Deri ve Tüy Hassasiyeti Olan Köpekler İçin En İyi 5 Mama

Cilt problemi olan köpekler için özel olarak formüle edilmiş en iyi deri ve tüy hassasiyetli köpek maması markaları çeşitleri ve incelemesi
Deri ve Tüy Hassasiyeti Olan Köpekler İçin En İyi 5 Mama

Köpeklerde hassas cilt problemi hem genetik faktörler hem de çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Köpeğinizin her daim sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesi için cildinin her daim sağlıklı olması gerekmektedir. Genellikle aşırı çizik (köpeğiniz normalden daha fazla çizilmişse), tüy dökülmesi (giderek artan dökülmeler) ve kuru lekelerle (ciltte kuru veya pul pul lekeler) kendini belli eden bu durum, kontrol atına alınmadığı taktirde birçok hastalığın habercisi olabilir.

Yapılan araştırmalar köpeklerde hassas cilt semptomlarının uygun kaliteli diyet mamaları ve veteriner kontrolleri dahilinde kolayca iyileşebildiğini göstermektedir. Tüm bunların yanında beslenme köpeklerdeki cilt sorunlarını tetikleyen en önemli faktörler arasında yer alıyor. Özellikle deride pullanma ve tüy dökme problemi yaşayan bir köpeğiniz varsa muhakkak denemeniz gereken köpek mamalarını sıraladım.

Cilt Problemi İçin En İyi Köpek Maması Listesi

SıraMarkaIrk/Yaşneoldu Puanı
1Royal Canin DermacomfortYetişkin/Küçük10/9.8
2Acana PuppyYavru10/9.9
3 Hills İdeal BalanceOrta/Yetişkin10/9.8
4 LaVitalBüyük/Yetişkin10/9.7
5N&D Ocean MorinaOrta-Büyük/Yetişkin10/9.9
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada
Fiyatlarını Gör

Deri ve Tüy Hassasiyeti İçin En İyi Köpek Maması Tavsiyesi

Cilt problemi olan köpekler için en iyi 5 deri ve tüy hassasiyeti köpek maması:

1. Royal Canin Dermacomfort Köpek Maması

hassas-cilt-kopek-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Royal Canin Mini Dermacomfort Yetişkin Köpek Maması, kaşıntıya eğilimli yetişkin ve olgun küçük cins köpekler için (1-10 kg aralığında 10 aylıktan büyük) özel olarak üretilmiştir. Kanıtlanmış sonuçlara göre 2 ay düzenli kullanım sonrasında %91'e varan iyileşme gösterdiği bilinmektedir. Royal Canin Mini Dermacomfort Yetişkin Köpek Maması, köpekler için olası alerjenler olarak tanınan protein kaynaklarını sınırlandırarak cilt sağlığını desteklemeye yardımcı olur.

Kullanılan proteinler çok yüksek sindirilebilirlikleri için seçilmiştir. Sonuç olarak, Dermacomfort sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olur. Vitaminler, antioksidanlar, Omega 3 ve 6 ve patentli bir amino asit ve 4 B grubu vitamin kompleksi cildin bariyer rolünü desteklemeye yardımcı olur.

2. Acana Puppy Tahılsız Tavuk ve Balıklı Yavru Köpek Maması

hassas-cilt-kopek-mamasi-001.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Acana Puppy Köpek Maması, hassas cilt yapısına sahip olan köpekler için özel bir formüle sahiptir. Bu köpek maması 60% oranında hormonsuz tavuk, yumurta ve balık, 20% oranında meyve ve sebzeler, 20% oranında yulaf gibi tamamen hipoalerjenik ve yüksek sindirilebilir içeriklerden üretilir. İçeriğin dikkatli bir şekilde seçilmesi, yiyeceğin yüksek toleransını garanti eder ve alerjik reaksiyonlara ve gıda intoleranslarına karşı organizmayı önler.

Acana Hipoalerjenik Köpek Maması sağlıklı cilt ve parlak kürk için omege 3 ve omega 6 kaynağı somon yağı içermektedir. Aynı zamanda içeriğinde tahıl bulundurmayan bu ürün, kolayca sindirilebilir özelliği sayesinde hassas mideye sahip köpekler içinde harika bir seçim olacaktır.

3. Hills İdeal Balance Tahılsız Ton Balıklı Orta Irk Yetişkin Köpek Maması

hassas-cilt-kopek-mamasi-002.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Hills İdeal Balance Tahılsız Ton Balıklı Orta Irk Yetişkin Köpek Maması, yetişkin köpeklerin ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak formüle edilmiş ve tahıl olmadan yapılmıştır. Köpeğinizin formda ve zayıf kalmasına yardımcı olmak için yağsız proteinler içeren bu köpek maması, patates ve glütensiz maddeler sayesinde sindirime yardımcı olmaktadır. İçeriğinde ki havuç ve bezelye doğal savunmaları destekleyen vitaminler ve mineraller sağlarken , Omega 3 ve 6 yağ asitleri sağlıklı cilt ve parlak tüy yapısını desteklemektedir.

İçeriğinde ki domates ise güçlü bir bağışıklık sistemini destekleyen Antioksidanlar açısından zengindir. Köpeğinizin sağlığı için mükemmel beslenme dengesi sunan Hills İdeal Balance Tahılsız Ton Balıklı Orta Irk Yetişkin Köpek Maması, yapay renkler, tatlar veya koruyucular içermemektedir.

4. LaVital Büyük Irk Somonlu Yetişkin Köpek Maması

hassas-cilt-kopek-mamasi-003.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Lavital Büyük Irk Somonlu Yetişkin Köpek Maması, büyük ırk yetişkin köpeklerin sağlıklı yaşamalarını desteklemek ve özel ihtiyaçlarını karşılamak için olarak formüle edilmiştir. Köpeklerde sağlıklı bir cilt yapısının korunmasına yardımcı olan bu ürün, içeriğindeki somon balığı, bitkisel yağ ve vitamin takviyeleri ile cilt sağlığına katkıda bulunmaktadır. Tüm bunların yanında büyük ırk iri cüsseli köpeklerin ağırlıkları nedeniyle eklemlerini güçlendirmesi gerektiğini ön gören LaVital, eklem ve kemik sağlığını destekleyen özel içeriklerle zenginleştirilmiştir.

Kaliteli ve sindirim oranı yüksek içerikle formüle edilmiş olan Lavital Büyük Irk Somonlu Yetişkin Köpek Maması, bağırsak aktivitesini destekleyen bir prebiyotik olan frukto-oligosakkarit içermektedir.

5. N&D Ocean Morina Balıklı Orta ve Büyük Irk Yetişkin Köpek Maması

hassas-cilt-kopek-mamasi-004.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

N&D Ocean Morina Balıklı Orta ve Büyük Irk Yetişkin Köpek Maması , hassas cilt yapısına sahip köpekler için özel olarak üretilmiştir. İçeriğindeki balkabağı sayesinde sindirime yardımcı olan bu ürün, düşük glisemik indekse sahiptir. Evcil hayvanınızı aktif ve sağlıklı tutmak için en kaliteli, özenle seçilmiş bileşenlerden oluşan N&D Ocean Morina Balıklı Orta ve Büyük Irk Yetişkin Köpek Maması , bağırsak hareketliliklerini düzenleyerek kardiyovasküler sistemin korunmasına yardımcı olur.

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Köpek Maması MarkalarıYavru Köpek Eğitim İpuçları

Hassas ciltli köpeğime ne verebilirim?

Köpeğinize omega 3 ve omega 6 yağları açısından zengin bir diyet sağlamak veya diyetini oral omega yağ asidi takviyeleri ile desteklemek de köpeğinizin cildinin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Alternatif olarak, cildi yenilemek için topikal bir omega içeren krem kullanabilirsiniz.

Köpeğim neden birdenbire dokunmaya bu kadar duyarlı hale geldi?

Köpeğiniz daha önce okşanmaktan veya dokunulmaktan hoşlanıyorsa ancak şimdi aniden bu durumu sevmiyorsa derhal veterinere başvurmanız gerekmektedir. Ağrıya neden olan bir sağlık sorunu ani bir dokunma duyarlılığı başlangıcına neden olmuş olabilir.

Hassas ciltler için köpek mamasında olması gereken besinler neler?

Sağlıklı ve iyileştirici etkileri destekleyen yiyecekler şunları içerir: Organik meyve ve sebzeler, özellikle yaban mersini, elma, domates ve koyu yeşil yapraklı sebzeler. Bunlar, bitkilerde bulunan koruyucu bileşikler olan doğal antioksidanlar ve polifenoller bakımından yüksektir.

Hangi yiyecekler köpekleri kaşındırır?

Yanlış köpek maması tercihi kesinlikle bir köpeği kaşındırabilir. Bu durum genellikle köpeğinizin bir gıda alerjisi olduğuna işaret eder. Yaygın alerjenler arasında tavuk, buğday, sığır eti, yulaf, süt, mısır ve pirinç bulunur. Öte yandan soya ve domuz eti de bazı köpeklerde kaşıntıya sebebiyet verebilir.

Köpeklerde en sık görülen alerji nedir?

Köpeklerde en yaygın görülen alerji özellikle gıda alerjileridir. Bu durumua sebebiyet veren gıdalar arasında özellikle süt ürünleri, sığır eti, kuzu eti, tavuk, tavuk yumurtası, soya veya glütenden (buğdaydan) gelen proteinler yer almaktadır. Bir evcil hayvan bu maddeleri içeren yiyecekleri her yediğinde, antikorlar antijenlerle reaksiyona girer ve semptomlar ortaya çıkar.

Hassas ciltli köpeklere için ne yapılabilir?

Hassas cilde sahip köpekler için ilk olarak özel olarak formüle edilmiş kaliteli köpek maması kullanımına dikkat etmelisiniz. Öte yandan köpekler için formüle edilmiş bir şampuan kullanmalısınız. Kısacası:

Kaliteli köpek maması alın.
Nazik bir şampuan kullanın.
Banyodan sonra iyi bir saç kremi kullanın.
Köpeğinizi günlük olarak tarayın.
Köpeğinizin diyetini omega yağları ile destekleyin.

Köpeklerde kontakt dermatit belirtileri nelerdir?

Bazen temas egzaması olarak da bilinen kontakt dermatitli köpeklerde dikkat edilmesi gereken semptomlar arasında:

Ağrı
Enflamasyon
Kaşıntı
Kabarcıklar
Alopesi (saç dökülmesi)
Lezyonlar veya ülserler
Cilt renginde kızarıklık veya değişiklikler
Pullu, kuru veya kalınlaşmış cilt

Bir köpeğin çok tüy dökmesini nasıl engellersiniz?

Köpeğinizin cilt problemi olabileceğini düşünüyorsanız, veterinerinizle konuşmanız gerekmektedir. Öte yandan dökülmeyle mücadelede en etkili yöntemler arasında özel formüle edilmiş kaliteli köpek maması çeşitleri, ölü tüyleri düzenli fırçalama, tarama, gözenek ve folikül genişletici şampuan kullanımı yer almaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum