Bernese Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Bernese köpeğini daha yakından tanımanızı sağlayacak en ilginç 10 bilgi ! Hem yaşam tarzı hem de kişiliği hakkında Bernese köpeği en yakın sırdaşınız olabilir..
Bernese Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Bernese Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

 

10. Bernese Dağ Köpeği genetik temelleri keşfedilememiş esrarengiz bir ırktır. Bu sebeple bir çok kalıtsal hastalığı taşıyabildiği söylenen bu sevimli dostumuzun veteriner faturaları bir hayli kabarmaktadır.

Bernese

9. Bir hayli popüler olan Bernese köpeği sayıca az olmasından dolyı oldukça değerli bir ırktır. Bir çok yetiştirici Bernese köpeğinin satabilmek için kalitesiz yetiştirme uygulamaları ile genetiği bozuk hasta köpekler üretmektedir. Bu konuda dikkatli olmanızda fayda var.

Bernese

8. Bernese Dağ Köpeği özellikle mevsim geçişleri başta olmak üzere ilkbahar ve sonbahar aylarından muazzam derecede tüy dökmektedir. Bu nedenle Bernese köpeğinin her daim taranması gerekecektir. Yoksa evinizin her yeri kıl yumağına kolaca dönebilir.

Bernese

7. Bernese köpeği ailesi ile son derece güçlü bağlar kurabilmesinden dolayı oldukça sadık ve itaatkar bir ırktır. Beraberinde ilgi ile doğan öz güvenden kaynaklı havlama, kazma ve çiğneme özellikleri ile sizleri çileden çıkartabilir.

Bernese

6. Çocuklara karşı son derece nazik ve şefkatli olması ile bilinen Bernese köpeği bazen istemese de iri cüssesinden dolayı daha küçük çocuklara zarar verebilmektedir. Bu genellikle çarpmadan kaynaklı olacaktır. Bu yüzden daha genç çocuklu aileler tercih etmelidir.

Bernese

5. Muhteşem görünümü ile adeta Golden Retriever köpeğine benzetilen bu sevimli dostumuz daha çok bekçi olma özelliği ile farklı bir göreve tabidir. Öte yandan Bernese köpeği en zorlu iklim koşullarında dahi hayatta kalabilecek bilgi ve donanıma sahip olması ile bilinmektedir.

Bernese

4. Diğer köpek cinslerine göre oldukça kısa yaşamları olan Bernese Dağ Köpekleri her daim kaliteli mama ile beslenmesi ve düzenli egzersizlere tabi tutulması durumunda ortalama yaşam beklentisi 6 ile 8 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Başta da dediğimiz gibi bu sevimli dostumuz ne yazık ki oldukça kısa ömürlü.

Bernese

3. Bernese Dağ köpeğinin insanlar tarafında sevilmesine katkıda bulunan en belirgin kişilik özellikleri inanılmaz sevecen, sadık, zeki, fit, bağlı ve cesur olmasıdır. Tüm bu özellikleri ile Bernese Dağ Köpeği dünyanın en sevilen köpekleri arasındadır.

Bernese

2. Ana vatanı İsviçre olan Bernese Dağ Köpeği en zorlu hava koşullarına dahi dayanıklı paltosu ile dikkat çekmektedir. Hatta suya ve kire karşı oldukça dayanıklı tüyleri olduğu bilinmektedir. Son derece parlak ve prüzsü görünmesine katkıda bulunan tüyleri orta uzunluğa sahip oldukça yoğun şekildedir. Türün Amerikan Kennel Kulübü tarafından kabul edilen paltoı rengi kahverengi, siyah ve beyaz üçlüsünden oluşan muazzam renk tonlamasıdır. Bu renkler bacak ve yanaklarda genellikle kahverengi, sırt ve surat maskesi siyah, gövdesi ve burun hizası beyaz olacak şekilde konumlanmaktadır.

Bernese

1. Birbirinden farklı boyutlara sahip Bernese Dağ Köpekleri genellikle kaslı vücut yapısına sahip olasından dolayı iyi gelişmiş iri cüsseli hayvanlardır. Erkek Berneseler dişi türlerine göre daha büyük olması ile bilinmektedir. Genellikle erkek Bernese köpeği 40 ile 50 kg arasında iken dişileri 35 ile 48 kg aralığındadır. Öte yandan erkeklerin uzunlukları 64 ile 70 cm işken dişilerde bu 58 ile 66 olarak değişiklik göstermektedir. 


Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.