Masa Başında Yapabileceğiniz Egzersizler

Masa başında oturup uzun saatler çalışan insanların vücutları çok fazla yorulur. Eğer masa ve bilgisayar başında çalışıyorsanız bu küçük egsersizleri mutlaka uygulamalısınız. İşte, masa başında yapabileceğiniz küçük egzersiz hareketleri...
Masa Başında Yapabileceğiniz Egzersizler

Masa ve bilgisayar başında geçirilen uzun saatler hem sağlık açısından hem de psikolojik açıdan insanlar üzerinde olumsuz etkiler göstermektedir. Uzun saatler boyunca oturmanın zararlarını minimuma indirmek için ufak fırsatları değerlendirmek adına spor yapmak önemlidir. 


Masa Başında Yapabileceğiniz Hareketler

Gün içerisinde esneme hareketleri yapmak gevşemenize, rahatlamanıza, güç egzersizleri ise kaslarınızı güçlendirmenize yardımcı olur. Bu nedenle masa başında oturup çalışırken bile ufak egzersizler yapmak önemlidir. İşte yapabileceğiniz hareketler;


1. Boyun Hareketleri

Otururken sırtınızı düzleştirip, boyun kaslarınızı çok yavaş bir şekilde büyük daireler çizerek esnetin.

boyun hareketleri.Jpeg


2. Sırt / Karın

Oturur pozisyonda iki kolunuzu da yukarı kaldırın, çenenizi aşağı yukarı yavaşça hareket ettirirken göğsünüzü geriye doğru açın.

sirt-karin.Jpeg


3. Omuzlar

Oturur pozisyonda dirseklerinizi hafifçe kırın ve oldukça yavaş bir şekilde omuzlarınızdan daireler çizin.

omuzlar-001.jpg


4. Kollar

Oturur pozisyonda kollarınızı ve ellerinizi serbest bırakın. İleri geri ve sağ sola olacak şekilde kollarınızı sallayın.

kollar.jpg


5. Göğüs

Oturur pozisyonda, sırtınızı koltuğunuzun arka kısmından geriye esnetin, göğsünüzü yukarı doğru verin ve sonra kollarınızı da geriye doğru aşağı sarkıtın. Hareketin devamında belinizden öne doğru bükülün ve sırtı dışarı çıkararak kedi şekli alın.

gogus.jpg


6. Bilekler

Oturur pozisyonda, ayaklarınızı birleştirin ve yavaşça ayak parmaklarınızı kendinize doğru çekin. Sonrasında öne doğru uzatarak serbest bırakın.

bilekler.Jpeg


7. Dizler

İki elinizle masadan destek alın ve çok yavaş bir şekilde aşağı doğru çömelin. Sonrasında yine yavaş bir şekilde kalkarak başlangıç pozisyonuna dönün.

-dizler.Jpeg


8. Bel

Bir elinizle masadan destek alırken diğer kolunuzu yana doğru açarak belden yana doğru esneyin. Hareketi her iki tarafa tekrarlayın. Yanlara doğru esnerken bakışınızla hareket halindeki elinizi takip edin.

-bel.jpg

Önerilen İçerik; Ofiste Yapılacak Egzersizler

Neoldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.