır. Görenleri imrendiren bir aşk hikayesine sahip çift, artık evlenme kararı almışlardır. Kararı almaları ile başlarına büyük bir musallat alan Suan ve Nurcan ikilisi, cinler tarafından rahatsız edilerek aşklarını yok edecektir.

TürKorku
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenAlper
Mestçi
OyuncularBurak
Özçivit
Kurtuluş
Şakirağaoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum