Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Doğal Besinler

Gelişme çağındaki çocukların vitamin ve mineral bakımından zengin besinler tüketmesi kemik sağlığı için oldukça faydalıdır. İşte boy uzatan besinler...
Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Doğal Besinler

Boy Uzatmak için Beslenme Önerileri

Boy uzatmak insanlar için oldukça ehemmiyetli bir konu. Herkes uzun bir boy ve sağlıklı bir vücut gelişimi istiyor. Peki boy uzatmak için yapılması gerekenler nelerdir? Bu içeriğimizde boy uzamasına yardımcı olan vitamin ve mineralleri sizler için listeledik. Ayrıca boy uzamasına yardımcı olan besinleri de içeriğimizde bulabilirsiniz.

Boy Uzatan Besin Listesi

SıraBesinFaydası
1Süt ve Süt ÜrünleriKemikleri Güçlendirir
2Meyve ve SebzelerVitamin ve Mineral Takviyesi
3Kırmızı Et ve TavukKas Gelişimini Tetikler
4YumurtaProtein Takviyesi
5Brokoliİltihap Giderici
6Kuru MeyveHormonları Besler
7Susam TohumuSindirimi Rahatlatır
8HavuçBağışıklık Sistemi
9KuruyemişlerSağlıklı Yağ
10YulafYağı Azaltır
Amazon
Fiyatlarını Gör
Boy Uzatan
Vitaminler
Aradığın
Fiyatları Gör

Boy Uzamasına Yardımcı Olan 10 Besin Önerisi

Boyun daha fazla uzamasını sağlayacak, yedikçe boyunuzu uzatacak en iyi besinleri sizler için bir araya getirdik. Bu besinleri doğru yaşta yeteri kadar tükettiğiniz taktirde boyunuz bir anda uzayacaktır.

1. Süt ve Süt Ürünleri

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Besinler

Kalsiyum bakımından oldukça zengin olan süt ürünleri zengin bir kalsiyum deposudur. Kalsiyumun yanı sıra protein kaynağı olması ve vitamin bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olması büyümeyi destekleyen en önemli unsurlardandır. Uzmanlar özellikle büyüme çağındaki çocukların her gün düzenli olarak süt ve süt ürünlerini tüketmelerini önermektedir.

Süt tüketiminin yanı sıra peynir ve yoğurt tüketimi sayesinde vücudumuz kalsiyum ve protein ihtiyacını büyük ölçüde karşılar. Gelişme çağındaki çocukların ve ergenlik dönemindeki çocukların ihmal etmemesi gereken önemli besin gruplarındandır. Gelişim çağındaki çocukların yanı sıra yetişkinlerinde düzenli olarak süt tüketmeleri kas ve kemiklerde meydana gelen deformasyonu onarmaktadır.

2. Meyve ve Sebzeler

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Besinler

İçerik bakımından oldukça zengin olan meyve ve sebzeler sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarındandır. Özellikle içerisindeki vitamin ve mineraller kemik gelişimini büyük ölçüde destekleyerek büyümeye katkı sağlamaktadır.

Lif ve folik asit bakımından zengin meyve ve sebzelerin yanı sıra A vitamini bakımından oldukça zengin olan kavun, greyfurt, mango, karpuz, kayısı, patates, domates, ıspanak, brokoli, kabak ve havuç tüketimi uzmanlarca önerilmektedir.

3. Kırmızı Et ve Tavuk

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Besinler

Protein bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan et gelişim çağındaki çocukların tüketmesi gereken en önemli besin gruplarındandır. Kırmızı etin yanı sıra tavuk tüketimi ile vücudun ihtiyacı olan protein, büyük oranda karşılanmış olur. Kırmızı et ve tavuk tüketimi ile kas ve dokuların gelişimini destekleyerek büyümeye yardımcı olabilirsiniz.

4. Yumurta

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Besinler

Diyet ve sağlıklı beslenme listelerinin olmazsa olmazı olan yumurta, oldukça zengin bir protein kaynağıdır. Düzenli olarak tüketilen yumurta vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur ve aynı zamanda hücre yenilenmesine destek olur.

Gelişme çağındaki ve ergenlik dönemindeki çocukların her gün düzenli olarak yumurta tüketmeleri önerilmektedir. Tüketilen yumurta miktarının artışı söz konusu ise yalnızca beyazının tüketilmesi önerilmektedir. Aksi halde yumurta sarısının aşırı tüketilmesi kilo alımına ve damar tıkanıklığına neden olabilir.

5. Brokoli

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Besinler

Sebzelerin birçoğu içerdikleri A ve D vitaminleri sayesinde boy uzamasına katkı sağlamaktadır ancak brokoli bu besinler arasında en önemlileridir. Küçük yaştaki bireylerin pek sevmediği fakat hafta da birkaç kez tüketilmesi gereken brokoli bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve vücudumuzun hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlıyor.

Vücudumuz bu durumda hastalıklarla savaşmak yerine daha güçlü ve daha dinç olmaya çalışıyor. Bu sebeple brokolinin boy uzamasında oldukça etkili bir besin kaynağı olduğunu söyleyebiliriz.

6. Kuru Meyve

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Besinler

Özellikle kuru üzüm ve kuru incir boy uzamasında etkili doğal besin kaynaklarındandır. Kalsiyum açısından zengin olan bu besinleri ara öğünlerde, spor öncesi veya spor sonrası tüketebilirsiniz. Kemik gelişimine katkıda bulunan kuru meyveler küçük yaşlarda boy uzamasını sağlar.

7. Susam Tohumu

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Besinler

Susamın kemik gelişimi ve sağlığı için önemli bir besin kaynağı olduğu biliyor muydunuz? Kalsiyum değerleri oldukça yüksek bir besin olan susam tohumu çocuklarda boy uzamasını destekliyor.

Kemiklerin güçlenmesine de katkı sağlayan susam tohumunu kullanırken dikkat edilmesi gereken konu ise aşırı yağ tüketimidir. Bu sebeple haftalık porsiyonlarınızda yağ oranını düşünerek susam tohumuna yer vermelisiniz.

8. Havuç

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Doğal Besinler

A ve C vitamini bakımından zengin olan havuç boy uzatan besinler arasında yer almaktadır. Tüketildiğinde kemikleri güçlendirir, bağışıklık sistemine katkıda bulunur. Kısa süre içerisinde boyunuzun uzamasını istiyorsanız mutlaka günün bir öğününde bir adet orta boy havuç tüketin. Kalori bakımından da düşük olan havuç en faydalı sebzelerdendir. Havucu tek başına tüketmeyi sevmiyorsanız havuçlu salata ya da yemek yapabilirsiniz.

9. Kuruyemişler

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Doğal Besinler

Badem, fındık, fıstık, kabak çekirdeği gibi kuruyemişler boy uzamasını destekler. Vücut dokularını onaran kuruyemişler aynı zamanda yeni dokuların oluşumunu da sağlar. İçerisinde bol miktarda sağlıklı yağ barındırır. Gün içerisinde bir avuç kuruyemiş tüketmek boyun uzamasını desteklemektedir.

Özellikle E vitamini açısından zengin olan bademi çocuğunuzun veya kendinizin sık sık tüketmesini sağlayın. E vitamini eksikliği sonucunda çocukların gelişimi tam olarak tamamlanamaz.

10. Yulaf

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Doğal Besinler

B vitamini, selenyum, magnezyum, demir, çinko, kalsiyum açısından zengin olan yulaf kemiklerin oluşumunda ve hücrelerinde büyümesinde etkin rol oynamaktadır. Yüksek miktarda protein de içeren yulaf, kas kütlesini artırır, yağ miktarını azaltır. Bu nedenden dolayı kahvaltıda mutlaka yulaf tüketilmelidir. Yulafı sadece bir şekilde tüketmeyi sevmiyorsanız üzerine ekstra bal ve kuruyemiş atabilirsiniz.

En İyi Boy Uzatan Vitamin Listesi

SıraMarkalarneoldu Puanı
1C Vitamini10/9.9
2D Vitamini10/10
3A Vitamini10/9.8
4Kalsiyum10/9.8
5Protein10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Boy Uzatan
Vitaminler
Aradığın
Fiyatları Gör

Boy Uzatan 5 Vitamin ve Mineral Tavsiyesi

Vitaminler ve mineraller kemik gelişimini doğrudan etkileyerek boy uzamasına destek olmaktadır. Küçük yaşlardan itibaren sağlıklı beslenen vücutlar daha iyi bir gelişim kaydeder. Bu sayede uzun boylu ve sağlam bir metabolizmaya sahip olmak mümkün olur. işte boy uzamasına yardımcı olan vitaminler ve mineraller.

İşte boy uzatmaya yardımcı olan vitaminler, mineraller ve doğal besinler...

1. C Vitamini

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Besinler

Amazon
Fiyatını Gör
C
Vitamini
Aradığın
Fiyatı Gör

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan C vitamini vücut sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Vücut direncini arttırıcı özelliğinin yanı sıra hastalıklara karşı koruma sağlayan C vitamini, kas ve kemik sistemi için de oldukça faydalıdır.

Kemik gelişimine önemli ölçüde katkı sağlayan C vitamini aynı zamanda diş ve cilt sağlığı açısından da oldukça etkilidir. Özellikle spor yapan kişilerin vücut dirençlerinin artması için C vitamini bakımından zengin gıdalarla beslenmeleri oldukça faydalı olacaktır.

2. D Vitamini

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Besinler

Amazon
Fiyatını Gör
D
Vitamini
Aradığın
Fiyatı Gör

D vitaminin kas ve kemik sağlığı açısından faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Gelişim çağındaki çocukların özellikle tüketmesi gereken vitaminlerin başında D vitamini gelmektedir. Diş çürümesi, kemik zayıflaması ve aşırı zayıflık gibi sorunların nedenlerin başında D vitamini gelmektedir. Gelişim çağındaki çocukların kemik gelişimlerine katkıda bulunmak adına D vitamini bakımından zengin besinleri tercih etmesi önerilmektedir.

Aynı zamanda zengin bir D vitamini kaynağı olan güneş, kemik gelişimine karşı etkili bir rol oynamaktadır. D vitamini bakımından zengin olan süt tüketimi kemik gelişimi için olmazsa olmazlardandır.

3. A Vitamini

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Besinler

Amazon
Fiyatını Gör
A
Vitamini
Aradığın
Fiyatı Gör

Et ürünleri ve süt ürünleri içerisinde bolca yer alan A vitamini kemik gelişimi ve sağlıklı cilt yapısının oluşumu konusunda son derece etkilidir. Birçok vücut rahatsızlığının giderilmesi için takviye gıda olarak kullanılan A vitaminin vücut gelişimi ve boy uzaması ile doğrudan bağlantı vardır. A vitamini yetersizliği sonucunda görme azlığı hatta körlük bile oluşabilir.

A vitamini bulunan yiyecekler arasında brokoli, havuç, ıspanak, lahana, somon, tavuk ciğeri ve kuru baklagillerdir.

4. Kalsiyum

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Besinler

Amazon
Fiyatını Gör
Boy Uzatıcı
Kalsiyum
Aradığın
Fiyatı Gör

D vitamini ile birlikte tüketilen kalsiyum ekstra bir etki sağlamaktadır. Kemik gelişiminin olmazsa olmazlarından olan kalsiyum, oldukça önemli bir mineraldir. Her yaş grubundan bireyin her gün düzenli olarak kalsiyum kaynağı olan süt ve süt ürünlerinin yanı sıra ıspanak ve kara lahana gibi besinleri tüketmeleri önerilmektedir.

Kalsiyum tüketimi sırasında tuz, karbonatlı içecekler, şeker ve kahve tüketimi mutlaka sınırlandırılmalıdır. Aksi halde kalsiyumun etkilerinde düşüş meydana gelecektir.

5. Protein

Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Besinler

Amazon
Fiyatını Gör
Boy Uzatan
Protein
Aradığın
Fiyatı Gör

Sağlıklı beslenmenin ve diyet listelerinin olmazsa olmazlarından olan proteinler vücut gelişimi açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir. Vücudumuzun yapı taşları olan proteinler boyun uzamasına yardımcı olan en önemli faktörlerdendir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çocukların Boyunun Uzamasını Etkileyen FaktörlerEn Etkili Boy Uzatma Egzersizleri
Vücut Geliştirme Boy Uzamasını Engeller mi?

Nasıl boy uzatılır?

B1, B2, C ve D vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum ve fosfor bakımından zengin besinleri tüketmek kas ve kemik sisteminin gelişmesine yardımcı olarak boy uzaması için vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineral desteğinin bir kısmı karşılanmış olur.

Uygulanan spor ve egzersizlerin tek başına yeterli olmayacağını unutmamalı, düzenli ve sağlıklı beslenmenin kurallarına mutlaka uymalısınız.

Sağlıklı beslenme ve boy uzaması ilişkisi nasıldır?

Genetik faktörlerin etkili bir rol oynadığı boy konusunda beslenme şeklide oldukça önemlidir. Vücut gelişimi ve kemik sağlığı açısından olmazsa olmazlardan biri şüphesiz ki sağlıklı beslenmektir. Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller besinler yardımıyla karşılandığında vücut direnci artar ve kas gelişimi desteklenir.

Vitamin tüketimi boy uzamasına etki eder mi?

Genetik faktörlerle yakından ilişkili olan boy, çocuğun sağlıklı beslenmesi ve düzenli olarak doğru egzersizleri yapmasıyla istenilen seviyeye çıkartılabilir. Özellikle gelişim çağındaki çocukların vitamin ve mineral bakımından zengin gıdalar tüketmesi kemik ve vücut gelişimini olumlu yönde etkileyerek büyümesine katkıda bulunmaktadır.

Kaç yaşına kadar boy uzatılır?

Yaşın ilerlemesi ile birlikte takıntı ve kompleks haline gelen kısa boy kişinin psikolojisini de olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle çocukların gelişim çağında basketbol, voleybol ve yüzme gibi aktiviteler çocuğun boy oranını olumlu yönde etkilerken tek başına yeterli olmayabilir. Boy uzaması erkeklerde 25 yaşına kadar devam ederken kadınlarda ise 18-19 yaşına kadar devam etmektedir.

Spor yaparak boy uzar mı?

Basketbol ve yüzme gibi çeşitli spor aktivitelerine katılabilir ve vücut gelişiminize spor ile katkıda bulunabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki sağlıklı beslenmenin en önemli iki koşulundan biri spor diğeri ise sağlıklı beslenmektir. Sporda sarf ettiğiniz eforu ve enerjiyi besinler ile karşılamanız oldukça önemlidir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum