Boyama Kitabı En Çok Satanlar Listesinde

Son zamanlarda büyüklerin elinden düşmeyen 'Esrarengiz Bahçe' boyama kitabı satış rekorları kırıyor.
Boyama Kitabı En Çok Satanlar Listesinde

Son zamanlarda yetişkinlerin elinden düşmeyen boyama kitabı, ünlü yazarların isminin bulunduğu çok satanlar listesine girmeyi başardı. 

Sosyal medyada fotoğraflarına sıklıkla rastladığımız Esrarengiz Bahçe ve Gizemli Orman kitapları, yetişkinleri günlük yaşamın stresinden uzak tutuyor. Basford'un ilk kitabı esrarengiz Bahçe'nin satışı dünyada 1 buçuk milyonun üzerine çıktı. Amazon'da 1. sırada olan kitap 22 ülkede 14 dilde yayınlandı.

johanna-basford.jpg

Johanna Basford, "2012 yılında yayın evinin editörüne böyle bir kitap yazmak istediğimi söylediğimde uzun bir sessizlik olmuştu. Amacım sevebileceğim bir kitap yapmaktı. Benim gibi birkaç insanın da sevebileceği ve satın alabileceğini düşündüm. Dünyanın birçok yerinde kitabımın satıldığını gördüğümde inanamadım." dedi.

DEPRESYONDAN UZAK TUTUYOR

Boyamanın sanıldığı kadar kolay olmadığı, ayrıntılı desenlere dayanan bu kitap, kişiyi sıkmadan günlük hayatın stresinden ve mutsuzluğundan uzak tutuyor. Ayrıca psikologlar bu boyama kitabının insanlara bir terapi olduğunu ve  depresyondan uzak tuttuğunu belirtiyor. Yetişkinler bu kitap sayesinde çocukluklarına geri dönerek mutlu olduklarını belirtiyor.

esrarengiz-bahce-kitabi-001.jpg

Boyama kitaplarının çizimlerini sanıldığı gibi bilgisayar ortamında değil tamamını kendi eliyle çizen Johanna Basford, "Benim için el ile çizim daha özgün, heyecanlı ve kişisel. İnsanlara, dijital dünya için analog sanat ürettiğimi söylüyorum. Bu endüstri son teknoloji kullanılan harika çocuklar ve çözünürlük mükemmelliyetçileriyle dolu. Ben ise bir çizerin masa başında oturup boş bir kağıt üzerine mürekkep ile enfes görseller çizerken ellerinin kirlenmesini, bundaki romantizmi seviyorum." diyor.

AKILLI TELEFONLARIN VE TABLETLERİN PAPUCU DAMA ATILDI.

akilli-telefon-bagimliligi.jpg

Günümüzde 7'den 70'e ellerden düşmeyen akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlardan uzaklaşmanın, bizleri ekrana kilitleyen zararlı yayınlardan ve zihinsel yorgunluklarımızdan uzaklaşmamız için tatlı bir kaçış yolu haline geldi.

İnsanlar evlerinde, kafelerde ve parklarda yaptıkları boyamaları sosyal medya hesaplarından paylaşarak yayılmasını sağladı. 

esrarengiz-bahce-boyama-kitabi.jpg

Bu boyama kitabı ile birlikte küçük yaşta teknoloji bağımlısı olan çocuklarınızla birlikte etkinlikler düzenleyebilir, birlikte boyma yaparak yaratıcılığı ön planda tutarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Böylece çocuğunuzun el gelişimine de katkıda bulunmuş olursunuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.