Boyadan Zarar Gören Saçlar İçin En Etkili 10 Bakım Önerisi

Boyalar zamanla saçların yıpranmasına ve kurumasına neden olmaktadır. Bu yüzden içeriğimizde boyalı ve yıpranmış saçlar için bakım önerilerini derledik.
Boyadan Zarar Gören Saçlar İçin En Etkili 10 Bakım Önerisi

Boya Yüzünden Yıpranan Saçlara Bakım Önerileri

Kadınlar için olmazsa olmaz olan rutin kuaför ve bakım günleri, saçların güzelliklerine güzellik katarken bir yandan da gerek cildin gerekse saçların olumsuz yönde etkilenmesine neden oluyor. Ucuz veya pahalı birçok bakım ürünü içeriğindeki kimyasallar nedeniyle zaman içerisinde yıpranmalara sebebiyet veriyor. Saçlara zarar veren çeşitli çevresel faktörlerin de olduğunu biliyoruz. Yaz aylarında aşırı sıcaklar ve güneş saçları yıpratırken, kış aylarında ise soğuklar saçların ve cildin yıpranmasına neden olabiliyor.

Kullanılan kimyasal ürünler de saçların olumsuz yönde etkilenmesini sağlıyor. Güzellik ve bakım amaçlı kullanılan ve kimyasal içeren birçok ürün saçların kurumasına, cansızlaşmasına ve dökülmesine neden oluyor. Saç boyaları da bunların en başında geliyor. İçeriğindeki kimyasallar nedeniyle saçlarınızın cansızlaşması, kuruması ve dökülmesi gibi birçok sorunu beraberinde getiriyor. Bu yüzden saç boyaması sırasında oldukça dikkatli olmamız gerekiyor.

1. Zeytinyağı ve Bal Maskesini Deneyin

Boya Yüzünden Yıpranan Saçlara Bakım Önerileri

Malzemeler

1 adet muz
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı bal
5 kaşık süt
5 kaşık zeytinyağı

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri birleştirin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız maskeyi saçlarınıza ve uçlarına yedirerek sürün. Maskeyi 20 dakika beklettikten sonra bol su ile durulayıp yıkayın. Bu maskeyi haftada 1 kere uyguladığınızda saçlarınızın daha nemli ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz.

2. Fındık Yağı ve Elma Sirkesini Kullanın

Boya Yüzünden Yıpranan Saçlara Bakım Önerileri

Malzemeler

2 yemek kaşığı fındık yağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 ampul B vitamini
1 tatlı kaşığı çörek otu yağı

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri bir kap içerisinde birleştirin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız maskeyi tüm saçınıza uygulayarak 20 dakika bekletin. Maskeyi haftada 1 kere uygulayın. Bu maske saçlarınızın daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayacaktır.

3. Hint Yağı Maskesini Deneyin

Boya Yüzünden Yıpranan Saçlara Bakım Önerileri

Malzemeler

1 bardak buğday
Yarım çay bardağı Hint yağı
5 bardak su

Hazırlanışı

Buğdayları sıcak su ile haşlayın. Sonra yumuşayan buğdayların suyunu süzerek ezin. Daha sonra ezdiğiniz buğdaylara Hint yağını ilave ederek güzelce harmanlayın. Hazırladığınız maskeyi tüm saçınıza uygulayın ve 1 saat bekletin. Bekleme sürecinden sonra saçlarınızı bol suyla yıkayın. Bu maske boyadan yıpranmış saçların onarılmasını ve saç tellerinin kalınlaşmasını sağlamaktadır.

4. Yumurta Maskesini Yapın

Boya Yüzünden Yıpranan Saçlara Bakım Önerileri

Malzemeler

1 adet yumurta
¼ bardak yoğurt
¼ bardak zeytinyağı
¼ bardak bal

Hazırlanışı

Yumurtaları çırpın ve diğer malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız maskeyi 1 saat saçlarınızda bekletin. Daha sonra saçınızı soğuk suyla durulayın ve ardından saçlarınızı şampuanlayarak yıkayın. Bu maske saçlarınızın nemlenmesini sağlarken içeriğindeki yoğurt ve yumurta sayesinde saçlarınızın protein ile beslenmesini sağlar.

5. Saç Şekillendirici Gibi Aletlerden Uzak Durun

Boya Yüzünden Yıpranan Saçlara Bakım Önerileri

Yanan ve yıpranan saçlarınızın daha fazla zarar görmemesi için yüksek ısılı cihazlardan kaçının. Gerekirse saçlarınızın yanan veya yıpranan kısımlarını kestirerek saçlarınızın nefes almasını sağlayın. Bu dönemlerde saçlarınıza uyguladığınız bakım maskeleri ve serumlarını durulamadan tarama işlemi yapmayınız. Mutlaka bol su ile durulayınız ve sonrasında tarayınız.

6. Saçlarınızı Kuruyken Taramayın

Boya Yüzünden Yıpranan Saçlara Bakım Önerileri

Saçlara zarar veren bir diğer faktör ise saçları kuru taramaktır. Saçlarınızın daha fazla yıpranmaması ve kırılmaması için saçlarınızı ıslakken taramalısınız. Ayrıca saç tipinize en uygun tarağı seçmek saçlarınızın tarama sırasında daha az kırılmasına ve dökülmesine yardımcı olur.

7. Saçlarınızı Dinlendirin

Boya Yüzünden Yıpranan Saçlara Bakım Önerileri

Kullanılan çeşitli kimyasallar veya yüksek ısılı cihazlardan dolayı yanan saçlarınız için 4-5 ay kadar herhangi bir işlem uygulamayın. Bu dönemde saçlarınızı dinlenmeye bırakın ve doğal bakım maskeleri uygulayın. Boyama sırasında yanan saçlarınız için ise yaklaşık 3-4 ay saçlarınızın nefes almasını sağlayın ve boyamayın.

8. Bakım Kremlerini Kullanın

Boya Yüzünden Yıpranan Saçlara Bakım Önerileri

Bakım kremlerini duş öncesinde veya duş sonrasında kullanarak saçlarınızın yıpranmasını önlemeniz mümkündür. Ayrıca bakım kremlerini dilerseniz çeşitli yağlar ile karıştırarak daha iyi sonuç elde etmeniz mümkündür. Bakım kremlerini kullanmak saçlarınızı parlatacak ve yumuşamasını sağlayacaktır.

9. Her Yıkamada Saçlarınızı Şampuanlamayın

Boya Yüzünden Yıpranan Saçlara Bakım Önerileri

Her duşa girdiğinizde saçlarınızı şampuanlamak özellikle boyalı saçlar için zararlıdır. Saçlar zarar görür, boya etkisini kaybeder, canlı görünüm kaybolur ve saç karışmaya başlar. Bunun önüne geçmek için haftada 3 veya daha az saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Şampuan seçerken de çok dikkatli olun.

10. Kırıklarınızı Aldırın

Boya Yüzünden Yıpranan Saçlara Bakım Önerileri

Saçlarınızın daha canlı ve parlak gözükmesini istiyorsanız kırıklarınızı mutlaka düzenli olarak aldırmanız gerekmektedir. Ayrıca kırıkları aldırmak boyanın daha kalıcı olmasını sağlar. Saçlarınızın ihtiyaç duyduğu nem daha kolay sağlanacak, kuruluk yavaş yavaş ortadan kalkacaktır.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Mor ŞampuanSaç Kremi

En İyi Boyalı Saç Bakım Ürünleri Listesi

SıraÜrünFormEtkiEditör Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSerumBesleyici, Güçlendirici10/10
2Elseve Mor ŞampuanŞampuanKoruyucu, Turunculaşma Karşıtı10/9.8
3Ashley Joy Silver ŞampuanŞampuanDengeleyici, Renk Koruyucu10/9.9
4L'oreal Vitamino Color AoxŞampuanBesleyici, Onarıcı10/9.8
5Elseve Bakım ŞampuanıŞampuanRenk Koruyucu, Nemlendirici10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Boyalı
Saçlar İçin Şampuan
Aradığın
Fiyatları Gör

Boyalı saçların bakımı hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri yukarıda anlattık. Bu kısımda ise boyalı saçlarınızda kullanabileceğiniz bakım ürünlerinden bahsedeceğiz. Öyleyse boyalı saçlar için en iyi 5 bakım ürününü sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

boyadan yıpranmış saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Boyalı saçların bakımına ne kadar özen ve dikkat gösterilmesi gerektiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. İçeriğindeki 12 farklı bitki özüyle tamamen organik bir yapıya sahip olan bu serum, saça nazikçe bakım yapıp onarımını sağlıyor. Bu sayede ilk kullanımdan itibaren kimyasal işlemler yüzünden yıpranan saçlarınız daha güçlü ve parlak oluyor. Formülündeki keratin proteini sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan ürün aynı zamanda saçın nem dengesini koruyor. Ayrıca Ozon minerali sayesinde saç köklerine şok etkisi yaratarak canlandıran ürünün kepek gibi oluşumları ortadan kaldırdığını belirtelim.

2. Elseve Turunculaşma Karşıtı Mor Şampuan

boyadan yıpranmış saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Elseve
Mor Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

UV filtresi içeren formülü sayesinde güneşin zararlı etkilerinden korunmanızı sağlayacak olan bu şampuan, içeriğindeki mor renklendiriciler sayesinde saçlarınızdaki istenmeyen tonları nötralize ediyor. Bu sayede ilk kullanımdan itibaren saçlarınızdaki istemediğiniz turuncu ve sarı yansımalar ortadan kalkıyor. Ayrıca düzenli kullanımlarda saçlarınızın daha canlı gözükmesini sağlayacak olan ürünün sarı, gri ve rengi açılan kumral saçlara sahip kişiler için ideal olduğunu ekleyelim.

Elseve mor şampuan turunculaşmaya karşı oldukça etkili. Dilerseniz "En İyi 10 Mor Şampuan" adlı içeriğimize göz atarak istenmeyen tonları nötralize eden diğer şampuanları da inceleyebilirsiniz.

3. Ashley Joy Silver Şampuan

boyadan yıpranmış saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Ashley Joy
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Boyalı saçlar için en iyi bakım ürünleri listemize Ashley Joy markasının Silver şampuanıyla devam ediyoruz. Boyalı saçlarımızdaki turuncu ve yansımaların ne kadar can sıkıcı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ashley Joy markası bu ürünüyle saçtaki istenmeyen turuncu rengi alarak yerine daha parlak bir yansıma bırakıyor. Bu sayede eskisi gibi ışıltılı ve parlak bir saça sahip olursunuz. Pro vitamin B5 ve A vitamini içeren formülüyle mat saçların yeniden parlamasını sağlayan şampuan aynı zamanda saçın nem dengesini koruyarak daha yumuşak olmasını sağlıyor. Son olarak bu ürünün paraben ve SLS gibi maddeleri içermediğini belirtelim.

4. L'oreal Professionnel Vitamino Color

boyadan yıpranmış saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Loreal
Paris Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

L'oreal Professionnel markasının kalitesini anlatmamıza gerek yok. Boyalı ve işlem görmüş saçlar için özel olarak geliştirilen bu krem, bitkisel bileşenlerle zenginleştirilmiş içeriği sayesinde saça etkin bakım uygulayarak yıpranma ve kırılmaları onarıyor. Magnezyum ve E vitaminini yoğun miktarda içermesiyle saç köklerini besleyerek canlılığını arttıran ürün, bu sayede kepek, mantar ve egzema gibi oluşumları engelliyor. Ayrıca bu ürün günlük kullanıma uygundur.

5. Elseve Renk Koruyucu ve Nemlendirici Şampuan

boyadan yıpranmış saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Elseve
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Elseve markasının renk koruyucu şampuanıyla bitiriyoruz. Boyalı saçlardaki en büyük korkumuz kısa süre içerisinde renginin akmasıdır. Bir yandan saçı çevresel etkilerden koruyan şampuan, diğer yandan ise rengin yoğunluğunu arttırıyor. İlk kullanımdan itibaren saçı besleyerek renginin 10 hafta boyunca korunmasını sağlayan ürün aynı zamanda saçtaki istenmeyen yansımaları alıyor. Böylelikle hem daha güzel hem de daha ışıltılı saçlara sahip olursunuz.

Boyalı saçlar için en iyi bakım ürünü hangisi?

Boyalı saçlar hasarlı ve yıpranmış oldukları için bakımı oldukça zordur. Bu yüzden mümkün mertebe daha doğal ve organik içeriğe sahip olan bakım ürünlerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Boyalı saçlar için en iyi bakım ürünleri arasında yer alan DIAMOND HAIR Saç Serumu, Elseve Mor Şampuan, Ashley Joy Silver Şampuan, L'oreal Professionnel Vitamino Color Aox ve Elseve Bakım Şampuanı bunlardan bazılarıdır.

Saç boyandıktan sonra nasıl bakım yapılır?

Saçlar boyandıktan sonra daha farklı bir bakıma ihtiyaç duyar. Çünkü boyalar kimyasallardan oluşmaktadır ve saçlarımıza istenmeyen etkiler bırakabilir. Bu yüzden boyadan sonra saçlarımıza daha özenli bir şekilde bakım yapmamız gerekiyor. Boyalı saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler ise şöyledir:

Kullandığınız saç kreminin amonyaksız olmasına dikkat edin.

Saçlarınızın rengini koruyacak krem ve şampuan kullanın.

Boyadan sonra saçınızı 3 defa yıkayın. Yıkama süresini uzun tutmayın.

Saçınızı yıkarken sıcak su yerine ılık ya da soğuk suyu tercih edin.

Saçınızı sürekli şampuanla yıkamak yerine saç kremlerini de kullanın. Bu sayede saçlarınız yumuşar.

Bakım yağı ve maske uygulamalarına devam edin. Ancak boyadan önceki maskeleriniz yerine boyalı saçlar için maskeleri kullanın.

Saç şekillendirici aletlerden mümkün mertebe uzak durun. Mecburen kullanacaksanız ise ısıdan koruyucu kremleri saçlarınıza sürün.

Saçlarınızın çok fazla güneş ışığına maruz bırakmayın. Güneşten koruyan kremleri kullanın.

Yukarıda saymış olduğumuz bakım önerilerini uygulayarak boyadan sonra saçlarınızın daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Boyalı yıpranmış saça ne iyi gelir?

Boyalı ve yıpranmış saçlar için doğal bakım idealdir. Çünkü boyadan dolayı saçlarımız kimyasal maddelere maruz kalmıştır. Eğer bakımı da kimyasal maddelerle yaparsak saçlarımız kırılabilir, kopabilir hatta dökülebilir. Bu yüzden boyalı saça iyi gelen yağlar olan badem, Hindistan cevizi, çam terebentin, biberiye ve zeytinyağını maskelerinizde kullanmayı unutmayın.

Boyalı saçı ne yumuşatır?

Boyalı saçlarınızı yumuşatmak için bir maske kullanmanız gerekiyor. 1 yumurta sarısını bir kasenin içerisinde iyice çırpın. Daha sonra süt, zeytinyağını ve yarım limonu karışıma ilave edin. İyice çırptıktan sonra saç diplerinizden uçlarına kadar masaj yaparak uygulayın. 20 dakika kurumasını bekledikten sonra saçlarınızı şampuanlayarak yıkayabilirsiniz. Bu sayede saçlarınız yumuşacık olacak.

Boyalı saçlara evde bakım nasıl yapılır?

Boyalı saçlara evde bakım yapmak için ilk olarak saç bakım kremlerini deneyebilirsiniz. Sonrasında saç bakım yağları, saç spreyleri, boyalı saçlar için şampuanlar sayesinde evde bakım  yapılabilir.

Boyalı saç yağ bakımı yapılır mı?

Boyalı saça yağ bakımı yapılabilir. Zeytinyağı, argan yağı, aynısefa yağı, hindistancevizi yağı, çam terebentin yağı gibi yağlar saça uygulanarak boyalı saçların parlaması, canlılığı ve saç tellerinin koruması sağlanabilir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum