Cilt Lekelerine Ev Yapımı Çözümler

Sivilce lekeleri, güneş lekeleri, hamilelik lekeleri gibi sorunlara kolayca hazırlanan ev yapımı çözüm önerileri
Cilt Lekelerine Ev Yapımı Çözümler

Son yıllarda sağlığımız için organik ürünler tüketmenin yanı sıra, kusursuz bir cilt için de doğal ürünler kullanmak en büyük trendlerden biri haline geldi. Cilt lekeleriniz için hem ucuz hem pratik evde yapabileceğiniz doğal ürünleri sizler için derledik...

Cilt Lekeleri İçin Çay Bitkisi Yağı

Cilt Lekeleri İçin Çay Bitkisi Yağı

Çay bitkisinin cildi derinlemesine temizleme özelliği olmasından dolayı çok faydalıdır. Bu yüzden sorunlu ciltler için olan ürünlerin içinde de artık çay bitkisi yağı bulunmaktadır. Bitkinin antibakteriyel özelliği hem cilt lekelerinin azalmasına hem de yenilerinin oluşmasını önlemeye yardımcı olmaktadır. 

Eğer yağlı, lekeli ya da lekelerin oluşmasına meyilli cilt tipine sahipseniz çay bitkisi yağını maske olarak düzenli bir şekilde kullanın. Böylece fazla yağı denge altına almış, sivilce oluşumunu ve lekeleri azaltmış olursunuz.

Maske Önerisi

  • Yarım yemek kaşığı kaolin(beyaz kil),
  • 1 yemek kaşığı yemek yulaf unu,
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu,
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış nane yaprağı,
  • 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı,
  • 5-6 damla çay bitkisi yağı

Yüzünüzü yıkayıp temizledikten sonra bu karışımı yüzünüze uygulayın. 10 dakika yüzünüzde tuttuktan sonra ılık suyla yıkayarak yüzünüzü temizleyin. 


Cilt Lekeleri İçin Elma Sirkesi

Cilt Lekeleri İçin Elma Sirkesi

Sirkenin birçok şeye iyi geldiği zaten bilinmektedir. Zayıflama, saçlara parlaklık verme gibi özellikler olan elma sirkesi aynı zamanda cilt lekelerine de iyi gelmektedir. Ciltteki siyah noktaları ve lekeleri gidermek için elma sirkesi maskesi uygulayabilirsiniz.

Maske Önerisi

Bir kaba yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesini koyup kaynatın. Daha sonra bu su ile yüzünüze buhar banyosu yapın. Ayrıca sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü 3-4 günde bir silebilirsiniz.


Yaşlılık ve Güneş Lekelerine Karşı Çözümler

Yaşlılık ve Güneş Lekelerine Karşı Çözümler

Eskilerin kendi kendilerine buldukları formülleri günümüzde bile geçerliliğini korumaktadır. O formüllerden biri de bu renk açısı maskedir. Özellikle yaşlanma ve güneş lekeleri için kullanılan bu maskeyi sizde uygulayabilirsiniz.

Maske Önerisi

  • Bir limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 60 gr. yoğurt

Yüzünüzü temizledikten sonra bu karışımı masaj yaparak uygulayın. Daha sonra ılık suyla durulayın. Bu maskeyi haftada en az bir kere uygulayın. 


Güneş Lekeleri ve Çiller İçin Maske Önerisi

Güneş Lekeleri ve Çiller İçin Maske Önerisi

Bir çorba kaşığı pirinci bir su bardağı light süt ile pişirip tülbentten geçirin. Her akşam yüzünüze kompres yaparak uygulayın. Düzenli olarak uyguladığınızda yeni oluşan lekelerin etkisinin azaldığını sizde göreceksiniz.


Lekelere Salatalık Mucizesi

Lekelere Salatalık Mucizesi

Lekeler için bir başka doğal çözüm salatalıkları ikiye bölüp lekeleri ovmanızdır. Düzenli olarak her gün ya da haftanın en az 3 günü uyguladığınızda cilt lekelerinin açıldığını ve azalmaya başladığını sizde göreceksiniz.


Önerilen İçerik: Cilt Lekelerine Doğal Çözümler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.