Çalışan Anne Adaylarına 10 Uzman Önerisi

Özellikle çalışan anne adayları için hamilelik oldukça zor bir süreçtir. İçeriğimizde çalışan anne adayları için dikkat etmesi gerekenleri derledik.
Çalışan Anne Adaylarına 10 Uzman Önerisi

Çalışma hayatı zor ve sıkıntılı geçer. Eğer hamileyseniz ve işe gitmek zorundaysanız iş hayatı sizin için daha da zorlaşacaktır. Fakat alınabilecek bazı önlemler ve bilgiler ile hamileyken çalışma hayatınızı biraz daha kolaylaşabilirsiniz. Bu içeriğimizde çalışan annelerin dikkat etmesi gereken şeyleri bir araya getirdik.

İşte çalışan hamilelere uzman önerileri...

1. Kahvaltı Mutlaka Yapılmalı

çalışan hamileler

Çalışan hamileler işe yetişmek için çoğu zaman acele bir şeyler atıştırıp çıkmayı tercih ediyorlar. Ancak bu çok sağlıksız bir beslenme başlangıcı oluyor. Kahvaltı çok önemli bir öğündür. Hele ki hamileler için çok daha fazla önemlidir. Hamilelere verilecek en önemli tavsiye sabahın erken saatinde kalkıp güzel, sağlıklı bir kahvaltı yapmak olacaktır.

2. Çekmenizde Ceviz ve Fındık Bulundurun

çalışan hamileler

İş ortamında arada tüketmek için ceviz ve fındık gibi kuruyemiş bulundurmak çok önemlidir. Çalışan hamileler diğer hamilelere göre beslenmelerine çok dikkat etmeliler. Çünkü iş hayatları olduğu için düzensiz beslenmeyle karşı karşıya kalabiliyorlar.

3. Gün İçinde 2 Bardaktan Fazla Çay İçilmemeli

çalışan hamileler

Hamilelerin dikkat etmeleri gereken bir diğer şey ise çay ve kahve tüketimini sınırlamaları gerektiğidir. Kahve ve çayın günde 2 fincandan daha fazla tüketilmemesi önerilir. Bunun yerine doğal meyve suları tüketilebilir. Çay ve kahve haricinde sıvı alımı çok önemli ve gereklidir.

4. Yüksek Topuk Tercih Edilmemelidir

çalışan hamileler

Az topuklu ayakkabılar giymek hamilelere büyük rahatlık sağlar. İş ortamında sürekli oturulacağından ya da ayakta vakit geçirileceğinden bu durum hamilelerde sıkıntı oluşturabilir. Bu yüzden olabildiğince rahat ayakkabı tercih etmelidirler.

5. 2 Saatte Bir 10 Dakika Mola Verilmeli

çalışan hamileler

Çalışan anne adaylarında uzmanların önerdiği bir diğer şey ise 2 saatte bir 10 dakika mola verilmesidir. Hamileler iş yerlerinde mutlaka mola vermeliler. Bu molada kol ve bacak hareketleri yaparak rahatlayabilirsiniz.

6. İşe Servisle Gidip Gelmek

çalışan hamileler

Hamileler araba kullanamaz diye bir şey yok ama önerilen bir şey de değildir. Tansiyon ve kan şekeri düşme eğiliminin ortaya çıktığı durumlarda araç kullanılması hiç önerilmez. Bunun yerine işe servisle gidip gelmenizi öneriyoruz.

7. Ilık Duş Rahatlamanızı Sağlar

çalışan hamileler

Özellikle gece yatmadan alınacak ılık bir duş hamilelerin çok rahat bir uyku uyumasını sağlar. Bu yüzden çalışan anne adaylarının düzenli bir şekilde ılık suyla yıkanması önerilmektedir. Tüm gün çalışmanın yorgunluğunu atmak için bu yöntem çok fazla tercih edilmektedir.

8. Eve Gelince Bol Bol Dinlenin

çalışan hamileler

Çalışan annelerin eve geldiklerinde bol bol dinlenmeleri gerekiyor. Günün yorgunluğunu atacak ve kendinizi ertesi güne hazırlayacak şekilde dinlenmelisiniz. Akşam eve geldiğinizde hemen ev işleriyle uğraşmak yerine sakince uzanın. Bu sayede kısa süre içerisinde enerjinizi geri toplayabilirsiniz.

9. Kıyafetlerinizde Değişiklik Yapın

çalışan hamileler

Anne adaylarının giyimlerinde değişiklik yapması gerekiyor. Özellikle çalışma hayatında bol kesim kıyafetlerin tercih edilmelidir. Ayrıca terlemeyi arttıran kumaşlar yerine daha sağlıklı olan pamuklu kumaşlardan üretilmiş kıyafetlerin giyilmesi bu dönemde öneriliyor.

10. 3 Ana 3 Ara Öğün Sistemini Uygulayın

çalışan hamileler

Anne adaylarının günlük kalori ihtiyacı normal bir kadından 300 kalori fazladır. Bu dönemde hamile kişiler 20 gram protein, 15-20 mg demir ve 500 mg kalsiyum takviye etmeleri gerekir. Bu takviyeleri almak için uzmanlar beslenme programınızı 3 ana ve 3 ara öğüne ayırmanız gerektiğini öneriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hamilelik BelirtileriHamile Kalma Yöntemleri
Ateş Ölçme Yöntemi ile Hamile KalmaYalancı Gebelik
COVID 19 ve HamilelikHamilelikte Anne Adayının Psikolojisi
Hamilelik Hakkında Bilinmesi GerekenlerMide Bulantısına İyi Gelen Besinler
Gebelikte Lazer EpilasyonHamilelerin Yazın Bilmesi Gerekenler

Annenin çalışması çocuğu nasıl etkiler?

Yapılan araştırmalara göre annenin çalışması çocuğu doğrudan etkilememektedir. Ancak çalışan kadının işte yaşadığı duygu değişikliklerini bebek hisseder. Stres, üzüntü, heyecan ya da sevinç gibi duyguların bebeği etkileyebileceğini belirtelim.

Hamileyim çalışıyorum haklarım neler?

Çalışan hamile kadınların doğumdan öncesi ve sonrasında 8'er haftalık doğum izni bulunuyor. Bu dönemler ücretli izin olarak nitelendirilmektedir. Erken doğum yapılması halinde kullanılmayan izinler, doğumdan sonra kullanılabilmektedir.

Çalışan kadın doğum parası ne kadar?

Annelerin çalışıp çalışılmadığına bakılmaksızın doğum parası verilmektedir. İlk çocuk için 300, ikinci için 400, üçüncü ve sonrakilere de 600 lira ödenmektedir. Bunun için en yakın kaymakamlığa başvurmanız ve çocuğun doğum belgelerini yanınızda götürmeniz gerekiyor.

Hamilelikte kaç ay ücretli izin?

Hamile kadınların doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra da 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta doğum izni verilmektedir. Çoğul gebeliklerde ise bu süreye doğum öncesinde 2 hafta eklenmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.