Bipolar Bozukluğu Olan 5 Ünlü

Manik depresif bozukluk olarak da bilinen bipolar bozukluğu olan birçok ünlü isim var. Bipolar bozuluğu olanların ruh halinde dönemsel değişiklikler belirgin olarak yaşanır. Bu hastalıkla baş eden 5 ünlü ismi araştırdık.
Bipolar Bozukluğu Olan 5 Ünlü

Bipolar Bozukluğu Olan 5 Ünlü İsim;

Bipolar bozukluk (eski adıyla manik depresyon) yaklaşık 10 milyon Amerikalıyı etkilemektedir; bu sayı birçok ünlü insanı da kapsıyor. Yaratıcı insanların düzensiz davranışı, çoğunlukla bu duruma atfedilir çünkü bipolar bozukluk bir kişinin ruhsal değişimleri ile karakterizedir. Bu durumun aslında sanatçılar ve ünlüler arasında daha sık olup olmadığının doğrulanması zor olsa da, hem bugün hem de geçmişte yaşamış birçok ünlü kişinin bipolar olduğu düşünülüyor.


1. Demi Lovato

Bipolar Bozukluğu Yaşayan Ünlüler

Aktris ve şarkıcı Demi Lovato, 22 yaşında rehabilitasyonda bir süre kaldıktan sonra bipolar bozukluğu olduğunu öğrendi. Lovato, 2010 yılında depresyon, yeme bozukluğu sorunları yaşayıp, kendine zarar vermesinin ardından rehabilitasyona girdi. 2011 yılında People Magazine’e verdiği bir röportajda, "Ben bipolar olduğumu tedaviye başlayana kadar hiç anlamadım," dedi. Röportajda Lovato, genç yaştan itibaren depresyonla savaştığını söyledi.

Terapi ve tedaviden sonra Lovato iyi durumda olduğunu söyledi. Lovato, "Şimdi bipolar bozuklukla iyi yaşıyorum" dedi. "Mutluluk bir seçimdir, hayat bir roller coaster, yükseklikleri olabildiğince şaşırtıcı hale getirebilir ve en düşük seviyelerin ne kadar düşük olacağını kontrol edebilirsiniz." diye ekledi.


2. Jean-Claude Van Damme

Bipolar Bozukluğu Yaşayan Ünlüler

Çok sayıda aksiyon filminde yer alan ünlü oyuncu Jean-Claude Van Damme, film kariyerinin ortadan kalkmasıyla kişisel yaşamında sorunlar yaşamaya başladı. Dört kez boşandı ve kokain bağımlısı oldu.

Bütün bunlardan sonra Van Damme'a bipolar tanısı kondu. Bunun üzerine bir programda Van damme şöyle dedi: “Bazen beni seversin, ve bazen benden nefret edersin. Ama ne yapabilirim? Ben mükemmel değilim... Ben ileri derecede bipolarım ve ben bunun için ilaç alıyorum... Gençken, okula giderken sabah gökyüzü maviydi ve bana gökyüzü siyah gibi geliyordu. Çok üzülüyordum.”


3. Vincent van Gogh

Bipolar Bozukluğu Yaşayan Ünlüler

(Gif'teki görüntü Doctor Who adlı diziden alınmıştır. Vincent van Gogh'u canlandıran oyuncu Tony Curran'dır.)

Efsanevi sanatçı Vincent van Gogh, The Starry Night gibi dünyanın en ünlü eserlerini çizdi. Bununla birlikte, eksantrik ve hüzünlü kişiliğiyle de anılır. (Doctor Who’nun ‘Vincent and the Doctor’ bölümü Van Gogh ile ilgilidir.)

Bazı teoriler epilepsi, depresyon, psikotik ataklar ve bipolar bozuklukları içerse de, tıbbi durumun van Gogh'un davranışını tetiklediğine dair herhangi bir görüş birliği bulunmamaktadır.

American Journal of Psychiatry'de yayınlanan bir makale şunları söylüyor: "Van Gogh, daha önce iki ayrı reaktif depresyon atağı. Her iki depresyon dönemini, giderek artan enerji ve heves periyotları takip eder, önce bir evangelist olarak, sonra da bir sanatçı olarak. "


4. Virginia Woolf

Bipolar Bozukluğu Yaşayan Ünlüler

Yirminci yüzyıl İngiliz romancı ve makale yazarı Virginia Woolf, hayatı boyunca ruh halinde bozulmalar yaşadı. American Journal of Psychiatry'deki bir makale, davranışlarını şöyle anlatıyor: "13 yaşından itibaren, Woolf bipolar bozukluk tanısı olabilecek belirtilere sahipti; şiddetli depresyon, manik heyecan ve psikoz nöbetleri gibi duygudurum değişimleri yaşıyordu. Ancak onun zamanında, psikiyatrinin ona sunacağı çok şey yoktu."


5. Catherine Zeta-Jones

Bipolar Bozukluğu Yaşayan Ünlüler

Akademi ödüllü oyuncu Catherine Zeta-Jones, 1998'de Zorro'nun Maskesi filminde tanındı. 2000'de aktör Michael Douglas ile evlendi. Nisan 2011'de, depresyonla dönüşümlü olarak hipomani atakları (daha az şiddetli halsizlik ve iritabilite) ile karakterize edilen bipolar II bozukluğu için tedavi aradığı ortaya çıkarıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.