Bülent Ersoy Hakkında Daha Önce Duymadığınız 13 İlginç Bilgi!

Türk sanat müziği sanatçısı Bülent Ersoy 9 Haziran 1952 yılında doğmuştur. Bu içeriğimizde Türkiye'nin tanınan isimlerinden olan Bülent Ersoy'un hayatı hakkında bilinmeyenlerini araştırdık ve derledik.
Bülent Ersoy Hakkında Daha Önce Duymadığınız 13 İlginç Bilgi!

Bülent Ersoy Hakkında İlginç Bilgiler

Diva lakabı ile ünlenmiş, sesi ile dinleyenleri etkilemeyi başarmış, usta sanatçı Bülent Ersoy kimdir? Bu içeriğimizde Bülent Ersoy hakkında daha önce duymadığınız bilgileri araştırdık. İşte Bülent Ersoy hakkında ilginç bilgiler;


1. Bülent Ersoy'un ailedeki tek dindar kişiydi. Ailede kimse oruç tutmazken Bülent Ersoy eksiksiz bir şekilde orucunu tutardı.

bulent-ersoy-hakkinda-bilinmeyenler.jpg


2. Bülent Ersoy'un soy adı aslında Erkoç'tur. Muazzez Ersoy, Bülent Ersoy'a soy isminin kendisine yakışmadığını ve değiştirmesini söylemiştir.

bulent-ersoy-hakkinda-bilinmeyenler-001.jpg


3. Bülent Ersoy 14 Nisan 1981 yılında Londra'da cinsiyet değiştirme ameliyatıyla kadın olmuştur. Türkiye'de ilk cinsiyet değiştiren ünlülerden birisidir.

bulent-ersoy-hakkinda-bilinmeyenler-002.jpg


4. Bülent Ersoy, bir gazinocuyla anlaşamadığı için böbreğinden vurulmuştur. O günden bu yana Bülent Ersoy tek böbreklidir.

bulent-ersoy-hakkinda-bilinmeyenler-003.jpg


5. Bülent Ersoy, 1980 yılında İzmir Fuarı'nda seyircilerden gelen tezahürat sonucu göğsünü açmıştır. Hakkında soruşturma başlatılan Bülent Ersoy hakime hakaret edince 45 gün boyunca Buca Cezaevi'nde kalmıştır.

bulent-ersoy-hakkinda-bilinmeyenler-004.jpg


6. Bülent Ersoy, güzel gözükmeye çok önem göstermektedir. Ersoy'un bir makyajı 3.5 saat sürmektedir.

bulent-ersoy-hakkinda-bilinmeyenler-005.jpg


7. Bülent Ersoy, üniversite yıllarında Coşkun Sabah ile sıra arkadaşı olmuştur. Üniversiteden birlikte mezun olmuşlardır.

bulent-ersoy-hakkinda-bilinmeyenler-006.jpg


8. Bülent Ersoy namaz kılmayı çok severdi. Namazdan çıktığı bir gün kendisini gazinocular kralı Fahrettin Arslan çağırmıştır. Bülent Ersoy, 1974 yılında Maksim Gazinosu'nda assolist olarak sahneye çıkmaya başlamıştır.

bulent-ersoy-hakkinda-bilinmeyenler-007.jpg


9. Bülent Ersoy'un babasının adı Fikret Erkoç, annesinin adı ise Naciye Poyraz'dır. Gençlik yıllarında efendi bir çocuk olan Bülent Ersoy, günah işlediğinde masanın altına girip ezan okurmuş.

bulent-ersoy-hakkinda-bilinmeyenler-008.jpg


10. Katıldığı bir müzik yarışmasında birinci olan Bülent Ersoy 1971 yılında ilk şarkısı olan "Lüzum Kalmadı-Neye Yarar Gelişin" adlı şarkısını çıkarttı. Bu şarkı herkes tarafından çok sevildi.

bulent-ersoy-hakkinda-bilinmeyenler-009.jpg


11. Bülent Ersoy, bir röportajında "Yapı itibarıyla Allah'a çok yakınımdır." demiştir. Bülent Ersoy, her işine besmele ile başlar.

bulent-ersoy-hakkinda-bilinmeyenler-010.jpg


12. Bülent Ersoy, sabah ezanından önce ayakta olmayı bir hayat felsefesi haline getirmiştir. Gece eve kaçta giderse gitsin ezandan önce ayaktadır.

bulent-ersoy-hakkinda-bilinmeyenler-011.jpg


13. Bülent Ersoy'un pembe nüfus kağıdını alması yıllar sürmüştür. Danıştay, Bülent Ersoy'un hukuken erkek olduğu söylemiştir.

bulent-ersoy-hakkinda-bilinmeyenler-012.jpg

Önerilen İçerik; Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş Hakkında Bilinmeyen 20 İlginç Bilgi!

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum