Burcu Çetinkaya Kimdir

Yarış pilotu, sporcu, televizyoncu ve gazeteci Burcu Çetinkaya, 19 Mart 1981 tarihinde İstanbul’da doğdu.
Burcu Çetinkaya Kimdir

Burcu Çetinkaya’nın Biyografisi

Burcu Çetinkaya, ilkokulu bitirdikten sonra ortaokulu ve liseyi Robert Koleji’nde okudu. İstanbul Koç Üniversitesi’nin Ekonomi bölümünden 2005 yılında mezun oldu.

Burcu Çetinkaya, üniversiteden mezun olduktan sonra satış-pazarlama konularında iş hayatına başladı. Genç yaşından itibaren ise otomobil sporuna ilgi duydu.

2005 sezonunda Hitit Rallisi ile Otomobil sporları kariyeri başladı. İlk iki yarışında üçüncülük aldı. Aynı yıl içerisinde Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası’nın üç yarışına da katıldı, bayanlar 1’nciliğini kazandı. Bu başarılarının yanı sıra İstanbul Mahalli Ralli Şampiyonası Bayanlar ile 2006 Türkiye Ralli Şampiyonası Bayanlar Şampiyonluğunun da sahibi oldu.

Otomobil sporlarındaki kazandığı başarıların yanı sıra bu konuda sağlam bilgilere sahip olmasından dolayı 2006 yılından 2011 yılına kadar 24 TV'de Otomobil Sevdası isimli televizyon programını sundu.

2011 yılında Acun Ilıcalı’nın ekranlara getirdiği ve Sait Sökmen, Tan Sağtürk ile Azra Akın’ın jüri üyesi olduğu ‘’ Yok Böyle Dans ‘’ isimli yarışma programına katıldı. Yarışmanın ilk haftasında elendi.

2012 yılında ise TV8 ekranlarında yayınlanan, çekimleri Kenya’da yapılan Trophy Türk adlı yarışma programına katıldı.

Televizyonculuk kariyerine devam eden Burcu Çetinkaya, A Haber televizyonunda ünlü tasavvufçu Mehmet Fatih Çıtlak'la beraber “Sahur Vakti” isimli programı sundu. Aynı yıl içerisinde TRT Spor ekranlarında “Ralli Günlüğü” isimli spor programının da sunuculuğunu yaptı.

Televizyonculuk kariyerinin yanı sıra, bir dönem Star Gazetesi’nde çalışırken, sonrasında ise Yeni Şafak Gazetesi’nde çalıştı.

burcu çetinkaya otombil yarışçısı

2014 yılında ani bir karar ile tesettüre bağlandı ve Şanlıurfa’ya yerleşti. 2015 yılında yapılan seçimlerde Şanlıurfa’dan bağımsız milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.

 

Özel Hayatı

Burcu Çetinkaya, Fatih Mehmet Bucak ile Haziran 2015 ayında evlendi.

 

Burcu Çetinkaya Başarıları

  • 2005 - İstanbul Bayanlar Ralli Şampiyonası Şampiyonluğu
  • 2006 - Castrol Fiesta Rallye Cup Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonluğu
  • 2006 - Türkiye Tırmanma Şampiyonası Kategori İkinciliği
  • 2007 - Castrol Fiesta Rallye Cup Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonluğu
  • 2008 - Castrol Fiesta Rallye Cup Türkiye Ralli Sınıf 3 Birincisi
  • 2008 - Fiesta Sporting Trophy International İkinciliği

 

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.