Tarihiyle Ön Plana Çıkan Chester'de Gezilmesi Gereken 10 Yer

Tarihi ve Doğal mekanlarıyla ön plana çıkan Chester'de gezilip görülmesi gereken yerleri sizin için liste haline getirdik. İşte o yerler...
Tarihiyle Ön Plana Çıkan Chester'de Gezilmesi Gereken 10 Yer

Doğal güzellikleri ve tarihiyle ön plana çıkan Chester, İngiltere'nin en çok turist çeken bölgeleri arasında yer alıyor. Surlarla çevrili olan bu Chester, konumu itibariyle her dönem yoğun ilgi görmüş ve birçok uygarlığa da ev sahipliği yapmış.

Tüm bunlardan yola çıkarak hazırladığımız içeriğimiz Chester'e gitmeyi düşünenler için rehber görevi görüyor. Chester'de gezilecek yerleri liste haline getirdiğimiz yazımız, bölgede görmeden dönülmemesi gereken en turistik mekanları barındırıyor.

Chester'de Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Chester KatedraliSt Werburgh StMimari/Tarihi
2Eastgate Saati41-45 Eastgate StMimari
3Chester Şehir SurlarıChester CH1 2JHMimari/Tarihi
4River DeeChurch StDoğası
5Grosvenor Müzesi27 Grosvenor StKoleksiyonları
6Chester KalesiGrosvenor StMimari/Tarihi
7Tatton ParkKnutsford WA16 6SGDoğası
8Chester Roma Amfi TiyatrosuLittle St John StTarihi
9St John the Baptist's KilisesiChester CH1 1SNMimari/Tarihi
10Grosvenor ParkGrosvenor Park RdDoğası

Chester'de Gezilmesi Gereken 10 Yer

İşte Chester'e gittiğinizde gezip görmeniz gereken turistik yerler...

1. Chester Katedrali

Chester'de Gezilecek Yerler

Şehrin en önemli simgeleri arasında bulunan Chester Katedrali, 1541 yılından beri Chester başpiskoposluğu olarak hizmet veriyor. 10. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen bu katedral, birçok kez restorasyon geçirerek İngiliz Katedral mimarisine kavuşmuş. 39 metre yüksekliğe sahip olan bu katedral, Chester'a gelen turistlerin ilk gezdiği yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 1244 324756
Saat09:30-18:00
AdresSt Werburgh St, Chester CH1 2DY, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Ne çarpıcı bir katedral! İki kere gittim, onu görmek için tüm çabaya değer.

👤 Çok güzel bir katedral.

2. Eastgate Saati

Chester'de Gezilecek Yerler

İngiltere'nin Big Ben'den sonra en fazla turist çeken ve fotoğraflanan saati olan Eastgate Saati, Chester'in sembollerinden biti. Roma Kalesinin girişinde bulunan bu saatin 14. yüzyılda taş kulesi ahşap olarak değiştirilmiş. Yakın tarihte yeri değiştirilen saat, Chester Surlarının geçit noktasına getirilmiş ve saatin şu anki hali Chester'in ünlü mimarlarından John Douglas tarafından tasarlanmış. Uluslararası ün yapan bu saat, Chester'de görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Adres41-45 Eastgate St, Chester CH1 1LE, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Katedralin yakınındaki şehir surlarının üzerinde son derece etkileyici bir saat kulesi! Oradan şehrin işlek caddelerinin harika manzarasını seyredebilirsiniz.

👤 Chester'e gelip kesinlikle görmeniz ve fotoğraflamanız gereken bir yer.

3. Chester Şehir Surları

Chester'de Gezilecek Yerler

Şehri korumak için Romalılar tarafından M.S. 70-80 arasında ahşaptan inşa edilen surlar, 100 yıl sonra kumtaşından yeniden inşa edilmiş. Oldukça eski bir geçmişe sahip olan bu şehir surları, tarihte yolculuk yapmak isteyenlerin yürüyüş yaptığı yerler arasında bulunuyor. Chester'e gidildiğinde kesinlikle gezilmesi gereken yerler arasında bulunan şehir surları, tursitler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Telefon+44 114 275 3434
Saat08:30-17:30
AdresCity Walls, Chester CH1 2JH, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Chester'in her yerine gitmenizi sağlayan güzel bir yürüyüş alanı.

👤 Çok güzel korunmuş olan bu surlar arasında yürüyüş yapmak keyifli.

4. River Dee

Chester'de Gezilecek Yerler

Tanrıça Nehri veya Kutsal Nehir olarak da adlandırılan River Dee, Chester'den Doğuya doğru akıyor. Şehir için oldukça önemli olan bu nehir, balık tutmak isteyen veya doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin yoğun ilgisini görüyor. Chester'e giden birçok turistin de mutlaka gezdiği yerler arasında bulunan bu nehir, fotoğraf tutkunlarını da kendisine çekiyor.

Telefon+44 114 275 3434
Saat08:30-17:30
AdresChurch St, Sheffield City Centre, Sheffield S1 1HA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Yürüyüşe çıkmak için çok güzel bir yer. Gün doğumu ve gün batımında büyüleyici.

👤 Nereye giderseniz gidin büyüleyici nehir.

5. Grosvenor Müzesi

Chester'de Gezilecek Yerler

Chester'in ünlü bölgelerinden Grosnevur Caddesi'nde bulunan ve adını buradan alan Grosvenor Müzesi, İngiltere'nin Ulusal Mirasları arasından gösteriliyor. 1886 yılında açılan müze, 1894 yılında kapsamlı bir genişletme süreci geçirmiş. Roma dönemine ait öğeler, resimler, müzik aletleri ve Viktorya Salonu olarak düzenlenmiş odaya sahip olan müze, üst katında ise şehrin tarihi hakkında bilgi sunuyor. 7 gün 24 saat açık ve bütün hizmetleri ücretsiz olan Grosvenur Müzesi Chester'de gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 1244 972197
Saat10:30-17:00 Pazartesi: Kapalı
Adres27 Grosvenor St, Cheshire, Chester CH1 2DD, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Ziyaret etmek için güzel ve ilginç bir yer.

👤 Keyifli sanat ve tarih müzesi. Roma eserleri özellikle etkileyiciydi.

6. Chester Kalesi

Chester'de Gezilecek Yerler

Surlarla çevrili bir alanda yer alan Chester Kalesi, şehrin simgeleri arasında yer alıyor. 1788 ve 1813 yılları arasında inşa edilen kale, Neo-Klasik mimari tarzıyla beğeni topluyor. Tamamen savunma amaçlı inşa edilen bu kale, şimdilerde ise Ortaçağ kalıntıları ve askeri eşyaların sergilendiği bir müze olarak hizmet veriyor. Chester'e geldiğinizde kesinlikle görmeniz gereken bu kale, en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 370 333 1181
AdresGrosvenor St, Chester CH1 2DN, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir kale. Surları gezerken uğradık.

👤 Chester gezimizde sevdiğimiz bir kale.

7. Tatton Park

Chester'de Gezilecek Yerler

İngiltere'nin tarihi mülklerinden bir Ortaçağ konağı Tatton Hall, bahçeler, bir çiftlik ve geyik parkını içine alan Tatton Park yaklaşık 8 kilometrekarelik bir alanı kapsıyor. Rengarenk çiçek ve ağaç türlerinden oluşan büyüleyici bahçe, bölgenin en popüler turistik mekanları arasında bulunuyor. Ayrıca 1999'dan beri her yıl, bahçecilik gösterileri düzenlenen bu park, Chester'da doğayla baş başa kalmak isteyenlerin tercihi oluyor.

Telefon+44 1625 374400
Saat10:00-17:00
AdresTatton Park Tatton Park, Knutsford WA16 6SG, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Çok büyük ve harika bir park, doğası korunmuş ve bakımlı, geyiklerle dans edip doğanın tadını çıkarıyorsunuz resmen. Evimin yanında ve çok şanslıyım bu yüzden...

👤 Çok güzel bir park. En beğendiğim Çin bahçesi oldu.

8. Chester Roma Amfi Tiyatrosu

Chester'de Gezilecek Yerler

Yalnızca Kuzey yarısı açığa çıkan Chester Roma Amfitiyatrosu, bu haliyle bile kendisine birçok turist çekmeyi başarıyor. İngiltere'de şimdiye kadar çıkan Roma amfi tiyatroları arasında en büyüğü olan bu kalıntıların 1. yüzyıla ait olduğu biliniyor. Boks, Horoz dövüşü, Gladyatör dövüşü gibi dövüş sporları için kullanıldığı bilinen bu amfi tiyatro, Chester'de görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon+44 114 275 3434
Saat08:30-17:30
AdresRoman Amphitheatre, Little St John St, Chester CH1 1RE, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 2000 yıl önce inşa edildiğini düşünmek şaşırtıcı.

👤 Chester amfi tiyatrosu, İngiltere'de bilinen en büyük amfi tiyatrodur. 3. yüzyılda ortaya çıkmış olabilir.

9. St John the Baptist's Kilisesi

Chester'de Gezilecek Yerler

7. yüzyılın sonlarında Anglo-Saksonlar tarafından kurulan St John the Baptist's Kilisesi, Dee nehrinin Kuzey kıyısında yer alıyor. Döneminin en iyi temsilcileri arasında bulunan bu kilise, birçok restorasyon geçirse de en geniş restorasyonunu I. Elizabeth zamanında geçirmiş. Chester'e gelenlerin gezdiği yerlerden biri olan bu kilise; Norman, Gotik ve Gotik uyanış mimarisiyle de beğeniliyor.

Telefon+44 1244 676567
Saat10:00-14:00
AdresVicar's Ln, Chester CH1 1SN, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Tarihi ve güzel bir yer. Büyük değil ama görülmeye değer.

👤 İnanılmaz tarihi bina ... yoğun bir şehirde güzel sakin vaha.

10. Grosvenor Park

Chester'de Gezilecek Yerler

Sincaplarla karşılaşacağınız kadar doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Grosvenor Park, Chester'de gezilip görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Bisiklete binmek, piknik yapmak, yürüyüş yapmak ve daha birçok etkinlik için imkan sunan bu park, çocuk oyun alanlarıyla da çocukları kendisine çekiyor. Oldukça geniş bir alanda ve yemyeşil doğasıyla hayran bırakan bu park, şehrin karmaşasından uzaklaşmak içinde güzel bir alan.

Telefon+44 114 275 3434
Saat08:30-17:30
AdresGrosvenor Park Rd, Chester CH1 1QQ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Oraya varana kadar sincapların ne kadar arkadaş canlısı olduklarının farkında değildim, bu yüzden hoş bir sürpriz oldu!

👤 Chester şehir merkezine yakın dinlendirici hoş bir park.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İngiltere'de Görülmesi Gereken Yerler

Chester'de gezilecek yerler neresi?

Chester'de gezilecek yerler arasında; Chester Katedrali, Eastgate Saati, Chester Şehir Surları, River Dee, Grosvenor Müzesi, Chester Kalesi, Tatton Park, Chester Roma Amfi Tiyatrosu, St John the Baptist's Church ve Grosvenor Park Chester'de görülmesi gereken turistik mekanlardır.

Chester'de ne yapılır?

Chester'e gittiğinizde şehir surlarında tüm şehri görebilir, tarihi mekanlarında ve kiliselerinde geçmişe gidebilirsiniz. River Dee Nehrinde balık tutabilir, Tatton Park ve Grosvenor Park'ta doğayla baş başa olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.