Büyük Gize Sfenksi Sırrı ve Hakkında Bilgi

Mısır'da bulunan Gize Sfenksi hakkında bilgi, Gize Sfenksi'nin sırrı, Gize Sfenksi Bölümleri, Gize Sfenksi'nin Özellikleri Nelerdir? Piramitlerde Gerçekleşen İlginç Olaylar.
Büyük Gize Sfenksi Sırrı ve Hakkında Bilgi

Büyük Gize Sfenksi Hakkında Bilgi

Büyük Gize Sfenksi kumların üstünde yükselen büyük yapıtların değil aynı zamanda kumların altında bulunan yeraltı odalarında bekçiliğini yapmaktadır. Bu Sfenks insan başı taşıyan kumlara uzanmış bir aslanı temsil etmektedir. Mısır'da bir diğer ismi ise HU' dur. Diğer piramitlerden daha yaşlı olan Sfenks aynı zamanda Tanrı Horus'un temsilcisidir. 73.5 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 20 metre yüksekliğinde olan sfenks dünyanın en büyük tek taş heykelidir.

Büyük gize sfenksi


Büyük Gize Sfenksi Tarihi Hakkında Bilgi

Dördüncü Hanedan döneminde kalan bir Levha Sfenks hakkında Dünya var olduğundan beri en büyük sır burada gizlenmiştir, demiştir. Ünlü filozof Platon Mısır'a geldiği zaman Mısırlı rahipler ona bazı eski belgeler göstermektedirler. Antlantisliler Sfenks'i kendi ana yurtlarının bir göstergesi olarak göstermişlerdir. Bütün Mısır tanrılarının başı, Mısır'ın en büyük ilahı sakin fakat taşıdığı büyük sır bakımından ürkütücü olan, doğanın bir simgesi durumundaki bu Sfenks'i, insanlığın en eski ruhbanları yontup biçimlendirilmiştir. 

Büyük gize sfenksi

Ünü bir medyum olan Edgar Cayce'e göre Atlantisliler İ.Ö. 10.500 yılında Mısır'a Göç etmişlerdir. 40.000 yıllık uygarlıklarının kayıtlarını da yanlarında götürmüşlerdir. Yağmalamalar sonucu kaybolan kayıtların, Sfenks'in yakınlarında, henüz keşfedilmemiştir. Tamamen toprağın içinde başka piramitlerin altında yer aldığı tahmin edilmektedir. 

Büyük gize sfenksi

Mısır'da Gezilecek Yerler


Piramitlerde Gerçekleşen İlginç Olaylar

  • Bitkiler Piramitlerin içinde daha hızlı büyümektedirler.
  • Kesik,yanık gibi türlü yaralar piramitin içinde daha hızlı iyileşmektedirler.
  • Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında hala bir bilgi yoktur.
  • Piramitler ile ilgili çeşitli matematiksel bulgular arasında ilginç olanlardan bir tanesi de Keops piramidinin yüksekliginin 1 milyarla çarpımı yaklasık olarak güneşle dünyamız arasındaki mesafeyi veriyor. (149.504.000km)
  • Büyük Piramitin açilari,Nil’in delta yöresini iki esit parçaya bölmektedir.
  • Çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç koku vermeden Piramit içinde mumyalaşmaktadır.
  • Büyük piramitin tepesi Kuzey kutbunu,çevresi ekvatorun uzunlugunu temsil eder.Ve iki uzunluk ayni mikyasa uygunluk göstermektedir.

 buyuk-gize-sfenksi-002.jpg


NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.