Netflix Orijinal Yapımı Better Call Saul Dizisi Hakkında Bilgiler

Breaking Bad dizisinin spin-off’u olarak 2015 yılında yayınlanmaya başlayan Better Call Saul, Breaking Bad hasretiyle yanıp tutuşanların bir nebze hasretini dindirmeyi başarıyor. Bu içeriğimizde Better Call Saul hakkında merak edilenleri derledik.
Netflix Orijinal Yapımı Better Call Saul Dizisi Hakkında Bilgiler

Breaking Bad’i Özleyenlerin Hasretini Bir Nebze Dindiren; Better Call Saul 

IMDB dizi listesinde 1 numara olan dizi Breaking Bad, 2013 yılında sona ermesine rağmen izlerken aldığımız keyfi bir türlü aklımızdan çıkaramıyoruz. Better Call Saul ise Breaking Bad spin-off’u olarak 2015 yılının Şubat ayında yayınlanmaya başlamıştır. Özlemimizi bir nebze olsun dindirmeye yetebilen ve son günlerin en çok izlenilen Netflix dizileri arasına giren Better Call Saul dizisi hakkında bilinmesi gerekenleri bu inceleme dizi içeriğimizde sizler için bir araya getiriyoruz.

1. Better Call Saul, Breaking Bad’in sevilen karakterlerinden Saul Goodman’ın suçluları temsil etmeye başlamadan yıllar önce yaşadığı hayatı gözler önüne seriyor. Başrolünde Bob Odenkirk’ün yer aldığı dizi, Saul Goodman kimliğini almadan önce Jimmy McGill adıyla bilinen avukatın suç dünyasına karışma hikâyesini anlatıyor. AMC’de yayınlanan Better Call Saul’un ilk 4 sezonu Netflix’te de yer alıyor. 2020’de çıkacak 5. sezon da Netflix’te izlenebilecek.

better-call-saul,-breaking-bad.jpg


2. Better Call Saul, Saul Goodman’i Breaking Bad içerisinde ilk gördüğümüz bölüm yani 2. Sezon 8. Bölüm ile aynı ismi taşımaktadır. 

saul-goodman.jpg


3. Breaking Bad’in en sevilen karakterlerinden biri olan Saul Goodman adını alan dizinin adının neden “Better Call Saul” olduğunu bir hatırlatmakta fayda var. Kendine Mr.Goodman diyen adama “Better Call Saul” diye cevap veren yani “Bana Saul desen daha iyi” diyen avukatın reklam sloganı da sonradan hep bu oluyor.

bana-saul-desen-daha-iyi.jpg


4. Better Call Saul dizisindeki tüm olaylar Saul’un Walter White ile yollarının kesişmediği, Heisenberg’ün pis işlerini yapmadığı dönemde geçiyor. Yani bu da şu demek oluyor: Walt’ın Breaking Bad’de öldürdüğü her adam hala hayatta!

heisenberg.jpg


5. İlk aşamada 30 dakikalık bir komedi dizisi şeklinde düşünülen Better Call Saul dizisi son hali ile bir drama dizisi olarak karşımıza çıkıyor.

better-call-saul-dizisi.jpg


6. Saul Goodman takma adını seçmesinin sebebi kulağa Yahudi gibi gelmesi ve “Good man” (iyi adam) yakıştırmasının kaliteli ve temiz bir ilk izlenim oluşturmasıdır. Karakterin neden bir takma ada ihtiyaç duyduğunu ise dizinin ilerleyen bölümlerinde anlayacaksınız.

bob-odenkirk.jpg


7. Breaking Bad’den tanıdığımız Saul karakterinin beş kuruşsuz ortalarda dolaşan ve vicdanları rahatsız edebilecek kararlar vermekten kaçan sıradan bir savunma avukatıyken suç dünyasının en yozlaşmış avukatına dönüşüşünü izleyeceğimiz dizinin en güzel yanı ise Jimmy’nin bir noktada Saul’a dönüşeceğini bilmemiz!

breaking-bad’den-tanidigimiz-saul-karakteri.jpg


8. Dizinin yapımcıları Breaking Bad’de olduğu gibi aynı renk kodlaması tekniğini Better Call Saul dizisinde de kullanmışlardır. Suçlularla avukatların kıyafetlerinin renklerini bilinçli olarak zıt renkte seçmişlerdir. Tam ortada kalan ne suçlu ne de tam bir adalet bekçisi kümesine sokamayacağımız geleceğin Saul’u ise genelde kahverengi giyerek bu iki grubun arasındaki köprü oluyor.

better-call-saul-hakkinda.jpg

Önerilen İçerik; Breaking Bad Hakkında Çok Şaşırtıcı 10 Gerçek

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum