Cemalettin Başsoy Kimdir? & Hakkında Bilgi

1959 Yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde dünyaya gelen Cemalettin Başsoy Türk Siyasetçi kimliği tanınmaktadır. Cemalettin Başsoy hakkında ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Cemalettin Başsoy Kimdir? & Hakkında Bilgi

Cemalettin Başsoy Biyografisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 74 il kapsamında yaptığı belediye başkan adayları hakkındaki açıklamalara göre Adalet ve Partisinin Erzincan Belediye Başkanı Adayı Cemalettin Başsoy ismi oldu. Başsoy'un adaylığına ilişkin kamuoyu bildirisinin ardından adayın hayatına yönelik bilgiler merak edilmeye başlandı. Peki, Cemalettin Başsoy kimdir?

Cemalettin Başsoy


Cemalettin Başsoy Kimdir?

Cemalettin Başsoy, 1959 senesinde Erzincan ilinin Refahiye ilçesinde doğmuştur. Evli ve üç çocuk babası olan Erzincan Başkan adayı Başsoy, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin İşletme bölümü mezunudur. Erzurum Hasankale ilçesinin hayvancılığını geliştirme projesinde grup şefi pozisyonunda çalışma yaşamına başlayan Başsoy, Tarım ve İl Müdürlüğü görevinde peyzaj, sulama, çevre ve şehir düzenleme kapsamında pek çok başarılı işte yer almıştır. 27 sene boyunca kamu hizmetlerinde görev yapan Başsoy, 2005 senesinde Erzincan ilinde görevini tamamlamıştır.

Cemalettin Başsoy


Cemalettin Başsoy Eğitim Hayatı

İlkokul ve ortaokul yıllarını doğduğu şehir Erzincan'da geçiren Başsoy, lise öğrenimini Erzincan Tarım Meslek Lisesi'nde tamamlamıştır. Üniversite yıllarını ise Eskişehir'in Anadolu Üniversitesi'nde geçiren Cemalettin Başsoy, başarılı bir işletme mezunudur.

Cemalettin Başsoy Eğitim Hayatı


Cemalettin Başsoy Siyasi Hayatı

Kamu hizmetindeki önemli görevlerini tamamlayarak emekli olan Cemalettin Başsoy, emekliliğinden kısa bir süre sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında aktif görevlerle birlikte idari sorumluluklar almaya yönelmiştir. Bir bakıma kamuya hizmet aşkını ve görev bilincini siyasete taşımayı amaçlayan ve gerçekleştiren Başsoy, siyasete atılarak Mengüceli Mahalle Muhtarlığı görevine başladı. Buradaki görevinden sonra Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Merkez İlçe Başkanlığı göreviyle devam etti. Son olarak Ak Parti Erzincan İl Başkanı olarak görevde bulunduğu süre zarfı içerisinde okullar, çevre düzenlemeleri, yerel nüfus kaydı sistemi, sosyal tesis yapımı gibi birçok önemli hizmeti Erzincan halkıyla buluşturdu. 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerden günümüzde kadar yerel bir yöneticinin aldığı en fazla oy oranıyla Erzincan Belediye Başkanlığı konumunda yer almıştır.

Cemalettin Başsoy Siyasi Hayatı

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum