Buz Lazer Epilasyon İle Lazer Epilasyonda Yenilenen Farkları Öğrenelim

İstenmeyen tüyleri alma seçenekleri arasında ağda, tıraş etme, sarartma, krem ​​kullanma ve epilasyon cihazları bulunur. Uzun vadeli seçenekler, tek tek kıl köklerini yok etmek için elektrik akımı kullanan elektroliz ve lazer tedavisini içerir.
Buz Lazer Epilasyon İle Lazer Epilasyonda Yenilenen Farkları Öğrenelim

İstenmeyen yüz ve vücut tüyleri kendimizi iyi hissetme şeklimizi, sosyal etkileşimlerimizi ne giydiğimizi ve ne yaptığımızı etkileyebilir.

İstenmeyen tüyleri kamufle etme veya alma seçenekleri arasında ağda, tıraş etme, sarartma, krem ​​kullanma ve epilasyon cihazları bulunur.

Daha uzun vadeli seçenekler, tek tek kıl köklerini yok etmek için elektrik akımı kullanan elektroliz ve lazer tedavisini içerir.

Buz Lazer Epilasyon

Peki Buz Lazer Tedavisi Nedir? Ne Başarabilir? Yan Etkiler Nelerdir?

Buz lazer, belirli dalga boyunda ışık yayarlar. Cilde hedeflendiğinde lazer ışınlarından gelen enerji cilde ve kıl pigmenti melanine aktarılır. Kıl kökü ısınır ve çevresindeki dokuya zarar vermeden kökü hedefleyerek yok eder.

Ancak tüyleri kalıcı olarak almak ve çevredeki dokuya verilen zararı en aza indirmek için lazerin belirli hücrelere hedeflenmesi gerekir. Bunlar, kıl çıkıntısı olarak bilinen kıl köküne oturan kıl kökü hücreleridir.

Cilt yüzeyinde de zarar görmesini önlemek istediğimiz melanin bulunduğu için kişiler tedavi öncesinde dikkatlice tıraş edilmelidir.

buz-lazer-epilasyon-004.jpg

Buz Lazer Epilasyon Tüyleri Kalıcı Olarak Alır mı?

Buz Lazer tedavisi, tüy yoğunluğunu kalıcı olarak azaltabilir veya istenmeyen tüyleri kalıcı olarak yok edebilir.

Tüy yoğunluğunda kalıcı azalma, bazı tüylerin tek bir tedavi küründen sonra yeniden çıkacağı ve hastaların devam eden lazer tedavisine ihtiyaç duyacağı anlamına gelir.

Tüylerden kalıcı olarak kurtulmak için, tedavi edilen bölgedeki tüylerden hiçbirinin tek bir terapi seansından sonra yeniden çıkmayacağı ve devam eden lazer tedavisine gerek olmadığı anlamına gelmez.

Tüylerin kalıcı olarak yok olacağı mı yoksa sadece yoğunluğunda azalma mı, olacağı aşağıdakilerden etkilenir:

  • Tedavi edilen tüylerin rengi ve kalınlığı
  • Hastanın cildinin rengi
  • Kullanılan lazerin türü ve kalitesi 
  • Lazeri kullanan kişinin yeterliliği ve eğitimi.

Bununla birlikte, melanin pigmentasyonu olmayan gri tüyleriniz varsa, şu anda mevcut buz lazerler ile dahi epilasyon çalışmaz.

Buz Lazer Epilasyon İle Kaç Tedaviye İhtiyacım Olacak?

İhtiyaç duyacağınız tedavi sayısı hormonlarınıza ve tüy tipinize bağlıdır. Bu, cildinizi renge, güneşe duyarlılığına ve bronzlaşma olasılığına göre de sınıflandırır. Genellikle 8 seansta tamamen tüylerinizden kurtulur ya da çok azalmış olarak göreceksiniz. Ancak hormonal durumunuz bu seans sayısında en önemli etkendir.

Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır?

Tahrip olmuş bir kıl folikülünde buz lazer epilasyon kalıcıdır. Bununla birlikte, epilasyon yaptıran kişiler, hedeflenen bölgedeki bazı tüylerin tekrar çıkmasını bekleyebilir.

Zamanla, yeniden çıkan tüylerin sayısını azaltmak için bölgeyi tekrar tedavi etmek mümkündür. Hatta bazı durumlarda tüm tüyleri yok etmek bile mümkün olabilir.

Çoğu insan, tüyleri yeniden uzadığında, eskisinden daha hafif ve daha az fark edilir olduğunu gözlemler. Bunun nedeni, lazerin tüy kökünü yok edemese bile tüy köküne zarar vermesidir.

Tüyler yeniden uzadığında tekrar lazer ile tedavi etmek mümkündür, bu nedenle tüm tüyleri almak isteyen kişilerin birkaç tedaviye ihtiyacı olabilir.

Buz Lazer Epilasyon Ne Kadar Sürer?

Buz Lazer epilasyon, kıl kökü yok edildiğinde kalıcıdır. Tüylerin yeniden uzaması için geçen süre, kişinin kendi tüy büyüme döngüsüne bağlıdır. Bazı insanların diğerlerinden daha hızlı uzayan tüyleri vardır. Dinlenme aşamasında olan kıl, başka bir aşamadaki kıla göre daha yavaş uzar.

buz-lazer-epilasyon-005.jpg

Yan Etkiler ve Riskler!

Tedavi sırasında bazı insanlar yanma, batma veya rahatsızlık hissederler. Bu nedenle birçok tedavi edilen bölgeye uyuşturucu krem ​​sürülebilir. Bununla birlikte, bazı kişilerde uyuşma kremine veya tıraşlamaya karşı alerjik bir reaksiyon veya cilt tahrişi olabilir.

Buz lazer Epilasyonda küçük yan etkiler olabilir ve şunları içerebilir:

  • Cilt rengindeki değişiklikler, özellikle koyu tenli kişilerde, bunlar genellikle geçicidir
  • Cilt kızarıklığı, genellikle ertesi gün geçer
  • Deride kabarma veya kabuklanma, genellikle birkaç gün içinde geçer

Buz lazer Epilasyondan sonra kişi güneşe maruz kalmaktan kaçınmalıdır. Güneş cildi tahriş edebilir, bu da kabarcık ve yara izi riskini artırır.

Buz Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Fiyatları?

Buz Lazer epilasyon fiyatları kullanılan cihaza ve kişinin kıl sayısı, kılın anatomik yapısı, kişinin kilosu, cinsiyeti, uygulanan alanın büyüklüğü ve epilasyon bölgelerinin sayısına göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda şehirlere ve hekime göre de farklı fiyatlandırmalar olabilmektedir.

Lazer Epilasyon fiyatları Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle +90 212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Buz Lazer Epilasyon fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Özel Quartz Poliklinik - www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum