Cildi Ne Nemlendirir? Cildi Nemlendiren 10 Bitkisel Yağ

Çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen cilt kuruluğuna iyi gelen nemlendirici bitki yağlarını sizin için detaylıca inceledik.
Cildi Ne Nemlendirir? Cildi Nemlendiren 10 Bitkisel Yağ

Cildi Nemlendiren Bitkisel Yöntemler

En çok da soğuk havalarda cildi nemlendirmek için doğal yöntemleri kullanmak isteriz. Çünkü kuru bir cilt her zaman daha yaşlı görünmenize neden olur. Bu nedenle cildin nem dengesinin çok önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Sağlıksız bir görünüme yol açan kuru cilt, donuk görüntüsünün yanı sıra neden olduğu pullanma, kaşıntı ve tahriş sebebiyle de kişiye rahatsızlık verir. Cildi nemlendiren yağlar olan zeytinyağı, tatlı badem, jojoba, şeftali çekirdeği, fındık, kamelya, avokado, havuç tohumu, susam ve çörek otu yağları sayesinde bu rahatsızlıkları hiç yaşamazsınız.

Cildi Nemlendiren Yağlar Listesi

SıraYağEtkisi
1ZeytinyağıAntioksidan
2Tatlı Badem YağıYaşlanma Belirtilerini Önler
3Jojoba YağıDoğal Nem Dengesini Sağlar
4Şeftali Çekirdeği YağıAntioksidan
5Fındık YağıYumuşatıcı
6Kamelya YağıKırışıklık Görünümünü Azaltır
7Avokado YağıYaşlılık Belirtilerini Azaltır
8Havuç Tohumu YağıNem Dengesini Sağlar
9Susam YağıAntibakteriyel
10Çörek Otu YağıÇatlakları Giderir

Cildi Nemlendiren Bitkisel Yağlar

Kış aylarında başımıza bela olan cilt kuruluğuna çözüm olabilecek kremler mevcuttur. Ancak bunun için doğal yöntemler de vardır.

İşte cildin kurumasını engelleyen bitkisel yağlar...

1. Zeytinyağı

cildi nemlendiren yağlar

Sağlığın birçok alanında mucizevi etkileri bulunan zeytinyağı, doğal nemlendiricilerin başında gelmektedir. Olukça güçlü bir antioksidan olan zeytinyağı aynı zamanda cilde iyi geldiği bilinen esansiyel yağ asitleri bakımında da oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.

Cilt sağlığına önemli katkılarda bulunan zeytinyağı, cilt tarafından kolayca emilebilen bir yağdır. Zeytinyağı, cilt için en iyi nemlendiricilerden biridir. Nemlendirici özelliğinin yanı sıra cildi dolgunlaştırır ve ince çizgilerin daha az görünmesini sağlar. Ancak zeytinyağını ince bir tabaka halinde, cilde yedirerek sürmeniz önerilir.

2. Tatlı Badem Yağı

cildi nemlendiren yağlar

Birçok cilt bakım ürününün içeriğinde bulunan tatlı badem yağı, tek başına da kullanılabilen ince ve hafif yağlardan biridir. E vitamini bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan bu yağ, cilt sağlığına önemli katkılarda bulunur. İçerdiği yüksek orandaki E vitamini, cildi nemlendirir ve güneşin zararlı etkilerinden korur.

Yaşlanma karşıtı olarak bilinen bitkisel yağ, ciltte kırışıklık oluşumunu önler ve yaşlanmanın belirtilerini geciktirir. En etkili doğal nemlendiricilerden biri olan tatlı badem yağı, makyaj temizliğinden cilt bakımına kadar pek çok alanda fayda sağlar.

3. Jojoba Yağı

cildi nemlendiren yağlar

Jojoba yağının en önemli özelliği insan cildinin ürettiği yağa benzemesidir. Jojoba ağacının tohumlarından elde edilen bu yağ, doğal nemlendiricilerden bir diğeridir. Cildin doğal yağıyla benzerlik göstermesi nedeniyle nemlendirici özelliğe sahiptir. Cilt için en uygun yağlardan biri olan jojoba yağı, ince yapısı nedeniyle gözenekleri tıkamaz ve akneye neden olmaz.

Jojoba yağını doğrudan cildinize uygulayabileceğiniz gibi nemlendirici losyonunuzun içerisine 1-2 damla da damlatabilirsiniz. Jojoba yağını her duş sonrasında cildinize yedirerek uygulayınız. Ancak ciltte fazla parlama yaptığından dolayı akşam saatlerinde sürmenizi öneririz.

4. Şeftali Çekirdeği Yağı

cildi nemlendiren yağlar

Kokusuz ve oldukça hafif yağlardan biri olan şeftali çekirdeği yağı, birçok krem ve losyonunun içeriğinde bulunmaktadır. Cildin yağ oranını dengeleyen bitkisel yağ hem yağlı hem de karma ciltler için uygun bir yağdır.

Nemlendirici özelliğine sahip olan şeftali çekirdeği yağı, A ve E vitaminleri bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Ayrıca bu yağ içeriğindeki diğer antioksidan maddeler sayesinde ciltte iltihap oluşumunu engeller.

5. Fındık Yağı

cildi nemlendiren yağlar

Fındık yağı, cilt tarafından hızlıca emilen bir yağ türüdür. Sakinleştirici ve yumuşatıcı etkisi ile baş döndürücü etkiler bırakmaktadır. Her cilt tipine uygun olan hafif dokunuşlu yağ, özellikle kuru ciltler için oldukça etkili olmuştur. Bu yağı kuru cildinizi nemlendirmek için kullanabilirsiniz.

6. Kamelya Yağı

cildi nemlendiren yağlar

Bu yağ Japonya kökenli kamelya çiçeğinin yaprak ve tohumlarından elde edilmiştir. Çok çabuk emilen kamelya yağı, cildinize yağlı his vermeden pürüzsüz bir etki yaratmaktadır. Yüz bakımı ürünlerinde nem koruyucu, besleyici ve kırışıklıkların görünümünü azaltıcı özellikleri nedeniyle kullanılan değerli kamelya yağını cilt tipi fark etmeksizin herkes kullanabilir.

7. Avokado Yağı

cildi nemlendiren yağlar

Avokado yağı, kuru ve yaşlı ciltlerde kullanıma uygundur. Cildin bebeksi ve canlı olmasını sağlayan bitkisel yağ aynı zamanda yaşlılık belirtilerini azaltır. Bu sayede kırışıklık gibi can sıkıcı cilt problemlerinden kurtulursunuz. Ayrıca hızlı bir şekilde ciltte emilen avokado yağının egzama için de kullanılabileceğini söyleyelim.

8. Havuç Tohumu Yağı

cildi nemlendiren yağlar

Cildi nemlendiren yağlardan bir diğeri ise havuç tohumu yağıdır. Soğuk preslenmiş havuç tohumlarından elde edilen bitkisel yağ, anti-enflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Vücudun nem dengesini koruyabilen havuç tohumu yağı, bu sayede cildinizin pürüzsüz kalmasına destek oluyor. Ek olarak bu yağın yaşlanma karşıtı etki gösterdiğini belirtelim.

9. Susam Yağı

cildi nemlendiren yağlar

İçeriğinde yoğun miktarda Omega 9 içeren susam yağı, cildinizin nem dengesini sağlayarak pürüzsüz hale getirmektedir. Yoğun bir kokusu bulunan bu bitkisel yağ, antibakteriyel olmasından dolayı cildinizi mantar oluşumundan koruyor. Bu sayede cildiniz her zaman pürüzsüz ve sağlıklı kalacaktır.

10. Çörek Otu Yağı

cildi nemlendiren yağlar

Bir diğer cilt nemlendiren yağ çörek otu yağıdır. Vitamin ve mineral bakımından zengin içeriği sayesinde ciltteki çatlakların giderilmesini sağlayan yağ, bu sayede daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza destek olacaktır. Ayrıca cildin nem dengesini koruyan çörek otu yağının bu sayede kırışıklık gibi can sıkıcı detayları ortadan kaldıracağını söyleyelim.


İlginizi Çekebilir
Çatlak ve Leke Giderici Nemlendirici KremKuru Ciltler İçin Nemlendirici Önerileri

Kuru cilt neye yol açar?

Kuru cilt yapısına sahip olan kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta, cildin nemsiz kalmasını önlemektir. Aksi halde ciltte pul pul dökülme, çatlama, kanama ve gerilme gibi sorunlar meydana gelebilir.

Cilt neden kurur?

Genellikle kış aylarında görülen bir problem olan kuru cilt, düşük nem ve soğuk hava nedeniyle oluşur. Ayrıca kapalı mekanlarda kullanılan ısıtıcılar da cildin kurumasına neden olabilir. Cilt kuruluğuna neden olan diğer unsurlar ise az su içmek, çok sıcak suyla banyo yapmak, yağ oranı düşük beslenmek ve genetik faktörlerdir.

Cilt kuruluğu nasıl giderilir?

Günümüzde pek çok kozmetik ürünü cilt kuruluğuna dair çözüm imkanı sunsa da içeriğindeki kimyasallar nedeniyle sağlık açısından uygun olduğunu söyleyemeyiz. Bu kozmetik ürünleri yerine cildinizi doğal ürünler kullanarak nemlendirebilirsiniz. Doğanın bizlere sunmuş olduğu bitkilerin bazılarından elde edilen yağları doğal nemlendirici olarak kullanarak cilt kuruluğunu giderebilirsiniz..

Cilt kuruluğuna karşı alınabilecek önlemler nelerdir?

Cilt kuruluğuna karşı alabileceğiniz birçok önlem bulunuyor. Bu önlemler arasında sıcak suyla duş almaktan kaçınmak, bol bol su tüketmek, bitkisel yağlarla nemlendirmek, terlemekten kaçınmak, kokulu ve cildi kurutan sabunlardan uzak durmak, alkol ve kafein kullanımından kaçınmak yer alıyor.

Hangi yağ cildi gençleştirir?

E vitamini bakımından zengin yağlar arasında yer alan badem yağı, cilt pürüzsüzleştirme için uzmanlar tarafından önerilmektedir. Yoğun miktarda A ve B vitaminlerini içeren bitkisel yağ, antioksidan etkisi sayesinde yaşlanmayı geciktirici etki gösteriyor. Bu sayede cildinizdeki kırışıklıklar önlenmiş oluyor.

Kuru ciltler için hangi yağ iyi gelir?

Kış aylarda çoğu kişinin problemi olan kuru ciltleri nemlendirmek için birçok yağ bulunuyor. Bu yağlar arasında en çok Argan, Hindistan cevizi, avokado, badem, kayısı çekirdeği ve zeytinyağı öne çıkıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum