Cilde İyi Gelen Vitaminler ve Antioksidanlar

Cildinizin daima güzel ve canlı kalması için içeriden destek vermek gerekmektedir. Bunun içinde aldığınız vitaminlere dikkat etmelisiniz
Cilde İyi Gelen Vitaminler ve Antioksidanlar

Cilt Sağlığı İçin Gerekli Vitaminler ve Antioksidanlar

Cildiniz çevresel, genetik, makyaj, beslenme gibi faktörlerden etkilenmektedir. Bu faktörlerin etkilerini azaltabilmek için çeşitli kremlerle cildimize destek versek de aslında içeriden destek vermemiz daha önemlidir. Cildimize içeriden destek verecek olanlar ise vitaminlerdir. İşte cildinizin sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlayacak vitaminler ve antioksidanlar...

1. E Vitamini

Cilde İyi Gelen Vitaminler ve Antioksidanlar

Özellikle cilt yaşlanması ve genetik faktörler için gerekli olan vitamindir. Bu etkinin daha çabuk görülebilmesi için E vitamini içeren besinlerin tüketilmesinin yanı sıra, retinoik asit içeren kozmetik ürünlerinin de düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Ancak bu ürünleri kullanırken deriyi tahriş edici etkisine dikkat edilmesi gerekmektedir.

2. C Vitamini

Cilde İyi Gelen Vitaminler ve Antioksidanlar

Güçlü bir antioksidan içeriğe sahiptir. Cildi ultraviyole ışınlarından koruyan ve hücrelerin kollajen dengesini düzenleyen C vitaminin özellikle yiyeceklerle tüketilmesine dikkat edilmesi cilt sağlığı açısından çok önemlidir. Ciltteki lekelerin açılmasını sağlayan C vitamini aynı zamanda leke oluşumuna neden olan melaninin üretilmesini engeller. Ciltteki yorgun ve mat görünümü ortadan kaldırır.

3. B Vitamini

Cilde İyi Gelen Vitaminler ve Antioksidanlar

Kozmetik ürünlerde de az miktarda olsa kullanılan B vitamini, cildin nem oranını dengelemektedir. Ayrıca derinin su kaybını önlediği gibi güçlü bir antioksidan olma özelliği taşımaktadır. 

4. A Vitamini

Cilde İyi Gelen Vitaminler ve Antioksidanlar

A vitamini ciltteki sivilcenin ve yağın giderilmesini sağlar. Aynı zamanda siyah noktaları ortadan kaldırır, gözeneklerin temizlenmesinde etkilidir. Cildin sebum düzeyinin dengelenmesinde önemli rol oyayan A vitamini cilt bakım ürünlerinde genellikle retinol olarak karşımıza çıkar. Güçlü ve yenileyici içeriği sayesinde cilt dokusunu yeniler.

5. D Vitamini

Cilde İyi Gelen Vitaminler ve Antioksidanlar

Cildin, güneş ışığını emmesiyle birlikte alınan D vitamini renk tonu ayarlama etkisi vardır. Aynı zamanda sedef hastalığının tedavisinde etkin rol oynar. D vitamini deriye bağlı enfeksiyonların kısa sürede giderilmesini sağlar. Deriye bağlı enfeksiyonlar ise egzama, sivilce, akne, siyah noktadır.

6. E Vitamini

Cilde İyi Gelen Vitaminler ve Antioksidanlar

İyileştirici ve besleyici özelliğinin yanı sıra güçlü bir antioksidan olan E vitamini cilt için en faydalı vitaminlerden birisidir. Yara, yanık, sivilce gibi cilt problemlerini yavaş yavaş ortadan kaldıran vitamin aynı zamanda nemlendirici etkiye sahiptir. Çok sivilceli bir vücuda sahip olanların E vitamini takviyesi alması önerilir.

7. Alfa Hidroksi Asitler

Cilde İyi Gelen Vitaminler ve Antioksidanlar

Meyve asidi olarak bilinen bu asitlerden en çok kullanılanlar, glikolik asittir. Glikolik asit cildin nem oranını dengelemeye, kollajen sentezini arttırmaya ve peeling yapma özelliğine sahiptir. Cildin nemlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda kırışıklıkları yavaş yavaş gidermektedir. Cilt için son derece etkilidir.

8. Flavonoidler

Cilde İyi Gelen Vitaminler ve Antioksidanlar

Flavonoidler ve ginklo biloba ekstresinde bulunmaktadır. Bunların yanı sıra soya fasulyesi, mercimek ve kırmızı şarapta bulunmaktadır. Serbest radikallerden ileri gelen yaşlanmayı geciktirme özelliğine sahiptir. Ayrıca piyasadaki bazı yaşlanma karşıtı ilaçların içeriğinde de bulunmaktadır. 

9. Polifenoller

Cilde İyi Gelen Vitaminler ve Antioksidanlar

Polifenol, yeşil çay, yer fıstığı, nar, üzüm, elma, portakal, lahana, maydanoz, soğan, çilek, ahududu, kuş üzümü, zeytin yağı, kakao, erik, armut, kiraz gibi besinlerde bulunmaktadır. C ve E vitaminin daha kuvvetli serbest radikal tutucu özelliğe sahiptir. Ayrıca saç toniklerinde erkek tipi saç dökülmesine karşı da kullanılmaktadır.

10. Glutatyon

Cilde İyi Gelen Vitaminler ve Antioksidanlar

En güçlü antioksidan olan glutatyon, vücudun yaşlanma sürecinin gecikmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir, vücutta oluşan toksinleri atar ve detoks görevi görür. Günlük hayatın getirmiş olduğu stres nedeniyle yaşanabilecek zihinsel, bedensel yorgunluğu üzerimizden atmamızı sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
K Vitamini Nedir? Faydaları ve EksikliğiA, B12, C, D, E ve K Vitamin Eksikliği
D Vitamini Nedir? D Vitamini EksikliğiC Vitamini Hakkında Bilgiler
B12 Vitamini İçeren Doğal Takviye BesinlerCildinizi Güzelleştiren Vitaminler
Hangi Vitaminler Kilo Aldırır?B Vitamininin Bilinmeyen Faydaları
Vitamin Eksikliği veya Fazlalığı Sonucu Oluşan Hastalıklar

Hangi vitamin cildi gençleştirir?

Ciltteki kırışıklıkların onarılmasına yardımcı olan, saçlarınızın parlak gözükmesini sağlayan, kollajen takviyesi yaparak pürüzsüz bir cilde kavuşmanıza olanak tanıyan vitaminler E, B, D ve A vitaminleridir. Cildi en çok gençleştiren vitaminler bunlardır.

Yüzü en çok ne güzelleştirir?

Yüzünüzün pürüzsüz gözükmesini istiyorsanız E, A, B ve C vitamini içerikli besinleri bol bol tüketmelisiniz. Bu vitaminler sayesinde hem vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirecek hem de yüzünüzün kusursuz gözükmesini sağlayacaksınız.

Cilt için hangi antioksidan?

Cildin gergin ve sağlıklı kalmasına yardımcı olan en önemli antioksidan Koenzym Q10'dir. Kolajen üretiminin artmasına yardımcı olan antioksidan sayesinde cilt her zaman diri ve genç gözükür.

Cilt lekeleri için hangi vitamin?

Cilt için en faydalı vitaminlerin başında gelen E vitamini besleyici ve iyileştirici özelliğe sahiptir. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olduğu için ciltteki lekelerin giderilmesini sağlar ve cildi gençleştirir.

Cilt sıkılaştırmak için hangi vitamin?

Cildi sıkılaştırmak için C vitamini takviyesi alınmalıdır. C vitamini kolajen üretilmesini sağlar aynı zamanda cildin sıkılaşmasına yardımcı olur. Yüksek miktarda C vitamini içeren yeşil yapraklı sebzeler tüketilmelidir.

Yaşlanmamak için hangi vitamin?

C vitamini cilde esneklik sağlamaktadır. Bu sayede cildin yaşlanmış görüntüsünü alır götürür. Her gün yeşil yapraklı sebzelerden oluşan bir salata tüketildiğinde cildinizin gençleştiğini gözle görebileceksiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.